Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

sakiau parodysiu kai pabaigsiu, bet parodau tarpini varianta, gal kas patarimu ar kritikos pazers, dar yra laiko taisyt smile.gif

o siaip va idomu del akmenuku ir mulco ribos atsyrimo, ar reikia kazka idet kad atsiskritu, ar nereikia. dabar idejom ta zalia juposta, kai viskas susipils, tikime,s kad jos nesimatys, bet jei matysis-matyt issimsim, bet ar nebus taip, kada akmenukai su mulcu vis susimaisys ir teks amzinai rankiot g.gif

cia vaizdas is namu pro langa
user posted image

cia is kiemo
user posted image

user posted image

ten uz vazono (kuris dar neprisodintas kaip reikia, tik lobelijos zydi), yra eleboras, bet jis man ten kazkaip netinka, na, jo lapai tokie isvirte, zemas labai gaunas, noretusi gal kokio aukstesnio, kol spygliuociai suaugs (is snonu paciam kampe yra kanadine cuga, is kitos puses-puskiparisis zirniavaisis), tai va ka ten....nu as beveik pasidaviau madai ir sakiau en reikia koki rododendra pasodint blush2.gif

na gal kam kokiu minciu ir pvz kokios spalvos mulcas cia labiausiai tiktu, na man norisi kazkokio ryskesnio gal, o ne pilko g.gif

tai labai dar laukiu minciu del mano kardinalaus kampelio pakeitimo smile.gif

tiesa, truksta cia zydinciu, tai galvoju salia to takelio (iki rato), ir abieju pusiu pasodint kokiu zemuciu zydinciu geliu, kad zydetu visa vasara. Kas tiktu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 19 gegužės 2010 - 13:34
Zydriausia, ale kiek daug diskusiju del tokio mazo zemes lopinelio lotuliukas.gif
Nzn.kokiu tikslu tu priekyje isodinai conika, vos izengus pro vartelius ji uzstoja puse vaizdo, siaip auksciausi augalai sodinami toliausiai, bent as vadovaujuosi to principo
Atsakyti
visai neatpažystamai pasikeitė smile.gif ko gero sobieska teisi ,kad conika užstoja vaizdą ,aš tai manyčiau ją reiktų sukeist vietom su tuo krūmeliu augančiu už ,,šliaužiako,,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 19 gegužės 2010 - 14:11
QUOTE(leliumai @ 2010 05 19, 14:25)
Skėstažiedis flioksas.
Vaisgina.
Ar jos normaliai augtų aukščiau minėtomis sąlygomis?
Gal yra kažkokios veislės, geriau pakeliančios tokias sąlygas, bet taip pat gausiai žydinčios?
Neužmirštuolės.
Atkrenta dėl vietos ir dirvožemio.

pervertus Navasaičio knygą "Medžiai ir krūmai parkams bei sodyboms" radau du kandidatus: Tavo minėtą baltažiedę robiniją 'Frisia' ir raudonajį ąžuolą 'Aurea'.
Nors pradėjus vartyti ieškojau žalialapio lotuliukas.gif Atėjau čia šviežių minčių paieškoti ir gavau nuorodą į tą patį lotuliukas.gif

Tu teisi del neužmirštuolės, o del vaisginos..as manau, kad gyventu.
Del svieziu minciu apie medzius: nera tiek daug lapuociu, kurie pakestu prasta dirva visgi.
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 19, 14:27)
tai labai dar laukiu minciu del mano kardinalaus kampelio pakeitimo smile.gif

Jei jau nusprendei is akmeneliu daryt tokia aiskia geometrine figura, tai augalai turetu ja atkartoti. Idant harmonija butu. Kitaip tariant, jie turetu buti susodinti puslankiu apie ta akmenini rata.
Augalai tarpusavyje nesuderinti, kiekvienas vis kitoks ir sunku rasti kazka, kas juos vienytu.
Ju per daug. O kad kanadine cuga ten galetu tilpti...
Apie tai, kad prie tokio medinio namuko sunkiai toks 'ala klasikinis' formalusis stilius tiktu tai jau tik labai tyliai pasnibzdu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 19 gegužės 2010 - 14:26
Žydriausia, o kaip jūs po vazonu žolę (ar kas ten bus?) pjausit? Kiekvieną kartą kilnosi? doh.gif Čia tik toks praktinis momentas man užkliuvo...
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 05 19, 14:25)
Skėstažiedis flioksas.
Kaip margalapis jaustųsi saulėkaitoje, priesmėlyje, sausokame dirvožemyje?
Kaip vadinasi margalapė forma/veislė?

