Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(Jurapelius @ 2010 05 15, 06:42)
Laba, gal kas zinot, ar galima is triju procentu durpes formuot gelyna ir seti zolyte?  Nezinom is kur gaut normalaus juodzenio, o durpe pasirodo Ezerelio gurpyne visai nebrangi... Tik nezinau ar neperrugsti bus  g.gif

Rugsti durpe vietoj juodzemio - netinkamas sprendimas. Rugscia terpe megsta ne tiek daug augalu, kitus ji skurdina. Ji nera derlinga (tam suprantu reikalingas juodzemis).
Atsakyti
Vezkit jas prie kokio upelio ir paleiskit. Kur gi jas dar galima padet.
Papildyta:
Mano vyro darbdavys kiekviena diena pereina ju ieskodamas, o kai suranda meta per tvora, pas kaimyna. O jos per nakti turbut atgal pareina biggrin.gif , nes sake nemazeja. Zodziu kova su sraigem prilygsta kovai su vejo malunais. biggrin.gif Arba kaimynas jam atgal visas sumeta hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 14, 14:52)
Nu, bet keli daugiameciai ir spygliuociai tokiam plote tiesiog prapuola. Atrodo , kai taskai lape padeti.

QUOTE(rozamunda @ 2010 05 14, 20:55)
islindo cia  matai palaikymo komanda fart.gif

nebeerzink,juk matai ,kad jau frakcija pries  mus formuojama mirksiukas.gif  lotuliukas.gif

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 15, 00:24)

Tyliu, tyliu, bo tuoj bus va taip  pomidorai2.gif  laugh.gif

nelabai supratau jusu "pasikandziojimu" smile.gif gal cia kokios uzsleptos mintys,kurios skirtos ne man ax.gif ,bet pasisakysiu.
1.gal taj ir atrodo kai taskai sudeti nesigincysiu,bet tos dziungles kaip parodytuose paveiksleliuose man nepatinka,megstu minimalistini,tvarkinga vaizda.
2.jei ir noreciau isbarstyti viska po sklypa,to man neleidzia vyras,zoles jam pjauti 2 hektarus,pakaitom su tvarktorium ir trimeriu del mano geynu.
3.is tiek kiek maciau cia foto,nemanau,kad taj yra prastas darbas smile.gif labiausiai isireze atmintin Sroves ir knifofijos aplinka,bet man iki taip profesionaliai sutvarkytos aplinkos tik svajoti mirksiukas.gif
gal kai viskas issikeros ir suvieses viskas issidelios i didesnes ardves,bet dabar nemanau,kad butu grazu 15 spygliuotu taskiuku isbarstyti tokiam plote smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 05 15, 11:17)
nelabai supratau jusu "pasikandziojimu" smile.gif gal cia kokios uzsleptos mintys,kurios skirtos ne man ax.gif ,bet pasisakysiu.
1.gal taj ir atrodo kai taskai sudeti nesigincysiu,bet tos dziungles kaip parodytuose paveiksleliuose man nepatinka,megstu minimalistini,tvarkinga vaizda.
2.jei ir noreciau isbarstyti viska po sklypa,to man neleidzia vyras,zoles jam pjauti 2 hektarus,pakaitom su tvarktorium ir trimeriu del mano geynu.
3.is tiek kiek maciau cia foto,nemanau,kad taj yra prastas darbas smile.gif labiausiai isireze atmintin Sroves ir knifofijos aplinka,bet man iki taip profesionaliai sutvarkytos aplinkos tik svajoti mirksiukas.gif
gal kai viskas issikeros ir suvieses viskas issidelios i didesnes ardves,bet dabar nemanau,kad butu grazu 15 spygliuotu taskiuku isbarstyti tokiam plote smile.gif

Ne, tu neteisingai supratai ka noreta pasakyti. Nezinau ar teisingai as cia darau, bandydama paaiskint, bet jei ka, daugiau to nebedarysiu.
Buvo issakytos dvi pagr. mintys: 1. del dziungliu, kuri tau nepatiko,
2. Kad KELI eisingai taskai geriau nei dziungles. O tai nereiskia 15 spygliuociu, anaiptol.
Ir dar viena papildanti kuojos mintis - kad tavo pasirinkti medeliai yra kaip cia pasakius...neproporcingi tavo turim sklypui, t.y. tie taskai neitikinantys.

