Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(rozamunda @ 2010 05 21, 22:37)
pati tu sitas negrazus zodis tongue.gif  o kuo ten apacias pakaisius?spygliais?

biggrin.gif berods Sobieska savaja taip buvo pavadinus, nes ziedai tikrai kerepliski smile.gif taip, spygliais - ziema vasara ji taip pamulciuota ir atrodo jai tas patinka.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 05 21, 23:17)
Stai mano "kerepla" kaip zydi :

wub.gif gerai ,kad nenušalo žiedukai ,o tu pridengi ją žiemai,ar ne ?
Atsakyti

QUOTE(leliumai @ 2010 05 20, 08:49)
aš irgi pasidalinsiu, ką perskaičiau apie robiniją 'Frisia' (M. Navasaitis):
"Nereiklus dirvožemiui. Pakantus sausroms. Jautrus šalčiui. Augintinas pavieniui arba grupėmis nuo vėjo apsaugotose vietose."

Vat dėl to nusprendžiau rinktis vis tik raudonąjį ąžuolą 'Aurea' - pavasarį turėtų būti "ryškiai šviesiai geltonas, vėliau - gelsvos salotinės spalvos. <...> auga sparčiai. <...> Atsparus šalčiui. 3-9 zona."

as buvau pagalvojusi, tik pamirsau parasyti, kad Frisia kaip vienas medis pievoje kazi ar butu geras variantas.

QUOTE(rozine_svajone @ 2010 05 20, 10:55)
sveikos, sakykit kaip jus kovojat su garsvomis? pas mus ju tiek pilna, pilni patvoriai, po tujomis ypac , nu siaubas man kai nupjauni zole su zoliapjove ir paskui reik su rankom pereit visus tuos plysius zoles raut sad.gif

palei tujas purskiant herbicidus, medzius galima uzdengt kokia nors plokstuma, pvz kartono lapu.

QUOTE(makse* @ 2010 05 20, 21:47)
virziai pasodinti tikrai rugsciai.
o va del saules, tai taip ir bus... nes kai dabar viena sakele nuskyniau, viduj - gyva, zalia. tik isore ruda. o is apacios leidzia naujas zalias..
tai vadinas kirpt, negailet? 

virzius nukirpt reikia kiekviena pavasari anksti, isejus pasalui. nukirpt rudeni zydejusius ziedelius iki zalumos.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 21, 22:49)
as buvau pagalvojusi, tik pamirsau parasyti, kad Frisia kaip vienas medis pievoje kazi ar butu geras variantas.

Kodėl? Aš, tiesa, galvoju apie kompoziciją bet šiaip įdomu pasidarė..
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 05 21, 08:44)
Rimtų rimčiausiai. Taip pat kaip dilgėles, rūgštynes. Pavasariniai vitaminai, kai nėra daugiau nieko. Man geriau negu hidroponinės salotos ar agurkai - tikrai žinai, kad netręšta ir chemija neapdorota.
Pas mus nėra, prisiskinam kaimyno sklype. Užtat ir nežinau kaip naikinti  ax.gif

aaa rugstynes tai ir mes labai megstam, o salotu juk siltnamyje galima uzsiaugint 4u.gif mes jau pora savaiciu skanaujam salotas 4u.gif
Atsakyti
persigalvojau,nes galvą skauda nuo minčių ir nežinojimo doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 22 gegužės 2010 - 08:43
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 05 21, 23:47)
wub.gif  gerai ,kad nenušalo žiedukai ,o tu pridengi ją žiemai,ar ne ?

Pridengiu firminiais eglisakiu kailinukais smile.gif
Papildyta:
O del salnu - simet ju gi normaliu nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 05 22, 21:09)
Pridengiu firminiais eglisakiu kailinukais  smile.gif
Papildyta:
O del salnu - simet ju gi normaliu nebuvo.

O tai kokios yra normalios salnos, jei siemet nebuvo:)?
Atsakyti
Tos, kur pumpurus nusaldo biggrin.gif o jei rimtai - tai tikrai simet rytais nepastebejau zymiu salnu (keliuos anksti i darba). Gal koki viena ryta buvo, bet ne daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 05 22, 22:41)
Tos, kur pumpurus nusaldo  biggrin.gif o jei rimtai - tai tikrai simet rytais nepastebejau zymiu salnu (keliuos anksti i darba). Gal koki viena ryta buvo, bet ne daugiau.

As galvojau, kad Feniksas apie ziemines salnas snekejo. O del pavasariniu tai buvo siek tiek...akstyvesnes magnolijos pas pardavejus pasale buvo. Aisku baisuliniu, kad butu sodai zydinciu vaismedziu susale, tai ne.
Atsakyti
na,taip turėjau galvoj žiemužę , dabar grožiuosi kaimynės susan- žiedais ,,apsipylus,, wub.gif reiks kitais metais savajai irgi užmest kailinukus ,nes atrodė iš po žiemos viskas gerai ,bet paskui pasimatė prieš kiekvieną pumpuriuką pajuodavimai ,tai įtariu ,kad tas paskutinis šaltis labai paveikė ,nors ji pasodinta pietinėj namo pusėj ,bet nuo vakarinių vėjų nuolat kenčia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 23 gegužės 2010 - 07:45
4u.gif

Kaip, merginos, ginates nuo kurmiu? mad.gif mad.gif Isimete i gelynus, siaubas kazkoks....Kol nebuvo pasodinta nieko, tol ir kurmiu tose vietose nebuvo, bet tik susodinau geles, tai taip kaip specialiai - tose vietose isimete kurmiai....Ir kaip gali prigyti ir augti kazkas, o taip vargau, geles auginau is seklu, sodinau..... cray.gif cray.gif

Siandien pripyliau "Tornado". Ten kazkokie dziovinti vabalai su nuodais buvo, bet labai abejoju ar pades.... verysad.gif

Gal zinot kokiu priemoniu, tikrai veiksmingu, pirkti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistutėlė: 23 gegužės 2010 - 16:25