Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

bitule-aciukas..o juos dabar man persodint ,ar galiu po derliaus?Gal nieko neatsitiktu per toki trumpa laika? g.gif Ir kaip del avieciu,taip pat negalima?
Atsakyti
QUOTE(zebrina @ 2010 05 20, 10:03)
bitule-aciukas..o juos dabar man persodint ,ar galiu po derliaus?Gal nieko neatsitiktu per toki trumpa laika? g.gif Ir kaip del avieciu,taip pat negalima?

Šiaip persodinimui momentas jau praleistas, žydinčius kilnoti nelabai sveika, jau nekalbant, kad šiais metais gausaus derliaus greičiausiai nesulauksit. Bet jei krūmeliai nedideli, o orai pakankamai drėgni, gal verta pabandyti persodinėt dabar g.gif
Dėl aviečių negaliu tiksliai pasakyt, gal kokioms remontantinėms, kurios plečiasi kaip piktžolės, ir nepakenktų, o jei kokia kultūringesnė veislė tai turbūt tas pats kas su serbentais.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 05 20, 10:15)
Šiaip persodinimui momentas jau praleistas, žydinčius kilnoti nelabai sveika, jau nekalbant, kad šiais metais gausaus derliaus greičiausiai nesulauksit. Bet jei krūmeliai nedideli, o orai pakankamai drėgni, gal verta pabandyti persodinėt dabar  g.gif
Dėl aviečių negaliu tiksliai pasakyt, gal kokioms remontantinėms, kurios plečiasi kaip piktžolės, ir nepakenktų, o jei kokia kultūringesnė veislė tai turbūt tas pats kas su serbentais.

Krumeliai nedideli,pasodinti si pavasari,bet gausiai zydi,tai va ir bijau dabar judint g.gif
O avietes paprastos ,eilines tokios stambiom uogom..
o zolyte rudeni galima set ,ar nelabai?Gal visus darbus atidet rudeniui? g.gif
Atsakyti
sveikos, sakykit kaip jus kovojat su garsvomis? pas mus ju tiek pilna, pilni patvoriai, po tujomis ypac , nu siaubas man kai nupjauni zole su zoliapjove ir paskui reik su rankom pereit visus tuos plysius zoles raut sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozine_svajone: 20 gegužės 2010 - 10:56
QUOTE(bitule @ 2010 05 20, 10:42)
Nežinau kaip dėl 'Aurea', bet paprastas raudonasis ąžuolas yra gerokai invazinis. Labai sėjasi ir greitai auga, aplinkui gali tekt ravėti 'vaikučius'. Dekoratyvinių medžių ir krūmų enciklopedija apie juos rašo  - "Vakarų Europoje jau laikomas miškų ir gamtinių rezervatų 'piktžole'".
Šiaip labai gražus medis, labai simpatiški giliukai (kaip iš multiko "Ledynmetis"  lotuliukas.gif ), bet parke, aplink jį, pilnas pomiškis jaunų ąžuoliukų  blush2.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Dėl šito ąžuolo sutinku 120%. Man jau jis net nebegražus. cool.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Patarkit kaip suvarkyti gabaliuka gelyno, paciai niekaip nesigalvoja doh.gif Cia yra pietine puse, kur visalaik kepina saule, zeme gal ir nebloga, bet visada perdziuvus. Gelynas pas mane toks kaimisko stiliaus, paprasti augaliukai auga nuo caro zirnio laiku biggrin.gif Gelyno ilgis gal kokie 3 metrai, plotis vietomis metras vietom maziau. Kokius augalus pasodinti, kad megtu saulekaita? noreciau arciau namo, kad augtu aukstesni, pridengtu nama, arciau zemi g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 05 20, 10:42)
Nežinau kaip dėl 'Aurea', bet paprastas raudonasis ąžuolas yra gerokai invazinis. Labai sėjasi ir greitai auga, aplinkui gali tekt ravėti 'vaikučius'.

cituojant tą patį M.Navasaitį raudonasis ąžuolas 'Aurea' yra "vertingas parkų, miestų sodų medis." O taip parašyta jo knygoje prie nedaugelio medžių. Rūšinis raudonasis ąžuolas aprašytas skyrelyje "invaziniai medžiai ir krūmai".
QUOTE(zebrina @ 2010 05 20, 11:03)

geriausias metas serbentams, agrastams, avietėms sodinti - ruduo, spalio pradžia.
Atsakyti
QUOTE(asedita @ 2010 05 20, 13:05)
Sveikos merginos,

Patarkit kaip suvarkyti gabaliuka gelyno, paciai niekaip nesigalvoja  doh.gif Cia yra pietine puse, kur visalaik kepina saule, zeme gal ir nebloga, bet visada perdziuvus. Gelynas pas mane toks kaimisko stiliaus, paprasti augaliukai auga nuo caro zirnio laiku  biggrin.gif Gelyno ilgis gal kokie 3 metrai, plotis vietomis metras vietom maziau. Kokius augalus pasodinti, kad megtu saulekaita? noreciau arciau namo, kad augtu aukstesni, pridengtu nama, arciau zemi  g.gif

Silokai silokai silokiukai:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 20 gegužės 2010 - 12:48
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 05 20, 10:26)
merginos, gal žinot ar yra bestiebių gencijonų žydinčių baltai ?pas mane puse kelmelio baltai ,likusi dalis mėlynai žydi  biggrin.gif

http://www.srgc.org....s/283/11921.jpg panasu, kad yra rolleyes.gif
Papildyta:
Nors rojaus soduose raso tik apie melynus:
Bestiebis gencijonas ( Gentiana acaulis L.) auga Alpėse, 1400-3000 m. aukštyje. Kultivuojamas nuo 1597 m. Augalas 10 cm aukščio. Lapai elipsiški ir lancetiški, žali, blizgantys. Žiedai dideli, piltuviški, 4-7 cm ilgio, mėlyni, pavieniai. Žydėti pradeda gegužės mėnesį ir žydi 40-50 dienų. Žiemoja uždengtos lapų skrotelės. Sėklos sunoksta.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 05 19, 12:59)
kas šiuo metu iš daugiamečių gėlių žydi mėlyna ar mėlynai violetine spalva (be aubrečių ir žemaūgių vilkdalgių)?
Reik mėlynos kompanijos visžalei rūdgrūdėlei, noriu pakeisti aubretes kažkuo kitu, bet panašios spalvos.

Aš va tokią mėlyną gėlę iš kaimo parsivežiau :
http://public.fotki....roknai-022.html

Tik nežinau, kaip ji vadinasi... gal kas pažins? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2010 05 20, 15:38)
Aš va tokią mėlyną gėlę iš kaimo parsivežiau :
http://public.fotki....roknai-022.html

Tik nežinau, kaip ji vadinasi... gal kas pažins?  ax.gif

ar ne jau minėta vaisgina? iki žydėjimo ir po jo šliaužianti kiliminė lieka?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 05 20, 15:41)
ar ne jau minėta vaisgina? iki žydėjimo ir po jo šliaužianti kiliminė lieka?

Galbūt... tikrai nežinau... blush2.gif
Atsakyti