Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Sveikos,
Kazkodel musu tuju apatines sakos radejo geltonuoti,gal kuri paaiskintu kame reikalas ?
Atsakyti
Pas mus lygiai tas pats nutiko. Tujas sodinome is vazoneliu rugsejo pirmomis dienomis.Jos buvo apie 30 cm. Zeme pabarsteme kalkemis, trasomis, perkaseme ir tada pasodinome. Apatines sakeles pradejo geltonuoti. Cia pasiskaiciau, kad negalima tresti. Gal del to sakleles parudavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingole @ 2010 08 31, 12:54)
Atrasiau i az.
Sodinti geriausia iki rugsejo 10-15 d.  smile.gif

Ingole, veją galima tik iki to laiko sėti, o tujas galima drąsiai iki spalio pabaigos sodinti mirksiukas.gif

QUOTE(pelytė @ 2010 09 17, 14:56)
Sveikos,
Kazkodel musu tuju apatines sakos radejo geltonuoti,gal kuri paaiskintu kame reikalas ?

mažai vandens, t.y. per mažai laistote, arba negrabiai, atsiprašau už išsireiškimą, sodinote ir aplaužėte apatines šakutes, jos įtrūko ir dabar ruduoja. Bet nepergyvenkite, atsigaus, o pavasary pradės sprogti naujos šakelės. O dabar tiesiog daugiau vandens ir labai atsargiai išvalykite nurudusias šakutes.

QUOTE(ast1 @ 2010 09 17, 15:11)
Pas mus lygiai tas pats nutiko. Tujas sodinome is vazoneliu rugsejo pirmomis dienomis.Jos buvo apie 30 cm. Zeme pabarsteme kalkemis, trasomis, perkaseme ir tada pasodinome. Apatines sakeles pradejo geltonuoti. Cia pasiskaiciau, kad negalima tresti.  Gal del to sakleles parudavo  g.gif

pasiskaitykit komentarą aukščiau.

Tręsti galima tik tada kai jos BŪNA GERAI PRIGIJUSIOS ir jokiu būdu ne rudenį, nes tuomet po žiemos turėsite nurudavusius medelius, nes jie per vėlai susprojsta ir auga, šakutės nespėja sumedėti ir labai lengvai nušąla. Be to, kalkių tujoms tikrai nereikia, jos nudegina šaknis, be to tujos mėgsta rūgštoką dirvą.

Nesuprantu tų žmonių, pirma padaro, o paskui klausia, kas blogai blink.gif g.gif
gal paprasčiau būtų prieš tai pasiklausinėt, o po to daryt, nei patirt nuostolius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giedretu @ 2010 09 17, 15:17)
Ingole, veją galima tik iki to laiko sėti, o tujas galima drąsiai iki spalio pabaigos sodinti mirksiukas.gif
mažai vandens, t.y. per mažai laistote, arba negrabiai, atsiprašau už išsireiškimą, sodinote ir aplaužėte apatines šakutes, jos įtrūko ir dabar ruduoja. Bet nepergyvenkite, atsigaus, o pavasary pradės sprogti naujos šakelės. O dabar tiesiog daugiau vandens ir labai atsargiai išvalykite nurudusias šakutes.
pasiskaitykit komentarą aukščiau.

Labuka, Giedretu, zinai, kad as blondine, tai ir susimaisiau doh.gif
Bet as spejau iki rugsejo 15 d. ir tujas pasisodinti ir veja biggrin.gif
Bet siek tiek apsiskaiciavom ir dar 10 vnt. tujyciu gausiu dasipirkti is taves. Bet atidejau si darba pavasariui. smile.gif
Dabar tu man sakyk, pas mane apacios tujyciu ne pageltonavo, bet kaip ir paraudonavo (siek tiek i ruduma). Pabandziau paskabyti, tai tos sakeles gyvos. Tai ir nebeskabiau. Ar cia pas mane irgi nuo dregmes trukumo, ar taip rudeni buna? g.gif Rodos ir laisciau ir tikrai stengiausi negrubiai jas sodinti lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kaip tu manai? Ar man jas irgi graziai nuskabyti? 4u.gif
Atsakyti
Gar per gyliai isodinot, nuo to irgi gali pegeltonot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedretu @ 2010 09 17, 15:17)
Nesuprantu tų žmonių, pirma padaro, o paskui klausia, kas blogai blink.gif  g.gif
gal paprasčiau būtų prieš tai pasiklausinėt, o po to daryt, nei patirt nuostolius doh.gif

prie visko priprantama, jau net nebematau nustebusių klausimų ir noras padėti giliai paslėpti biggrin.gif

