Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Už kiek pigiausiai galima nusipirkti smaragdinių tujų? buvau nulėkus iki medelyno tai po 40 lt pasiūlė stupid.gif o man reiktų mažiausiai 80 sodinukų doh.gif Tai pradedu vėl likti prie paprastų karpomų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2010 07 08, 18:23)
Už kiek pigiausiai galima nusipirkti smaragdinių tujų? buvau nulėkus iki medelyno tai po 40 lt pasiūlė  stupid.gif o man reiktų mažiausiai 80 sodinukų  doh.gif Tai pradedu vėl likti prie paprastų karpomų  g.gif

na ziurint kokio didzio norit g.gif smaragdai vasada brangesni buna nei paprastos tujos. As pernai rudeni smaragda 40 cm pirkau su 50 proc nolaida, tai vnt. kainavo 6 litai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 07 08, 20:58)
na ziurint kokio didzio norit g.gif smaragdai vasada brangesni buna nei paprastos tujos. As pernai rudeni smaragda 40 cm pirkau su 50 proc nolaida, tai vnt. kainavo 6 litai 4u.gif

po 6 litus pirkčiau thumbup.gif kad ir nedidukai, užaugs irnesakyk.gif dar net negyvenam tam name smile.gif

o kada geriausia sodinti? rudenį ar pavasarį? g.gif Gal kokį rugsėjį, mažiau laistyti reiktų blush2.gif jei ruduo kaip ruduo būtų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 07 08, 17:00)
praauga ir pro ją - vistik reikia prieš sodinant gerai paruošti dirvą ir kaip galima geriau išrinkti piktžoles
o kokia info domina?  rolleyes.gif Turiu pasitiesus.

bet net nezinau kaip man isnaikynti asiūklius ir dirvinius vijoklius doh.gif , na niekaip neiseina istraukti taip giliai saknys sedi doh.gif . Del to ir galvoju kad reikia plevele uzkloti o po tik mulca g.gif
Papildyta:
QUOTE(Lemyna @ 2010 07 08, 21:03)
po 6 litus pirkčiau  thumbup.gif  kad ir nedidukai, užaugs irnesakyk.gif dar net negyvenam tam name  smile.gif

o kada geriausia sodinti? rudenį ar pavasarį?  g.gif  Gal kokį rugsėjį, mažiau laistyti reiktų  blush2.gif  jei ruduo kaip ruduo būtų  biggrin.gif

Manau kad siemet vel bus akcija, pirkau Vilniuje prie Rimi parduotuves Luksio gatveje lauko prekyboje. Jei pirksite vazonose tai galima sodinti visa sezona, jei is dirvos tai geriausia pavasari ir rudeni 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 07 08, 21:42)
bet net nezinau kaip man isnaikynti asiūklius ir dirvinius vijoklius  doh.gif , na niekaip neiseina istraukti taip giliai saknys sedi doh.gif . Del to ir galvoju kad reikia plevele uzkloti o po tik mulca g.gif

preciziškai švariai išnaikinti nepavyks, tačiau tik keli išlindę niekšeliai gi nėra baisi armija niekšelių - išsirausit pro šoną eidami wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 07 08, 22:19)
preciziškai švariai išnaikinti nepavyks, tačiau tik keli išlindę niekšeliai gi nėra baisi armija niekšelių - išsirausit pro šoną eidami wink.gif

thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2010 07 08, 18:23)
Už kiek pigiausiai galima nusipirkti smaragdinių tujų? buvau nulėkus iki medelyno tai po 40 lt pasiūlė  stupid.gif o man reiktų mažiausiai 80 sodinukų  doh.gif Tai pradedu vėl likti prie paprastų karpomų  g.gif

Na pas mus medelynėlyje kainos smaragdų nuo 7 lt, jų aukščiai nuo 50 cm.

QUOTE(Gaudvilė @ 2010 07 08, 22:19)

thumbup.gif teisingai smile.gif
Atsakyti
o kokia info domina? rolleyes.gif Turiu pasitiesus.
[/quote]

Domina ta plėvelė, kur Packa rašė, iš Tomo Philips, kur tarnauja 25 metus. Ar čia ta pati geotekstilė kaip ir Senukuose?
Papildyta:
[quote=Packa,2010 07 08, 22:42]
bet net nezinau kaip man isnaikynti asiūklius ir dirvinius vijoklius doh.gif , na niekaip neiseina istraukti taip giliai saknys sedi doh.gif . Del to ir galvoju kad reikia plevele uzkloti o po tik mulca g.gif
Papildyta:

Turiu asiūklių ir aš nemažai. Kitoj temoj patyrusių kovotojų su jais klausiau, ar neperlystų, jei tiesčiau plėvelę ir ant jos pilčiau akmenukus, tai gavau atsakymą, kad perlenda. Taigi, padariau išvadą, kad geriau jau iš žemės juos ravėt nei iš akmenukų ar mulčo traukyt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Juma81 @ 2010 07 09, 08:15)
-Domina ta plėvelė, kur Packa rašė, iš Tomo Philips, kur tarnauja 25 metus. Ar čia ta pati geotekstilė kaip ir Senukuose?

--Turiu asiūklių ir aš nemažai. Kitoj temoj patyrusių kovotojų su jais klausiau, ar neperlystų, jei tiesčiau plėvelę ir ant jos pilčiau akmenukus, tai gavau atsakymą, kad perlenda. Taigi, padariau išvadą, kad geriau jau iš žemės juos ravėt nei iš akmenukų ar mulčo traukyt  schmoll.gif

- nea, ne ta pati. Juoda smulkiai perforuota plėvelė, kurią tiesiant reikia žiūrėti į skylučių išmušimo kryptį, kuri praleidžia kritulius ir laistymo vandenį, atskiria dirvą nuo mulčo ( sumažina mulčio sąnaudas - kur be plėvelės reiktų pilti ~7-10cm, čia galima apsieiti su 3-5cm).

--plėvelės viena iš funkcijų yra atskirti dirvožemį nuo mulčio( šiuo atveju nuo akmenukų). Jei norisi švaraus ir gražaus vaizdo, greičiausiai nesinorės matyti, kai per laiką akmenukai "pradings" dirvoje ar susiteps po smarkaus lietaus/laistymo. Be to spec. plėvelė sumažina akmenukų sąnaudas.
Jei apie piktžoles kalbėti, tai jos nebūtinai iš apačios pradeda lįst, gali užsisėti iš iš viršaus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 09 liepos 2010 - 07:48
QUOTE(giedretu @ 2010 07 09, 07:55)

Gal galima info kokiame medelyne ax.gif arba i az 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedretu @ 2010 07 09, 07:55)
thumbup.gif  teisingai smile.gif

Mane irgi domina medelyno pavadinimas ax.gif Nes ieškosiu kuo arčiau savęs smile.gif
Atsakyti
Labutis,seniai rašiau,kad pasodinau iš italijos parveštos tujos sekleles.Pasirodom va kokios dabar esam blush2.gif user posted image

Atsakyti