Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(zmogs @ 2010 05 12, 11:02)
Bet kad jie ilgainiui praaugs tą 1-1.5m, bus apie 2m aukščio, arba gal aš nežinau kokios žemaūgės veislės  g.gif

čia yra šiek tiek apie kukmedžių kultivarus: http://www.rojaussod...nis.php?id=1243.
Vienas egzempliorius pas tėvus auga visai neaukštas bet labiau į plotį (toli gražu jam iki langų lygio), kitas vazos formos (per keliolika metų užaugo panašiai iki 1,3m), o trečias paprasčiausias europinis karpomas rutulio forma - tad aukštis ribojamas.
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 11, 23:49)
Dekui labai visoms, mane suprantancioms!  4u.gif  Kaip miela sutikti cia plepancia dar viena cionykste, istrigusia UK!!!  bigsmile.gif Ziu, gal kaimynes dar busim.  biggrin.gif As - nuo Birmingham - link siaures, visai netoli. [COLOR=blue]Jau baigiu uzsikasti su ,,Garden centre" pasiulymais ir pasirinkimais internetiniais ir parduotuviniais, o pasitarti - ner su kuom: klimatas kiek kitoks nei Lt, kai kuriu augalu rusys kitokios, durpes  - kitokie pavadinimai, chemikalai,... karvasudzio nezinau is kur istraukt - pakelese karves taip nesigano kaip Lt ir siaip zmogeliai nelaiko po pora karviu!!!  doh.gif  bigsmile.gif

Del pokalbiu su mama - koki rysi turite omeny? Interneto sutartis baiginejasi, tai gal su BT linija reiks imti kanors. Siuo metu kontraktas baiginejasi su T-mobile ,,kistukiniu" internetu.  ax.gif Taip, mama turi laidini. Skype - neverta buvo mokintis, nes maniskis rysys  doh.gif . O skambuciai po kiek butu kasdien?  4u.gif

Mano busimas sodelis - mazdaug 10x5m. Cia jau is mandresniu dydis musu krastuose (kiek teko matyti).  ax.gif Jau nesitveriu kaily kada galesiu apsodinti tais Kvep. zirneliais, vilkdalgiais, kardeliais, ... ir dar mazdaug 5 daigais agurku ir 5 daigais pomidoru. O svarbiausia - viskas tures tilpti ant tvoru, nes vejos negalesiu gadinti.  cool.gif  biggrin.gif Uzmirsau pamineti: svogunai, krapai, petrazoles,... irgi tures tilpti KAZKUR...
Tiesa, siltnamio neturiu.

Ka jus auginate???  ax.gif

Gal turite kokiu ideju kaip visa tai sutalpinti graziai ant tvoru is vidines soduko puses (agurkus, pomidorus, geles)? Ir kad atlaikytu svori?  bigsmile.gif Sodelio gale auga du didziuliai medziai, o po jais - net velena nezelia. Siaip sodelis - nuo pietu saulute visa laika.  4u.gif

As nuo taves mazdaug uz pusantros valandos kelio. O su tais centrais, tai atsargiai, nes kai ka is ju asortimento galima rast pas diedukus pakelese. Pvz. alune sodu centre kainuoja apie 6 svarus, o as pas dieduka pirkau uz 80 pensu. Aisku kartais ir sodu centruose apsiperku. Jie prekiauja ir perpuvusiu meslu. Buna arkliu ir pauksciu meslo. Nezinau, kuris geresnis.

Mano sodas dar uz tavo mazesnis, bet apsodinau visus patvorius tiesiogine zodzio prasme doh.gif . Jeigu negali liesti vejos, soding viska vazonuose. Dideli moliniai brangus, bet plastmasiniai visai normaliom kainom parduodami. O kvepiancius zirnelius sodinciau tiesiai i veja. Jiems gi daug vietos nereikia, net nepastebes niekas jeigu nuimsi velena nuo lekstes dydzio plotelio. Galu gale toki plotuka lengva vel zole uzleist.

Del pikalbiu i LT, tai mes turim BT linija, minute i LT 2,5 cento. Bet zinau, kad yra kazkoks Talk Talk planas, kuris labai apsimoka. Kol kas dar negalim nutraukt su BT sutarties, bet tikrai keisim ir ieskosim geriau.

Nelabai dar turiu kuo pasigirt, nepatyrus sodininke esu blush2.gif . Imesiu kelias pernai metu foto.
My Webpage
My Webpage
My Webpage
Papildyta:
Kai paskutine nuoroda atidarot paspauskit ant foto, tada normaliai rodo. Priesingu atveju kazkodel suspausta meta.
Antra karta i tavo zinute atsakiau. Vakar nesiunte, o siandien ziuriu, kad yra ir vakarykste ir sios dienos. Biskuti kartojuosi, bet netrinsiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidabrinekuoja: 12 gegužės 2010 - 11:25
Sveiki, gal kas galite parekomenduoti, kas galėtų padaryti aplinką, t.y. veją. Šiuo metu mes ją nupurškėm, na ir toliau reiktų viską sutvarkyti iki sėjimo. Gal kas darėtės ir galite parekomenduoti?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 05 12, 10:56)
čia yra šiek tiek apie kukmedžių kultivarus: http://www.rojaussod...nis.php?id=1243.
Vienas egzempliorius pas tėvus auga visai neaukštas bet labiau į plotį (toli gražu jam iki langų lygio), kitas vazos formos (per keliolika metų užaugo panašiai iki 1,3m), o trečias paprasčiausias europinis karpomas rutulio forma - tad aukštis ribojamas.

