Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(leliumai @ 2010 05 17, 13:12)
gegužė mano kieme:

nu kaip sitaip gali buti grazu pas zmones blink.gif biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(makse* @ 2010 05 17, 13:40)
sveikos augalu zinoves wink.gif
reikia jusu pagalbos - mano virziai pradejo ruduot..  verysad.gif is po ziemos jau zaliavo, kaip ir viskas gerai buvo, ir staiga .... rudi styro.. Nesuprantu kas jiems nebegerai?  g.gif gal kas galetu patart, gal kam irgi taip buvo?

apdege nuo saules gal.
Atsakyti
klausykit, mielosios, patarkit ką galėčiau pasodinti vietoj į žiemos nuostolius nurašyto knifofijos... g.gif
Forma pageidautina panaši kaip knifofijos, kažkoks nesmulkus augalas (iki 1 m aukščio), žydintis į varpas sutelktais žiedais ir po/iki žydėjimo išlaikantis gražią formą
idealu, jei dar ir visžalis, bet nebūtinai (užkliuvo tas leliumai rodytas mėlitas bigsmile.gif leliumai, ar mėlitas linkęs greitai plisti?)
vieta - atvira saulėta visą dieną
žemė - linkusi supulti, sunkokas priesmėlis, žodžiu, trąšiai ir puriai žemei reiklūs augalai netinka.
pati minimaliai paieškojus galvojau apie liatrį, soruolę, mėlitą, Asphodeline taurica... gal kas dar kokių minčių pamesit? ax.gif
Atsakyti
[quote=rozamunda,2010 05 17, 07:54]
matai conica labai reaguoja i visus silta salta ,nes butu prie pat pastato, poto bus vienas sonas zalias ,kitas rudas ,o ten langas prie pat,nenoresi gi ziuret i parudavusius jos pasijonius mirksiukas.gif plus erkutes ja labai valgo.Cia mano toks pastebejimas bigsmile.gif
Papildyta:

Zinok, buvau siandien Raudondvario medelyne ir pardaveja ta pati pasake drinks_cheers.gif . Zodziu atkalbejo nuo conicos ir isiule puskiparisi.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

gal galėtumėte patarti kokį žydintį krūmą pakenčiantį pavėsį, na dalinį pavėsį saulė ten būna ryte ir į pavakarę. Dabar ten auga vyšnaitė pūkuotė, šiemet visa žiedais buvo aplipusi, o dabar sausėt visą pradėjo, tai va galvoju vietoj jos pasodinti kitą krūmą, nes jau antri metai tas pats kartojasi g.gif tik šiemet dar daugiau šakų pažeista unsure.gif Šalia auga baltoji sedula.
Atsakyti
na as savi kampa kardinaliai vakar pakeiciau, egle jau isroviau ir darau visai kitaip. Kai baigsiu parodysiu, bet beda ta, kad pritrukau akmenuku, kur pas mane buvo-buvom prie juros prisirinke, kazin kur butu galima pigiau tokiu nusipikrt. Senukuose va pagrinde skalda tokia, mums netiks, mums reikia apgludintu akmenuku ir ne visai tokiu mazu g.gif

ir dar zadu mulciuot, kad nebutu juoda zeme, kazin kur mulco geriau ir pigiau, nes nemazai reiks

Atsakyti
QUOTE(EvelinaM @ 2010 05 17, 16:16)

Zinok, buvau siandien Raudondvario medelyne ir pardaveja ta pati pasake  drinks_cheers.gif . Zodziu atkalbejo nuo conicos ir isiule puskiparisi.

O puskiparisiai irgi jautrūs šalčiui, lausonai, neatsparūs, o žirniavaisiai iššunta vidus ir pasidaro nedekoratyvūs.
QUOTE(Di8 @ 2010 05 17, 16:41)
Sveikutės  4u.gif

gal galėtumėte patarti kokį žydintį krūmą pakenčiantį pavėsį, na dalinį pavėsį saulė ten būna ryte ir į pavakarę. Dabar ten auga vyšnaitė pūkuotė, šiemet visa žiedais buvo aplipusi, o dabar sausėt visą pradėjo, tai va galvoju vietoj jos pasodinti kitą krūmą, nes jau antri metai tas pats kartojasi g.gif tik šiemet dar daugiau šakų pažeista  unsure.gif Šalia auga baltoji sedula.

