Dėl kurmių naikinimo, tai mano vyras girdėjo kažkur per TV kažkokia kaimo moterėlė sakė, kad labai veiksminga nuo kurmių pripilti sugyžusio kaimiško pieno....
Pripylėm savaitgalį į visus kurmiarausius, žiūrėsim, kaip veiks
QUOTE(Tina* @ 2010 05 25, 10:45)
Simet pas mane geltona sukrove pumpurus ir kazkip sugebejo nuluzti. O juodoji margute - salota. Morkava sunyko.
Keista, net smulkiasvogunes dar zaliais lapais, o margute jau gelsta.. Tada gal jai reikes sakyt ate:)
QUOTE(leliumai @ 2010 05 25, 14:29)
leliumai, labai gražu
QUOTE(smth1 @ 2010 05 25, 14:35)
Keista, net smulkiasvogunes dar zaliais lapais, o margute jau gelsta.. Tada gal jai reikes sakyt ate:)
mano karališkos margutės šiemet elgiasi lygiai taip pat - išdygo ne visos, nežydėjo ir gan greitai nugelto. Tiesiog lauksiu kitų metų, žiūrėsiu kas bus, nes akivaizdu, kad žiema joms nebuvo palanki
jolaxus, *monami*, ačiū
lizdinės eglutės (Picea abies 'Nidiformis'),
žemaūgė geltonlapė lanksva (Spiraea japonica 'Golden Princess'),
šliaužiantis damerio kaulenis (Cotoneaster dammeri var. radicans).
QUOTE(*MONAMI* @ 2010 05 25, 14:41)
kas čia tokie pirmoj foto
Leliumai, ar gerai įžiūriu, kad antroj nuotraukoj levandos? Kokios gražior ir jau žiedų tuoj bus Mano tai nekaip atrodo po žiemos, aki kurios iššalę
QUOTE(Spurga577 @ 2010 05 25, 14:34)
Pasakojote taip gražiai apie puošmedį - labai suintrigavote. O ar jo augimą galima riboti genint (trumpinant) šakas? Kaip tik ieškau medelio, kurį (2-3 vnt.) norėčiau pasisodinti prieš langus (atstumas nuo namo būtų kokie 4-5 m).
Įdėsiu nuotraukytę, gal patartumėt?
Papildyta:
Na va, foto:
Kryptis: žiūriu veidu į rytus, kairėje - šiaurė, dešinėje - pietūs
Įdėsiu nuotraukytę, gal patartumėt?
Papildyta:
Na va, foto:
Kryptis: žiūriu veidu į rytus, kairėje - šiaurė, dešinėje - pietūs
QUOTE(Spurga577 @ 2010 05 25, 15:07)
Aišku... Skaičiau šitą straipsnį, dar labiau jo noriu
Nespėjau pakomentuoti (darbe sėdžiu ). Žodžiu, galvoju, kad kokie 2-3 vienodi medeliai galėtų eiti nuo kairio namo kampo iki dešinės vitrinos kairinio krašto. Ten prasideda pagrindinė terasos dalis - ji gerokai platesnė.
Medžiai - kandidatai: sakura, gudobelė (Paul's Scarlet) ir dabar puošmedis ...
Kriterijai: nedidukas medelis (3-4 m), dekoratyvus šiltąjį sezoną, neinvazinis (tokį terminą pas jus išmokau )
Beje, nepastebėjau, kad ne toje temoje klausiau, todėl atsiprašau, jei ką... tiesiog per skubėjimą ne tame lange parašiau žinutę...
Nespėjau pakomentuoti (darbe sėdžiu ). Žodžiu, galvoju, kad kokie 2-3 vienodi medeliai galėtų eiti nuo kairio namo kampo iki dešinės vitrinos kairinio krašto. Ten prasideda pagrindinė terasos dalis - ji gerokai platesnė.
Medžiai - kandidatai: sakura, gudobelė (Paul's Scarlet) ir dabar puošmedis ...
Kriterijai: nedidukas medelis (3-4 m), dekoratyvus šiltąjį sezoną, neinvazinis (tokį terminą pas jus išmokau )
Beje, nepastebėjau, kad ne toje temoje klausiau, todėl atsiprašau, jei ką... tiesiog per skubėjimą ne tame lange parašiau žinutę...
Perkeliu čia...
Pagrindinė priežastis - vyrui patinka aiškios formos, formalus (gal kiek ir sterilus), miestietiškas - modernus stilius. O man - nelabai, plius namo stilius toks pietietiškas... Ieškau kompromiso ...
O šiaip, tai nuo pietų iki vakaro plieskia saulė, o tas kairys kraštas - miegamas... Tai vasarą žiauriai prikaitina.
Plius nelabai išeina ir užuolaidas atitraukti, nes visas kiemas ne tik kaimynams kaip ant delno, bet ir visi mato nuo pagrindinio kelio. Jei įsivaizduoti pagal nuotrauką, tai už nugaros tuščias sklypas (todėl nėra rimtos tvoros), o dar toliau - viena iš pagrindinių kaimo gatvių.
QUOTE(ilja @ 2010 05 25, 15:12)
Leliumai, ar gerai įžiūriu, kad antroj nuotraukoj levandos?
tame plotelyje levandų nėra. O pirmame plane auga gvazdikai - pilkais lapais ir pilnaviduriais ružavais žiedais - tai jie pumpurus iškėlę.
QUOTE(leliumai @ 2010 05 25, 15:04)
jolaxus, *monami*, ačiū
ačius man dabar informacijos kaupimas