Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

QUOTE(Feniksas45 @ 2010 04 30, 11:51)
smile.gif  apie tai net ir primint nereik  mirksiukas.gif  aš jau trečią kartą sodinu už tvoros eglutes ir pušis ir kas kart kaimynų du šunys  jas ,,patvarko,, tai dabar pasodinus,  sukaliau kuoliukus ir apvyniojau špagatu ,nes purškalo nespėčiau pirkt  aggressive.gif

vat man ta tujų apsauga irgis domina. Buvom sukalę kuoliukus ir tokia ale virvele perrišę, gavosi tokia ale apsauga nuo aplinkinių. Bet vaikai ištraukiojo, išmėtė, o ir šunio.... Tai dabar dideliuose apmąstymuose, kokius ten augalus prie tujų sėti, akd atbaidytų juos nuo bet kokio "savo teritorijos žymėjimo". Galvojau, gal mėta suveiktų? g.gif Plius dar kokius kuoliukus vėl reikės sukalt.
Atsakyti
[quote=Kenguryte,2010 04 30, 12:5

[/quote]
aš apie kiekvieną atskirai sukalus ,na kolkas vaikai neišraustė ,,stengiuosi su jais sutart mirksiukas.gif ,o jų praeina nemažas būrelis - 8 iš probleminės šeimos ,bet vat kai pradeda leist naujus ūgliukus tai jau pastebėjau ,kad rankos ,,niežti,, jiems smile.gif ,nu vaikai.......ką padarysi , o štai nuo šunų kaži ar kokie augaliukai padėtų 100% g.gif
Atsakyti
Laba diena, gal galit tujų žinovai patart, noriu prie namo gyvatvorės. labai norėjau kalninėm pušelėm apsodint, bet pasirodo jos labai lėtai auga, tai nesulauksiu aš gyvatvorės. Dabar galvoju apie tujas. Tik kad man baisiai jos nekvepia... Gal yra kokių veislių be kvapo???
Atsakyti
Atsakymas lygiai toks pats būtų, kaip ir čia
QUOTE(Knifofija @ 2010 04 30, 12:28)
Paskutis klausimas sujuokino. Čia jau kaip dešra, mėsos skonio.  lotuliukas.gif  Tuja ir būna tujos kvapo. Jei tuja neturi tujos kvapo, tai jau nebe tuja, o mikrobiota (kadagio kvapo) bet ir auga kaip kadagys.

O jei rimtai, tai nereikia jos čiupinėti ir nebus jokio kvapo ir kaip jūs praeinat pro svetimas tujų gyvatvores - jų gi begalės.
Atsakyti
Niu va, pravizitavau savo tujas. Kur sakiau, kad yra kelios apskabytos, tai jau joms amen. Sumediję...
O dabar rodau savo tujas:
čia jau tos, kurioms AMEN:
user posted image
Čia turbūt potenciali pacientė? Bet tikrinau, nesumedijus dar...
user posted image
turiu du "tujukus", tik klausimas, kada ir kaip man juos persodinti?
pirmas tujukas
user posted image
antras tujukas
user posted image
didžiosios tujos lapelių galiukai pradėjo ruduot...
user posted image
O čia pasikartosiu, mes planuojame, kad tujos plėsis į šonus, o ne aukštyn, karpon viršūnes, bet kotai apačioje "nuogi" ir niekas neželia ax.gif
user posted image

Atsakyti
stagarus rauti lauk, o dėl nuplikusių apačių kas kaltas? g.gif Čia tikrai ne tas variantas, kad viršūnę pakirpai ir stagaras pradės žaliuoti, tankėja šakelės, kai jos yra. Šiuo atveju nėra nieko. Sprendimas - keisti tujas arba tarpuose jų sodinti žemo augumo vakarines tujas 'Globosa' ar 'Little Gem'.

Taip ir norisi pacituoti S.N. -
Akmenys paplentėm kauks.
Sužaliuos lazda.
Lauk manęs, kai nebelauks
Niekas niekada..

Atsakyti
mąstau ,ar neužgoš šviesos toms mažiukėms tos didesnės , nes aš išnykusių vietoj jau irgi kelintą kartą atsodinu panašaus ūgio tujas ,bet visvien ,,vyresnės,, nustelbia naujas nors tu ką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 30, 16:58)
stagarus rauti lauk, o dėl nuplikusių apačių kas kaltas?  g.gif Čia tikrai ne tas variantas, kad viršūnę pakirpai ir stagaras pradės žaliuoti, tankėja šakelės, kai jos yra. Šiuo atveju nėra nieko. Sprendimas - keisti tujas arba tarpuose jų sodinti žemo augumo vakarines tujas 'Globosa' ar 'Little Gem'.
Taip ir norisi pacituoti S.N. -
Akmenys paplentėm kauks.
Sužaliuos lazda.
Lauk manęs, kai nebelauks
Niekas niekada..