Suprantu, kad laukei aplodismentu ir tau atrodo, kad is to, ka matei tavasis tau neatrodo prastai. Na nevisada sulaukiam tokios reakcijos, kaip tikejomes, ka padarysi. Yra du keliai - jei nori bandyti priimti kritika ir su laiku ateis supratimas, ka sia savaite tau bande merginos pasakyt, arba ne:) Tavo teise rinktis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 05 15, 11:37)
Ne, tu neteisingai supratai ka noreta pasakyti. Nezinau ar teisingai as cia darau, bandydama paaiskint, bet jei ka, daugiau to nebedarysiu.

Buvo issakytos dvi pagr. mintys: 1. del dziungliu, kuri tau nepatiko,
2. Kad KELI eisingai taskai geriau nei dziungles. O tai nereiskia 15 spygliuociu, anaiptol.
Ir dar viena papildanti kuojos mintis - kad tavo pasirinkti medeliai yra kaip cia pasakius...neproporcingi tavo turim sklypui, t.y. tie taskai neitikinantys.

Suprantu, kad laukei aplodismentu ir tau atrodo, kad is to, ka matei tavasis tau neatrodo prastai. Na nevisada sulaukiam tokios reakcijos, kaip tikejomes, ka padarysi. Yra du keliai - jei nori bandyti priimti kritika ir su laiku ateis supratimas, ka sia savaite tau bande merginos pasakyt, arba ne:) Tavo teise rinktis 4u.gif

darai teisingai,aciu biggrin.gif
tik nelabai supratau repliku "apmetys pomidorais "ir t./t. smile.gif

na laikui ir mano metams begant biggrin.gif ,augalai paaugs,praktikos padides,gal ir proporcijos atsiras smile.gif

o aplodismentu netruksta,kritika priimu protinga,dar labai svarbu kas kritikuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 05 15, 12:00)
darai teisingai,aciu biggrin.gif
tik nelabai supratau repliku "apmetys pomidorais "ir t./t. smile.gif

na laikui ir mano metams begant biggrin.gif ,augalai paaugs,praktikos padides,gal ir proporcijos atsiras smile.gif

o aplodismentu netruksta,kritika priimu protinga,dar labai svarbu kas kritikuoja smile.gif

Na buvo meilus apsikeitimas sutampaciom nuomonem su linksmais pasispilkavimais. Nieko nenoreta izeisti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2010 05 15, 07:31)
lotuliukas.gif  Beje, kai as kalbejau tu tylejai mirksiukas.gif [/color]

kartais ir as atostogauju nail.gif
Papildyta:
QUOTE(Ulė @ 2010 05 15, 11:17)

jauna dar matyt,tai ir nesupranti kad jau sensteleje forumietes taip meiliai viena kita spilkuojam. Is tikruju savo nuomones niekam nebrukam, gali su visais pasitart ir nutart kaip tau patogiau. irnesakyk.gif laiks nuo laiko pasirodo viena kita jautri siela,neatlaiko ir pereina i uzklasini skaityma.Buta ir atviru konfliktu ir apsizodziavimu,bet viskas praeina ir vel kaip niekur nieko pergyvenam -kam kas uzaugo,kam nusalo ar isdygo kas paseta ir t.t. Tokios jau mes, moteros gathering.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 15 gegužės 2010 - 13:40
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 15, 14:49)

jauna dar matyt,tai ir nesupranti kad jau sensteleje forumietes taip meiliai viena kita spilkuojam. Is tikruju savo nuomones niekam nebrukam, gali su visais pasitart ir nutart kaip tau patogiau.  irnesakyk.gif laiks nuo laiko pasirodo viena kita jautri siela,neatlaiko ir pereina i uzklasini skaityma.Buta ir atviru konfliktu ir apsizodziavimu,bet viskas praeina ir vel kaip niekur nieko pergyvenam -kam kas uzaugo,kam nusalo ar isdygo kas paseta  ir t.t. Tokios jau mes, moteros gathering.gif

lotuliukas.gif arba einam knygu skaityt...
Atsakyti
Sveiki, gal kas nors zinos ar yra kur lietuvoje galimybe issinuomot toki daikta kaip velenos skutika( kazka panasaus i tai ) ? Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo clifford: 15 gegužės 2010 - 19:50
Sveikos,

