Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(jediara @ 2011 04 29, 21:39)
Čia dar galėtumėte pasidomėti, ar jie turi teisę to reikalauti  g.gif

Turi teisę pareikalauti. Tokios taisyklės. Ir jei dar to nepadarė, tai tik gal dėl to, kad labai geri arba nežino taisyklių. Bet jei bus toks atvejis ir parduos, atsiras kitas savininkas, tai gali tekti nukirpti iki 1,8 m aukščio. Jūsų valia rinktis.
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 04 30, 08:21)
Turi teisę pareikalauti. Tokios taisyklės. Ir jei dar to nepadarė, tai tik gal dėl to, kad labai geri arba nežino taisyklių. Bet jei  bus toks atvejis ir  parduos,  atsiras kitas savininkas, tai gali tekti  nukirpti iki 1,8 m aukščio. Jūsų valia rinktis.

Siaubas blink.gif Tada tikrai būtų labai gaila verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 30, 08:41)
Siaubas blink.gif  Tada tikrai būtų labai gaila verysad.gif

Dar galimas raštiškas susitarimas, bet jis galios tik iki tol, kol bus gyvas savininkas. Jei savininkas pasikeičia susitarimas jau negalioja
Atsakyti
manau, kad kaimynams patiems yra gerai tokia gyvatvorė - sugeria garsus, triukšmą ir vaizdą užstoja. Visai sutikčiau, jei ir manieji po tokio aukščio tujom pasislėptų flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 30, 09:56)
manau, kad kaimynams patiems yra gerai tokia gyvatvorė - sugeria garsus, triukšmą ir vaizdą užstoja. Visai sutikčiau, jei ir manieji po tokio aukščio tujom pasislėptų  flirt.gif

mano kaimynai tai iš karto pareiškė, kad jiems saulę neužstotų, nes atseit žolė neaugs. Bet iki 140-180 cm tai tikrai auginsiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2011 04 30, 09:14)
mano kaimynai tai iš karto pareiškė, kad jiems  saulę neužstotų, nes  atseit žolė neaugs. Bet iki 140-180 cm tai tikrai auginsiu    tongue.gif

mažam sklype skaičiuojamas kiekvienas centimetras. Tai jei manieji būtų užsisodinę, nebūtinai tujomis, tik apsidžiaugčiau tongue.gif
O mūsų pačių pasodintos tujos gana dėkingoje vietoje auga, kaimynai virš mūsų sklypo pakilę per 1,5m, tai be leidžiamo aukščio, turiu dar papildomai ir tą pusantro metro wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 04 30, 06:21)
Turi teisę pareikalauti. Tokios taisyklės. Ir jei dar to nepadarė, tai tik gal dėl to, kad labai geri arba nežino taisyklių. Bet jei  bus toks atvejis ir  parduos,  atsiras kitas savininkas, tai gali tekti  nukirpti iki 1,8 m aukščio. Jūsų valia rinktis.

Taiiip...o ne todel, kad jie dziaugiasi tuo kas grazu, neziurint i tai, kad tai jiems nepriklauso biggrin.gif Toks poziuris, kad augalas ar daiktas tampa maziau vertingesnis, grazesnis, teikiantis dziaugsmo, tik todel, kad jis ne mano, o kaimynu, man svelniai tariant daugiau nei keistas. Dziaugiuosi, kad ir mano kaimynai turi toki poziuri, o nesivadovauja vien taisyklemis ir istatymais. Grazu, bet tai ne pagal istatymus .Toks tipiskas lietuviskas bruozas, man gerai, jei kaimynui blogai.
Tujos vienodai gazios is visu pusiu ir saule dziaugiuosi vietoje nestovi smile.gif Yra tarpas dienoje, kai ir mums jos saule uzstoja smile.gif Na nesiplesiu, tik pasakysiu, kad kai kaimynai nupjove savo egle, as jos gailejau turbut labiau nei jie smile.gif

Man tikrai labai reikia patarimu ir informacijos, kiek, kaip daznai jos trumpinamos, arba kaip sustabdyti ju stiebimasi, nepakeiciant ju formos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vanesax: 30 balandžio 2011 - 10:41
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 30, 09:20)

O mūsų pačių pasodintos tujos gana dėkingoje vietoje auga, kaimynai virš mūsų sklypo pakilę per 1,5m, tai be leidžiamo aukščio, turiu dar papildomai ir tą pusantro metro wink.gif

pas mane atvirksciai:((((( as su savo tujom pakibus virs kaimynu apie 1,20..... ir kaimynas tokjs ..na ...gal but visko.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vanesax @ 2011 04 30, 11:33)
Dziaugiuosi, kad ir mano kaimynai turi toki poziuri, o nesivadovauja vien taisyklemis ir istatymais. Grazu, bet tai ne pagal istatymus .Toks tipiskas lietuviskas bruozas, man gerai, jei kaimynui blogai.

