Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Lemyna @ 2010 09 18, 11:51)
Šiandien važiuosiu sodinti savo tujytes  rolleyes.gif 

Dar kartą noriu pasitikslinti, kaip tai daryti geriausia  blush2.gif

1. Kadangi mėgsta rūgščią žemę, gal bus gerai, jeigu į kiekvieną duobelę įpilsiu šiek tiek durpių?  g.gif
2. Duobeles kasti negilias, kad tilptų iš vazono ištraukta tuja, užpilti žemėmis ir truputi palaistyti  ax.gif  Ar reikia į duobę pilti vandens?  g.gif

Kodėl nusprendėt, kad jūsų dirva nerūgšti ar darėt tyrimus, ar pagal augalus sprendžiat? Nenoriu ta tema ginčytis, bet kiti augintojai kaip tik sako, kad geriau molinga dirva. Na čia tenka sodini į tokią kokią turi. Jau buvo raštyta, kad iš vazonų sodinant reikai pataisyti šaknis, kad nebūrtų susisukę. Nežianau ką pati sodinsi ar iš savo sėklų ar pirktines vazonuose. Čia taikoma pirktinėm, augintom vazone. Vandeni reikia pilti ir į duobe, nes kitaip liks sausos šaknys.
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 09 18, 11:48)
Kodėl nusprendėt, kad jūsų dirva nerūgšti ar darėt tyrimus, ar pagal augalus sprendžiat? Nenoriu ta tema ginčytis, bet kiti augintojai  kaip tik sako, kad geriau molinga dirva. Na čia  tenka sodini į tokią kokią turi. Jau buvo  raštyta, kad iš vazonų sodinant reikai  pataisyti šaknis, kad nebūrtų susisukę. Nežianau ką  pati sodinsi ar iš savo sėklų ar pirktines vazonuose. Čia taikoma pirktinėm, augintom vazone. Vandeni reikia pilti ir į duobe, nes kitaip liks sausos šaknys.

Tyrimų nedarėm jokių g.gif juodžemis pas mus. Tai tada gal be durpių apsieit geriau smile.gif
Sodinsim iš vazonėlių.
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2010 09 18, 13:10)
Tyrimų nedarėm jokių  g.gif  juodžemis pas mus. Tai tada gal be durpių apsieit geriau  smile.gif
Sodinsim iš vazonėlių.

Jei toje dirvoje auga asiūkliai, vijokliai, žliūgės, laukinės rūgštynės-vadinasi dirva rugšti. Ir dar. Su durpėmis galit užsiveisti tokio brudo kaip asiūklis ir vijoklis, kurių neįmanoma paskui išnaikinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 18 rugsėjo 2010 - 11:17
QUOTE(Lutpede @ 2010 09 18, 12:13)
Jei toje dirvoje auga asiūkliai, vijokliai, žliūgės, laukinės rūgštynės-vadinasi dirva rugšti. Ir dar. Su durpėmis galit užsiveisti tokio brudo kaip asiūklis ir vijoklis, kurių neįmanoma paskui išnaikinti

neauga g.gif Ačiū, nežinojau ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 09 18, 12:13)
Su durpėmis galit užsiveisti tokio brudo kaip asiūklis ir vijoklis, kurių neįmanoma paskui išnaikinti

netiesa.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 09 19, 20:21)

Man tai tiesa, nes su durpėm, kurių buvau nemažai užvežus į sodą, pasisėjo būtent tokios piktžolės. Kažkada durpes pirkau iš Ežerėlio durpyno. Buvau perspėta vieno gero sodininko, bet nepaklausiau.
Jei skaitot, kad neteisybė- pagryskit.
Atsakyti
Nuo to ir reikėjo pradėti, kad pirkot iš durpyno ( kaupo), o neįprastai, pvz.: pakuotėmis.
Beje, perkant pažeistas pakuotes gal ir galima užsiveist, tačiau, čia ne durpių problema, o prekeivių.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 09 19, 22:07)
Nuo to ir reikėjo pradėti, kad pirkot iš durpyno ( kaupo), o neįprastai, pvz.: pakuotėmis.
Beje, perkant pažeistas pakuotes gal ir galima užsiveist, tačiau, čia ne durpių problema, o prekeivių.

biggrin.gif kai aš pirkau, tas įprastai ir buvo iš durpyno. Prieš 25 metus tokių pakuočių gaila, bet dar nebuvo. O be to kur garantija, kad tose pakuotėse viskas sterilu.
Atsakyti
Perku kiekvienais metais durpes, skirtingo tūrio ir skirtingų gamintojų ( mulčiuoju dek. augalus, daržą, žiemai užpilu rožes ir t.t.).
Todėl, kas buvo prieš 25 metus reiktų pamiršti ar bent jau perspėti, kad žiūrėtų, ką perka.