kadangi pagaliau išmokau įdėti nuotraukas, tai parodysiu savo valdas. Labai reikia patarimų, ką daryti. Labai bijau, kad negyvai užkritikuosit, bet jei jau išdrįsau išlysti, tai sakykit iš širdies. "Turiu" du žemės lopinėlius. Pirmasis čia:
user posted image
čia šiek tiek anksčiau daryta nuotrauka iš kito kampouser posted image
o čia jis iš viršaus (mano balkono). user posted image
Medelis, kuris dar nežydi - alyva. Dar matosi šunų dovanotos dėmės žolytėje.
Nežinau ką daryti su ta tuja (manau taip ji vadinasi), kurią gavau palikimo. Truputį apkarpiau, nes buvo labai nuvargus (irgi nuo šunų šlapimo). Jei būtų sveika, gal būtų ir gražu. Dabar ji labiau graži tuo, kad aš tikiuosi, jog ji pasveiks.
Kitas klausimas - kairiam kampe, kur dabar tamsūs dobiliukai (pro tulpes šiek tiek matosi), buvau pasodinus rododendrą, jis ypač viliojo šunelius ir neišgyveno. Tad vieta liko tuščia. Nesumanau ką sodinti. Vieta nelabai saulėta (anksti ryte ir po pietų kažkiek saulės būna, bet tokia pro kampą, tad labiau drėgna, nei saulėta ten).
Taip pat man naišku dėl to akmens (jį iškasė kai tvarkė pievutę). Lyg jis man ir ne vietoj, bet kažkuo ir patinka. Gal jums kokių minčių kils.
Ir štai vieta, kuri visiškai neatlaikė šunelių, valytojos kibirų turinio ir sniego krūvos
user posted image
Čia visiška užuovėja. Buvau pasodinus hortenziją. Ji buvo prigijus ir tiesiog mėgavosi vieta, bet va žiemos neatlaikė. Turiu kitą hortenziją parsivežusi iš mamos, bet vis laikau vazonėlyje, nežinau kur ją sodinti.
Dar vis galvoju gal kampą (arčiau pastato) apsodinti buksmedžiu, kad būtų kažkokio įdomumo, o viduj jau sodinti vienmetes ar dvimetes. Tik kokias?
Na jei turit ūpo ir minčių, būsiu be galo dėkinga už visus patarimus. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serdis: 15 gegužės 2010 - 22:40
QUOTE(Jurapelius @ 2010 05 15, 05:42)
Laba, gal kas zinot, ar galima is triju procentu durpes formuot gelyna ir seti zolyte?  Nezinom is kur gaut normalaus juodzenio, o durpe pasirodo Ezerelio gurpyne visai nebrangi... Tik nezinau ar neperrugsti bus  g.gif

per rugsti.

QUOTE(bitule @ 2010 05 15, 08:28)
O auskarėlis tai tikrai šaunuolis    thumb_yello.gif

Rododendrynui vieta ideali  thumbup.gif  prisipažinsiu, kai pirmą kartą pamačiau tą kampelį, pagalvojau, kad tik laiko klausimas, kada čia atsiras rododendrai

siand vakare griztu po darbo - auskareliui antrina pilnai prazydusi baltasakne - isejo tokia daili simetrija darzelyje situ dveiju geliu kupstu:ir dydziu, ir forma, ir ziedeliais - na labai man patinka smile.gif

del rod. - drinks_cheers.gif

nesigiriant kad viskas pas mane gerai - tiesiog kartais pasitaiko, kad patinka tai, ka padarai smile.gif

juk mazuju spygliuociu sodelio tai nesirodau si pavasari blush2.gif - nepataikiau vienu tulpiu spalvos doh.gif - na tai sugriuvo visa saltoji gama, nebezinau, is kurio rakurso bepaimt lotuliukas.gif neiseina
zadu persodinti - iskelsiu zemaji eraicina gal ant braskyno ir vejos ribos pazymet, o tarpus tarp spygliuociu nuklosiu sliauzianciu ciobru su katpede, ir pakaks.

QUOTE(clifford @ 2010 05 15, 19:48)
Sveiki, gal kas nors zinos ar yra kur lietuvoje galimybe issinuomot toki daikta kaip velenos skutika( kazka panasaus i tai ) ? Aciu

del visa ko (ot nezinau blush2.gif ) pabandyk paskambint cia: http://www.forestila.../kontaktai.html telefonu prie sodo technikos, nuomos ir remonto.

