Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(daivasen @ 2011 05 17, 09:36)
ne tik kriausiu, vet ir vysniu, ligu tarpininkas yra kadagys....

kuris kadagys? Auginu uolinius, šliaužiančius ir tarpinius. Kazokinius bendru nutarimu visi aplink išnaikino. Ant turimų pašalinių gyventojų nesimato, o vyšnios serga.
Atsakyti
Tik nepradėkit raut visų iš eilės kadagių. Kazokinis kadagys daugiausia bėdos daro doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 16, 19:26)
Man labai panaši į Lausono puskiparisį g.gif

Aciukas 4u.gif
uzvedet ant kelio, ne tuja turiu, o puskiparisi chamaecyparis nootkatensis Pendula....
ale kaip ji priziureti, kaip supratau salciams atsparus, bet ar galima sonines skas nors kiek trumpinti? g.gif nes pas mus jis isiketojas gerokai, norisi kiek paformuoti, ale baisu, kad nepakenkti ax.gif
Atsakyti
As tiksliai nezinau kurie, tik atsimenu, is ekologinnes zemdirbystes paskaitos, kad kadagiai tarpininkai kriausiu ir vysniu ligu...seip gal tie senoviniai visi kur anksciau budavo auginami sodybose.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 05 17, 10:12)
Tik nepradėkit raut visų iš eilės kadagių. Kazokinis kadagys daugiausia bėdos daro  doh.gif

tai kad net ant tuju ta bjaurybe apsigyvena kai nera kadagiu blink.gif blink.gif
Papildyta:
QUOTE(-Braskeele @ 2011 05 16, 18:22)
Merginos,o kaip atskirt ar tujom jau aleluja ar dar pusiau aleluja? blush2.gif  doh.gif Pernai rudeni pasodinome 70 tuju, po ziemos kokiu 15 numiro verysad.gif Sian visas atidziai apziurejau, tai kai kurios jau tikrai numirosios, sausuteles,o vat del kai kuriu man kyla abejoniu, nes siaip tai jos pageltusios, isdziuvusios, bet apacioj kai kurios sakeles lyg ir pazaliavo g.gif Tai dabar nezinau kurias cia jau tikrai raut lauk ir sodint naujas,o kurios dar zada atgyt g.gif Gal kas patars?Nes is manes tai nekokia sodininke kol kas doh.gif

as tai nerauciau tu, kurios pradejo zaliuoti, vadinasi nera numirusios.. tik palaistykite nuolat, jei sausa ir patreskite po truputi tujiniu augalu trasomis, turetu atsigauti ir vasaros begyje gal net isleis naujas sakeles ax.gif
Kai auginau tuju gyvatvore ir pas mane visokiu "ciudu" buvo ir dabar buna po ziemos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 05 17, 11:12)
Tik nepradėkit raut visų iš eilės kadagių. Kazokinis kadagys daugiausia bėdos daro  doh.gif

drinks_cheers.gif Mes taip pat jo auginimo atsisakėme rolleyes.gif
Atsakyti
Laba smile.gif pasiskųsiu ir aš-ką tik nukarpiau dalį šakų nuo kadagio, o jis toks gražuolis augo sau.....ir sveikas, iki vakar dienos sad.gif tikiuosi, kad ant tujų neperšoks tas rudas brudas..sodo kol kas neužveisėm, bet matyt teks iškasti jį ir ne tik, nes alpinariume auga krūva kitos rūšies kadagių.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2011 05 17, 10:12)

tai kriaušių rūdžių grybelis žiemoja ant kazokinio kadagio, o vyšnių 'kažkas' ant kurių spygliuočių?

QUOTE(Medute28 @ 2011 05 17, 14:55)
Laba smile.gif pasiskųsiu ir aš-ką tik nukarpiau dalį šakų nuo kadagio, o jis toks gražuolis augo sau.....ir sveikas, iki vakar dienos sad.gif tikiuosi, kad ant tujų neperšoks tas rudas brudas..sodo kol kas neužveisėm, bet matyt teks iškasti jį ir ne tik, nes alpinariume auga krūva kitos rūšies kadagių.

iki vakar buvo sveikas ir tik per dieną, pavasarį apsirgo tiek, kad teko karpyt? g.gif Čia kažkas ne taip.
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 05 17, 12:07)
tai kad net ant tuju ta bjaurybe apsigyvena kai nera kadagiu blink.gif  blink.gif
Papildyta:
as tai nerauciau tu, kurios pradejo zaliuoti, vadinasi nera numirusios.. tik palaistykite nuolat, jei sausa ir patreskite po truputi tujiniu augalu trasomis, turetu atsigauti ir vasaros begyje gal net isleis naujas sakeles ax.gif
Kai auginau tuju gyvatvore ir pas mane visokiu "ciudu" buvo ir dabar buna po ziemos doh.gif

Dekui, bandysim reabilituot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 17, 15:08)
tai kriaušių rūdžių grybelis žiemoja ant kazokinio kadagio, o vyšnių 'kažkas' ant kurių spygliuočių?

Ir vysniu ir kriaušiu kazkokios ligos nesiotojas yra kadagys....na as ne zinove tik tiek zinau, kad jei sode yra kriausiu ar vysniu kadagio buti negali....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivasen: 17 gegužės 2011 - 15:53
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 17, 15:08)
iki vakar buvo sveikas ir tik per dieną, pavasarį apsirgo tiek, kad teko karpyt?  g.gif Čia kažkas ne taip.

na, kai tvarkiau alpinariumą, apžiūrėjau kiekvieną augalą, ar gyvas, kaip žiemojo ir t.t., kadagys tryško džiaugsmu naujai dienai, viskas buvo gerai, o va vyras vakar pastebėjo, kad kažkas rudas prikibęs prie šakos, ir šiandien pasakė, kai jam pacitavau šios temos postus apie ligas, kad ir ant kadagio rado to rudojo džiaugsmo. Arba aš prastai apžiūrėjau augalus, kad nepastebėjau nieko..
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2011 05 17, 16:56)
na, kai tvarkiau alpinariumą, apžiūrėjau kiekvieną augalą, ar gyvas, kaip žiemojo ir t.t., kadagys tryško džiaugsmu naujai dienai, viskas buvo gerai, o va vyras vakar pastebėjo, kad kažkas rudas prikibęs prie šakos, ir šiandien pasakė, kai jam pacitavau šios temos postus apie ligas, kad ir ant kadagio rado to rudojo džiaugsmo. Arba aš prastai apžiūrėjau augalus, kad nepastebėjau nieko..

Tai mano (na taip man atrodo) doh.gif vos ne per viena diena apsisnargliavo - salta ir lietinga - gera terpe grybienai.

Bet del tuju ax.gif tai as pradejau abejot g.gif : mama pasodino tujas, as "zalias" sodininkas, neanalizavau veisles, nupirkau trasu tujoms ir spygliuociams, apraviu, palaistau tuo mano funkcijos baigiasi - bet ar ten is ties tujos ?! Kai dabar tiek prisiziurejau apie ju veisles - esu beveik tikra, kad ten kadagys. Siandien planuoju vaziuot ir apziuret, jei orai nepaves. Nei pernai, nei uzpernai tokio sh..nebuvo, bet kriauses sirgo (gal neisviesejo nes buvo sausiau, nesimate). Tenka atsiprasyt tuju blush2.gif busiu jas apkalbejus be reikalo ir dar ne i ta tema ax.gif pakliuvus.
Papildyta:
QUOTE(Medute28 @ 2011 05 17, 16:56)

Tai tas grybas nekenkia kadagiui, na gal tik estetiskai ...
Atsakyti