Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Po ziemos neprigijo gal 15 tuju verysad.gif Ar galima sodint naujas dabar ar jau lakut rudens?Ar reik dabar jas trest, jei pasodintos pernai rudeni?Aciu smile.gif
Atsakyti
labas vakaras smile.gif pas mano mama auga tujos ,joms 6 metai,ar galima nukirpus sakele ir ja pasodint?ar prigytu jinai? blush2.gif aciu smile.gif
Atsakyti
šiaip reikia nekirpti ,o nuplėšti su senos žievės ,,pėdele,,ir tai daryti reikia vasaros pradžioje ,jei gerai pamenu tai birželio gale .Geriausia auginti inspekte ,nes reikia palaikyti drėgmę nuolat ,be to svarbu pridengti nuo tiesioginių saulės spindulių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vanesax @ 2011 05 09, 19:00)
O aciuuu, kazkiek ramiau pasidare  biggrin.gif o kiek jie trumpino, ar labai daug? As galvoju apie 20 cm auksciausias, o kitoms leisti priaugti iki ju dydzio, tada jau visas, kartas nuo karto reikes trumpinti. Tiesa, o jos isliko tokios pat formos,ta prasme, virsus toks koloninis?
Ech, negaletu jos daugiau nebeaugti doh.gif , tai, kad kaskart po patrumpinimo atrodys nekaip, nedziugina unsure.gif

20 cm tikrai patrumpino. Forma išliko koloniška, nors jas nukirpo lygiai, bet kai pradėjo naujas šakeles leist, vėl pradėjo koloniškai augt.
Aš manau, kad vaizdas buvo nekoks iš pradžių todėl, kad labai dideles ir senas trumpino, tujų vidus buvo toks kaip išplikęs, rudas, o jei kasmet bent po vieną kartą pagenėt, tai ir vaizdas nebūtų tragiškas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 05 12, 19:50)
šiaip reikia nekirpti ,o nuplėšti su senos žievės ,,pėdele,,ir tai daryti reikia vasaros pradžioje ,jei gerai pamenu tai birželio gale .Geriausia auginti inspekte ,nes reikia palaikyti drėgmę nuolat ,be to  svarbu pridengti nuo tiesioginių saulės spindulių  smile.gif

aciu labai,pabandysim taip padaryt 4u.gif tik vat idomu ar siltnamija jiem tiktu?nes man reiketu apie 80 vnt,tai va klausymas kur jos tiek laikyti? g.gif ir kada reikia sodint?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jele25: 12 gegužės 2011 - 20:54
QUOTE(jele25 @ 2011 05 12, 21:52)
tik vat idomu ar siltnamija jiem tiktu?nes man reiketu apie 80 vnt,tai va klausymas kur jos tiek laikyti? g.gif ir kada  reikia sodint?

šiltnamyje galima būtų iš bėdos, tačiau ir jame turi būti 'rūkas' wink.gif
Na, aš tai paletėse laikau (lauke), daug vietos neužima.
Šiandien, ryt, poryt. Iki pilnaties 4u.gif
Atsakyti
sakykit, kokiu atstumu reiktu sodinti tujas Columna ir AUREOSPICATA? skaiciau kazkur, kad kas 70 cm g.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 05 10, 14:47)
aš jau patręšiau salietra  ax.gif

kazkaip salietra ptresiau tik veja, bet tujoms tai pirkau skirtas spygliociams g.gif

QUOTE(agni.e @ 2011 05 12, 10:32)
Sveikos mergaitės  4u.gif turiu žinovėms keletą klausimų  ax.gif pasodinome šiemet SMARAGD tujas apie 70 cm aukščio prieš mėnesį, laistome... 4u.gif

1. Ar reikia jas patręšti ( dirvožemis nėra labai derlingas )Jei tręšti, tai su kuo ir kas kiek laiko  g.gif jau anksciau atsake,kad pirmus metus nepatartina (bet as sodindama biski i duobele pabarstydavau trasu spygliociams, rudeni tresiau trasomis skirtiems saknyms styprinti)

2. Kai kurios šakėlės nugelto , ar jas iškarpyti  ar dar lukterėti  g.gif Dar palaukyte, nukarpyti visada spiesyte

3.Vienoje tujoje viduryje pastebėjau šakeles lyg baltu pelėsiu apėjusiais, ar  tai liga, ką daryti  g.gif As tai ta peliesi butinai nuimciau g.gif , ar tai lyga negaliu pasakyti, gal kas smulkiau paaiskins, bet patikrinkyte info internete g.gif

4u.gif  4u.gif  4u.gif

QUOTE(-Braskeele @ 2011 05 12, 15:21)
Po ziemos neprigijo gal 15 tuju verysad.gif Ar galima sodint naujas dabar ar jau lakut rudens?Ar reik dabar jas trest, jei pasodintos pernai rudeni?Aciu smile.gif

Tujos galima sodinti iki birzelio 15 d. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Packa: 13 gegužės 2011 - 21:22
Iš vazonų galima sodinti visus augalus visą vasarą mirksiukas.gif
Atsakyti
Dekui uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 12, 22:11)
šiltnamyje galima būtų iš bėdos, tačiau ir jame turi būti 'rūkas' wink.gif
Na, aš tai paletėse laikau (lauke), daug vietos neužima.
Šiandien, ryt, poryt. Iki pilnaties  4u.gif

Jei galima placiau,kas ten per paletes ir kaip ta ruka padaryti g.gif Padaryciau gera darba dukrai tuju pridauginusi. Turiu lysvele tarp siltnamio ir plytu tvoros ,gal nors tam reikalui tinka ta pavesinga vietele.Kiek supratau,praleidau pavasarini etapa sodinimo schmoll.gif
Atsakyti
Ka galite pasakyti apie olandiskas tujas?Dabar joslabai nebrangios Ermitaze g.gif Jau norejom su vyru jamt, bet vienas pazistamas, kuris prekiauja augalais kazkaodel atkalbejo, sako bet kokias, tik ne olandiskas g.gif blink.gif
Atsakyti