PHLOX DIVARICATA „MONTROSE TRICOLOR“

QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 19, 14:27)
sakiau parodysiu kai pabaigsiu, bet parodau tarpini varianta, gal kas patarimu ar kritikos pazers, dar yra laiko taisyt smile.gif

o siaip va idomu del akmenuku ir mulco ribos atsyrimo, ar reikia kazka idet kad atsiskritu, ar nereikia. dabar idejom ta zalia juposta, kai viskas susipils, tikime,s kad jos nesimatys, bet jei matysis-matyt issimsim, bet ar nebus taip, kada akmenukai su mulcu vis susimaisys ir teks amzinai rankiot g.gif

cia vaizdas is namu pro langa
cia is kiemo

Jei atvirai, tai man buvęs variantas patiko labiau nei naujas. tas plasmasinis vazonas ant stovo tikra katastrofa, kaip rašė smith1 augalai visiškai nedera tarpusavyje, kažkoks kratinys. Tas apvalus akmenų blynas neturi jokios sąsajos su kampuotu namu ir tvora, o ir pats žemės lopinėlis kvadratinis. Atleisk, bet tai mano subjektyvi nuomonė.
Atsakyti
aciu uz kritika, as gi ekperimentuoju, o esme tame, kad praktiskai naudojau visus turimus augalus, stengiaus nieko labai nepirkt
del conicos, tai ikeliau ne ta fotke, ji ten todel, kad yra taip-is varteliu abieju pusiu ji yra
user posted image

nu tas vazonas ten kol kas siaip pastatytas, jo apacioj irgi bus akmenukai, gal tik kazkokie kitokie, nei aplink.
Nu augalai gal ir nedera, nors galima sakyt kol kas visis spygliuociai (turetu deret), isskyrus elebora g.gif
del formos, irgi sutinku, nors jie ten beveik susodinti taisyklingai i eiles.

del namo ir stiliaus, planuose artimiausiam penkmety yra numatryta nama apmryt dekoratyvinem plytom g.gif

nu net nezinau ka dar paskyt, gal vistik bandysiu taisyt kazka, o ne vel viska rayt lauk. Galu gale pabus siemet, matysiu kas ir kaip, gi matyti kaip as lengvai galiu imt viska ir pakeist. tongue.gif

del seno varianto, jis ir man buyvo grazu, taciau....egle nunyko (galima keisti kita, bet vargiai ar kuri egle augs negaudama apbsoliuciai saules), ir veja pavirto ne i veja, o oi samana, nor sodinta jau skirta pavesiui, tresta nupo samanu, taciau puse ploto vejos buvo vien samana. Tiesiog nepavyko arba labai sunkiai sekesi islaikyt sita ploteli grazu, per daug invesiticiju kasmet ir kol sulauki grazaus vaizdleio ateina ir liepa (sudygsta atseta veja). todel ir keitem, ne tpodel kad negrazu buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 19, 18:11)

Žydriausia, aš visai neišmanau augalų, bet šiek tiek išmanau žmonėse ( blush2.gif ) tai noriu savo trigrašį įkišti. Jūsų stilius man lyg pasidalinęs į dvi skirtingas dalis - labai aiškų,apibrėžtą ir tvarkingą (noras atkartoti augalus abejose vartelių pusėse, taisyklinga rakto forma) ir tuo pačiu laisvą ir nepriklausomą - įvairiausi ir regis be jokios matomos tvarkos susodinti augalai aplinkui "raktą". Atrodo, kad savyje turit abi galimybes ir bandot jas suderinti. Tačiau šiek tiek "užlenkiat" su abejom. Gal jei sušvelnintumėte tą griežtą tvarką ten, kur ji taip aiškiai matoma ir įvestumėte šiek tiek aiškesnės tvarkos, kur jos plika akimi nesimato, tada tos pusės labiau viena su kita derėtų. Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 18, 23:24)
va ta vyno spalvos tulpe ir sumaise kortas:

Vaizdeliai verti knygos wub.gif man irgi tos vyninės tulpės ten nuostabiai tinka, įneša kažkokio cinkelio, be jų derinys būtų gal per šaltas ir racionalus.

