Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

Sveiki,gal kas galetumete rekomenduoti zmogu kuris uz protinga atlygi padetu man pertvarkyti mano gelynus,pergrupuoti pagal zydejima,isdelioti pagal formas,spalvas ir t.t.
Reiketu Kauno raj. buciau labai dekinga gavus AZ ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 05 01, 07:53)
smile.gif  jei tarp daugiamečių įsitaiso varputis ar garšvos -tada jau tikrai vargo vakarienė .

QUOTE(zmogs @ 2010 05 01, 16:12)
Mulčiuok tarpus tarp daugiamečių.

QUOTE(Tina* @ 2010 05 01, 22:45)
Nezinau, kuo daugiau viska apsitvarkai uztikrintai viena karta, tuo maziau to ravejimo. Pvz si pavasari praktiskai neturiu ka veikt  smile.gif

Čia pas mane sode. Pernai pertvarkiau gėlynus. Nupurškiau rundapu. Prisodinau azalijų ir tarpuose visokiausių pavėsinių gėlyčių, kad žydėtų vasarą ir rudeniop. Užmulčiavau negailėdama. Pernai visą vasarą gerai buvo, nedaug ravėjimo. Aišku rudenį į sodą nevažiavom ir prieš žiemą gerai nenuravėjau tų plotelių. Ir be reikalo. Dabar toks mišinukas iš garšvų, ugniažolių ir dar kažkokių svogūninių gėlyčių. O eina iš kaimynų po tujų gyvatvore. Įsivaizduoju, kad normaliai tvarkant turėčiau ir pas kaimynus kažkaip jas išnaikinti. O per mulčą ir nukaupti neišeina. rolleyes.gif Tai savaitgaly bandžiau šiek tiek išgraibyt . Dar palauksiu kol sužels gėlytės ir žiūrėsiu kas gausis. Dabar tik viena mintis apie rundapą galvoj sukasi. unsure.gif

QUOTE(Feniksas45 @ 2010 05 01, 23:05)
vat daržas tai su ravėjimais varo į neviltį ,o gėlynuos ir pas mane kažkaip šiemet nedaug žolių,gal plotai mūsų mažesni ,nei Ledum  g.gif

Pas mane tik du nedideli ploteliai. verysad.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 02 gegužės 2010 - 19:25
QUOTE(zmogs @ 2010 05 02, 14:31)
Nea. Jie nors ir lengvi, bet kampuoti ir kažkaip sukimba tarpusavy, todėl turbūt ir neišnešioja. Pirkau čia.

O kokia lukstu kaina?
Atsakyti
Mano rozine hortenzija nenusalo clap.gif atsprogsta. Atlaike lauke net sia keista ziema thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 05 02, 10:08)
Logiškai mąstant, tai neturėtų padėti, juk tame substrate taip pat augalai auga  ax.gif Kad padėtų, reikia kažko, kame neauga augalai, pvz. nupjautos žolės, medžio žievės, lapų, pjuvenų. Pas mane dekoratyviosiose zonose grikių lukštai - atrodo kaip žemė, tamsūs tokie. Labai pristabdo piktžolių dygimą.

pabandyk kapu substrate ka nors auginti, ir paziuresim kas bus smile.gif
nelabai jame auga, nelabai... todel kapu substratas ir naudojamas tik zemei padengti.
neisigilinau tiksliai moksliskai, bet yra zemapelkiu ir aukstapelkiu durpes - tai kapu substratas is pirmuju gaminamas.

kapu gruntas - kas kita. jis praktiskai yra universalus gruntas sodinimui, auginimui, gal kiek tamsesnis tik.

QUOTE(-Rassa- @ 2010 05 02, 10:38)
Sveikos,

Atsiprašau iš anksto už įsiveržimą, bet gal galėsite man padėti. Po pavasario vejoje prie namų daugybė PIENIŲ, kiek apžiūrėjau vakar jau kraunasi žiedelius  unsure.gif  Gal yra kokius chemijos? Gal dar ko... net nežinau... gaila be proto, tiek įdėta jėgų į veją.. ir še tau  verysad.gif

BANVEL, STERANE, MCPA - visi naikina piktzoles is vejos.

Dobiliukus ''paims'' STERANO ir MCPA misinys.

-------------------------------------

as tik siandien patresiau svogunines visas - ir nuzydejusias, ir zydincias, ir zydesiancias - velokai, bet ka jau padarysi, gal geriau veliau negu niekad.
Atsimenu, kaip Knifofija apie nuzydejusiu svoguniniu tresima sake : gelytes ruosiasi jau miegot, o cia dar valgyt duoda biggrin.gif.

Deja, panasu, kad siemet visiskai nezydes mano didziosios margutes verysad.gif , o ju- visa armija.
ir nesuprantu, anksciau jei nezydedavo, tai lapija ohoho kokia budavo geroj gi zemej, o dabar kazkokia menkesne lapija, lyg net geltonuot ketina.. unsure.gif
ar as cia per velykas per stipriai ''daviausi'', purenau per giliai dygstancias margutes, ar cia ziemai ''nurasyt'' - net nezinau.
negaliu kaltinti ir ju ''ilgo'' gyvenimo zemej neiskasus, nes tik antri metai nuo persodinimo, turejo buti pats tas zydejimas.

na daugelis svoguniniu nuvilia mane siemet (dar hiacintai, tulpes kai kurios), tai privariau siand kaip minejau Hydrokomplekso, lauksiu nudziuvimo, ir viska tvarkingai iskasiu birzeli.

uzvakar pasisejau darzan vienmeciu prieskoniu ir dar kazko. bandysiu daryt ''vartus'' i darza - vienoj pusej vijokliniu indiniu spinatu stulpas, kitoj - vijokliniai ''alia mekskiniai agurkeliai'', irgi boksta is bambuku padarysiu. neauginus nei vienu nei kitu, ziuresiu, kad iseis smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2010 05 02, 20:32)
O kokia lukstu kaina?