Tačiau versle yra naudojama tokia taisyklė, kad už auginukus atsakyti galima tik tuomet, kai sodina patys augintojai. Žmonių negalvojimas ir toliau sau sėkmingai veši 4u.gif
Atsakyti
Daivasen, plateliai,
kur žiemos jūsų tujos?
mano taip pat sėtos vasario mėnesį, yra 5-8 cm., galvoju kur joms geriausia žiemoti.
Atsakyti
aš tai susodinčiau lauke , juk įšaknydintos šakutės irgi žiemoja lauke ir dar pridengčiau eglišakėm mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 17 rugsėjo 2010 - 19:58

Tręsti galima tik tada kai jos BŪNA GERAI PRIGIJUSIOS ir jokiu būdu ne rudenį, nes tuomet po žiemos turėsite nurudavusius medelius, nes jie per vėlai susprojsta ir auga, šakutės nespėja sumedėti ir labai lengvai nušąla. Be to, kalkių tujoms tikrai nereikia, jos nudegina šaknis, be to tujos mėgsta rūgštoką dirvą.

Nesuprantu tų žmonių, pirma padaro, o paskui klausia, kas blogai blink.gif g.gif
[/quote]

Jei as pati cia taip buciau sugalvojusi, tada ir galeciau kaltinti save. Tujas pirkau pas zmogu, kuris augina jas. Ir jis paaiskino, kad reikia kalkiu ir trasu. Net i galva nesove tokia mintis, kad jo informacija 100 % klaidinga. Juk jis augintojas, tai geriau nusimano, negu as, sodinanti tujas pirmakart. Pries ruosdama vieta, vaziavau ir klausiau ka ir kaip padaryti.

Is tolo net nesimato tos parudavusios sakeles, tai vis dar tikiuosi, kad joms viskas bus gerai ir daugiau neparuduos. Isodinti sake 2-3cm zemiau negu vazonelio virsus. Tai gal per giliai pasodinta g.gif

O kaip suzinoti, ar zeme rugsti ar ne? Ir kokios priemones parugstina ja?
Ot ir klausyk augintoju doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Linyt @ 2010 09 17, 19:20)
Daivasen, plateliai,
kur  žiemos  jūsų  tujos?
mano taip pat sėtos vasario mėnesį, yra  5-8 cm., galvoju kur joms geriausia žiemoti.

Labas,aš jau ikurdinau jas nešildomoje varandoje,o kitais metais jau lauke pasodinsiu.Nežinau ar gerai darau,nes tai mano pirmos tujytės blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Linyt @ 2010 09 17, 19:20)
Daivasen, plateliai,
kur  žiemos  jūsų  tujos?
mano taip pat sėtos vasario mėnesį, yra  5-8 cm., galvoju kur joms geriausia žiemoti.

aŠ DAR LAIKAU LAUKE, BET PAS MANE JOS NEDIDESNES NEI 2 CM. iR GALVOJU, KAD GAL REIKTŲ NEŠTI KUR ŠILTAI, PIRMAI ŽIEMAI, VISGI GIRDĖJAU KAD PRANAŠAUJA ŠALTESNE NEI PERNAI.....
o ŠEIP GAILA KAD ŽINOVAI NEPATARIA MUM NIEKO.
Atsakyti
Šiandien važiuosiu sodinti savo tujytes rolleyes.gif

Dar kartą noriu pasitikslinti, kaip tai daryti geriausia blush2.gif

1. Kadangi mėgsta rūgščią žemę, gal bus gerai, jeigu į kiekvieną duobelę įpilsiu šiek tiek durpių? g.gif
2. Duobeles kasti negilias, kad tilptų iš vazono ištraukta tuja, užpilti žemėmis ir truputi palaistyti ax.gif Ar reikia į duobę pilti vandens? g.gif
Atsakyti