Ir dar pabūsiu įkyri ax.gif
QUOTE(bitule @ 2010 04 24, 20:47)
Gal kas yra bandžiusios želdint šliaužiančiais augalais vertikalią akmenų sienelę?
Vaizdas turėtų būti maždaug  toks  arba kad ir toks
Ar įmanoma mūsų sąlygomis? Kokie augalai tiktų?
Tiesa, sienelė orientuota į šiaurę, matmenys apie 3x3 m.

Gal turėtumėt kokių pasvarstymų tuo klausimu? Man kažkaip atrodo, kad bus sunku priversti kažką augti vertikaliuose plyšiuose (dėl iššalimo pavojaus, drėgmės trūkumo etc.) g.gif Labai knieti išbandyti, bet visgi nemenka investicija gaunasi, tas ir stabdo ax.gif Pastūmėkit, ką blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(serdis @ 2010 05 19, 20:41)
Žydriausia, aš visai neišmanau augalų, bet šiek tiek išmanau žmonėse ( blush2.gif

oho, kokia įdomi analizė bigsmile.gif nuojauta kužda, kad ne viena norėtų savo kampus parodyt ir štai tokį visai ne apie augalus, o apie save verdiktą išgirst thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 18, 23:24)
Zmogs smalsumui, arba  suklaidine tulpiu pakuociu paveiksliukai.
To augalyno viso sezono ziedai -  saltu spalvu plius balta ir geltona.

va ta vyno spalvos tulpe ir sumaise kortas:

O tame gelyne dabar karaliauja dryzuotosios pulpes, baltasakne ir auskarelis (savaitgali jau turetu buti ir siauralapiai bijunai -  deja trumpam, bet dideliam ispudziui):

Nugis Rokoko, perfekcionizmas yra baaaaisi liga lotuliukas.gif Negali net pasigrožėti tuo ką sukūrei. Aš net nesupratau kurios ten tulpės tau neįtiko, kol neįsigilinau. Jeigu keisti, tai gal geltonąsias nebent. Bet šiaip daug gražių derinių, atsipūsk ir nebesigraužk mirksiukas.gif

QUOTE(smth1 @ 2010 05 19, 12:26)
1. Neuzmirstuoles:) Zydres baigia nuzydeti
2. Robinia pseudoacacia `Frisia` kazkodel noris tau pasiulyt. Nereikli dirvai, niekas nepuola.

O vat kur realiai LT tą robiniją galima įsigyti? Aš jau senokai varvinu į ją akis, bet nerandu pas mus blink.gif Žalią radau, geltonos nea. Tik dar ką skaičiau apie geltonąją, kad ji baisiai nepakenčia genėjimo. Geriausia jos per visą gyvenimą neliesti.

QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 19, 16:11)
aciu uz kritika, as gi ekperimentuoju, o esme tame, kad praktiskai naudojau visus turimus augalus, stengiaus nieko labai nepirkt
del conicos, tai ikeliau ne ta fotke, ji ten todel, kad yra taip-is varteliu abieju pusiu ji yra
user posted image

nu tas vazonas ten kol kas siaip pastatytas, jo apacioj irgi bus akmenukai, gal tik kazkokie kitokie, nei aplink.
Nu augalai gal ir nedera, nors galima sakyt kol kas visis spygliuociai (turetu deret), isskyrus elebora g.gif
del formos, irgi sutinku, nors jie ten beveik susodinti taisyklingai i eiles.

