Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(leliumai @ 2010 05 17, 14:12)
gegužė mano kieme:

Jau kaip grazu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 05 17, 20:42)
Gal tiktų poavižė ( Helictotrichon sempervirens4u.gif  Minimali priežiūra, visiškas nereiklumas, o vaizdas labai neblogas. Ir visiškai neplinta į šalis, didėja tik keras.

4u.gif dėkui, bitule, visai gera mintis, ypač dėl neplitimo tinkamas variantas, na o dėl aukščio, tai man metro ir nereikia, kaip tik svarbiau, kad labai jau neištįstų, neišsišoktų, nes gėlynas nėra aukštaūgis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 17, 20:01)
ale kad metro ji nepasiekia g.gif ( gal tik pas mane unsure.gif )

Tai pats kupstas ne didesnis nei iki kelių, bet smilgos vos ne iki pažastų gaunasi. O gal čia aš netyčia joms vietą idealiai pataikiau g.gif bet esu auginusi ir ekstremaliom sąlygom vazone su surfinijom - jokių problemų thumbup.gif

QUOTE(jolaxus @ 2010 05 17, 20:47)
4u.gif dėkui, bitule, visai gera mintis, ypač dėl neplitimo tinkamas variantas, na o dėl aukščio, tai man metro ir nereikia, kaip tik svarbiau, kad labai jau neištįstų, neišsišoktų, nes gėlynas nėra aukštaūgis smile.gif

Pas mane jos viso gėlyno (tokio beveik žemaūgio) puošmena drinks_cheers.gif . Tos lengvos, ažūrinės siūruojančios vėjyje smilgos labai papildo kiliminius, ir jų neužgožia.
Šiemet sugalvojau atšviežinti senus poavižių kelmus, tai kažin ar sulauksiu kokios smilgelės.....o kartu su didžiuliu gailesčiu nuroviau ir atsodinau sumilžinėjusius šliaužiančio gvazdikėlio kilimus, tai šiemet gėlynas nebeteko pusės savo vaizdo doh.gif verysad.gif Bet tokia jau tų žolynų dalia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(EvelinaM @ 2010 05 17, 21:13)
Akurat, zinok, is vienos puses sakeles rudos prie kamieno  blink.gif  O sake, nebijokit, atseit, greitai uzaugs naujos ir ruduju nesimatys  doh.gif Na bet dabar jau per velu gerti Borzomi, ziuresim, kuo cia viskas baigsis.

Alia bet gi ir pagalvojau, kad Kika turi uzduoti visus puskiparisius iskist blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(bage @ 2010 05 17, 21:02)
sveikos aplinkos tvarkytojos.Noriu jusu patarimo.Kokia jusu nuomone apie mulciavima pusu drozlemis?Gal ne visiems augalams tinka?(kaip suprantu rugstins zeme).Situacija tokia,kad mulciuojamu augalu yra labai daug ir parduotuvinio mulco tiek nepripirksi-brangoka butu,o netoli sodybos maciau lentpjuve,kurioje yra ir pjuvenu ir stambiu drozliu.Galvoju,kad prasisukciau po pigiai.Aisku kol jos sviezios tai baisiai sviesios,bet tikiuosi su laiku patamsetu.

Na tai butu eksperimentas. O is ko nuomone susidaryt, jei tai nera daznas, paplites budas ir niekas isbandes nepapasakoja kaip ten kas.
Daryk, papasakosi kas is to gavosi.
Pirmine mulciaus paskirtis- sulaikyti dregme ir stabdyti piktzoliu augima. Jei tai salia mazu medeliu-krumeliu, tai dar tam, kad piktzoles maisto medziagu neatiminetu is jaunu augaleliu. Mulcias siuo atveju - isdziovinta naturali medzio zieve, susmulkinta ivairios frakcijos gabaleliais. Ji susmulkinta tam, kad homoheniskai padengtu plota. (Mulcius gali buti ir is kitokiu medziagu ala durpes, bet dabar as apie zieves mulciu.)

Kai imama naudoti sukapotos karklu sakeles, medzio drozles, tai man kyla klausimas: ar aisku kam tai daroma? Ar tiesiog del grozio, kad zemes nesimatytu? Nes pagal savo pirmines savybes ar sakeles arba drozles gali sulaikyti dregme, veliau naturaliai suduleti ir virsti trasa...nezinau. Jei ruosies dengti dideli plota, tai bus matoma. Ar tai bus dekoratyvu? Jei ne, tai kam tada isvis to reikia..
P.S. jei salia sodybos yra nemenka lentpjuve, pasidomek gal jie ir nuzievina medzius. Tada zieves pasirinktum nemokamai..
Atsakyti
QUOTE(Vaganė @ 2010 05 16, 06:10)
Jeigu netyčia Vilniuje, tai su džiaugsmu "pagelbėčiau" - mūsų naujai formuojamas sodo sklypas dar beveik tuščias, daug daug tuščios erdvės dar jame...  blush2.gif

skambinkit tel.nr. prie ''sodo ir darzp prekes'' http://www.forestila.../kontaktai.html

