Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(serdis @ 2010 05 12, 07:29)
Tikrai manau kad rasi ir ne pakelėj. Aš JAV ūkinių prekių prekybos centre radau "cow manure" (sumaišyto su durpėmis, tokiuose pačiuose maišuose, kaip ir durpė, perpuvusio). Per trejetą metų pirmą kartą užtikau - maniau nebūna. Matyt greit išperka. Pasidairyk dar, gal paklausinėk kitų bevaikštančių po "nursery". Aš tose parduotuvėse iš kitų lankytojų gaunu daugiau informacijos, nei iš pardavėjų. Gal arklinis nėr ir blogesnis 

ir LT to gerio yra: pvz, ''Dideiva" gamina grunta is durpiu ir perpuvusio galviju meslo santykiu 1:1.
dzidziausia pakuote - 30L, yra ir mazesne berods

QUOTE(paukstele @ 2010 05 12, 10:37)
Nieks su manimi nesikalba, geras oras, visos po darželius išsilakstė smile.gif
O aš pagalvojau tokį variantą: į tą savo dėžę pasodinsiu  porą miniatiūrinių rožių, uždengsiu agroplėvele, mulčo...ai dar galvoju įkišti keliose vietose gebenę, kad užeitų ant bordiūro krašto. Pamiršau pasakyti, kad vakarinė pusė pas mane...na va, gal dabar pakomentuos kąžkas mano pasirinkimą...

Vakarine puse rozems netiks.
sodink eile astilbiu - yra visokiu auksciu ir spalvu.
pavasariui i tarpus svoguniniu.
ant bordiuro gali sliauzti sliauziantis ciobrelis ar paronichija
O! Knifofija pardavimui augina zemauges astilbes ir zemaugius arinkus - tvarkingi augalai, nereikalaujantys prieziuros.

QUOTE(Tina* @ 2010 05 12, 14:43)
Kiek vietos uzrezervuot i ateiti rodzersijai? zinau, kad knygos raso, bet noriu is realios patirties suzinot. O kokie augimo tempai?

metro skersmens. bet cia priklausys nuo pavasariu, nes jos jautrios salnoms - apsala, ir kaput.
pleciasi, bet nelabai sparciai.

QUOTE(raganele @ 2010 05 12, 16:12)
aš su ataskaita daline prisistatu biggrin.gif  šitoj temoj gavau patarimą ir prisodinau šilokų greta kadagių, tik va pats pakraštėlis nevykęs - prikaišiojau kažko, vaikai numynė, reik labai atsparių "kilimukų", visgi čiobrelio minties neatmetu, tik dar nesugalvojau kur gaut:

siulau pabandyt krastui gvaizde: sauleje ji zydi visa sezona - va dabar kaip tik pradeda.
butu toks tvarkingas 15cm bortelis, ziema-''zoles'' kupsteliai zali.

QUOTE(Ulė @ 2010 05 12, 19:20)
atsiprasau,kad tiek daug blush2.gif

nieko tokio wink.gif
sekmes ir meiles kuriant savo svajoniu soda- yra kur pasireiksti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 05 12, 19:43)
raganele- turite puikius vaizdus uz tvoros, graziai sufmormuota landsafta, daugybe vietos kieme. Visos salygos ir pamatai toliau kurti jaukaus kiemo vaizda. To ir linkiu - kad tie mazi zeldyneliai ar gelyneliai, kurie dabar yra, butu tik pradinuko pradzia, paskiau isaugsianti i vientisa, puikiai apzeldinta erdve!

ar tikrai raganele turejai omeny ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 05 12, 17:12)
aš su ataskaita daline prisistatu biggrin.gif  šitoj temoj gavau patarimą ir prisodinau šilokų greta kadagių, tik va pats pakraštėlis nevykęs - prikaišiojau kažko, vaikai

kadangi buvau prie tu,kur silokus siule,tai ataskaita priimta bigsmile.gif tik mulcius spalva,nei faktura netinka schmoll.gif,geriau jau paprasta zeme.Mano giliu isitikinimu rolleyes.gif toks mulcius idealiai tinka dengimui ,kai landsaftas su dideliu akmenu kompozicija.Cia as draugiskai,ne kategoriskai mirksiukas.gif Prie siloku,jei paliksi dar platesni krasteli,labai tinka eraicinu kupsteliai( bet tarp ju ir vejos turi buti tarpas
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 12, 22:40)
O as ten tikras dziungles padaryciau. Daug medziu, pergoles apsivije raganes ir rozes, pieva laukiniu geliu ir takai zoliapjove nupjauti. Prie tokio didelio tvenkinio man prasyte prasosi ta erdve uzpildyt.

siuo klausimu musu nuomones sutampa idealiai mirksiukas.gif oi dar ,laikui begant ,kokia romantiska altanele :rolleyes
http://www.piekneogr...--altana-38.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 13 gegužės 2010 - 07:07
QUOTE(Ulė @ 2010 05 12, 20:20)
pagyvinsiu temuke ir as savo kiemo vaizdais 4u.gif

oho, kiek erdvės bigsmile.gif prie tvenkinio "matau" žilvičius, savo ilgomis kasomis link vandens svyrančius

QUOTE(Tina* @ 2010 05 12, 23:17)
Prazydo simet pirktas flioksiukas  wub.gif

gražuolis bigsmile.gif pasirodo jų ir baltų būna bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2010 05 13, 00:15)
ar tikrai raganele turejai omeny  ax.gif ?

Ule turejau omeny:)
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 12, 23:47)
metro skersmens. bet cia priklausys nuo pavasariu, nes jos jautrios salnoms - apsala, ir kaput.
pleciasi, bet nelabai sparciai.

O man kaip tik sake, kad pleciasi stipriai, tai del to ir dalina kas pavasari visiems g.gif net pabijojau, kad paskirtam plotely visko neuzgoztu unsure.gif
Atsakyti
pernai vasarą sėjau piliarožes, rugpjūtį išsodinau į nuolatinę vietą. Šiemet dar nesirodo. Laukti pasirodant ar "nurašius" sodint ton vieton kitus augalus?

Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 05 13, 10:31)
pernai vasarą sėjau piliarožes, rugpjūtį išsodinau į nuolatinę vietą. Šiemet dar nesirodo. Laukti pasirodant ar "nurašius" sodint ton vieton kitus augalus?

Kaip įdomiai, aš pernai pavasarį šiltnamyje jas pasisėjau, vėliau susodinau į gėlyną. Gražiai žydėjo, o šiemet žiūriu toj vietoj prisisėjo ir sudygo. O gal mes apie skirtingas kalbam?
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 12, 21:40)
O as ten tikras dziungles padaryciau. Daug medziu, pergoles apsivije raganes ir rozes, pieva laukiniu geliu ir takai zoliapjove nupjauti. Prie tokio didelio tvenkinio man prasyte prasosi ta erdve uzpildyt.

drinks_cheers.gif Aš visada už laukinę pievą ir džiungles, o ypač prie tokio tvenkinio.
Atsakyti
rojaus sodų straipsnelis apie piliarožes - apie tokias aš klausiau.
Atsakyti
Manosios pilnavidures simet jau nunyko, bet pabodusios jos man buvo... Atsilaisvino vieta naujiems eksperimentams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 05 13, 09:31)

Mano kaimynės augina piliarožes palei tvorą, tai jų specialiai pažiūrėjau - jau sudygusios. Bet tai labai daug metų jos ten auga. Aš dar palaukčiau, palaistyčiau.
Atsakyti