---------------------

-----------------------

lady in black parode viena daigeli smile.gif pagaliau. viena.

Vidos svyranti nakvisa nepasirode verysad.gif man super augaliukas buvo..

nusales ir nugenetas iki 10cm blizgusis sausmedis atzelineja is apaciu thumbup.gif (jauciau, kad taip bus)

galvoju - gal verta isnaikint gelt/zalia vilnune g.gif protas saako verta, nabet tokia grazi... bjaurybe lotuliukas.gif

sos! gelbekit mane nuo pievines kraujazoles doh.gif jai si ziema ne motais - atzele daugiau kaip puse kv.metro keru prie zemes - jau kasiu kasiu - gal norinciu yr? balta svari spalva,pilnavidure. http://i262.photobuc...nofDSCF2547.jpg

vienmecius prieskonius pasejau pries dvi sav, ryt sesiu daugiamecius - ir kur as juos desiu??? keliolika g.gif vat tik ilysk i nauja srity, vel is naujo besotizmas prasideda...

Atsakyti
QUOTE(serdis @ 2010 05 15, 22:21)
Sveikos,

kadangi pagaliau išmokau įdėti nuotraukas, tai parodysiu savo valdas. Labai reikia patarimų, ką daryti. Labai bijau, kad negyvai užkritikuosit, bet jei jau išdrįsau išlysti, tai sakykit iš širdies. "Turiu" du žemės lopinėlius. Pirmasis čia:
user posted image
čia šiek tiek anksčiau daryta nuotrauka iš kito kampouser posted image
o čia jis iš viršaus (mano balkono).  (sorry, tos nuotraukos kažkokios mažos, nežinau kaip taip gavosi)
user posted image
Medelis, kuris dar nežydi - alyva.
Nežinau ką daryti su ta tuja (manau taip ji vadinasi), kurią gavau palikimo. Truputį apkarpiau, nes buvo labai nuvargus (nuo šunų šlapimo). Jei būtų sveika, gal būtų ir gražu. Dabar ji labiau graži tuo, kad aš tikiuosi, jog ji pasveiks.
Kitas klausimas - kairiam kampe, kur dabar tamsūs dobiliukai (pro tulpes šiek tiek matosi), buvau pasodinus rododendrą, jis ypač viliojo šunelius ir neišgyveno. Tad vieta liko tuščia. Nesumanau ką sodinti. Vieta nelabai saulėta (anksti ryte ir po pietų kažkiek saulės būna, bet tokia pro kampą, tad labiau drėgna, nei saulėta ten).
Taip pat man naišku dėl to akmens (jį iškasė kai tvarkė pievutę). Lyg jis man ir ne vietoj, bet kažkuo ir patinka. Gal jums kokių minčių kils.
Ir štai vieta, kuri visiškai neatlaikė šunelių, valytojos kibirų turinio ir sniego krūvos
user posted image
Čia visiška užuovėja. Buvau pasodinus hortenziją. Ji buvo prigijus ir tiesiog mėgavosi vieta, bet va žiemos neatlaikė. Turiu kitą hortenziją parsivežusi iš mamos, bet vis laikau vazonėlyje, nežinau kur ją sodinti.
Dar vis galvoju gal kampą (arčiau pastato) apsodinti buksmedžiu, kad būtų kažkokio įdomumo, o viduj jau sodinti vienmetes ar dvimetes. Tik kokias?
Na jei turit ūpo ir minčių, būsiu be galo dėkinga už visus patarimus.  4u.gif

pagarba 4u.gif

pirmame plotely pasodinciau keleta sidabrakrumiu ir keleta kompaktisku geliu kurpsteliu - pvz gvaizde: jei saules pakanka, zydes visa vasara nuo dabar.
yapc linksmas kontrastas butu, jei sidabrakrumiai geltoni ryskiai.

antrajame - buksmedziu butu man gaila... sodinciau tik vienmetes. pavesingai (kaip supratau, turejai tai galvoj sakydama uzuoveja g.gif ) vietai - baltos spriges idealu. galima begonijas. o vietoj buksmedziu - gal... rutos? fonui... karpyti jas reiketu (atsargiai) kaip tvorele.

cia taip paprastai, neinoringai, nebrangiai smile.gif
Atsakyti