Maciau siandien Kauno Mole vakarinių tujų vazonuose po 13, .. Lt. Aukštis kažkur 1,5 metro, o gal kiek mažiau. Ar netiktų toks variantas?
QUOTE(vanesax @ 2011 04 29, 17:19)
Prasau konsultacijos. Pries pradedant ka nors daryti, noreciau isgirsti ismananciuju nuomone.
Noreciau, kad tujos daugiau i virsu nebesistiebtu, bet nenoriu, kad jos virsuje imtu tanketi ir prarastu savo forma. Ar reikia patrumpinti naujus uglius virsuje, jei taip, tai kiek ir kaip daznai tai daryti? Labiausiai bijau, kad net saikingai patrumpinus jos praras savo forma
O jos pacios kada nors nustos stiebtis i virsu, ar laukti beviltiska Del manes dar kaip ir galetu, bet man jau kaimynu gaila
Noreciau, kad tujos daugiau i virsu nebesistiebtu, bet nenoriu, kad jos virsuje imtu tanketi ir prarastu savo forma. Ar reikia patrumpinti naujus uglius virsuje, jei taip, tai kiek ir kaip daznai tai daryti? Labiausiai bijau, kad net saikingai patrumpinus jos praras savo forma
O jos pacios kada nors nustos stiebtis i virsu, ar laukti beviltiska Del manes dar kaip ir galetu, bet man jau kaimynu gaila
Nežinau, kokios tujos pas jus, bet labai panašios į mano kaimynų Rašau dėl to, kad pernai jie labai aukštas panašias irgi karpė, tai iš pradžių nekaip atrodė, bet vasaros gale jau buvo išleidusios daug naujų ūgliukų ir atordė, kad tokios ir turi būti. Šįmet atrodo irgi gerai. Nepastebėjau, kad joms būtų kas nors atsitikę.
QUOTE(Juma81 @ 2011 05 09, 13:53)
Nežinau, kokios tujos pas jus, bet labai panašios į mano kaimynų Rašau dėl to, kad pernai jie labai aukštas panašias irgi karpė, tai iš pradžių nekaip atrodė, bet vasaros gale jau buvo išleidusios daug naujų ūgliukų ir atordė, kad tokios ir turi būti. Šįmet atrodo irgi gerai. Nepastebėjau, kad joms būtų kas nors atsitikę.
O aciuuu, kazkiek ramiau pasidare o kiek jie trumpino, ar labai daug? As galvoju apie 20 cm auksciausias, o kitoms leisti priaugti iki ju dydzio, tada jau visas, kartas nuo karto reikes trumpinti. Tiesa, o jos isliko tokios pat formos,ta prasme, virsus toks koloninis?
Ech, negaletu jos daugiau nebeaugti , tai, kad kaskart po patrumpinimo atrodys nekaip, nedziugina
Ar jau treset tujos???
QUOTE(vanesax @ 2011 05 09, 18:00)
tai, kad kaskart po patrumpinimo atrodys nekaip, nedziugina
tai nereikia jų nurėžti lygiai, o tik pačius kamienus žemiau norimo lygio ir toliau atrodys 'koloniškai' Bent jau aš taip kasmet patrumpinu saviškių smaragdinių viršūnes.
Sveikos mergaitės turiu žinovėms keletą klausimų pasodinome šiemet SMARAGD tujas apie 70 cm aukščio prieš mėnesį, laistome...
1. Ar reikia jas patręšti ( dirvožemis nėra labai derlingas )Jei tręšti, tai su kuo ir kas kiek laiko
2. Kai kurios šakėlės nugelto , ar jas iškarpyti ar dar lukterėti
3.Vienoje tujoje viduryje pastebėjau šakeles lyg baltu pelėsiu apėjusiais, ar tai liga, ką daryti
1. Ar reikia jas patręšti ( dirvožemis nėra labai derlingas )Jei tręšti, tai su kuo ir kas kiek laiko
2. Kai kurios šakėlės nugelto , ar jas iškarpyti ar dar lukterėti
3.Vienoje tujoje viduryje pastebėjau šakeles lyg baltu pelėsiu apėjusiais, ar tai liga, ką daryti
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 05 10, 16:47)
aš jau patręšiau salietra
O salietra tirpinat ir laistot ar paberiat tik?
Pirmus metus pasodintų tujų tręšti nereikia visšiškai, nebent žole mulčiuoti.
O senesnes tujas kaip tręšiat?