Sveiki, ilindau i tuju temute....patarimo, o dabar jau visai pasimeciau...
Norejau pabandyt balkone dideliam pasisodint tujas (masciau apie smaragdines). Bet dabar cia paskaiciau, kad reikia kas 80-100 cm sodinti, tai man tik 2 tujos teiseina 2 metruose .....
Tai gal kokias kitokias rinktis - reikia, kad uzstotu vaizda , uztektu kokiu 1,20 m aukscio ir kad augtu vazone - padaryti dideli, platus, apsiltinti - ar nenusals ?
Patarkit, prasau.......
QUOTE(jurateklp @ 2011 05 05, 13:20)
Norejau pabandyt balkone dideliam pasisodint tujas (masciau apie smaragdines). Bet dabar cia paskaiciau, kad reikia kas 80-100 cm sodinti, tai man tik 2 tujos teiseina 2 metruose .....
Tai gal kokias kitokias rinktis - reikia, kad uzstotu vaizda , uztektu kokiu 1,20 m aukscio ir kad augtu vazone - padaryti dideli, platus, apsiltinti - ar nenusals ?
Patarkit, prasau.......
Patarkit, prasau.......
tai vazonus gi pasistumdyt galesit
QUOTE(jurateklp @ 2011 05 05, 12:20)
Patarkit, prasau.......
Patarkit, prasau.......
as pasodinciau 4 vnt, bet vazonai turetu buti didoki, nes jei pasodinsite i mazus tai per ziema galies susalti saknys . Nors ka as zinau, reikia paskaityti internete. Jei suprantate lenkiskai tai cia biski info.
QUOTE(Packa @ 2011 05 05, 16:29)
as pasodinciau 4 vnt, bet vazonai turetu buti didoki, nes jei pasodinsite i mazus tai per ziema galies susalti saknys . Nors ka as zinau, reikia paskaityti internete. Jei suprantate lenkiskai tai cia biski info.
Dekui, lenkiskai tai tik paveiksliukus galiu paziuret ... Net nezinau, as irgi galvojau 4 ar net 5 sodinti. Vazonai tai labai dideli ir gilus, apsiltinom dar, bet manau tai nepades - juk isalas buna zemej, gal dar reiketu apdengt kazkuo.
O pastumdyt tai neis tu vazonu - gal ne taip parasiau - jie kaip dvi dideles dezes (loviai) palei tureklus. Reikia, kad uzstotu vaizda, nes salia kaimynu langai - o balkonas kaip terasa - vasara ten daznai bunam, tai ir sukam galva, kaip graziai apizeldinti, kad ir nesimatytu kartu - gal ir ka kita pasiulytumet labiau patyrusios Dar galvoju, bet jau greit reikes pirkti
[quote=jurateklp,2011 05 05, 14:20]
Patarkit, prasau.......
[/quote
manyčiau smaragdinės labai greit užaugtų didelės ir nelabai patampytumėt su tais vazonais, ko gero labiau tiktų vazonuose auginti ,,holmstrup,, jos tiesiog lėčiau auga ,forma koloniška,o gal tiesiog kokie vijokliai geriau pridengtų nuo svetimų akių
Patarkit, prasau.......
[/quote
manyčiau smaragdinės labai greit užaugtų didelės ir nelabai patampytumėt su tais vazonais, ko gero labiau tiktų vazonuose auginti ,,holmstrup,, jos tiesiog lėčiau auga ,forma koloniška,o gal tiesiog kokie vijokliai geriau pridengtų nuo svetimų akių
[/quote]
Sakot, greitai auga ......... O as kaip buvau pasiziuret, tai pardaveja sake, kad labai letai auga... o kaip tos ,,holmstrup" - tai reikes pagooglinti.. Vijoklius tai bandziau - gebene - pirkau tokius jau suformuotus kaip medziai - labai labai graziai atrode, bet nusalo ..gal, kad ne cia auginti, tai taaaaip gaila buvo...... ACIU uz patarima, jei nieko geriau nesugalvosiu, tai bandysiu tujas - jei ka, tai galima iskasti ir bus kur pasodinti
[/quote]
Sakot, greitai auga ......... O as kaip buvau pasiziuret, tai pardaveja sake, kad labai letai auga... o kaip tos ,,holmstrup" - tai reikes pagooglinti.. Vijoklius tai bandziau - gebene - pirkau tokius jau suformuotus kaip medziai - labai labai graziai atrode, bet nusalo ..gal, kad ne cia auginti, tai taaaaip gaila buvo...... ACIU uz patarima, jei nieko geriau nesugalvosiu, tai bandysiu tujas - jei ka, tai galima iskasti ir bus kur pasodinti
Lengvi pinučiai ir vijokliai ar nebūtų geriau? Gebenės stiprių šalčių bijo, net ir lauke dirvoj dažnai nušąla, bet kokie vijokliniai sausmedžai ar elementariausias vynvytis? Žiemą jie gal neužstos, bet kažin ar žiemą tam balkone sėdit? O jei tujas, tai kokias 3 į 2 metrus sodinčiau. Smaragd auga vidutiniškai, gal kokius 30 cm per metus, vyresnės mažiau.
Jei pačiam balkone loveliuose ir norint tik vasarai tos priedangos, tai galima sodinti tankiau kvepiančius pelėžirnius, sukučius . O jei nuo žemės tai ir sausmedžiai, raganės, vinvyčiai.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 06, 19:02)
o jums reikia pigiai ir greitai ar brangiau ir ilgam?
Aisku norisi ilgam, tada galima ir brangiau moketi, bet ta prasme, kad ilgai butu, bet ne labai ilgai augtu, nes jau vyras nori aplamai tvorele pastatyt, nes labai arti kaimynu langai - todel ir masciau apie tujas, kad nenusaltu, nors nera labai jau 'pre sirdies" toks variantas balkone - patvory pasodintos tai man grazu.....
na, aš tai taip pamąsčiau, kad pirma reiktų teisinius klausimus peržiūrėt. Jei toks projektas buvo patvirtintas su 'peršviečiamais' balkonais, tai jūsiškė uždanga gali mesti šešėlį kaimynams. Medžiai, krūmai - sunkiasvoriai, ar tikrai balkonas yra pritaikytas atlaikyti?
Dėl brangumo, turėjau omeny, pirkti augalus didesnio dydžio, tuomet uždanga jau būtų pirmus metus, tačiau kainuotų šiek tiek brangiau. Be to, Smaragdai pasiekia 3-4metrus į aukštį, teks juos karpyt arba rinktis kitą alternatyvą
Dėl brangumo, turėjau omeny, pirkti augalus didesnio dydžio, tuomet uždanga jau būtų pirmus metus, tačiau kainuotų šiek tiek brangiau. Be to, Smaragdai pasiekia 3-4metrus į aukštį, teks juos karpyt arba rinktis kitą alternatyvą