Tiesa, niekas į grynas durpes nesodina spygliuočių ir tuo labiau neįterpinėja į molį.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 09 19, 23:20)
Perku kiekvienais metais durpes, skirtingo tūrio ir skirtingų gamintojų ( mulčiuoju dek. augalus, daržą, žiemai užpilu rožes ir t.t.).
Todėl, kas buvo prieš 25 metus reiktų pamiršti ar bent jau perspėti, kad žiūrėtų, ką perka.

Tiesa, niekas į grynas durpes nesodina spygliuočių ir tuo labiau neįterpinėja į molį.

Kiek supratau, tai čia niekas ir nesodina į durpes. Žmogus tik pasiklaust norėjo.
O aš tada durpes vežiau dirvai "pagerinti" doh.gif Tai ir "pagerinau" ant savo biednos galvos
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2010 09 17, 16:17)
Labuka, Giedretu, zinai, kad as blondine, tai ir susimaisiau  doh.gif 
*Bet as spejau iki rugsejo 15 d. ir tujas pasisodinti ir veja  biggrin.gif
Bet siek tiek apsiskaiciavom ir dar 10 vnt. tujyciu gausiu dasipirkti is taves. Bet atidejau si darba pavasariui.  smile.gif
**Dabar tu man sakyk, pas mane apacios tujyciu ne pageltonavo, bet kaip ir paraudonavo (siek tiek i ruduma). Pabandziau paskabyti, tai tos sakeles gyvos. Tai ir nebeskabiau. Ar cia pas mane irgi nuo dregmes trukumo, ar taip rudeni buna?  g.gif  Rodos ir laisciau ir tikrai stengiausi negrubiai jas sodinti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Kaip tu manai? Ar man jas irgi graziai nuskabyti?  4u.gif

*Tujas galima soditi visą rudenį, o veją tik iki 09 15, nes paskui atšala orai ir apstoja žolės vegetacija, todėl po tos datos sėta žolė bus paprastai sakant silpna, egraži smile.gif
**aišku, galėjo paruduot ir nuo vandenuko trūkumo, o kartais tiesiog kol adaptuojasi, paruduoja po keletą šakelių, tai tiesiog tik tas parudavusias nuskinkit ir viskas, o toliau prižiūrėkit įprastai smile.gif

QUOTE(Lemyna @ 2010 09 18, 10:51)
Šiandien važiuosiu sodinti savo tujytes  rolleyes.gif 

Dar kartą noriu pasitikslinti, kaip tai daryti geriausia  blush2.gif

1. Kadangi mėgsta rūgščią žemę, gal bus gerai, jeigu į kiekvieną duobelę įpilsiu šiek tiek durpių?  g.gif
2. Duobeles kasti negilias, kad tilptų iš vazono ištraukta tuja, užpilti žemėmis ir truputi palaistyti  ax.gif  Ar reikia į duobę pilti vandens?  g.gif

jei žemė normali, t.y. juodžemis, pilkžemis, ar lengvas priemolis į duobutes tikrai nieko pilti nereikia, o duobes kasti tokias, kad tipltų iš vazono ištraukto augaliuko šaknys ir dar liktų vietos kraštuose.
Mes kai sodinam tai stipriai sulaistom augaliukus, į duobes vandes nepilam, nebent labai sausa žemė būna tai palaistom po sodinimo, kam po tą purvyną duobutėje makliavotis smile.gif
Atsakyti
As sodinau tait:
kieviena tuja istraukus is vazonelio pamirkydavau vandeni apie pusvalandi,po to gerai issukavus saknys sodindavau i duobe i kuria dejau labai mazai trasu spygliociams ir sauja durpiu, po to palaistydavau. Paaugo labai gerai thumbup.gif , atrodo irgi thumbup.gif .dabar reikejo persodinti kelias tujas, tai vos iskasiau, taip placiai saknys nuejo ir tokios tankios doh.gif nors irgi pastebejau kad atsirado asiukliu, bet ju yra tik ten kur auga tujos, tai matyt trasos ir durpes parugstina zeme g.gif
Atsakyti