Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

Vida777, bitule, sidabrinekuoja, ačiū už gerus žodžius 4u.gif

Jolaxus, mano turimas mėlitas be smilgų apie 30cm aukščio, su smilgom bus apie pusmetrį (iki kelių). Didėja pats kupstas, į šonus nekeliauja. Dauginimosi greitis maždaug per metus trigubai.
QUOTE(Di8 @ 2010 05 18, 11:05)
prie margos (žali lapai su baltais apvadėliais)  sedulos kokią veigelę pasirinkti, margą ar žaliais lapais g.gif

aš rinkčiausi bordo lapais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 05 18, 00:15)
kol as atvaziuosiu, tai ir svoguneliais galesi apdovanoti, ne tik ziedais  lotuliukas.gif .

na kad be dovanu neisvaziuosi, tai aisku biggrin.gif

QUOTE(rozamunda @ 2010 05 18, 08:00)
dar girdejau, kad avieciu plitima gerai riboja is saliu pasodinti  cesnakai 4u.gif
o kas cia per viedrai ir kur pirkai ax.gif ?

cesnakus tik zieminius sodinu, tai rudeni isbandysiu.

tos talpos - panasios kaip senukuose, juodi plastikiniai kibirai su rankenomis.
tik tu italisku plastikas tvirtesnis, ir talpos gilesnes - tai man patinka.
be to, yra ivairiausiu dydziu, tikrai dideliu - medziams net pvz.
cia siemet naujiena ta prasme, kad tas tiekejas eme importuot, anksciau to nesiule.
detalesne info turiu kontoroj, pagal kataloga rasiu nuoroda, parasysiu kita diena.
Zalieji centrai turejo apsirupint jau, bent jau sitas Zaliasis centras http://www.forestila...i-ir-darui.html tai turi biggrin.gif

QUOTE(zmogs @ 2010 05 18, 08:23)
Tai kadangi pas mane numirojo, aš stoju į eilę prie tų neišnaikinamų  blush2.gif
Nugi pasirodyk tas talpas, aš vis dairausi ko nors šaknų apribojimui.
Dar prie to pačio - svarstau avietyno šaknis aptvert, bet ten kibirai ar talpos per maži, reikia visą plotelį apkast aplink, na ir įkast kažką, gal tą juostą kuria pievelė atribojama. Tai va nežinau kokio gylio tas daiktas turi būti (60cm tubūt turėtų pakakt  g.gif ) ir apskritai ar mačys.
Ir kažin ar yra tų juostų pievelei 60cm aukščio? Aš mačius 20.. O ką tada naudoti? Žmonės kasa šiferio lakštus, bet jie nelankstūs, daug sujungimų, o per sujungimus išlenda.

oi, kova baigta su bandreniais. viena kitas daigas islenda, israunu ranka, ir viskas.

jei nufotkinsiu, galesiu poarodyt - nors ka ten rodyt, ir taip viskas aisku.

naudok sena linoleuma pvz.

QUOTE(Di8 @ 2010 05 18, 10:05)
Labai ačiū, pasinaudosiu šiuo patarimu  thumbup.gif kažkaip pačiai nedašuto doh.gif tik dar vienas klausimėslis  blush2.gif prie margos (žali lapai su baltais apvadėliais)  sedulos kokią veigelę pasirinkti, margą ar žaliais lapais g.gif

geriau ne marga. o jei marga, tai dara salia ka nors ne marga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 18, 09:00)
as tavo vietoj,jei dar nepasodintas,nulekciau apsikeist mirksiukas.gif pati taip dariau ax.gif
Papildyta:

dar girdejau, kad avieciu plitima gerai riboja is saliu pasodinti  cesnakai 4u.gif
o kas cia per viedrai ir kur pirkai ax.gif ?

Tai kad teturejo du ar tris puskiparisius, issirinkau maziausiai nurudusi.

O cia del tu cesnaku teisybe? blink.gif Gal dar kokiu priemoniu yra? Kitoj namo pusej pas kaimyna prie musu bendros tvoros auga avietes. Tai mano visa pievele jom uztersta. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Di8 @ 2010 05 18, 11:05)
Labai ačiū, pasinaudosiu šiuo patarimu  thumbup.gif kažkaip pačiai nedašuto doh.gif tik dar vienas klausimėslis  blush2.gif prie margos (žali lapai su baltais apvadėliais)  sedulos kokią veigelę pasirinkti, margą ar žaliais lapais g.gif

Tik žalialapę ir žydinčią raudonai, nes margalapė susilies su sedula, o ir žiedeliai jos blyškiai rausvi. visai derėtų veislė "Rubin"
Papildyta:
QUOTE(leliumai @ 2010 05 18, 11:30)

aš rinkčiausi bordo lapais  mirksiukas.gif

Pavėsyje bordiniai lapai bus murzinai bordiniai, o reikia ryškumo. saulėtoje vietoje taip būtų gražu, bet pavėsiui rinkčiausi žaliais lapais.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 18, 11:59)
tos talpos - panasios kaip senukuose, juodi plastikiniai kibirai su rankenomis.

