Po ziemos neprigijo gal 15 tuju Ar galima sodint naujas dabar ar jau lakut rudens?Ar reik dabar jas trest, jei pasodintos pernai rudeni?Aciu
labas vakaras pas mano mama auga tujos ,joms 6 metai,ar galima nukirpus sakele ir ja pasodint?ar prigytu jinai? aciu
QUOTE(vanesax @ 2011 05 09, 19:00)
O aciuuu, kazkiek ramiau pasidare o kiek jie trumpino, ar labai daug? As galvoju apie 20 cm auksciausias, o kitoms leisti priaugti iki ju dydzio, tada jau visas, kartas nuo karto reikes trumpinti. Tiesa, o jos isliko tokios pat formos,ta prasme, virsus toks koloninis?
Ech, negaletu jos daugiau nebeaugti , tai, kad kaskart po patrumpinimo atrodys nekaip, nedziugina
Ech, negaletu jos daugiau nebeaugti , tai, kad kaskart po patrumpinimo atrodys nekaip, nedziugina
20 cm tikrai patrumpino. Forma išliko koloniška, nors jas nukirpo lygiai, bet kai pradėjo naujas šakeles leist, vėl pradėjo koloniškai augt.
Aš manau, kad vaizdas buvo nekoks iš pradžių todėl, kad labai dideles ir senas trumpino, tujų vidus buvo toks kaip išplikęs, rudas, o jei kasmet bent po vieną kartą pagenėt, tai ir vaizdas nebūtų tragiškas
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 05 12, 19:50)
šiaip reikia nekirpti ,o nuplėšti su senos žievės ,,pėdele,,ir tai daryti reikia vasaros pradžioje ,jei gerai pamenu tai birželio gale .Geriausia auginti inspekte ,nes reikia palaikyti drėgmę nuolat ,be to svarbu pridengti nuo tiesioginių saulės spindulių
aciu labai,pabandysim taip padaryt tik vat idomu ar siltnamija jiem tiktu?nes man reiketu apie 80 vnt,tai va klausymas kur jos tiek laikyti? ir kada reikia sodint?
QUOTE(jele25 @ 2011 05 12, 21:52)
tik vat idomu ar siltnamija jiem tiktu?nes man reiketu apie 80 vnt,tai va klausymas kur jos tiek laikyti? ir kada reikia sodint?
šiltnamyje galima būtų iš bėdos, tačiau ir jame turi būti 'rūkas'
Na, aš tai paletėse laikau (lauke), daug vietos neužima.
Šiandien, ryt, poryt. Iki pilnaties
sakykit, kokiu atstumu reiktu sodinti tujas Columna ir AUREOSPICATA? skaiciau kazkur, kad kas 70 cm
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 05 10, 14:47)
aš jau patręšiau salietra
kazkaip salietra ptresiau tik veja, bet tujoms tai pirkau skirtas spygliociams
QUOTE(agni.e @ 2011 05 12, 10:32)
Sveikos mergaitės turiu žinovėms keletą klausimų pasodinome šiemet SMARAGD tujas apie 70 cm aukščio prieš mėnesį, laistome...
1. Ar reikia jas patręšti ( dirvožemis nėra labai derlingas )Jei tręšti, tai su kuo ir kas kiek laiko jau anksciau atsake,kad pirmus metus nepatartina (bet as sodindama biski i duobele pabarstydavau trasu spygliociams, rudeni tresiau trasomis skirtiems saknyms styprinti)
2. Kai kurios šakėlės nugelto , ar jas iškarpyti ar dar lukterėti Dar palaukyte, nukarpyti visada spiesyte
3.Vienoje tujoje viduryje pastebėjau šakeles lyg baltu pelėsiu apėjusiais, ar tai liga, ką daryti As tai ta peliesi butinai nuimciau , ar tai lyga negaliu pasakyti, gal kas smulkiau paaiskins, bet patikrinkyte info internete
1. Ar reikia jas patręšti ( dirvožemis nėra labai derlingas )Jei tręšti, tai su kuo ir kas kiek laiko jau anksciau atsake,kad pirmus metus nepatartina (bet as sodindama biski i duobele pabarstydavau trasu spygliociams, rudeni tresiau trasomis skirtiems saknyms styprinti)
2. Kai kurios šakėlės nugelto , ar jas iškarpyti ar dar lukterėti Dar palaukyte, nukarpyti visada spiesyte
3.Vienoje tujoje viduryje pastebėjau šakeles lyg baltu pelėsiu apėjusiais, ar tai liga, ką daryti As tai ta peliesi butinai nuimciau , ar tai lyga negaliu pasakyti, gal kas smulkiau paaiskins, bet patikrinkyte info internete
QUOTE(-Braskeele @ 2011 05 12, 15:21)
Po ziemos neprigijo gal 15 tuju Ar galima sodint naujas dabar ar jau lakut rudens?Ar reik dabar jas trest, jei pasodintos pernai rudeni?Aciu
Tujos galima sodinti iki birzelio 15 d.
Iš vazonų galima sodinti visus augalus visą vasarą
Dekui uz atsakymus
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 12, 22:11)
šiltnamyje galima būtų iš bėdos, tačiau ir jame turi būti 'rūkas'
Jei galima placiau,kas ten per paletes ir kaip ta ruka padaryti Padaryciau gera darba dukrai tuju pridauginusi. Turiu lysvele tarp siltnamio ir plytu tvoros ,gal nors tam reikalui tinka ta pavesinga vietele.Kiek supratau,praleidau pavasarini etapa sodinimo
Ka galite pasakyti apie olandiskas tujas?Dabar joslabai nebrangios Ermitaze Jau norejom su vyru jamt, bet vienas pazistamas, kuris prekiauja augalais kazkaodel atkalbejo, sako bet kokias, tik ne olandiskas