Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Sweet Dreams @ 2011 04 28, 23:09)
Labas 4u.gif

Turiu pasisodinus tujų ir aš, vasarą penki metai bus, kaip žaliuoja. Kokia rūšis - neįsivaizduoju biggrin.gif Bet nei tręšiam mes jų, nei plėvelę kažkokia klojom, nei šiaip ypatingai rūpinomės pasodinę ir dabar blush2.gif Tik karpom ir viskas blush2.gif Tai pasirodysim, kaip įmanoma užsiauginti tujas neskiriant tam laiko biggrin.gif

Gailiuosi, kad nenufotkinau tik pasodinus, tai tik tokia nelabai tikusi pirmoji foto smile.gif
(tujos žmogui už nugaros ir stalo, jei ką biggrin.gif)

2006 liepa

Aukštį apie 1,80 m. bandom išlaikyti (aukščiau kaimynas neleidžia, nes saulę jam užstoja biggrin.gif), sodinta kas 60 cm ax.gif Žemė, kaip matot pagal žolytę, toli gražu nederlinga, ale bujoja žaliosios kaip reikalas smile.gif

Ir gal kas pasakys, kokia čia rūšis? smile.gif

thumbup.gif atrodo jusu gyvatvore. Pagal mane tai cia yra paprastos "gyvatvorines" tujos, kitaip vakarines tujos vadinasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Packa: 29 balandžio 2011 - 08:14
Prasau konsultacijos. Pries pradedant ka nors daryti, noreciau isgirsti ismananciuju nuomone.
Noreciau, kad tujos daugiau i virsu nebesistiebtu, bet nenoriu, kad jos virsuje imtu tanketi ir prarastu savo forma. Ar reikia patrumpinti naujus uglius virsuje, jei taip, tai kiek ir kaip daznai tai daryti? Labiausiai bijau, kad net saikingai patrumpinus jos praras savo forma unsure.gif
O jos pacios kada nors nustos stiebtis i virsu, ar laukti beviltiska Del manes dar kaip ir galetu, bet man jau kaimynu gaila ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
negaliu pasakyti ar pakeis formą, bet turit gerus kaimynus kol kas smile.gif , nes vieną dieną pareikalaus gyvatvorės 1,8m aukščio. Tada labiau širdį skaudės karpant
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 04 29, 15:42)
negaliu pasakyti ar pakeis formą, bet  turit gerus kaimynus kol kas  smile.gif , nes vieną dieną pareikalaus  gyvatvorės 1,8m aukščio. Tada labiau širdį skaudės karpant

Taip , kaimynus turim nuostabius mirksiukas.gif
Atsakyti
Prašau patarimo - pribrendo reikalas apsisodinti kiemą tujomis, kurios rūšies geriausia pirkti? Reikia nelepių, nereiklių, žemė prasta neapdirbta (molis), gyvatvorei šalia gatvytės, greit augančių, auginsime aukštas (kaimynų ten, kur sodinsime, nėra).
Tiktų smaragd, ar kokios kitos?

P.s. Vanesax, nerealus kiemas thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 29 balandžio 2011 - 16:07
Labas vakaras, norėjau pasiteirauti dėl tujų kainų, kadangi man tai yra naujiena, neseniai įsigijom sodybą, planuojam nuo kelio atsitverti gyvatvore ir radau Mijaugonyse prekiauja tujomis iš grunto ir kaina 15lt, ar čia nėra per daug, kiek skaičiau forumą, mačiau kad ir po 8lt ir už 9lt pirkot, tai mąstau gal čia tos tujos kokios kitokios kad toks ženklus skirtumas, ar šiaip ant plėšikautojų papuolus buvau? doh.gif Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Vanesaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..eik Tu sauuuuuuuuuuuuuuuu.. kaip grazuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 4u.gif
Atsakyti
Ir dar klausimas, kaip geriau, ar sodinti tujas iš išorinės tvoros pusės, ar iš vidinės? Kažkaip mums patogiau būtų iš išorinės, t.y. gatvės pusės, bet gal paskui kils problemų su priežiūra, laistymu?
Atsakyti
flight, vienintelė reali problema, sakyčiau, - sklypo ribų viršyjimas... jei ne - pasirinkimas toks - gražią žalumą matys praeiviai, o jus - tvorą. Ar atvirksčiai.. būdami namie matysit žalumą, o kaimynai - tvorą. Aš pasirinkusi matyt žalumą, o va kaimynei svarbiau buvo, kad gražu būt žmonėms, einantiems pro šalį...
Laistysi tik pirmus metus ..na , paskui nebent itin didele sausra būt.. o priežiūra.. Koks skirtumas kokioj tvoros pusėj?
Tiesa, už tvoros ir šunys apmaižios lengviau, kir berniokas nulauš ir moteriškaitė nusiskins ir mašina kokia užkliudys....
Atsakyti
QUOTE(Pukis01 @ 2011 04 29, 17:42)
negaliu pasakyti ar pakeis formą, bet  turit gerus kaimynus kol kas  smile.gif , nes vieną dieną pareikalaus  gyvatvorės 1,8m aukščio. Tada labiau širdį skaudės karpant

Čia dar galėtumėte pasidomėti, ar jie turi teisę to reikalauti g.gif
Papildyta:
QUOTE(vanesax @ 2011 04 29, 17:19)

Labai gražu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 04 29, 21:39)
Čia dar galėtumėte pasidomėti, ar jie turi teisę to reikalauti  g.gif

Liepti trumpinti gal ir neturi teisės, bet patraukti 3 m. nuo sklypo ribos - laisvai biggrin.gif Geri kaimynai - Dievo dovana smile.gif
Atsakyti
As pries 3 dienas pirkau 200 tuju karpomu po 5 litus , prastesnes po 4 litus, apie 70 cm aukscio...
Atsakyti