Už kiek pigiausiai galima nusipirkti smaragdinių tujų? buvau nulėkus iki medelyno tai po 40 lt pasiūlė o man reiktų mažiausiai 80 sodinukų Tai pradedu vėl likti prie paprastų karpomų
QUOTE(Lemyna @ 2010 07 08, 18:23)
Už kiek pigiausiai galima nusipirkti smaragdinių tujų? buvau nulėkus iki medelyno tai po 40 lt pasiūlė o man reiktų mažiausiai 80 sodinukų Tai pradedu vėl likti prie paprastų karpomų
na ziurint kokio didzio norit smaragdai vasada brangesni buna nei paprastos tujos. As pernai rudeni smaragda 40 cm pirkau su 50 proc nolaida, tai vnt. kainavo 6 litai
QUOTE(Packa @ 2010 07 08, 20:58)
na ziurint kokio didzio norit smaragdai vasada brangesni buna nei paprastos tujos. As pernai rudeni smaragda 40 cm pirkau su 50 proc nolaida, tai vnt. kainavo 6 litai
po 6 litus pirkčiau kad ir nedidukai, užaugs dar net negyvenam tam name
o kada geriausia sodinti? rudenį ar pavasarį? Gal kokį rugsėjį, mažiau laistyti reiktų jei ruduo kaip ruduo būtų
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 07 08, 17:00)
praauga ir pro ją - vistik reikia prieš sodinant gerai paruošti dirvą ir kaip galima geriau išrinkti piktžoles
o kokia info domina? Turiu pasitiesus.
bet net nezinau kaip man isnaikynti asiūklius ir dirvinius vijoklius , na niekaip neiseina istraukti taip giliai saknys sedi . Del to ir galvoju kad reikia plevele uzkloti o po tik mulca
Papildyta:
QUOTE(Lemyna @ 2010 07 08, 21:03)
po 6 litus pirkčiau kad ir nedidukai, užaugs dar net negyvenam tam name
o kada geriausia sodinti? rudenį ar pavasarį? Gal kokį rugsėjį, mažiau laistyti reiktų jei ruduo kaip ruduo būtų
Manau kad siemet vel bus akcija, pirkau Vilniuje prie Rimi parduotuves Luksio gatveje lauko prekyboje. Jei pirksite vazonose tai galima sodinti visa sezona, jei is dirvos tai geriausia pavasari ir rudeni
QUOTE(Packa @ 2010 07 08, 21:42)
bet net nezinau kaip man isnaikynti asiūklius ir dirvinius vijoklius , na niekaip neiseina istraukti taip giliai saknys sedi . Del to ir galvoju kad reikia plevele uzkloti o po tik mulca
preciziškai švariai išnaikinti nepavyks, tačiau tik keli išlindę niekšeliai gi nėra baisi armija niekšelių - išsirausit pro šoną eidami
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 07 08, 22:19)
preciziškai švariai išnaikinti nepavyks, tačiau tik keli išlindę niekšeliai gi nėra baisi armija niekšelių - išsirausit pro šoną eidami
QUOTE(Lemyna @ 2010 07 08, 18:23)
Na pas mus medelynėlyje kainos smaragdų nuo 7 lt, jų aukščiai nuo 50 cm.
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 07 08, 22:19)
teisingai
[/quote]
Domina ta plėvelė, kur Packa rašė, iš Tomo Philips, kur tarnauja 25 metus. Ar čia ta pati geotekstilė kaip ir Senukuose?
Papildyta:
[quote=Packa,2010 07 08, 22:42]
Papildyta:
Turiu asiūklių ir aš nemažai. Kitoj temoj patyrusių kovotojų su jais klausiau, ar neperlystų, jei tiesčiau plėvelę ir ant jos pilčiau akmenukus, tai gavau atsakymą, kad perlenda. Taigi, padariau išvadą, kad geriau jau iš žemės juos ravėt nei iš akmenukų ar mulčo traukyt
[/quote]
Domina ta plėvelė, kur Packa rašė, iš Tomo Philips, kur tarnauja 25 metus. Ar čia ta pati geotekstilė kaip ir Senukuose?
Papildyta:
[quote=Packa,2010 07 08, 22:42]
Papildyta:
Turiu asiūklių ir aš nemažai. Kitoj temoj patyrusių kovotojų su jais klausiau, ar neperlystų, jei tiesčiau plėvelę ir ant jos pilčiau akmenukus, tai gavau atsakymą, kad perlenda. Taigi, padariau išvadą, kad geriau jau iš žemės juos ravėt nei iš akmenukų ar mulčo traukyt
QUOTE(Juma81 @ 2010 07 09, 08:15)
-Domina ta plėvelė, kur Packa rašė, iš Tomo Philips, kur tarnauja 25 metus. Ar čia ta pati geotekstilė kaip ir Senukuose?
--Turiu asiūklių ir aš nemažai. Kitoj temoj patyrusių kovotojų su jais klausiau, ar neperlystų, jei tiesčiau plėvelę ir ant jos pilčiau akmenukus, tai gavau atsakymą, kad perlenda. Taigi, padariau išvadą, kad geriau jau iš žemės juos ravėt nei iš akmenukų ar mulčo traukyt
--Turiu asiūklių ir aš nemažai. Kitoj temoj patyrusių kovotojų su jais klausiau, ar neperlystų, jei tiesčiau plėvelę ir ant jos pilčiau akmenukus, tai gavau atsakymą, kad perlenda. Taigi, padariau išvadą, kad geriau jau iš žemės juos ravėt nei iš akmenukų ar mulčo traukyt
- nea, ne ta pati. Juoda smulkiai perforuota plėvelė, kurią tiesiant reikia žiūrėti į skylučių išmušimo kryptį, kuri praleidžia kritulius ir laistymo vandenį, atskiria dirvą nuo mulčo ( sumažina mulčio sąnaudas - kur be plėvelės reiktų pilti ~7-10cm, čia galima apsieiti su 3-5cm).
--plėvelės viena iš funkcijų yra atskirti dirvožemį nuo mulčio( šiuo atveju nuo akmenukų). Jei norisi švaraus ir gražaus vaizdo, greičiausiai nesinorės matyti, kai per laiką akmenukai "pradings" dirvoje ar susiteps po smarkaus lietaus/laistymo. Be to spec. plėvelė sumažina akmenukų sąnaudas.
Jei apie piktžoles kalbėti, tai jos nebūtinai iš apačios pradeda lįst, gali užsisėti iš iš viršaus
QUOTE(giedretu @ 2010 07 09, 07:55)
Gal galima info kokiame medelyne arba i az
QUOTE(giedretu @ 2010 07 09, 07:55)
Na pas mus medelynėlyje kainos smaragdų nuo 7 lt, jų aukščiai nuo 50 cm.
teisingai
teisingai
Mane irgi domina medelyno pavadinimas Nes ieškosiu kuo arčiau savęs