Veigelė.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 05 17, 13:12)
gegužė mano kieme

Ojej, kokis grožis bigsmile.gif Net nežinojau, kad tokių ankstyvų varpinių esama bigsmile.gif
QUOTE(jolaxus @ 2010 05 17, 14:55)
gal kas dar kokių minčių pamesit? ax.gif

Gal tiktų poavižė ( Helictotrichon sempervirens) 4u.gif Minimali priežiūra, visiškas nereiklumas, o vaizdas labai neblogas. Ir visiškai neplinta į šalis, didėja tik keras.
Atsakyti
QUOTE(EvelinaM @ 2010 05 17, 16:16)

Zinok, buvau siandien Raudondvario medelyne ir pardaveja ta pati pasake  drinks_cheers.gif . Zodziu atkalbejo nuo conicos ir isiule puskiparisi.

ot rutkuzė-ar tik ne puskiparisiai pusej Lietuvos po sios ziemos nurude ,kad juos kur,anksti pavasari merginos dejavo ir raudojo schmoll.gif ?..
Papildyta:
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 17, 16:42)
na as savi kampa kardinaliai vakar pakeiciau, egle jau isroviau ir darau visai kitaip. Kai baigsiu parodysiu, bet beda ta, kad pritrukau akmenuku, kur pas mane buvo-buvom prie juros prisirinke, kazin kur butu galima pigiau tokiu nusipikrt. Senukuose va pagrinde skalda tokia, mums netiks, mums reikia apgludintu akmenuku ir ne visai tokiu mazu g.gif

ir dar zadu mulciuot, kad nebutu juoda zeme, kazin kur mulco geriau ir pigiau, nes nemazai reiks

nu va pagaliau apsisprendei ir padarei 4u.gif akmenuku tokiu pasidairyk Tome Philips lyg budavo
Papildyta:
QUOTE(Di8 @ 2010 05 17, 16:41)
Sveikutės  4u.gif

gal galėtumėte patarti kokį žydintį krūmą pakenčiantį pavėsį, na dalinį pavėsį saulė ten būna ryte ir į pavakarę. Dabar ten auga vyšnaitė pūkuotė, šiemet visa žiedais buvo aplipusi, o dabar sausėt visą pradėjo, tai va galvoju vietoj jos pasodinti kitą krūmą, nes jau antri metai tas pats kartojasi g.gif tik šiemet dar daugiau šakų pažeista  unsure.gif Šalia auga baltoji sedula.

ziureti paskutinius temos puslapius,berods Evelinai m panasaus pobudzio patarimus davem mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bitule @ 2010 05 17, 20:42)
Gal tiktų poavižė

ale kad metro ji nepasiekia g.gif ( gal tik pas mane unsure.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 17 gegužės 2010 - 20:02
sveikos aplinkos tvarkytojos.Noriu jusu patarimo.Kokia jusu nuomone apie mulciavima pusu drozlemis?Gal ne visiems augalams tinka?(kaip suprantu rugstins zeme).Situacija tokia,kad mulciuojamu augalu yra labai daug ir parduotuvinio mulco tiek nepripirksi-brangoka butu,o netoli sodybos maciau lentpjuve,kurioje yra ir pjuvenu ir stambiu drozliu.Galvoju,kad prasisukciau po pigiai.Aisku kol jos sviezios tai baisiai sviesios,bet tikiuosi su laiku patamsetu.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 17, 16:42)
pritrukau akmenuku, kur pas mane buvo-buvom prie juros prisirinke, kazin kur butu galima pigiau tokiu nusipikrt. Senukuose va pagrinde skalda tokia, mums netiks,

šiandien buvau Zapyškio medelyne, kaip tik mačiau lentynoje pridėta skaldos, akmenėlių rūšių.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 17, 21:01)
ot rutkuzė-ar tik ne puskiparisiai pusej Lietuvos po sios ziemos nurude ,kad juos kur,anksti pavasari merginos dejavo ir raudojo schmoll.gif ?..

Akurat, zinok, is vienos puses sakeles rudos prie kamieno blink.gif O sake, nebijokit, atseit, greitai uzaugs naujos ir ruduju nesimatys doh.gif Na bet dabar jau per velu gerti Borzomi, ziuresim, kuo cia viskas baigsis.
Atsakyti