Sveikutes
Savaitgali ziurejau "derliaus kraite". Rode reportaza apie rozes, ir sliauziancios rozes mane suzavejo Gal zinot kur galeciau tokiu isigyt ir kiek jos kainuoja
QUOTE(serdis @ 2010 05 24, 06:53)
Mums tokios gamtininkės patarė susitaikyti, kad esam ekologinės sitemos dalis, tai va ir bandom, reikės vieną seną krūmą jau keist
Ir mes bandom...
Papildyta:
QUOTE(Makra @ 2010 05 24, 11:06)
Sveikutes
Savaitgali ziurejau "derliaus kraite". Rode reportaza apie rozes, ir sliauziancios rozes mane suzavejo Gal zinot kur galeciau tokiu isigyt ir kiek jos kainuoja
Sibirkos rozyne .
QUOTE(žolelė @ 2010 05 24, 10:09)
Labas rytas. Matau turit daug problemų su kurmiais. Bandžiau ir aš visaip, betrezultatai pasimatė, tik pasidarbavus rankiniu" būdu.
O siaubeli. Laiko, kantrybes, saltakraujiskumo, noro. Uf. Gal nesusidurus nesuprasi... O braskyno vietos pakeiti neimanoma? Ikast siferio lakstus is visu braskyno pusiu ar pan. ?
QUOTE(Makra @ 2010 05 24, 10:06)
Sveikutes
pas mane issale, tai dziaugiousi man tai nepatiko, leidzia ilgiausias atzalas, kur ant zemes pasidejo iskart saknys, pridygo visur kaip piktzoliu aplink neimanoma nei raveti, nei ka pasodinti, nei zoles nupjauti. Vienu zodziu, nebuvau jom suzaveta
QUOTE(serdis @ 2010 05 24, 05:53)
Dėl kurmių tai žinau labai žiaurų būdą - šlangą prie automobilio išmetamojo vamzdžio ir į jų olą. Bet tai - žudynės, man taip nepatiktų... ypač jei būčiau kurmis
atsargiai su šitu būdu mano mamos sodo kaimynas šitu būdu kurmius naikino, o į svečius tuo metu užėjęs kaimynas cigaretę numetė. burokai lauk iššovė
kurmiams pabandykite į jų urvus įdėti žmogaus plaukų
QUOTE(žolelė @ 2010 05 24, 09:09)
Labas rytas. Matau turit daug problemų su kurmiais. Bandžiau ir aš visaip, betrezultatai pasimatė, tik pasidarbavus rankiniu" būdu.
Jau vien kol perskaičiau suprakaitavau Čia ir medžiotoju galima patapti Mane, deja, jau nuo sraigių pribaiginėjimo paskui visą dieną purto, musėt netinku į medžiotojus. Na, bet kai 27 atakuoja, dar nepatyriau
QUOTE(zmogs @ 2010 05 24, 11:44)
Jau vien kol perskaičiau suprakaitavau Čia ir medžiotoju galima patapti Mane, deja, jau nuo sraigių pribaiginėjimo paskui visą dieną purto, musėt netinku į medžiotojus. Na, bet kai 27 atakuoja, dar nepatyriau
Mus isgelbejo degus skystis... papylem degaus skyscio i landa ir slanga vandens istatem... Aisku laikinas metodas, bet nereikejo spastu... Siemet ziuriu vel rausinejasi po gelynus... Pernai tiek augalu nuniokojo, kad siaubas... Siemet sakiau jau spastus statysiu. Eiciau ir as su ta lopeta, ale kantrybes tiek neturiu...
Mane tai skruzdes baigia pribaigt. Jauciu baisiau nei kurmiai. Visos kovos priemones laikinesnes uz laikinas.
QUOTE(asedita @ 2010 05 24, 10:39)
pas mane issale, tai dziaugiousi man tai nepatiko, leidzia ilgiausias atzalas, kur ant zemes pasidejo iskart saknys, pridygo visur kaip piktzoliu aplink neimanoma nei raveti, nei ka pasodinti, nei zoles nupjauti. Vienu zodziu, nebuvau jom suzaveta
Tikrai O man tokios grazios pasirode tos sliauziancios rozes
Gal kas dar galit pasidalinti patirtimi
QUOTE(smth1 @ 2010 05 24, 11:24)
O siaubeli. Laiko, kantrybes, saltakraujiskumo, noro. Uf. Gal nesusidurus nesuprasi... O braskyno vietos pakeiti neimanoma? Ikast siferio lakstus is visu braskyno pusiu ar pan. ?
Na taip, braškes dar gali apsaugot. O kaip kitką? Tokie kiekiai buvo, man pačiai jau širdį pykindavo ir drebulys kratydavo, bet kur koją bedėdavom, visur išrausta. Nei žolės nupjaut, nei pasėt ką galėjom. Mes buvom pirkę kabai apleistą sodybą. Ten buvo kurmių rojus...Teko imtis drastiškų priemonių. Jei į svečius" užsuktų 1-2 kurmiai, tai gali su jais žaist.
QUOTE(zmogs @ 2010 05 24, 12:44)
Na, bet kai 27 atakuoja, dar nepatyriau
Kaip žemaičiai sako: įvedė į zlastė". Tai tiek sraigės, tiek kurmiai-ir tas, ir tas gyvas. Aš vis ruošiuos sraigių delikateso pasigamint, bet nekyla ranka jų galabyt... Va tau ir paradoksas...
QUOTE(Tina* @ 2010 05 24, 13:26)
Mane tai skruzdes baigia pribaigt.
jei nenešiotų tų savo "karvių" - amarų ant augalų dar būtų įmanoma teritoriją pasidalint, o dabar kaip tik medelis, taip šalia ir skruzdėlynėlis. Ankstesniais pora metų tiek jų nebuvo pas mus.