man tai visas slamstas sueina - seni kibirai (tik dugnus nupjaunu), vandens talpos (perrezus pusiau gaunasi du didziuliai lankai), dideles talpos su isgreziotom skylem, kur persikraustant susodinau savo medzius - viskas eis i zeme saknims pazaboti arba dirvozemiui izoliuoti ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 05 18, 14:31)
man tai visas slamstas sueina - seni kibirai (tik dugnus nupjaunu), vandens talpos (perrezus pusiau gaunasi du didziuliai lankai), dideles talpos su isgreziotom skylem, kur persikraustant susodinau savo medzius - viskas eis i zeme saknims pazaboti arba dirvozemiui izoliuoti ax.gif .

tai ir pas mane irpas kitas tas ukiskas inventorius taip panaudojamas manau.

na bet buna, kai norisi ko nors civilizuoto ax.gif blush2.gif galu gale bus investicija lotuliukas.gif i tuos puodus, juk tie vaiskrumiai - neilgaamzis dalykas, panaudosiu ir veliau talpas.

galu gale tokioj kontoroj dirbant sunku ligoniams iseiti namo tusciom rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 05 17, 23:13)
Alia bet gi ir pagalvojau, kad Kika turi uzduoti visus puskiparisius iskist blush2.gif
Papildyta:
Na tai butu eksperimentas. O is ko nuomone susidaryt, jei tai nera daznas, paplites budas ir niekas isbandes nepapasakoja kaip ten kas.
Daryk, papasakosi kas is to gavosi.
Pirmine mulciaus paskirtis- sulaikyti dregme ir stabdyti piktzoliu augima. Jei tai salia mazu medeliu-krumeliu, tai dar tam, kad piktzoles maisto medziagu neatiminetu is jaunu augaleliu. Mulcias siuo atveju - isdziovinta naturali medzio zieve, susmulkinta ivairios frakcijos gabaleliais. Ji susmulkinta tam, kad homoheniskai padengtu plota. (Mulcius gali buti ir is kitokiu medziagu ala durpes, bet dabar as apie zieves mulciu.)

Kai imama naudoti sukapotos karklu sakeles, medzio drozles, tai man kyla klausimas: ar aisku kam tai daroma? Ar tiesiog del grozio, kad zemes nesimatytu? Nes pagal savo pirmines savybes ar sakeles arba drozles gali sulaikyti dregme, veliau naturaliai suduleti ir virsti trasa...nezinau. Jei ruosies dengti dideli plota, tai bus matoma. Ar tai bus dekoratyvu? Jei ne, tai kam tada isvis to reikia..
P.S. jei salia sodybos yra nemenka lentpjuve, pasidomek gal jie ir nuzievina medzius. Tada zieves pasirinktum nemokamai..

labai aciu uz mintis ir ideja apie zieve,ji zinoma graziau atrodytu.O paskirtis tokia kaip minejai-pristabdyti piktzoles ir palaikyti dregme(nes nelabai speju apeiti 2ha,tai nors kiek norisi pasilengvinti gyvenimeli,tuo labiau kad bunu tik savaitgaliais)Dar pasiknisau internete,tai radau patarimu,kad mulciuojant medzio drozlemis reikia zeme papildyti azoto.Ir dar buvo mintis,kad sviezios medzio drozles letina mulciotu augalu augima(man tai nelebai patinka)Vienzo...bandysiu...
Atsakyti
Sveiki.Sakykit,gal kas turit issisaugoje,ar esat uzmate kur nors nuotrauka,kur gyva masina tarkim kazkur pastatyta del "grozio",ir puosta gyvomis gelemis.Ta prasme joje prisodinta gyvu geliu,ar tiesiog aplink ja.Per googles vaizdus absoliuciai nieko nerodo,tik masinas puostas vestuvems. g.gif
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2010 05 18, 17:31)
Sveiki.Sakykit,gal kas turit issisaugoje,ar esat uzmate kur nors nuotrauka,kur gyva masina tarkim kazkur pastatyta del "grozio",ir puosta gyvomis gelemis.

user posted image

kažkur tikrai mačiau,bet neberandu g.gif
Atsakyti
Sveikutes. Man irgi prireike Jusu pagalbos. smile.gif Gal kas gali patarti, ar ikelti nuorodu, kaip galima papuosti,dekoruoti sode stovincia akseline.Stai nuotrauka, pasiskolinta blush2.gif
(IMG:http://s51.radikal.ru/i134/1005/ad/be52f238743e.jpg)

Atsakyti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 17, 16:42)
na as savi kampa kardinaliai vakar pakeiciau, egle jau isroviau ir darau visai kitaip. Kai baigsiu parodysiu, bet beda ta, kad pritrukau akmenuku, kur pas mane buvo-buvom prie juros prisirinke, kazin kur butu galima pigiau tokiu nusipikrt. Senukuose va pagrinde skalda tokia, mums netiks, mums reikia apgludintu akmenuku ir ne visai tokiu mazu g.gif

ir dar zadu mulciuot, kad nebutu juoda zeme, kazin kur mulco geriau ir pigiau, nes nemazai reiks

http://www.mulcias.l...age=view&id=273 mes pirkome šitokius 2 maišus gan pigiai išėjo
Atsakyti