aga, as neziuriu daug metu i prieki, ir tas 'ilgainiu' ty po 15-20 metu pasieks 2 metrus man tikrai netrukdo ir negasdina, as galvoju kokima oenkmeciui i prieki tongue.gif
nes per ta laika matyt ir namo isore teks tvarkyt, rtai tada gal isvis daug kas pasikeis, tai 10 ir daugiau metu i prieki negalvoju, man reikia, kad toks aukstis butu bent po 2-3 metu.
As isvis vyra vos atkabu kad reikia atsizvelgt i tai, kad augalai pleciasi, jis nori graziai cia ir dabar , neziurint i tai kaip augalai atrodys po 3 metu, tai man norisi jau dabar tokio metrinio kokio augaliuko

o kukmedziu einu pasiziuret ir paskaitinet, aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 12, 14:26)
tai man norisi jau dabar tokio metrinio kokio augaliuko

kadangi kaip suprantu ten tik vasarojat, tai galit sodinti ne medelį/krūmelį, o daugiametį žolinį augalą, pvz. arunką:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 12 gegužės 2010 - 14:14
QUOTE(Fikas @ 2010 05 12, 13:05)
Sveiki, gal kas galite parekomenduoti, kas galėtų padaryti aplinką, t.y. veją. Šiuo metu mes ją nupurškėm, na ir toliau reiktų viską sutvarkyti iki sėjimo. Gal kas darėtės ir galite parekomenduoti?

parašiau až
Atsakyti
Kiek vietos uzrezervuot i ateiti rodzersijai? zinau, kad knygos raso, bet noriu is realios patirties suzinot. O kokie augimo tempai?
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 05 12, 14:12)
kadangi kaip suprantu ten tik vasarojat, tai galit sodinti ne medelį/krūmelį, o daugiametį žolinį augalą, pvz. arunką:
user posted image

na kol kas taip, atvaziuojam pavasari ir isvaziuojam rudeni, bet galvojam apie isikurima cia smile.gif ir blogiausia tie atvaziavimai-isvaziavimai, nespeji anksti pavasari pavasariniu darbu atlikt, jei reikia, bet blogiau rudeni, kai salant reikia nuskabyt, apdangstyt, nes jau nebebeunam cia. tai galvoju vistik gal gerai koks spygliuotis butu, ir jis tiktu, nes cia paliksiu ir kadagi ir eglute , ir matyt tuja atkelsiu, kurie vis be vietos.

o sitam plotely turiu astilbiu baltu, tai jos labai panasios i arunka, tik gal zemesnes.

beje, ieskodama google pavesiniu augalu vel negalejau atsigrozet knifofijos elebrou wub.gif visas krumas, grazus labai, pas mane joi zydi viskas pok, bet kazkaip lapai isvirte, kazin kodel? truksta kazko? g.gif
Atsakyti
aš su ataskaita daline prisistatu biggrin.gif šitoj temoj gavau patarimą ir prisodinau šilokų greta kadagių, tik va pats pakraštėlis nevykęs - prikaišiojau kažko, vaikai numynė, reik labai atsparių "kilimukų", visgi čiobrelio minties neatmetu, tik dar nesugalvojau kur gaut:
user posted image
O gal kas pažins, kas čia per nežiniakas pas mane auga? Buvo prisivyniojęs prie šilauogės kai pirkau, įkišau kažkur smėlyje, jis metus vegetavo, dabar įsodinau normalioj duobėj ir laukiu,kas čia išaugs, turėtų būt kažkoks krūmas:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2010 05 12, 16:12)
aš su ataskaita daline prisistatu biggrin.gif  šitoj temoj gavau patarimą ir prisodinau šilokų greta kadagių, tik va pats pakraštėlis nevykęs - prikaišiojau kažko, vaikai numynė, reik labai atsparių "kilimukų", visgi čiobrelio minties neatmetu, tik dar nesugalvojau kur gaut:

Apsilankyk mugėse ir gausi, daug kas jų turi. O šiloką kokį sodinai?
Aš keisčiau mulčio spalvą, labai jau ji ryškiai oranžinė ir šiek tiek chaoso įneša. Na, bet jau užpilta, tai reik tikėtis išbluks ilgainiui.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 05 12, 16:56)
Apsilankyk mugėse ir gausi, daug kas jų turi. O šiloką kokį sodinai?
Aš keisčiau mulčio spalvą, labai jau ji ryškiai oranžinė ir šiek tiek chaoso įneša. Na, bet jau užpilta, tai reik tikėtis išbluks ilgainiui.

šiloką... iš mamos gėlyno praretinau, nežinau koks lotuliukas.gif mulčas toks ryškus tik po lietaus, bet ilgainiui paruduos, čia tiesiog kapoti karklai, gal mažai padžiovinti, tai dar peršviežiai atrodo. Man nepatinka dažytas - nusipirkau ir... daržo tarplysvius juo išpyliau lotuliukas.gif
Atsakyti
Raganele,o is kur tokio grazaus mulco gavote ax.gif

pagyvinsiu temuke ir as savo kiemo vaizdais 4u.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta: