Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(rasaar @ 2011 04 08, 12:31)
Kas jau pirkotes smaragdiniu tuju,gal zinot kur pigiau gauti?  g.gif  4u.gif

man tai irgi laaabai aktualus klausimas biggrin.gif
Atsakyti
Lenkijoj, čia augintojai ar prekybininkai naudojasi Smaragd populiarumu tarp pirkėjų ir kainas užkelia. Verslas toks ir taip pat elgčiausi smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
rasaar ir ~lullaby~ žiūrint kokio aukščio reikia, koks kiekis ir kokia kaina jus domintų, bandyčiau tada padėt.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 08, 12:47)
Lenkijoj, čia augintojai ar prekybininkai naudojasi Smaragd populiarumu tarp pirkėjų ir kainas užkelia. Verslas toks ir taip pat elgčiausi  smile.gif

drinks_cheers.gif , Lenkija- pigiausias variantas
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 08, 13:47)
Lenkijoj, čia augintojai ar prekybininkai naudojasi Smaragd populiarumu tarp pirkėjų ir kainas užkelia. Verslas toks ir taip pat elgčiausi  smile.gif

Manau kad ten pigiau ir latvijoje vienoje vietoje labai grožybių turi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Militux: 08 balandžio 2011 - 15:02
Bandysiu isaknydinti vakarine tuja,ar tai reiketu daryti dabar,ar laukti silumos? Klausiu,nors ir peskaiciau ,kad dabar reiktu sodinti sumedejusias sakeles. Negaliu pasizadeti,kad nesukisiu viska is eiles blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2011 04 06, 16:31)
To ~lullaby~

1. kadangi pas mumi zole jau pasodinta ir zaliuoja, o tvora nutiesta, tai visu pirma apie 50 cm juosta palei tvora (tvora tinkline) arba nuraviu, arba sukasu, arba kaip nors kitaip panaikinu zole. TEISINGAI? Juostos reikia apie 65 cm, nes nuo tvoros tuja turi buti maziausiai 50 cm. As tai sukasciau, apversciau ta zole o neravieciau
2. pleveles tiesimas. cia klausimas durnas iskyla - as ja pirma patiesiu, padarau skyles, ir tada sodinu? ar pirma susodinu, tada skyles darau? kaip suprantu skyliu reikia ir siaip daugiau pridaryt, kad laistant daugiau vandens pakliutu? KURIS VARIANTAS? pirma plevele ar pirma sodinti? Pirma susodinsi, o po to plevele paklosi, bet plevele reikia pirkti specialia kuri praleidzia ora ir dregme, nereikes papildomu skyluciu kirpti (po tujas as pleveles neklojau, tik apmilcavau apie 5 cm storiu)
3. priklauso nuo antro smile.gif jei plevele tiesiu, tai sodinu, jei pirma sodinu, tai plevele tiesiu. tiesa, sodinu kas 60 cm - ohoho 160 tuju reikes  blink.gif Smaragdas sodinasi nuo 60 iki 80 cm, priklauso kokio nori tankumo, jei nori kad butu be tarpu taia gali susodinki kas 50 cm.
4. tada pilu mulciu. palieku 30 cm skersmens aplink stieba neuzpiltus skrituliukus. As apie 20 cm palikau g.gif
5. LAISTAU LAISTAU LAISTAU. Priklauso nuo oro, dar zeme dregna ir tikrai daug nereikia laistyt. Vat kai bus sausa vasara, tai reikes dazniua palaistyt
6. antrais metais (kita pavasari ) ir visais kitais tresiu spygliuociu trasom (karta per metus? ar pavasari rudeni?) as kai sodinau (pavasari) i duobe biski piliau trasu spygliuociams skirtu. Rudeni patresiau trasomis kurie skirti saknyms sustiprinti.
7. Laukiu n+k metu kol turiu savo grazia gyvatvore  wub.gif  YES biggrin.gif

ko dar neuzakcentavau? Pagooglink dar, tikrai daug info apie sodinima yra  mirksiukas.gif

Gal dar kas papildys ar patasis mane, nes neesu didelis specas biggrin.gif  4u.gif

APSOLIUCIAI NESUTINKU, KAD SMARAGDA SODINTI KAS 50CM,KAS BUS IS JO VELIAU ?SAKOS LIESIS IR SUS? NEKALBEKIT ZMONEM TOKIU NESAMONIU!80-100 CM TARP SMARAGDU PATI PARDAVINEJU ,ATVEZU IR KAS JAS UZAUGINA BENT JAU TAIP PATARIA, NE IS ORO!

Papildyta:
QUOTE(karabaske @ 2011 04 11, 16:12)
APSOLIUCIAI NESUTINKU, KAD SMARAGDA SODINTI KAS 50CM,KAS BUS IS JO VELIAU ?SAKOS LIESIS IR SUS? NEKALBEKIT ZMONEM TOKIU NESAMONIU!80-100 CM TARP SMARAGDU PATI PARDAVINEJU ,ATVEZU IR KAS JAS UZAUGINA BENT JAU TAIP PATARIA, NE IS ORO!

BE TO TRESTI IKI RUGPJUCIO, KAD VEGETACIJA NUSALS SAKELES
Atsakyti
ojei, o kodėl Jūs taip šaukiat? unsure.gif
Aš kaip augintoja, o ne pardavėja, keliu ranką už 70-80cm tarpą. Metras tuo atveju, jei kitoj linijoj jų tarpuose augs kažkokie kiti augalai arba reikalinga nesusiliejanti gyvatvorė bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 balandžio 2011 - 16:41
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 04 11, 17:39)
ojei, o kodėl Jūs taip šaukiat?  unsure.gif
Aš kaip augintoja, o ne pardavėja, keliu ranką už 70-80cm tarpą. Metras tuo atveju, jei kitoj linijoj jų tarpuose augs kažkokie kiti augalai arba reikalinga nesusiliejanti gyvatvorė  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif Aš bent kaip projektuoju tai ir renku apie 70 cm, jeigu nori, kad būtų vientisa gyvatvorė, o jeigu nori atskirų kaipo tujų tada jau kaip nori, gali ir kas 1 m ar net daugiau. Nuo tvoros patariu traukti, ne 0,50cm , o 1 metrą.

Esu girdėjusi iš augintojų, kad rekomenduoja kas 30 cm 'Smaragdus' sodinti, va čia tai vėjus kalba tikrai doh.gif bile daugiau iškišt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uolma: 11 balandžio 2011 - 20:16
QUOTE(karabaske @ 2011 04 11, 15:13)

Papildyta:
BE TO TRESTI IKI RUGPJUCIO,  KAD VEGETACIJA NUSALS SAKELES

raminkites 4u.gif , taigi parasiau kad zinives patasytu mane mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena,tikiuosi nesibarsit,kad neskaiciau visos temos ir kas nors paprotins kur(kauno rajono zonoje) galima pigiau isigyti koloniniu tuju.Apie metra aukscio,apie 20 sodinuku.Prasau patarti ax.gif ir padeti blush2.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
paskutiniu metu labai piktos moterytes cia renkasi tongue.gif

Mano tujos labai isluzusios po sios ziemos verysad.gif
Atsakyti