del namo ir stiliaus, planuose artimiausiam penkmety yra numatryta nama apmryt dekoratyvinem plytom g.gif

nu net nezinau ka dar paskyt, gal vistik bandysiu taisyt kazka, o ne vel viska rayt lauk. Galu gale pabus siemet, matysiu kas ir kaip, gi matyti kaip as lengvai galiu imt viska ir pakeist. tongue.gif

Na aš galiu tik paantrint merginom - simetrija prie vartelių už jos esančio vaizdo nepataiso. Na nesiderina jie. Formos skirtingos (apskritimai labiausiai akį rėžia), augalai išdėstyti kažkaip be harmonijos. Na o kadangi bandai viską daryti pagal principą „ką turiu tą sodinu“, gal tai ir pakiša koją? O apie augalus juk tiek pasiūlymų išgirdai, domėjaisi kukmedžiu, o parinkai galiausiai išvis neaišku kodėl ten netinkantį medelį. Kokie gi buvo tavo motyvai jį renkantis? Ir man atrodo, tu klysti manydama, „jei spygliuotis, tai tinka prie visų kitų spygliuočių“. Juk jie skirtingų formų, aukščių, faktūros.. Kažkaip nesuprantama, kodėl neatsižvelgi į patarimus, kurių prašai. Kaip supratau anksčiau, tau svarbus labai buvo tas kampinis augalas, tai gal reikėjo dar duoti minčiai susigulėti, persvarstyti variantus, galiausiai pasimatuoti atstumus ir palyginti su sodinamo augalo būsimais (kai užaugs) matmenimis..
Beje, senojo varianto forma ir perspektyva įėjimui labiau tiko, galėjai tik augalus koreguoti, vietoj žolės kažką kiliminio arna mulčią dėti.
Na, gal mano nuomonė kiek aštroka, aš suprantu kad šitaip padirbėjus nebus malonu skaityti, bet.. nesuprantami tavo pasirinkimai.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 05 19, 22:37)
Vaizdeliai verti knygos  wub.gif  man irgi tos vyninės tulpės ten nuostabiai tinka, įneša kažkokio cinkelio, be jų derinys būtų gal per šaltas ir racionalus.

Ir dar pabūsiu įkyri  ax.gif

Gal turėtumėt kokių pasvarstymų tuo klausimu? Man kažkaip atrodo, kad bus sunku priversti kažką augti vertikaliuose plyšiuose (dėl iššalimo pavojaus, drėgmės trūkumo etc.)  g.gif  Labai knieti išbandyti, bet visgi nemenka investicija gaunasi, tas ir stabdo  ax.gif  Pastūmėkit, ką  blush2.gif ?

Kazkada i sita tavo posta rasiau rasiau rasta, bet viskas dingo (nepamenu kodel) ir tingejau kartotis ax.gif
Trumpai - suprantu nora isbandyti. O bet taciau..jei Pranzucijoje (Paryziuje) po metu tas vertikalus zeldinimas jau nebeatrodo taip gerai (kai kur augalu nebera, matomai neisgyveno), kai kur apsiure, tai Lt klimato salygomis..
Siaurine puse irgi nuteikia neypac drasiai:) Nes jei dar kokie silokai ir kabintusi, tai siaurineje puseje kas?
Atsiprasau uz skepticizma. Bus labai idomu pamatyti, jei isbandysi ir tau pavyks:)
Papildyta:
QUOTE(zmogs @ 2010 05 19, 22:49)
O vat kur realiai LT tą robiniją galima įsigyti? Aš jau senokai varvinu į ją akis, bet nerandu pas mus  blink.gif Žalią radau, geltonos nea. Tik dar ką skaičiau apie geltonąją, kad ji baisiai nepakenčia genėjimo. Geriausia jos per visą gyvenimą neliesti.

Zapyskio medelynas, Soltra, 'Pas Arnolda'- tokia pavirsutiniska paieska atlikus:)

O medziu siaip jau, ir nereikia geneti. Nusalusias, nuluzusias, trukdancias sakas nupjauti. Viskas. Jie gali buti tik pakantus arba ne genejimui.
Atsakyti