QUOTE(zmogs @ 2010 05 16, 08:19)
O tai ką jau kad nepataikei tulpių, tai neleisi žvilgtelt? Pasirodyk, manau ne man vienai rūpi. Juk tiek visko ten pertvarkei, smalsu kaip atrodo, net jei tau nepatinka  tongue.gif
Kad jau daug turi tos kraujažolės, tai aš irgi norėčiau mažo gabalyčio  ax.gif Beje, o kokio ji akuščio užaugtų normalioj žemėj?

nepatinka visiskai. nebeliko puse grozio: jukos, knifofijos, dantytosios gaures.
tiesa, iki siol zydejusios svogunines - tai viskas ok, bordo ir geltona, tik tos tulpes vyno sp. sugadino reikala. na bus matyt, gal parodysiu.

Kraujazole sita dregme megsta, bet augtu bet kur. normalioj zemej butu zemesne, apie 50cm. kaip mane rasti zinai smile.gif

QUOTE(vida777 @ 2010 05 16, 14:11)
nikirpk tulpem ziedus ir rodyk tada jau is belekokio rakurso  biggrin.gif .

turbut taip ir darysiu lotuliukas.gif
bet tos issisokeles labai grazios - atvaziuotum i svecius, tai apdovanociau puokstele biggrin.gif

QUOTE(amarrile @ 2010 05 16, 21:21)
Siemet svyrancias begonijas zadu sodunti su bakopom. ar bandet kas? Patiko? Reikia pavesius papuosti smile.gif

bakopa turetu buti gerokai paaugusi. kitaip bus uzgosta.
''svoriai'' ne tie. begoija tokia mesinga...
jei bandysi, tai pasirodyk - as nesu maciusi tokios kompozicijos gyvai.

o jei vietoj bakopos bandytum siauziancios silinges ''varveklius'' ? irgi jau reiktu paauginta silinge sodint, tie varvekliai turetu buti ilgesni nei begonija.
mano nuom, butu labai efektinga!

QUOTE(sobieska @ 2010 05 16, 22:09)
Bandrenis kiek atsimenu, tai pas rokoko puikiai atrode, matomai ji ir tiksliausiai atsakys ax.gif

as snekejau tik tiek, kaip nesekmingai bandau ji isnaikinti. tikiuosi, gal jau atejo sekme g.gif
jau turetu zaliuot.

QUOTE(sobieska @ 2010 05 17, 06:18)
Aciu,aciu...jei butum Kaune prigriebciau, o dabar i Vilniu kazkaip nefasonas vien del papartelio biggrin.gif , rasiu kur nors.Zinau, kad jis labai vislus, jei i kibira pasodinciau ar mačytu kiek nors-padetu pristabdyt ta nenumaldoma ju plitimasi i sonus ax.gif

siandien uogakrumiams pirkausi speciales dideles talpas su rankenomis - sodinimui zemen,kad apribociau saknis (zemuogine aviete, remontantine aviete ir gervuoge Gazda)
''viedrai''tie mano italiski - ot brungybes, bet gal sumacys, turetu buti kokybiski g.gif

QUOTE(makse* @ 2010 05 17, 12:40)
sveikos augalu zinoves wink.gif
reikia jusu pagalbos - mano virziai pradejo ruduot..  verysad.gif is po ziemos jau zaliavo, kaip ir viskas gerai buvo, ir staiga .... rudi styro.. Nesuprantu kas jiems nebegerai?  g.gif gal kas galetu patart, gal kam irgi taip buvo?

nudege kovo men, kai saule jau buvo kaitri, o zemeje pasalas.
reikia nukirpti iki 2-3cm virziukus, ir tiketis, kad ataugs.
o dar - ar rugsciai pasodinti? jei ne - tai... pirkti naujus ir sodint is naujo.

QUOTE(leliumai @ 2010 05 17, 13:12)
gegužė mano kieme:
user posted image  user posted image

melitas - tikras geris thumbup.gif dekinga uz ji.
jokio vargo, jokio rupescio, dekoratyvus 24 men.

Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 17, 23:23)
bet tos issisokeles labai grazios - atvaziuotum i svecius, tai apdovanociau puokstele biggrin.gif

kol as atvaziuosiu, tai ir svoguneliais galesi apdovanoti, ne tik ziedais lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 17, 20:01)

nu va pagaliau apsisprendei ir padarei 4u.gif akmenuku tokiu pasidairyk Tome Philips lyg  budavo

aga, vyras sake mate, bet brangus tie akmenys, kai mes uz dyka prisirinkom pajury, tai dabar uz 10-20 kg moket 20-30 lt brangu blush2.gif o dar zinantm, kad as niekaip neramndu galutinio vaizdelipo ir galbut po metu kitu vel viska keisiu, ka as zinau... smile.gif

o mes irgi nusipirkom puskiparisi zirniavaisi 'boulevile',, bet ismkito medelyno, mums sake, kad nors teoriskai raso, kad megsta saule, bet parode savo plotus ir parode kaip jie atrodo ir saules puses ir kaip is pavesio, sake patirtis rodo,kad pavesyje jie zymiai grazesni ir ji megsta kur kas labiau nei saule. tai ir nupirkom, nedideli,bandysim augintis. Nes pirkt didesni ir moket daug, pabijojom, nes tas musu pevesingas kampas ne visiems augalams tinka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(EvelinaM @ 2010 05 17, 21:13)
Akurat, zinok, is vienos puses sakeles rudos prie kamieno  blink.gif  O sake, nebijokit, atseit, greitai uzaugs naujos ir ruduju nesimatys  doh.gif Na bet dabar jau per velu gerti Borzomi, ziuresim, kuo cia viskas baigsis.

as tavo vietoj,jei dar nepasodintas,nulekciau apsikeist mirksiukas.gif pati taip dariau ax.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2010 05 18, 00:23)
siandien uogakrumiams pirkausi speciales dideles talpas su rankenomis - sodinimui zemen,kad apribociau saknis (zemuogine aviete, remontantine aviete ir gervuoge Gazda)
''viedrai''tie mano italiski - ot brungybes, bet gal sumacys, turetu buti kokybiski  g.gif

dar girdejau, kad avieciu plitima gerai riboja is saliu pasodinti cesnakai 4u.gif
o kas cia per viedrai ir kur pirkai ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 18, 08:32)
aga, vyras sake mate, bet brangus tie akmenys, kai mes uz dyka prisirinkom pajury, tai dabar uz 10-20 kg moket 20-30 lt brangu blush2.gif  o dar zinantm, kad as niekaip neramndu galutinio vaizdelipo ir galbut po metu kitu vel viska keisiu, ka as zinau... smile.gif

o mes irgi nusipirkom puskiparisi zirniavaisi 'boulevile',, bet ismkito medelyno, mums sake, kad nors teoriskai raso, kad megsta saule, bet parode savo plotus ir parode kaip jie atrodo ir saules puses ir kaip is pavesio, sake patirtis rodo,kad pavesyje jie zymiai grazesni ir ji megsta kur kas labiau nei saule. tai ir nupirkom, nedideli,bandysim augintis. Nes pirkt didesni ir moket daug, pabijojom, nes tas musu pevesingas kampas ne visiems augalams tinka doh.gif

Cia retoriskai pasvarstysiu...to medelyno (tiksliau medeliu pardavimo aiksteles)patirties idomu kiek..2 metu?
Nes jei paziureti i 15m tuos pacius zirniavaisius puskiparisius..tai nekaip jie atrodo ir sauleje, ir pavesyje.
Bet apie tai jau rase Knifofija anksciau.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 17, 23:23)
as snekejau tik tiek, kaip nesekmingai bandau ji isnaikinti. tikiuosi, gal jau atejo sekme  g.gif
jau turetu zaliuot.
''viedrai''tie mano italiski - ot brungybes, bet gal sumacys, turetu buti kokybiski  g.gif

Tai kadangi pas mane numirojo, aš stoju į eilę prie tų neišnaikinamų blush2.gif
Nugi pasirodyk tas talpas, aš vis dairausi ko nors šaknų apribojimui.
Dar prie to pačio - svarstau avietyno šaknis aptvert, bet ten kibirai ar talpos per maži, reikia visą plotelį apkast aplink, na ir įkast kažką, gal tą juostą kuria pievelė atribojama. Tai va nežinau kokio gylio tas daiktas turi būti (60cm tubūt turėtų pakakt g.gif ) ir apskritai ar mačys.
Ir kažin ar yra tų juostų pievelei 60cm aukščio? Aš mačius 20.. O ką tada naudoti? Žmonės kasa šiferio lakštus, bet jie nelankstūs, daug sujungimų, o per sujungimus išlenda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 18 gegužės 2010 - 08:35
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 18, 08:32)
aga, vyras sake mate, bet brangus tie akmenys, kai mes uz dyka prisirinkom pajury, tai dabar uz 10-20 kg moket 20-30 lt brangu blush2.gif  o dar zinantm, kad as niekaip neramndu galutinio vaizdelipo ir galbut po metu kitu vel viska keisiu, ka as zinau... smile.gif

Žydriausia, turiu nepanaudotų akmenėlių iš pajūrio... žiūrint kokio dydžio reikia...
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 05 17, 18:35)

Labai ačiū, pasinaudosiu šiuo patarimu thumbup.gif kažkaip pačiai nedašuto doh.gif tik dar vienas klausimėslis blush2.gif prie margos (žali lapai su baltais apvadėliais) sedulos kokią veigelę pasirinkti, margą ar žaliais lapais g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Di8: 18 gegužės 2010 - 10:11