Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(vaivos juosta @ 2010 12 31, 16:27)
Pas mane tai tik tos trimetrinės kyšo. O kitos, kur metro aukščio - tai nė žymės nematyt. Kiemą kai stumdė, tai gavos 2 metrų aukščio sniego tvora. Tikiuosi, gerai joms ten žiemojasi.

Man irgi įdomu, jei tujos vos ne iki viršaus apkastos sniegu, negi jos nešunta tenais? Toks pats kls ir dėl šliaužiančių kadagių - tų tai visiškai nesimato, absoliučiai sniegas pakavojo, neramu ar nežus... g.gif
Atsakyti
Šust gl ir nešunta, bet viską, kas išlindę virš pusnų, kratykit.. purtykit sniegą,. bo palauš ir šakas ir viršūnes.. Aš savo keliasdešimt mažųjų tujų kas kelias dienas purtau ir tai linksta.. 3 metrų tujos ir kadagiai kažkaip tokio mano dėmesio buvo nenusipelnę, nes, maniau, dideli, o ir nuošaliau, šiandien išsigandau - linksta storiausi kotai.. bridau per pusnis aukščiau kelių ir kiek pajėgiau kračiau...
Atsakyti
QUOTE(ra @ 2010 12 31, 18:30)
Šust gl ir nešunta, bet viską, kas išlindę virš pusnų, kratykit.. purtykit sniegą,. bo palauš ir šakas ir viršūnes.. Aš savo keliasdešimt mažųjų tujų kas kelias dienas purtau ir tai linksta.. 3 metrų tujos ir kadagiai kažkaip tokio mano dėmesio buvo nenusipelnę, nes, maniau, dideli, o ir nuošaliau, šiandien išsigandau - linksta storiausi kotai.. bridau per pusnis aukščiau kelių ir kiek pajėgiau kračiau...

Sveikos

So artejanciais Naujais Metais newyear.gif 000059.gif 000059.gif 000059.gif

o mano tuju tik virsuneles matosi, ar reikia kratyt g.gif
Atsakyti
nu jei nenulinkusios, gal nea.. g.gif

su artėjančiais smile.gif))))
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Labai reikia Jusu patarimo ax.gif Savo visa sklypa esame apsodine tujomis..Sodinome tiesiai i zeme..2 metus jos jau pas mus graziai auga, vasara tik zole po jomis nupjaudavome..Siais metais noreciau, kad po tujomis nebutu zoles rolleyes.gif ..Noreciau apibarstyti akmenukais ar mulcu..Ar imanoma tai si pavasari padaryti? g.gif

Gal kuri galetumete patarti nuo ko pradeti? blush2.gif Ar pirmiausia turiu visa norima plota nuraveti, ir tada pilti mulca? kokiu storiu ji pilti, kad zole neataugtu? O gal reikia nuravejus kokia plevele dengti ir tik tada mulca pilti? Zodziu visai neisivaizduoju nuo ko pradeti ir ka kaip daryti doh.gif Tad labai reikia patarimu nuo ko pradeti... blush2.gif

Busiu dekinga uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
jei akmenukais - vienaip, o 'švari' dirva gana paprastai - keli sluoksniai laikraščių ar gofruoto kartono ir ant jo pilti pjautą/apdžiovintą žolę, ant viršaus neutralias durpes, t.y. šiam variantui tinka įvairi organika. Akmenėlius reiktų izoliuoti nuo dirvos ir tiesti spec. plėvelę ( TP rulonais parduoda, sąlyginai brangu, jei plotas didelis), ant viršaus akmenėlius 4u.gif

Tiesa, nuo ravėjimo niekur nedingsit, stipriai mažiau jo bus, bet vistiek bus wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Violeta* @ 2010 12 31, 17:40)
Man irgi įdomu, jei tujos vos ne iki viršaus apkastos sniegu, negi jos nešunta tenais? Toks pats kls ir dėl šliaužiančių kadagių - tų tai visiškai nesimato, absoliučiai sniegas pakavojo, neramu ar nežus... g.gif

šliaužiantys kadagiai pakankamai atsparūs, nors ir nelabai gerai šutimas sniege. Svarbu ant jų neversti papildomo sniego nuo takų ar aikštelių.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 08, 17:50)
jei akmenukais - vienaip, o 'švari' dirva gana paprastai - keli sluoksniai laikraščių ar gofruoto kartono ir ant jo pilti pjautą/apdžiovintą žolę, ant viršaus neutralias durpes, t.y. šiam variantui tinka įvairi organika. Akmenėlius reiktų izoliuoti nuo dirvos ir tiesti spec. plėvelę ( TP rulonais parduoda, sąlyginai brangu, jei plotas didelis), ant viršaus akmenėlius  4u.gif

Tiesa, nuo ravėjimo niekur nedingsit, stipriai mažiau jo bus, bet vistiek bus wink.gif

Labai aciu uz atsakyma 4u.gif 4u.gif

Ar gerai supratau, kad dabar pavasari zoles israveti nereikia? blush2.gif ..uztenka tik laikrasciais ar kartonu uzdeti, tada apdziovinta zole uzpilti, tada ka nori..ar durpe ar medzio mulca? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine_Kava @ 2011 02 09, 13:03)
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif  4u.gif
Ar gerai supratau, kad dabar pavasari zoles israveti nereikia? blush2.gif ..uztenka tik laikrasciais ar kartonu uzdeti, tada apdziovinta zole uzpilti, tada ka nori..ar durpe ar medzio mulca?  ax.gif

Taip 4u.gif Jei storesniu laikraščių ar kartono sluoksniu. Perforuota plėvelę tiesiant reiktų išsiravėt wink.gif

Tiesa, mulčo storis turėtų būti ne mažesnis kaip 15cm ir kaskart jį papildyti, nes organika su laiku suyra.
Atsakyti
QUOTE(Rytine_Kava @ 2011 02 09, 13:03)
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif  4u.gif
Ar gerai supratau, kad dabar pavasari zoles israveti nereikia? blush2.gif ..uztenka tik laikrasciais ar kartonu uzdeti, tada apdziovinta zole uzpilti, tada ka nori..ar durpe ar medzio mulca?  ax.gif

as tai nuravieciau arba nors sukasti ir apversti ta dirva, islyginti, deti plevele, ir tada mulca ar akmenukus 4u.gif
neatsimenu ar jau rodziau savo tujos, bet mano su mulcu atrodo taip
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Packa: 09 vasario 2011 - 20:11
Per Naujus nuvaziavau i soda.Kaip pamaciau savo tujas,vos neapsiverkiau,nuo sniego sakos isvirte,apluze.Kaip puoliau purtyti,nuplauke mano makijazas naujametinis.Dabar laukiu pavasario ir bijau kaip atrodys mano tujos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dėja: 09 vasario 2011 - 21:34
Aciu Gaudvile ir Packa uz atsakymus 4u.gif ...Tikrai pavasari pasiraitosim su vyru rankoves ir reikes kibti i darbus bigsmile.gif O kokia ten plevele tiesti reikia? Kazkokia specialia? g.gif

Beje gal kazkas netycia zinote kur pigiausiai galima isigyti medinio mulco, pleveles, akmenuku? g.gif ax.gif

QUOTE(Packa @ 2011 02 09, 21:07)
user posted image

wub.gif Labai grazu. Kazko panasaus noriu savo kieme.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rytine_Kava: 09 vasario 2011 - 23:20
QUOTE(Packa @ 2011 02 09, 20:07)

ką vėliau darysit, kai medžio drožlės supus? g.gif
Atsakyti