Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(dista @ 2010 05 20, 16:38)
Aš va tokią mėlyną gėlę iš kaimo parsivežiau :
http://public.fotki....roknai-022.html

Tik nežinau, kaip ji vadinasi... gal kas pažins?  ax.gif

Tai vaisgina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 18, 00:23)
virziai nudege kovo men, kai saule jau buvo kaitri, o zemeje pasalas.
reikia nukirpti iki 2-3cm virziukus, ir tiketis, kad ataugs.
o dar - ar rugsciai pasodinti? jei ne - tai... pirkti naujus ir sodint is naujo.

virziai pasodinti tikrai rugsciai.
o va del saules, tai taip ir bus... nes kai dabar viena sakele nuskyniau, viduj - gyva, zalia. tik isore ruda. o is apacios leidzia naujas zalias..
tai vadinas kirpt, negailet? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 05 19, 21:59)
Zapyskio medelynas, Soltra, 'Pas Arnolda'- tokia pavirsutiniska paieska atlikus:)

O medziu siaip jau, ir nereikia geneti. Nusalusias, nuluzusias, trukdancias sakas nupjauti. Viskas. Jie gali buti tik pakantus arba ne genejimui.

QUOTE(leliumai @ 2010 05 20, 05:54)
'Pas Arnoldą' skelbia turį, bet neturi (skambinau). Soltra ir Zapyškio medelynas (jo aikštelė Vilniuje prie "Iki" Ukmergės g.) man atrodo kosminių kainų vietos - nors konkrečiai šiam augalui neskambinau, neklausiau. Dar radau internete http://www.siandieni...r.lt/medelynas/ po 43Lt - ar tikrai turi dar irgi neskambinau.

Ačiū merginos, domėsiuos toliau. Čia naujam ploteliui, grupelė medžių/krūmų, kad nuo kaimyno pridengtų.
Sutinku, man medžiai gražiausi, kai negenimi, bet parašiau jei kartais kas norėtų formuot ar po elektros laidais pasisodintų..

QUOTE(bitule @ 2010 05 19, 22:50)
Vat labai panašios mintys ir mano galvoj sukasi  verysad.gif  Matyt nepabandžius nesužinosiu. 
Aišku su pirmu paveiksliuku smarkiai perspaudžiau, tikrai nesitikiu tokio rezultato mūsų sąlygomis. Bet bent keliose sodininkavimo knygose esu mačiusi patarimus sodinti augalus į mūrijamų iš akmenų atraminių sienelių siūles - kažkas panašaus kaip antroj nuorodoj (gaila, kad labai mažutė nuotrauka). Aplamai tai labai nesiseka rasti tokių pavyzdžių. Būčiau labai dėkinga, jei kažkam akis už ko nors panašaus užkliūtų. Gal visgi įtrauksiu šitą 'grandprojektą' į ateinančio dešimtmečio planus  biggrin.gif

Kažkur savo sodo knygose mačiau. Jei rasiu, nuskanuosiu.
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 05 20, 10:55)
sveikos, sakykit kaip jus kovojat su garsvomis? pas mus ju tiek pilna, pilni patvoriai, po tujomis ypac , nu siaubas man kai nupjauni zole su zoliapjove ir paskui reik su rankom pereit visus tuos plysius zoles raut sad.gif

Valgom lotuliukas.gif Į salotas ir troškinius.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 05 21, 00:27)

Valgom  lotuliukas.gif Į salotas ir troškinius.

Čia rimtai? blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 05 20, 09:42)
*kas augtų pavėsyje tarp akmenų be vandens?
*Mastau apie šliaužiančią šilingę, pūkuotąją glažutę, žiemę ir panašius 'nemirtinguosius'. Tame straipsnelyje irgi yra vertų dėmesio kandidatūrų. Labai dėkinga už pagalbą  aciuks.gif

*tai kur ta sienele stoves, ne po atviru dangumi g.gif ?
*sliauzianciai silingei reikia vandens nemazai.

QUOTE(Feniksas45 @ 2010 05 20, 17:40)
žiūriu jie matyt nelabai linkę plėstis ,nes pernai pirkau ,tai rodos išviso kad vietoj stovi ir tiek,įdomu kaip tavo augs

yra ir baltu:
http://www.google.de...e...sa=N&tab=wi

pleciasi negreitai, as savaji istraukiau is pavesio (is po didziulio kadagio), ikisau saules atokaitoje molingame dirvozemyje - jautesi nekaip, toks pageltes visas, tada sekanciais metais, o gal ir tu paciu rudeni persodinau (tiksliau isdraskiau sakelemis, kurios nors kiek saknu turejo) vel labai sauletoje vietoje i rugstoka zeme - prigijo, ir atsigavo, ir zydi...
Megsta saule ar p. pavesi, auga rugscioje ir silpnai kalkingoje dregnoje dirvoje.