Nepamenu, gal 12Lt maišas. Paklausk ten pas juos. Aš kontaktavau su Saulium.
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2010 05 02, 22:46)
pabandyk kapu substrate ka nors auginti, ir paziuresim kas bus smile.gif
nelabai jame auga, nelabai... todel kapu substratas ir naudojamas tik zemei padengti.
neisigilinau tiksliai moksliskai, bet yra zemapelkiu ir aukstapelkiu durpes - tai kapu substratas is pirmuju gaminamas.

Ane? O tai jis ir skirtas mulčiavimui ar dar kam kitam naudojamas? Jei tau pasiteisins, turėsim dar vieną mulčo rūšį pasirinkimui smile.gif O jis nerūgštus?
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 02, 23:46)
as tik siandien patresiau svogunines visas - ir nuzydejusias, ir zydincias, ir zydesiancias - velokai, bet ka jau padarysi, gal geriau veliau negu niekad.
Atsimenu, kaip Knifofija apie nuzydejusiu svoguniniu tresima sake : gelytes ruosiasi jau miegot, o cia dar valgyt duoda biggrin.gif.

Deja, panasu, kad siemet visiskai nezydes mano didziosios margutes verysad.gif , o ju- visa armija.
ir nesuprantu, anksciau jei nezydedavo, tai lapija ohoho kokia budavo geroj gi zemej, o dabar kazkokia menkesne lapija, lyg net geltonuot ketina..  unsure.gif
ar as cia per velykas per stipriai ''daviausi'', purenau per giliai dygstancias margutes, ar cia ziemai ''nurasyt'' - net nezinau.
negaliu kaltinti ir ju ''ilgo'' gyvenimo zemej neiskasus, nes tik antri metai nuo persodinimo, turejo buti pats tas zydejimas.

na daugelis svoguniniu nuvilia mane siemet (dar hiacintai, tulpes kai kurios), tai privariau siand kaip minejau Hydrokomplekso, lauksiu nudziuvimo, ir viska tvarkingai iskasiu birzeli.

uzvakar pasisejau darzan vienmeciu prieskoniu ir dar kazko. bandysiu daryt ''vartus'' i darza - vienoj pusej vijokliniu indiniu spinatu stulpas, kitoj - vijokliniai ''alia mekskiniai agurkeliai'', irgi boksta is bambuku padarysiu. neauginus nei vienu nei kitu, ziuresiu, kad iseis smile.gif

Čia ko gero kaltas pernykštis margučių nedavalgymas. Šiemet jų neiškask ir viskas bus gerai sužydės.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 02, 23:46)

Mna su margutem irgi nesiseka sad.gif jau maniau pamatysiu ziedus ir radau nuluzusi stieba. itariu nuo vejo. Liaunos jos pas mane kazkokios.
Kokiom trasom tresi lauko geles?
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 05 03, 08:31)
Nepamenu, gal 12Lt maišas. Paklausk ten pas juos. Aš kontaktavau su Saulium.
Papildyta:

Ane? O tai jis ir skirtas mulčiavimui ar dar kam kitam naudojamas? Jei tau pasiteisins, turėsim dar vieną mulčo rūšį pasirinkimui smile.gif O jis nerūgštus?

Subalamutinai mane rokoko su tuo kapu substratu. Uzvakar ji pirkau. Durpes ten zemapelkiu (juodos). Rugscios durpes buna tokios gelsvos spalvos. Be to, tos durpes yra su maisto medziagom (mikroelementais). Zinoma, vien durpeje negali augti augalai ilga laika, bet jei imaisai i darzo zeme, tai ji gerina dirvozemi.
As neteigiu, kad negalima kaip mulco naudoti, bet kad jis tik tam skirtas, tai irgi suabejociau..
Atsakyti
sveikos merginos na pasirodysiu savo savaitgalio darbeli,
http://foto.kataloga...7...PG&id=21729
matot ta skyle? blink.gif kas ten gyvena? gal pas kaska buve taip?

http://foto.kataloga...7...PG&id=21730
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo isabelaa: 03 gegužės 2010 - 08:55
Pele kokia g.gif per kiek laiko si skyle atsirado?
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2010 05 03, 08:54)
sveikos merginos na pasirodysiu savo savaitgalio darbeli,
http://foto.kataloga...7...PG&id=21729
matot ta skyle?  blink.gif  kas  ten gyvena?  gal pas kaska buve taip?

http://foto.kataloga...7...PG&id=21730

negaliu teigti , kad pas tave tas pats, bet pas mano kaimyna buvo taip -
viena pavasari hamamelis pradejo itartinai vysti ir svirti i sona. Apziurejom aplink, ogi tokia pat skyle (gal didesne) doh.gif , patraukem hamameli ir isgriuvo - saknys buvo visiskai nugrauztos verysad.gif :

http://i199.photobuc.../IMG_6931-1.jpg
Atsakyti