Sveiki
As irgi noriu paklausti: gal zinote kaip panaikinti is gelyno asiukli, israut neimanoma, nes zaraza gyliai sedi sau
QUOTE(Knifofija @ 2010 05 14, 16:58)
TAIP
Nuo kalkių asiūkliai nepranyks, o tik truputį suvargs. Taigi jokio skirtumo kas pirmiau (kėdės ar pinigai)
Nuo kalkių asiūkliai nepranyks, o tik truputį suvargs. Taigi jokio skirtumo kas pirmiau (kėdės ar pinigai)
QUOTE(sobieska @ 2010 05 14, 17:14)
Taip ir pasakysiu
O tai ką daryt? Aš pernai visus metus kariavau su jais
Atsibodo juodai, ravėt reikėjo vos ne kas antrą dieną
Pavasarį sukasėm žemę, išroviau kiek galėjau giliau juos, išrankiojau kiek galėjau.
Lyg šiemet ir mažiau darže, gal dar nespėjo išlyst visi.
O ką daryt su gėlynu?
Gal man jį pilnai persodint iš naujo? Sukast, iškedent žemę, išrankiot kiek įmanoma?
Jei jie mėgsta rūkščią dirvą? Tai ar galiu daryt išvadą, kad mano preimolis yra rūgštus ir tinkamas rododendrams?
Ar pasitesintų toks planas į toką žemę sodint spygliuočius ir rododendrą užtiesiant viską plėvele. Ar plėvelė užkirs kelią asiūklių augimui?
QUOTE(ErikaI @ 2010 05 21, 10:27)
O tai ką daryt? Aš pernai visus metus kariavau su jais
šiandien aš traukiu į dienos šviesą visokius savo istorinius pasisakymus
štai čia asiūklių tema nusiteik, kad šito karo nebaigsi per vieną sezoną, tik ilgainiui jie gali pavargti ir užmigti, tikrai ne per metus. Pas mene jau apsiramino, tačiau vis dar aptinku. Ir išrovus nemesk į kompostą, nes turėsi superinį jų veislyną paskui jei kompostą naudosi
Noriu pasidžiaugti česnakais. Sužavėta jais - auga ant vėjų, liūtys nenulenkė ir labai žavingi jų bumbulai Nuotraukose vaizdas skurdokas (medeliam krūmeliam reik paaugt, česnakams pasidaugint), bet minčiai pailiustruot tiks.
Allium aflatunense ir Allium aflatunense 'Purple Sensation' šalia lazdyno 'Red Majestic'. Tolumoje matosi alyva 'Krasavitsa Moskvy':
Netrukus plotelis šalia lazdyno turi pasipildyti kitų augalų žiedais (jei pamenate - čia tas pats pernai aptartas "kiaušinis").
Allium 'Gladiator' - tikras milžinas. Šalia jo geltonai margalapė sedula 'Spaethii' kol kas tikra liliputė.
O čia derinys netyčiukas - žemaūgis vilkdalgis 'Stockholm' ir Veronica gentianoides 'Variegata':
Allium aflatunense ir Allium aflatunense 'Purple Sensation' šalia lazdyno 'Red Majestic'. Tolumoje matosi alyva 'Krasavitsa Moskvy':
Netrukus plotelis šalia lazdyno turi pasipildyti kitų augalų žiedais (jei pamenate - čia tas pats pernai aptartas "kiaušinis").
Allium 'Gladiator' - tikras milžinas. Šalia jo geltonai margalapė sedula 'Spaethii' kol kas tikra liliputė.
O čia derinys netyčiukas - žemaūgis vilkdalgis 'Stockholm' ir Veronica gentianoides 'Variegata':
Retai cia kada rasau, dazniau uzsuku paskaitineti postu, pasigrozeti gelynu nuotraukomis
Siandien nusipirkau nauja zurnalo "Rasos" numeri. Ar as klystu, bet man atrodo, kad ten raso apie Sobieskos sodyba? Nes labai foto kazkur matytos, o ir pantera yra..... O gal as cia svaiteju....
QUOTE(aistutėlė @ 2010 05 21, 12:58)
Ar as klystu, bet man atrodo, kad ten raso apie Sobieskos sodyba?
tu absoliučiai teisi ankstesniame numery buvo Knifofijos valdos, mes čia jau kolekciją rinkti pardėjom
QUOTE(Tina* @ 2010 05 21, 08:48)
Pas mane simet virziai neitiketinai greit atgavo forma. Jau dabar visi svieziai sulapoje.
oi kaip jumi gerai...
o va as su sviskiais virziais vargstu.. apkripau, kaip liepe forumietes. o sakykit kaip su laistymu? orai tia karsti pas mus dabar, palyja.. be gal dar atsitempt zarna ir paliet?
QUOTE(bitule @ 2010 05 19, 23:50)
Aplamai tai labai nesiseka rasti tokių pavyzdžių. Būčiau labai dėkinga, jei kažkam akis už ko nors panašaus užkliūtų. Gal visgi įtrauksiu šitą 'grandprojektą' į ateinančio dešimtmečio planus
na as nagrinejau Svedijoj vertikaliai apzeldinta siena-zodziu augalai auga tokiose kaip kisenelese,ties kiekvienu eina zarnele drekinimui ir tuo paciu tresimui.Zodziu reikalas neprastas.
Tarp akmenu ,jei vieta nesauleta,kabintusi gebene-siemet net nusalusia vos nukrapsciau nuo sienos.kas keisciausiai,tarp skaldos ravejau pasisejusias levandas-net keista kaip jos ten sugebejo isisaknyti ir dar neissalti tokia ziema
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 20, 17:20)
Eina kakot tos Davido budlejos. Po to jas pacias reiks pridengt. Grazu kol zydi, o kai nezydi visai vaizdo nera.
pritariu,ilgai galva sukau ka daryt,ta pati problema buvo-issalo-ir problemos nebeliko inetrnete kazkada radau kad jas pridengti galima priekyje sodinant levandas ir salavija,panasiai kaip cia
http://www.gapphotos...?imageno=178215
QUOTE(makse* @ 2010 05 21, 13:35)
oi kaip jumi gerai...
o va as su sviskiais virziais vargstu.. apkripau, kaip liepe forumietes. o sakykit kaip su laistymu? orai tia karsti pas mus dabar, palyja.. be gal dar atsitempt zarna ir paliet?
Pas mane pakankamai sausoj vietoj auga, bet as papildomai niekada ju nelaistau.
Stai mano "kerepla" kaip zydi
[attachmentid=198581]
[attachmentid=198581]
QUOTE(Tina* @ 2010 05 21, 22:17)
Stai mano "kerepla" kaip zydi
pati tu sitas negrazus zodis o kuo ten apacias pakaisius?spygliais?
smagiai prasisukau Ziezmariu gelese- visai nebrangiai papildziau hortenziju kolekcija, paskui dar truputi salaviju,dar lobeliju,dar heuheru ir dar dar-teko sodan slinkt praktiskai tamsos sulaukus,o tai MB zada greitu laiku mane gydyt nuo sitos priklausomybes
QUOTE(jolaxus @ 2010 05 21, 10:50)
šiandien aš traukiu į dienos šviesą visokius savo istorinius pasisakymus
štai čia asiūklių tema nusiteik, kad šito karo nebaigsi per vieną sezoną, tik ilgainiui jie gali pavargti ir užmigti, tikrai ne per metus. Pas mene jau apsiramino, tačiau vis dar aptinku. Ir išrovus nemesk į kompostą, nes turėsi superinį jų veislyną paskui jei kompostą naudosi
tikrai verta isbandyt su druska