QUOTE(makse* @ 2010 05 20, 21:47)
virziai pasodinti tikrai rugsciai.
o va del saules, tai taip ir bus... nes kai dabar viena sakele nuskyniau, viduj - gyva, zalia. tik isore ruda. o is apacios leidzia naujas zalias..
tai vadinas kirpt, negailet?  blush2.gif

kirpk, tik neliesk sumedejusiu sakeliu, nes nebeatzels.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 gegužės 2010 - 23:44
QUOTE(jediara @ 2010 05 20, 23:45)
Čia rimtai?  blink.gif  g.gif

aha tikrai, cia rimtai valgot? 4u.gif na bet kaip jas isnaikint? ar gal galima patvorius nupukrsti kuo nors? bet tada kad kiti augalai nepasizeistu....
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 05 21, 08:02)
aha tikrai, cia rimtai valgot?  4u.gif  na bet kaip jas isnaikint? ar gal galima patvorius nupukrsti kuo nors? bet tada kad kiti augalai nepasizeistu....

senas kaip pasaulis mano pasisakymas šiuo klausimu mirksiukas.gif
Atsakyti
Rasau labas rytas, nes eilini karta, kol neatsakau, nerodo nauju zinuciu... cia gal moderatoriai galetu man paaiskint kodel taip yra? blink.gif
Papildyta:
Paskutine man matoma zinute buvo: 15:45 Dista
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 20, 22:45)
Čia rimtai?  blink.gif  g.gif

QUOTE(rozine_svajone @ 2010 05 21, 07:02)
aha tikrai, cia rimtai valgot?  4u.gif  na bet kaip jas isnaikint? ar gal galima patvorius nupukrsti kuo nors? bet tada kad kiti augalai nepasizeistu....

Rimtų rimčiausiai. Taip pat kaip dilgėles, rūgštynes. Pavasariniai vitaminai, kai nėra daugiau nieko. Man geriau negu hidroponinės salotos ar agurkai - tikrai žinai, kad netręšta ir chemija neapdorota.
Pas mus nėra, prisiskinam kaimyno sklype. Užtat ir nežinau kaip naikinti ax.gif
Atsakyti
Pas mane simet virziai neitiketinai greit atgavo forma. Jau dabar visi svieziai sulapoje.
Atsakyti
durniausia tai ,jog garšvos, kaip taisyklė ,įsitaisę tarp kitų augalų , tad garantijos ,jog vysdamos neprisiglaus prie jų nėr. Vienais metais aš taip galinsogas naikinau iš braškyno ,,paglostydama ,, tai neliko netik galinsogų ,bet ir braškių biggrin.gif
Quote (vida777 ) kaip blogai ,kai temoki rusiškai ir šiek tiek vokiškai ,tai nešauna į galvą tokiuose puslapiuose info ieškot mirksiukas.gif aciuks.gif dabar galvoju, gal juos patręšti rododendrų trąšom ?Nes pas mane auga daržo žemėje.
Papildyta:
[quote=Tina*,2010 05 21,
[/quote]
aš tai negalėčiau savaisiais pasigirt -pora kažkokių ,,nusmurgusių,, likę tik kelios šakelės ,bet gal atkvaš... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(raganele @ 2010 05 20, 23:19)
Vyras liepia eit į laukus rinkt akmenų ir išdėt pakraštėlį, ar reikia?

biggrin.gif aš nuo tokio žygio susilaikyčiau,nes jau kaip matosi tvarkysies ,,ne kaimiškai,, tai kam tau tie karoliai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 21 gegužės 2010 - 08:02
QUOTE(clifford @ 2010 05 20, 21:29)
ir gotas neturi, ir nesuprantu negi visoj lietuvoj nera galimybes tokio daikto issinuomot? nusipirkt? nieko nerandu, galbut lietuviskai jis kazkaip kitaip vadinasi? g.gif

pirkt kaži ar verta ,bet išsinuomuot reikalui esant thumbup.gif daikčiukas ,o lietuviškai -velėnos rėžtuvas, pvz. yra husqvarnos firmos
Atsakyti