Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(rokoko @ 2010 05 16, 00:40)

antrajame - buksmedziu butu man gaila... sodinciau tik vienmetes. pavesingai (kaip supratau, turejai tai galvoj sakydama uzuoveja  g.gif ) vietai - baltos spriges idealu. galima begonijas. o vietoj buksmedziu - gal... rutos? fonui... karpyti jas reiketu (atsargiai) kaip tvorele.

cia taip paprastai, neinoringai, nebrangiai smile.gif

ačiū 4u.gif Jūsų minimų augalų tai nesigirsiu, nežinau. Bet pasiskaitysiu ir sužinosiu. Tame trikampyje ir užuovėja ir pavėsis. Vėjas neužpučia, saulė nepasiekia.
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 05 15, 11:17)
nelabai supratau jusu "pasikandziojimu" smile.gif gal cia kokios uzsleptos mintys,kurios skirtos ne man ax.gif ,bet pasisakysiu.
1.gal taj ir atrodo kai taskai sudeti nesigincysiu,bet tos dziungles kaip parodytuose paveiksleliuose man nepatinka,megstu minimalistini,tvarkinga vaizda.
2.jei ir noreciau isbarstyti viska po sklypa,to man neleidzia vyras,zoles jam pjauti 2 hektarus,pakaitom su tvarktorium ir trimeriu del mano geynu.
3.is tiek kiek maciau cia foto,nemanau,kad taj yra prastas darbas smile.gif labiausiai isireze atmintin Sroves ir knifofijos aplinka,bet man iki taip profesionaliai sutvarkytos aplinkos tik svajoti mirksiukas.gif
gal kai viskas issikeros ir suvieses viskas issidelios i didesnes ardves,bet dabar nemanau,kad butu grazu 15 spygliuotu taskiuku isbarstyti tokiam plote smile.gif

Jeigu ka, tai mes cia juokais viena kitai ir tikrai ne tau. Del tavo aplinkos, tai niekas nesako, kad ji labai negrazi ar kazka panasaus. Pasirodei, tai mes ir aptarem kiekviena is savo varpines. Kiek zmoniu , tiek nuomoniu. Be to kaip supratau, ji dar neuzbaigta, tai mes ir pasvajojom kas butu, jei musu tie plotai butu.
Papildyta:
QUOTE(sobieska @ 2010 05 15, 16:53)
lotuliukas.gif  arba einam knygu skaityt...

Taikliai hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 15, 22:24)
sos! gelbekit mane nuo pievines kraujazoles  doh.gif jai si ziema ne motais - atzele daugiau kaip puse kv.metro keru prie zemes - jau kasiu kasiu - gal norinciu yr? balta svari spalva,pilnavidure. http://i262.photobuc...nofDSCF2547.jpg

Jeigu netyčia Vilniuje, tai su džiaugsmu "pagelbėčiau" - mūsų naujai formuojamas sodo sklypas dar beveik tuščias, daug daug tuščios erdvės dar jame... blush2.gif
Atsakyti
per rugsti.
juk mazuju spygliuociu sodelio tai nesirodau si pavasari blush2.gif  - nepataikiau vienu tulpiu spalvos  doh.gif - na tai sugriuvo visa saltoji gama, nebezinau, is kurio rakurso bepaimt  lotuliukas.gif neiseina
zadu persodinti - iskelsiu zemaji eraicina gal ant braskyno ir vejos ribos pazymet, o tarpus tarp spygliuociu nuklosiu sliauzianciu ciobru su katpede, ir pakaks.
sos! gelbekit mane nuo pievines kraujazoles  doh.gif jai si ziema ne motais - atzele daugiau kaip puse kv.metro keru prie zemes - jau kasiu kasiu - gal norinciu yr? balta svari spalva,pilnavidure. http://i262.photobuc...nofDSCF2547.jpg

O tai ką jau kad nepataikei tulpių, tai neleisi žvilgtelt? Pasirodyk, manau ne man vienai rūpi. Juk tiek visko ten pertvarkei, smalsu kaip atrodo, net jei tau nepatinka tongue.gif
Kad jau daug turi tos kraujažolės, tai aš irgi norėčiau mažo gabalyčio ax.gif Beje, o kokio ji akuščio užaugtų normalioj žemėj?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 16 gegužės 2010 - 08:21
Zole reik eit pjaut, o as negaliu jusu nepaskaitinejus doh.gif ech ta zole...
Atsakyti
juk mazuju spygliuociu sodelio tai nesirodau si pavasari blush2.gif  - nepataikiau vienu tulpiu spalvos  doh.gif - na tai sugriuvo visa saltoji gama, nebezinau, is kurio rakurso bepaimt  lotuliukas.gif neiseina

