Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

Dėl kurmių naikinimo, tai mano vyras girdėjo kažkur per TV kažkokia kaimo moterėlė sakė, kad labai veiksminga nuo kurmių pripilti sugyžusio kaimiško pieno....
Pripylėm savaitgalį į visus kurmiarausius, žiūrėsim, kaip veiks rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 05 25, 10:45)
Simet pas mane geltona sukrove pumpurus ir kazkip sugebejo nuluzti. O juodoji margute - salota. Morkava sunyko.

Keista, net smulkiasvogunes dar zaliais lapais, o margute jau gelsta.. g.gif Tada gal jai reikes sakyt ate:)
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 05 25, 14:29)

wub.gif wub.gif kaip gražu

kas čia tokie pirmoj foto wub.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 05 25, 14:29)

wub.gif leliumai, labai gražu thumbup.gif

QUOTE(smth1 @ 2010 05 25, 14:35)
Keista, net smulkiasvogunes dar zaliais lapais, o margute jau gelsta.. g.gif Tada gal jai reikes sakyt ate:)

mano karališkos margutės šiemet elgiasi lygiai taip pat - išdygo ne visos, nežydėjo ir gan greitai nugelto. Tiesiog lauksiu kitų metų, žiūrėsiu kas bus, nes akivaizdu, kad žiema joms nebuvo palanki verysad.gif
Atsakyti
jolaxus, *monami*, ačiū 4u.gif
QUOTE(*MONAMI* @ 2010 05 25, 14:41)
kas čia tokie pirmoj foto  wub.gif

lizdinės eglutės (Picea abies 'Nidiformis'),
žemaūgė geltonlapė lanksva (Spiraea japonica 'Golden Princess'),
šliaužiantis damerio kaulenis (Cotoneaster dammeri var. radicans).
Atsakyti
Leliumai, ar gerai įžiūriu, kad antroj nuotraukoj levandos? Kokios gražior ir jau žiedų tuoj bus wub.gif Mano tai nekaip atrodo po žiemos, aki kurios iššalę unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurga577 @ 2010 05 25, 14:34)
Pasakojote taip gražiai apie puošmedį - labai suintrigavote. O ar jo augimą galima riboti genint (trumpinant) šakas? Kaip tik ieškau medelio, kurį (2-3 vnt.) norėčiau pasisodinti prieš langus (atstumas nuo namo būtų kokie 4-5 m).

Įdėsiu nuotraukytę, gal patartumėt?
Papildyta:
Na va, foto:

user posted image

Kryptis: žiūriu veidu į rytus, kairėje - šiaurė, dešinėje - pietūs

QUOTE(Spurga577 @ 2010 05 25, 15:07)
Aišku... Skaičiau šitą straipsnį, dar labiau jo noriu smile.gif

Nespėjau pakomentuoti (darbe sėdžiu  blush2.gif ). Žodžiu, galvoju, kad kokie 2-3 vienodi medeliai galėtų eiti nuo kairio namo kampo iki dešinės vitrinos kairinio krašto. Ten prasideda pagrindinė terasos dalis - ji gerokai platesnė.

Medžiai - kandidatai: sakura, gudobelė (Paul's Scarlet) ir dabar puošmedis ...

Kriterijai: nedidukas medelis (3-4 m), dekoratyvus šiltąjį sezoną, neinvazinis (tokį terminą pas jus išmokau smile.gif)

Beje, nepastebėjau, kad ne toje temoje klausiau, todėl atsiprašau, jei ką... tiesiog per skubėjimą ne tame lange parašiau žinutę...

Perkeliu čia...

Pagrindinė priežastis - vyrui patinka aiškios formos, formalus (gal kiek ir sterilus), miestietiškas - modernus stilius. O man - nelabai, plius namo stilius toks pietietiškas... Ieškau kompromiso ...

O šiaip, tai nuo pietų iki vakaro plieskia saulė, o tas kairys kraštas - miegamas... Tai vasarą žiauriai prikaitina.

Plius nelabai išeina ir užuolaidas atitraukti, nes visas kiemas ne tik kaimynams kaip ant delno, bet ir visi mato nuo pagrindinio kelio. Jei įsivaizduoti pagal nuotrauką, tai už nugaros tuščias sklypas (todėl nėra rimtos tvoros), o dar toliau - viena iš pagrindinių kaimo gatvių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spurga577: 25 gegužės 2010 - 14:15
QUOTE(ilja @ 2010 05 25, 15:12)
Leliumai, ar gerai įžiūriu, kad antroj nuotraukoj levandos?

tame plotelyje levandų nėra. O pirmame plane auga gvazdikai - pilkais lapais ir pilnaviduriais ružavais žiedais - tai jie pumpurus iškėlę.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 05 25, 15:04)
jolaxus, *monami*, ačiū  4u.gif

lizdinės eglutės (Picea abies 'Nidiformis'),
žemaūgė geltonlapė lanksva (Spiraea japonica 'Golden Princess'),
šliaužiantis damerio kaulenis (Cotoneaster dammeri var. radicans).

4u.gif mirksiukas.gif

ačius man dabar informacijos kaupimas biggrin.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti