Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

mane irgi jie jau baigia užveikt ,alpinariume duodas,po tujų gyvatvore tas pats doh.gif augalų šaknys kabo ,augalai žūsta ir pamatai kai jau gerokai sunykę .....
Atsakyti

gal kas galit patarti kuo tresti Sveikalapi gluosni 'Hakuro - nishiki' g.gif
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 05 23, 16:22)
4u.gif

Kaip, merginos, ginates nuo kurmiu?  mad.gif  mad.gif Isimete i gelynus, siaubas kazkoks....Kol nebuvo pasodinta nieko, tol ir kurmiu tose vietose nebuvo, bet tik susodinau geles, tai taip kaip specialiai - tose vietose isimete kurmiai....Ir kaip gali prigyti ir augti kazkas, o taip vargau, geles auginau is seklu, sodinau.....  cray.gif  cray.gif

Siandien pripyliau "Tornado". Ten kazkokie dziovinti vabalai su nuodais buvo, bet labai abejoju ar pades.... verysad.gif

Gal zinot kokiu priemoniu, tikrai veiksmingu, pirkti?  g.gif

sioj paarduotuvej http://www.forestila.../kontaktai.html pasirode toks laistomas repelentas nuo kurmiu ''sudie kurmiams''.
butelio/talpos virsuje yra antgalis zarnai prijungti , iir ''su slanga'' is karto laistai problematiskus plotus, augalams nekenkia. tipo kurmiams ''neskanu'' ir nerausia tose vietose. nebandziau.

taip pat yra analogiskas to paties gamintojo repelentas ''sudie uodams'' - aplaistyti galima 5a (bet juk nebutina iskart visko sunaudoti), raso, kad veikia iki 4 savaiciu, veikliosios medziagos naturalios (kvapas ''jeronimo''), tipo alergiskiems zm. nekenkia.
Vat situo gaminiu gundausi... pvz aplaistyt lauko pavesines vieta, po stalu ar lauko baldus - gal macytu g.gif nuo tu zyzianciu bjaurybiu

abu gaminiai brangoki, apie 40Lt
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 05 23, 18:22)
4u.gif

Kaip, merginos, ginates nuo kurmiu?  mad.gif  mad.gif Isimete i gelynus, siaubas kazkoks....Kol nebuvo pasodinta nieko, tol ir kurmiu tose vietose nebuvo, bet tik susodinau geles, tai taip kaip specialiai - tose vietose isimete kurmiai....Ir kaip gali prigyti ir augti kazkas, o taip vargau, geles auginau is seklu, sodinau.....  cray.gif  cray.gif

Naudoju "Antikurmį" - turiu du ir jokių problemų thumbup.gif , nes jau tiek visko išbandžiau ir pirkau, bet nieko gero schmoll.gif , o čia kaip išsigelbėjimas. Tik tiek, kad jis nepigus, vienas - 80 Lt. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 24, 00:03)

taip pat yra analogiskas to paties gamintojo repelentas ''sudie uodams'' - aplaistyti galima 5a (bet juk nebutina iskart visko sunaudoti), raso, kad veikia iki 4 savaiciu, veikliosios medziagos naturalios (kvapas ''jeronimo''), tipo alergiskiems zm. nekenkia.
Vat situo gaminiu gundausi... pvz aplaistyt lauko pavesines vieta, po stalu ar lauko baldus - gal macytu  g.gif nuo tu zyzianciu bjaurybiu

abu gaminiai brangoki, apie 40Lt

Mes turim daug uodų prie vasarnamio. Tai aš ant žarnos pritaisiusi repelentą nuo uodų porą kartų purškiau - ant krūmų aplink vidinį kiemą. Sulaiko uodus iki lietaus. Bet dėl tų laistomų uodų repelentų (ir paprastų purkštukų nuo uodų) užsienyje labai garsiai diskutuojama apie jų kenksmingumą žmogaus sveikatai (nes juose naudojamos kancerogeninės medžiagos) Reikėtų pastudijuoti sudėti - gal yra visai ne cheminiai repelentų, bet kokių nors organinių iš žolių ar vaisių. Jei naudoti cheminius, reikia saugotis neįkvėpti ir bent pusvalandį prie tos vietos neleiskit vaikų (kol stipriai garuoja).

Dėl kurmių tai žinau labai žiaurų būdą - šlangą prie automobilio išmetamojo vamzdžio ir į jų olą. Bet tai - žudynės, man taip nepatiktų... verysad.gif ypač jei būčiau kurmis schmoll.gif
Jei yra repelentų, juos išbaidančių, tai puikiausias sprendimas thumbup.gif tik kurmiai nuvarys pas kaimynus.
Pas mus krūmus "patvarko" burundukai, nes jie irgi gyvena po žeme, bet juos žudyti tai man jau visai būtų žiauru schmoll.gif
Mums tokios gamtininkės patarė susitaikyti, kad esam ekologinės sitemos dalis, tai va ir bandom, reikės vieną seną krūmą jau keist rolleyes.gif
Atsakyti
Del kurmiu patikrintas variantas:pagaukit kurmiu porele (teva ir motina) visi vaikai negaudami esti patys isdves. Ziauru, bet tai tiesa ir pats patikimiausias budas. Buvau idejusi ir "viesai" savo pagautas aukas-trilitrinis ir salia... biggrin.gif Suraskit ju kelia, ikaskit trilitrini stiklaini ir laukit rezultato, ilgai netruks.
Tfu,tfu,tfu...metai laiko nei vieno kurmiarausio didis.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2010 05 24, 07:05)
Del kurmiu patikrintas variantas:pagaukit kurmiu porele (teva ir motina) visi vaikai negaudami esti patys isdves. Ziauru, bet tai tiesa ir pats patikimiausias budas. Buvau idejusi ir "viesai" savo pagautas aukas-trilitrinis ir salia... biggrin.gif  Suraskit ju kelia, ikaskit trilitrini stiklaini ir laukit rezultato, ilgai netruks.
            Tfu,tfu,tfu...metai laiko nei vieno kurmiarausio didis.gif

matyt ne man, tikrai ziauru... as kiekviena muse is namu ismetu doh.gif blush2.gif tongue.gif .
islyginom kurmiu israustas vietas, zole suzele, kol kas apie menesi ramu - tikiuosi isvare i pievas.
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2010 05 24, 09:50)
matyt ne man, tikrai ziauru... as kiekviena muse is namu ismetu  doh.gif  blush2.gif  tongue.gif .
islyginom kurmiu israustas vietas, zole suzele, kol kas apie menesi ramu - tikiuosi isvare i pievas.

biggrin.gif gerai būtų ,kad tai būtų tiesa... aišku pievelių gaila ,bet kai augalai numarinami ,tada nebežiūri ,kad žiauru mirksiukas.gif ,svarbu veiksminga.
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 05 24, 08:00)
biggrin.gif gerai būtų ,kad tai būtų tiesa... aišku pievelių gaila ,bet kai augalai numarinami ,tada nebežiūri ,kad žiauru  mirksiukas.gif  ,svarbu veiksminga.

O kaip suprasti kur ten tu kurmiu takai prasideda ir baigiasi.... Kisciau as ta stiklaini, jei tik zinociau kur smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2010 05 24, 07:05)
Del kurmiu patikrintas variantas:pagaukit kurmiu porele (teva ir motina) visi vaikai negaudami esti patys isdves.

A kaip atskirt, kad tai tevas ir motina? biggrin.gif

Uodams turiu ziauria alergija, tai po darbo praktiskai negaliu tvarkyt savo gelynu. Kas cia simet darosi unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas. Matau turit daug problemų su kurmiais. Bandžiau ir aš visaip, betrezultatai pasimatė, tik pasidarbavus „rankiniu" būdu. Viskas būdavo nudžiūna, pradedant braškėmis, baigiant bulvėmis ir t.t. Dvi vasaras man tai jau buvo kaip ir darbu tapę. Tai barbariškas būdas, bet kai aš per du metus pagavau 27 kurmius, tai kitokio kelio ir nemačiau. Pas kaimynus išvaryt niekaip neįmanoma, nes aplink sodybą mūsų pačių žemė...Iškart gaudydavau po kelis kurmius, nes rausdavosi skirtingose vietose. Randi tą jo rausiamą trąsą, sumindai-sulygini su kojomis ir lauki, kol vėl pradės kelt žemę. Tas laukimas nebūtinai šalia stovėt, bet ateit pažiūrėt kas 10-15 min. ir suprast į kurią pusę jis rausia. Po užmindymo jie dažniausiai nutyla tokiam laikui. Geriausiai gaudyti prieš pietus ir vakare. Tikslų laiką, kada rausia nusistatysit sekdami jo rausimą. Čia žinoma kantrybės reikia. Prie tos vietos eiti reikia iš toliau lanku ir visada prieš vėją, labai tyliai, nes jaučia virpesius. Jei nepavyko susekti iš pirmo karto, sumindai žemę iš naujo ir vėl lauki. Tada aš jau tiesiog atsistodavau ir kantriai laukdavau ant kastuvo parimus, kad nebepražiopsočiau. Pradėjus rausti, aiškiai matosi į kurią pusę jis kasa. Aš dar leisdavau kokią pėdą parausti, dėl garantijos kad nebepradės rausti į kitą pusę. Tada keli kastuvą į viršų ir staigiu smūgiu su kastuvu smeigi per pėdą kurmiui iš užpakalio į žemę per kiek lenda kastuvas ir staigiu judesiu meti visą žemę su tuo kurmiu į viršų. Tai reikalinga tam, kad kurmis išmestas apsvaigsta ir taip greit neįsikasa nukritęs ant žemės. Toliau jau baisioji dalis-reik pribaigt su tuo pačiu kastuvu...Deja... Viskas daroma labai greit, kitu atveju nesėkmė garantuota, tiek kurmį ir bematysi. Kokius 3 metus buvo ramu, dabar jau vėl prisiveisė, reiks kartot procedūrą, nors širdis tokia nerami darosvien pagalvojus apie egzekucijas. Nepatinka tas reikalas, bet nematau kitos išeities. Šitą sistemą man papasakojo kaimo žmonės, kurie nuo seno taip naikindavo kurmius, kitokių būdų jie net nežinojo.
Atsakyti
Oho kiek laiko, saltakraujiskumo ir kantrybes reik blink.gif ne man sis metodas...
Atsakyti