nikirpk tulpem ziedus ir rodyk tada jau is belekokio rakurso biggrin.gif .
Atsakyti
Siemet svyrancias begonijas zadu sodunti su bakopom. ar bandet kas? Patiko? Reikia pavesius papuosti smile.gif
Atsakyti
Na štai mes pasitarėm ir aš nusprendžiau lotuliukas.gif na jei rimčiau, tai štai sąrašėlis pagalbinių klausimų toms, kurios nori forumo pagalbos/patarimų/kritikos savo aplinkos apželdinimo klausimais. Geriausia, kad klausdamos patarimo aprašytumėt savo turimą situaciją pasiremdamos žemiau išvardintais punktais:
1. Norimo apsodinti plotelio dydis, pasaulio pusė (pietūs, rytai, etc.), santykis su bendru sklypu.
2. Kitos dalies stilius, t.y. prie kokių augalų , pastatų ir pan turės derintis.
3. Artimiausi augalai/pastatai, galintys užstoti šviesą sodinamiems, paimti maisto medžiagas ar kitaip įtakoti.
4. Žemė, jei ypatinga - pvz. l.skurdi, rūgšti, visiškas molis etc.
5. Pageidaujami ten augalai, sodinamo plotelio/augalų funkcija (pvz., užstoti vaizdą, kvepėti, žydėti etc.).
6. Paties autoriaus kūrybiniai pamąstymai ta tema (na kad ne visai „ant tuščios vietos“ siūlyti, apie žmogaus stilių ir simpatijas suprasti).
7. Plotelio/aplinkos nuotrauka (-os) - labai pageidautina ir padėtų kitiems geriau matyti vietą.
8. Pasistenkite patarimo klausti iš anksto, kad liktų laiko atsakyti ir jums suvirškinti informaciją, galiausiai augalus įsigyti. „Rytoj turiu sodinti, ką nors patarkit“ - neišdegs..
9. Mes neprivalome, jums patarinėti.
10. Jei negavote atsakymo skaitykite 9 punktą.

Beje, tai neprivaloma ir nereikia stengtis atsakyti į viską, bet kuo daugiau info nurodysit, tuo išsamesnį atsakymą gausit mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 16 gegužės 2010 - 22:00
QUOTE(zmogs @ 2010 05 16, 22:38)
Na štai mes pasitarėm ir aš nusprendžiau  lotuliukas.gif na jei rimčiau, tai štai sąrašėlis pagalbinių klausimų toms, kurios nori forumo pagalbos/patarimų/kritikos savo aplinkos apželdinimo klausimais. Geriausia, kad klausdamos patarimo aprašytumėt savo turimą situaciją pasiremdamos žemiau išvardintais punktais:
1. Norimo apsodinti plotelio dydis, pasaulio pusė (pietūs, rytai, etc.), santykis su bendru sklypu.
2. Kitos dalies stilius, t.y. prie kokių augalų , pastatų ir pan turės derintis.
3. Artimiausi augalai/pastatai, galintys užstoti šviesą sodinamiems, paimti maisto medžiagas ar kitaip įtakoti.
4. Žemė, jei ypatinga - pvz. l.skurdi, rūgšti, visiškas molis etc.
5. Pageidaujami ten augalai, sodinamo plotelio/augalų funkcija (pvz., užstoti vaizdą, kvepėti, žydėti etc.).
6. Paties autoriaus kūrybiniai pamąstymai ta tema (na kad ne visai „ant tuščios vietos“ siūlyti, apie žmogaus stilių ir simpatijas suprasti).
7. Plotelio/aplinkos nuotrauka (-os) - labai pageidautina ir padėtų kitiems geriau matyti vietą.
8. Pasistenkite patarimo klausti iš anksto, kad liktų laiko atsakyti ir jums suvirškinti informaciją, galiausiai augalus įsigyti. „Rytoj turiu sodinti, ką nors patarkit“ - neišdegs..

Beje, tai neprivaloma ir nereikia stengtis atsakyti į viską, bet kuo daugiau info nurodysit, tuo išsamesnį atsakymą gausit  mirksiukas.gif

Papildymas:
Atsakyti
Kažkada kažkam lygtais žadėjau parodyt dvylikadeivę. Pernai pavasarį pirkau, dabar pražydo thumbup.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Knifofija @ 2010 05 16, 21:57)
Papildymas:

Papildžiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 05 16, 23:01)
Kažkada kažkam lygtais žadėjau parodyt dvylikadeivę. Pernai pavasarį pirkau, dabar pražydo  thumbup.gif

bigsmile.gif ka pamaciau...uz dvylikaveides ten kas-papartis ar i ji panasus augalas...Man tokio reikiaaaaa
Atsakyti
Dar pora klausimų dėl nušalimų:
- ar bandrenis jau turi pasirodyti ar man jo dar palaukti?
- perovskija irgi nerodo gyvybės ženklų, gal kas turite, kaip pas jus?
Atsakyti