Dėl citatos lotuliukas.gif

Dabar mąstau, kaip čia buvo, kad jos tokios pusplikės pas mane g.gif Nepamenu, gal tokias jau parsivežėm, bet gali būti ir tai, kad kai rudavo, o tik pasodinus tais metais jos man labai rudavo, tai gavau rekomendacijas tuos rudus lapelius visus pašalinti g.gif Tai gal persistengiau? Su šakutėm pašalinau? g.gif Nors nea. Tiesa, ir MB ten rankas prikišęs yra, tai visokių čia gali būti niuansų biggrin.gif
Rauti ir sodinti per naują, jau tiek motyvacijos neturiu, nes ir taip vargšės tos tujos, kancarais apmėtytos, šunų apmy...vaikų nuskabiotos, niekas nesaugo augalėlių, o tuo labiau mano darbo ax.gif Jos ir dabar, manau per tankiai susodintos, reikia mažiausiai 0,5m. vieną nuo kitos sodint, kai per tankiai susodintos, berods, nesivėdina, ar kas ten joms darosi, ir tada dažnai serga verysad.gif Niu tai įdomiai bus su tomis tujomis, koks pusmetris - stiebas nuogas, o aukščiau, graži lapija lotuliukas.gif Reikia kokį žemaūgį dygliuotį įkišti tarp tujų, gal kas kokių idėjų turi, o dar geriau, gal kas turi atliekamų ir galėtų padovanoti tongue.gif
Niu raut lauk, širdį skaudėtų, tiek darbo įdėta ax.gif
Gaudvile, patiko abu tavo siūlyti variantai wink.gif Turėsiu raumenį biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 30 balandžio 2010 - 17:39
stagarėlius rauti, pirmos dvi foto wink.gif

Tiesa, dar ir spalva nelabai patinka, čia jos visada su tokiu gelsvu krašteliu? Prisiminiau, gi seklos.lt pardavinėja vakarinių tujų sėklytes, galima būtų pasisėti pagal visas rekomendacijas ir patiems užsiauginti. Žinoma, jei atsirastų vietos. Arba pirkti gyvatšakes, tačiau vistiek pradžioje reiks sumąstyti apsaugą nuo visų kenkėjų ( ir dvikojų-keturkojų tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 30, 19:25)
stagarėlius rauti, pirmos dvi foto wink.gif

Tiesa, dar ir spalva nelabai patinka, čia jos visada su tokiu gelsvu krašteliu? Prisiminiau, gi seklos.lt pardavinėja vakarinių tujų sėklytes, galima būtų pasisėti pagal visas rekomendacijas ir patiems užsiauginti. Žinoma, jei atsirastų vietos. Arba pirkti gyvatšakes, tačiau vistiek pradžioje reiks sumąstyti apsaugą nuo visų kenkėjų ( ir dvikojų-keturkojų  tongue.gif )

ne, jie paprastai žali būna, o dabar, pastebėjau, kad galiukai nurudavę, tikiuosi neparuduos visos? g.gif Šiais metais dar netręšiau ax.gif Tik pažiūrėjau vėl į savo gyvatvorę, tai gal tik du augaliukai tokie "nuogi", kiti apynormaliai.
Niu ačiū už patarimus, reikės arba sėti, arba laukti, kol patys pradės daugintis lotuliukas.gif (niu du, tris jaunuoliukus turiu, tai keliaus į stabarų vietas, tik tuos jaunuoliukus nukirpt ar kaip juos atskirti nuo "mamos tujos"?)
Atsakyti
sveikos,
nusignybiau tujos šakelę su medžio gabalėliu ir pasimerkiau į vandenį - ar gerai padariau? ar geriau kišt į žemę? ar yra šansų, kad išaugs ar kaip kitaip reikia?
ačiū
Atsakyti
sveikos merginos
papasakosiu apie musu pirkima tuju gyvatvorei, gal kuri ka patarsit ka daryti?
pries kelias sav. pirkom koloniniu tuju, jos ivauraus ugio nuo 1 m iki 1,6m. pirkom medelyne, jie buvo pasodinti vazonuose, tokios apskure, pagelte, apacios nuogos. bet sake kad tokia kaina parduoda todel kad jos taip atrodo, o jos atrodo del to kad jos dideles, saknim nera vietos, ir t.t. as kazkaip sutikau su tuo, nes pries 3 metus pirkom taip panasiai atrodancias smaragdines, didokos ,apskure, bet jos labai graziai atsigavo ir dabar atrodo super. darbar pasakosiu toliau apie kolonines. kadangi truko mums koloniniu ir pinigeliu tiek su savim neturejom, likusias nusprendem nupirkti kita savaitgali. jas pirkom jau is zemes, aisku zlaesnes spalvos, ir jau nuo apacios sakutes yra. parvezem, pasdodinom, kadangi jau vakaras, mazi vaikai, kazkaip nekereipem demesio ka pasodinom. ziuriu as per langa i tas tujas ir man vis jos kazkuo skiriasi. prieinu as prie ju ir matosi kad sakutes ne tik skiriasi spalva bet ir pacia forma. ant pirmuju net seklu yra, o ant pastaruju nei vienos nera, nu man jos skiriasi ne tik forma, bet net ir palietus sakute skiriasi. skambinu as tam vyrui, jis man sako, kad dauginta is tos pacios tujos, tik skiriasi augimo salygos, vienos skurdo vazonuose, kitos zemeje, pavesyje, bet as juo netikiu. nuskabius sakutes tuju nuveziau kas pardavineja tujas, man sako kad skiriasi istikruju , bet sako reikia realiai pamatyti tas tujas, kad pasakyti pavadinima. bandysiu ja atsivezti pas save kd pasakytu kas per tujos, bet ka reiks su tuo vyru kalbetis? as jam tikrai zadu skambinti, bet ar jam liepti issivezti tujas ir atiduoti pinigus uz dali tuju ar ka? nzn ka daryti?
Atsakyti