Aš irgi džiaugčiausi, jei mūsų kaimynai tokias tujas turėtų - o dar ir finansiškai būtų liuks, patiems nereikėtų užsisodint thumbup.gif biggrin.gif Bet kai kuriems tas šešėlis aktualu, na, gal daržiuką toj pusėj nori turėt, gal baseiną ar maža ką - o kuo aukštesnė tuja, tuo didesnis šešėlis, tai suprantama, kad yra atitinkamas įstatymas, kuris gina ir kaimynų teises.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 04 30, 14:42)
kad yra atitinkamas įstatymas, kuris gina ir kaimynų teises.

Kažin ar yra toks įstatymas, kuris apsaugotų nuo kaimynų paukščių, nes žąsis augina prie pat tvoros ir prie miegamojo langų - tai vasarą žadintuvo nereikia, apie 5 ryto būname prižadinti mad.gif
Atsakyti

Mes turim namuka SB, kaimynu gyvatvore is tuju ant sklypo ribos (ne pagal istatymus).Mums ji is pietu puses, teturim tik viena langa i ta puse.Tujos dabar apie 2.2m aukscio, eisim kalbet su kaimynais, kad jas jau karpytu, kitaip greitai nebegausim pietines saules.Jei tai nebutu pietine puse- leisciau joms augti. smile.gif

Prisirinkau temoje daug naudingu patarimu.Aciu visoms/iems. 4u.gif Rudeniop planuojam likusias sklypo krastines apsodint tujomis.

Gal kas turit patirties kaip auga tujos (labiausiai linkstam prie "Smaragd" rusies) siaures rytu puseje? (saule buna tik kelias valandas ryte) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Caca*: 04 gegužės 2011 - 10:48
QUOTE(vanesax @ 2011 04 29, 15:19)
Prasau konsultacijos. Pries pradedant ka nors daryti, noreciau isgirsti ismananciuju nuomone.
Noreciau, kad tujos daugiau i virsu nebesistiebtu, bet nenoriu, kad jos virsuje imtu tanketi ir prarastu savo forma. Ar reikia patrumpinti naujus uglius virsuje, jei taip, tai kiek ir kaip daznai tai daryti? Labiausiai bijau, kad net saikingai patrumpinus jos praras savo forma  unsure.gif
O jos pacios kada nors nustos stiebtis i virsu, ar laukti beviltiska  Del manes dar kaip ir galetu, bet man jau kaimynu gaila  ax.gif

blink.gif thumbup.gif KOOOKS grozis 4u.gif . Gal galite daugiau nuotrauku parodyti savo kiemo, labai graziai suplanuota. Galima i AZ 4u.gif

QUOTE(vanesax @ 2011 04 30, 10:33)
Taiiip...o ne todel, kad jie dziaugiasi tuo kas grazu, neziurint i tai, kad tai jiems nepriklauso biggrin.gif Toks poziuris, kad augalas ar daiktas tampa maziau vertingesnis, grazesnis, teikiantis dziaugsmo, tik todel, kad jis ne mano, o kaimynu, man svelniai tariant daugiau nei keistas. Dziaugiuosi, kad ir mano kaimynai turi toki poziuri, o nesivadovauja vien taisyklemis ir istatymais. Grazu, bet tai ne pagal istatymus .Toks tipiskas lietuviskas bruozas, man gerai, jei kaimynui blogai.
Tujos vienodai gazios is visu pusiu ir saule dziaugiuosi vietoje nestovi smile.gif Yra tarpas dienoje, kai ir mums jos saule uzstoja smile.gif Na nesiplesiu, tik pasakysiu, kad kai kaimynai nupjove savo egle, as jos gailejau turbut labiau nei jie  smile.gif

Man tikrai labai reikia patarimu ir informacijos, kiek, kaip daznai jos trumpinamos, arba kaip sustabdyti ju stiebimasi, nepakeiciant ju formos 4u.gif

O kokio dabar aukscio Jusu tujos? kaip matau cia Smaragdas g.gif As tai patrumpinciau virsuneles, nes jos jei saligos geros auga labai aukstos iki 4 metru. Tai manau kad dabar pats laikas apkarpyti g.gif

Atsakyti