Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(kadabra @ 2010 04 30, 18:52)
Merginos, kur kaune ar aplink galima pigiausiai isigyti juodzemio/durpiu didesnemis pakuotemis neio 40l? Gal kuri ieskojot ir zinot kainas?

250L yra prsktiskai kiekvienuose senukuose ir sodo/darzo centre, pzv Zaliuosiuose centruose"
kainos: naturaliu (Rugsciu) ir netralizuotu durpiu - apie 24-27Lt,
Universalaus substrato - apie 32 Lt

kazkur netoli kauno yra "Durpetos" didmenines prekybos sandeliai, tai ten gal prekiauja didmaisiais - nepamenu, po 600L ar daugiau.

QUOTE(Ledum @ 2010 05 01, 06:08)
verysad.gif  Atsipra6au, kad kišuosi. Vakar sode po žiemos ravėjau daugiamečių plotus. Keikiausi kaip vežikas. Jūs taip mėgstat tas daugiametes. Papasakokit kiek kartų metuose ravit? Dabar jos dar tik kalasi, o aplink piktžolės.  doh.gif  Nebent tik sėdėt prie jų pasvirus ir ravėt visą vasarą.  rolleyes.gif
Paskui, kai atžels gal bus daugiau pavėsio ir tų žolių tiek nebebus, bet dabar, tai vargo vakarienė.  schmoll.gif

cia gal priklauso, kokia piktzoliu "flora" paplitusi, kiek sukulturinta aplinka salia (ar nera naturaliu pievu pvz.)
raviu keleta kartu per sezona, o siemet mulciuosiu juodu kapu substratu- prisipirkau dar pernai pries velines smile.gif matysiu ar pades.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 01 gegužės 2010 - 23:06
QUOTE(Packa @ 2010 05 02, 00:53)
O sakykite, ar jei nukarpat hortenzijas iki saknu, ar kitais metais zydes (kalbu apie spalvotas), o ziemai iskasat ar tik apdengiat?

spalvotos žydi ant antramečių ūglių,tai jei nukirpsit iki žemės- žiedų neturėsit ,jei klystu merginos pataisys biggrin.gif,pas mane auga rožinės tai jų daug nedangstau ,nes bijau ,kad nenušustų ,durpėm pamulčiuoju ir tiek ,kol kas žiedų sulaukdavau visad... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 02 gegužės 2010 - 10:06
QUOTE(rokoko @ 2010 05 01, 23:04)
raviu keleta kartu per sezona, o siemet mulciuosiu juodu kapu substratu- prisipirkau dar pernai pries velines smile.gif matysiu ar pades.

Logiškai mąstant, tai neturėtų padėti, juk tame substrate taip pat augalai auga ax.gif Kad padėtų, reikia kažko, kame neauga augalai, pvz. nupjautos žolės, medžio žievės, lapų, pjuvenų. Pas mane dekoratyviosiose zonose grikių lukštai - atrodo kaip žemė, tamsūs tokie. Labai pristabdo piktžolių dygimą.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 05 02, 12:08)
Logiškai mąstant, tai neturėtų padėti, juk tame substrate taip pat augalai auga  ax.gif Kad padėtų, reikia kažko, kame neauga augalai, pvz. nupjautos žolės, medžio žievės, lapų, pjuvenų. Pas mane dekoratyviosiose zonose grikių lukštai - atrodo kaip žemė, tamsūs tokie. Labai pristabdo piktžolių dygimą.

sakykit o tų lukštų vėjas neišnešioja ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 02 gegužės 2010 - 10:13
Sveikos,

Atsiprašau iš anksto už įsiveržimą, bet gal galėsite man padėti. Po pavasario vejoje prie namų daugybė PIENIŲ, kiek apžiūrėjau vakar jau kraunasi žiedelius unsure.gif Gal yra kokius chemijos? Gal dar ko... net nežinau... gaila be proto, tiek įdėta jėgų į veją.. ir še tau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(-Rassa- @ 2010 05 02, 11:38)
Sveikos,

Atsiprašau iš anksto už įsiveržimą, bet gal galėsite man padėti. Po pavasario vejoje prie namų daugybė PIENIŲ, kiek apžiūrėjau vakar jau kraunasi žiedelius  unsure.gif  Gal yra kokius chemijos? Gal dar ko... net nežinau... gaila be proto, tiek įdėta jėgų į veją.. ir še tau  verysad.gif

Pas mus panaši situacija, tai mums patarė nupurkšti pievą(žalioj stotelėj kažkoks yra purškalas nuo plačialapių).Dar neįsigijom, tai tikslaus pavadinimo nežinau. Manau, ten patars. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 05 02, 09:59)
spalvotos žydi ant antramečių ūglių,tai jei nukirpsit iki žemės- žiedų neturėsit ,jei klystu merginos pataisys  biggrin.gif,pas mane auga rožinės tai jų daug nedangstau ,nes bijau ,kad nenušustų ,durpėm pamulčiuoju ir tiek ,kol kas žiedų sulaukdavau visad...  ax.gif

kiek as zinau tikrai taip, baltaziedes paprastos zydi ant pirmameciu ugliu, kasmet nukarpom labai trumpai, pavasari atzelia ir gausiai zydi, o va melynas kur parsiveziau ziedeliai sukrauti ant antrameciu ugliu, tai jei juos nukirptoi, tai nebutu ziedu, tik lapija tongue.gif

na, kol kas zadu bandyt sodint tas savo hortenzijas naujoj voietoj prie to takelio, kkoki atstumu sodinti, kad 3 krumai augtu kompaktiskai prilaikydami, bet neuzgozdami viens kito g.gif zadu sodinbt i ta kampa prie tos pakylos balta ir salia vi melynas, kad butu tokia hortenziju eile, o kiek liks priekyje dar vietos, matysiu, gal kokiu atsilbiu ar melsviu ar virziu... g.gif
paeksperimentuosiu ax.gif
Atsakyti
Ne banvel kartais tas purskalas nuo pieniu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 05 02, 10:13)
sakykit o tų lukštų vėjas neišnešioja ?

Nea. Jie nors ir lengvi, bet kampuoti ir kažkaip sukimba tarpusavy, todėl turbūt ir neišnešioja. Pirkau čia.
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 05 01, 23:14)
O tai jeigu vasaros gale nukarpyt hortenziju ziedus, tai kam ja isvis sodint ir karpyt kiekvienais metais? Kad zalia kruma turet?

tai nukarpau rugseji - kai perzydi - man tai tie pusiau rudi ziedai jokio grozio - o tuo metu silokai rausvai suzydi - jiuos palieku per ziema - man dekoratuviau atrodo uz hortenzijas - cia kaip kam
visai nemegstu fotografuoti savo kiemo, bet reiks siemet pabandyti - nuotrauka geriau uz bet kokius pasisakymus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reg: 02 gegužės 2010 - 13:45
dar klausimas-turbut gryname pavesyje spygliuociams nelabai ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(A.d. @ 2010 05 02, 11:25)
Pas mus panaši situacija, tai mums patarė nupurkšti pievą(žalioj stotelėj kažkoks yra purškalas nuo plačialapių).Dar neįsigijom, tai tikslaus pavadinimo nežinau. Manau, ten patars. smile.gif

Bandysiu kreiptis į juos 4u.gif

QUOTE(Tina* @ 2010 05 02, 12:18)
Ne banvel kartais tas purskalas nuo pieniu?  g.gif

Paisskaičiau, rašo, kad naikina dviskiltes piktožoles vejose, tai manau tiks.

Ačiū labai, bandysiu gelbėti savo veją 4u.gif
Atsakyti