Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Aciu uz patarimus 4u.gif

As taip pat linkusi dar palaukti.. Man labai gaila musu darbo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vakare-tyla @ 2010 06 14, 20:58)
Aciu uz patarimus 4u.gif

As taip pat linkusi dar palaukti.. Man labai gaila musu darbo unsure.gif

O viršūnes, tai reikėtų pakirpti, kad labiau šakotūsi krūmas ir pradėtų augti šakelės iš miegančių pumpurų kur nuplikęs kamienas
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 06 14, 20:33)
O viršūnes, tai reikėtų pakirpti, kad labiau šakotūsi krūmas ir pradėtų augti šakelės iš miegančių pumpurų kur nuplikęs kamienas

O dabar jas galima karpyti? Siandien apziurejau, lyg seklas brandina g.gif ar taip gali buti? as nenumanau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 06 13, 19:07)
Kol kas dar nebandžiau karpyti  blush2.gif

jau senai reikejo pradeti karpyti,butu daug tankesnes.
Atsakyti
O čia mano įšaknydytų tujų gyvatvorė, kuriai gal kokie 8-9 m.

Aukšta, bet reta gyvatvorė schmoll.gif Būtinai reikia karpyti, galima net pirmais metais po pasodinimo. Nors aš pernai nekarpiau, pagailėjau, bet šiemet jau rėšiu negailėdama, tik laukiu sausesnių orų, kad ligos nepultų.
Atsakyti
buvau neseniai skaičiusi, jog tujas galima karpyti visą sezoną ,aišku geriau kai nėra lietingas oras mirksiukas.gif
tokių margai nurudavusių ir pas mane atsiranda retkarčiais,tiesiog irgi nesuprantu nuo ko tai priklauso ,bet labiausiai pažeistų prognozė bloga...
įdomūs prekeiviai jeigu tokius augalus realizuoja doh.gif Kitą vertus, nuo grybinių ligų neapsisaugosi,taigi reik profilaktiškai purkšt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 15 birželio 2010 - 10:51
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 06 15, 11:40)
buvau neseniai skaičiusi, jog tujas galima karpyti visą sezoną ,aišku geriau kai nėra lietingas oras  mirksiukas.gif
tokių margai nurudavusių ir pas mane atsiranda retkarčiais,tiesiog irgi nesuprantu nuo ko tai priklauso ,bet labiausiai pažeistų prognozė bloga...
įdomūs prekeiviai jeigu tokius augalus  realizuoja  doh.gif  Kitą vertus, nuo grybinių ligų neapsisaugosi,taigi reik profilaktiškai purkšt...

As ir kitame forume ta pati pasiulyma gavau. Siandien tikiuosi B dar nufotografuos aiskiau pazeistas sakeles. Parodysiu tada.
Musu variantu, kaip supratau, jie nezinojo, kad serga ju augalai. O augalu ten buvo daug
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vakare-tyla: 15 birželio 2010 - 11:13
o jei tujas pakirpsiu, tai jos i ugi augs taip pat sparciai ? ar jau leciau? mes pasodine kogero trejetas meteliu bet dar nekarpom , nes labai norim pasislepti nuo kaimynu.
Atsakyti
aš irgi norėdama ,,pasislėpt ,,nekarpiau,, ir manau klydau ,nes į viršų jos greit stiebiasi bet kuriuo atveju ,o vat tankumo jei trūksta tai taip greit nepridėsi...,todėl mąstau ,jog nuo mažiukių jau reik trumpint viršūnėles nors po nedaug mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 16 birželio 2010 - 20:37
QUOTE(isabelaa @ 2010 06 16, 18:33)
o jei tujas pakirpsiu, tai jos i ugi augs taip pat sparciai ? ar jau leciau?  mes pasodine  kogero trejetas meteliu bet dar nekarpom , nes labai norim pasislepti nuo kaimynu.

Gal lėčiau, bet jei nekarpysit, tai nuo kaimynų tikrai nepasisilėpsit schmoll.gif Bus aukšta, bet netanki gyvatvorė. Kas iš to? Tikiuosi kalbam apie tas pačias tujas, iš kurių suformuojama vientisa gyvatvorė.
Atsakyti
kaimynai pradėjo karpyti aukštą gyvatvorę, tai dabar thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

QUOTE(NIDA @ 2010 05 27, 16:09)

Man taip irgi patare tuju vienas augintojas. Isbandziau-pasiteisino. Turiu as kelias tujas,kurios vis keliauja is vienos vietos i kita. Vienais metais sodinau giliau,nei buvo pasodintos pries tai,o siemet tas pacias vel kitur sugalvojau persodint,ir tikrai is kamieno saknis isleidusios.

bigsmile.gif reiškia gali "sužaliuot lazda" thumbup.gif

QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 28, 16:54)
Patikrinau ir aš savo tujukus, nei vienos šaknelės, bet lapiukai žaliuoja, nu tai gal tos šaknies reikės metus laukti g.gif

4u.gif Pavargsim laukti šaknelių ,bet sulauksim pioneer.gif ...Neiškentei,juk sakiau,kad dar nėra mirksiukas.gif
Atsakyti