Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 11, 14:35)
Tau gerai. Maniske biskuti vyresne ir su kompais nedraugauna.  schmoll.gif  Turiu skambint kiekviena diena doh.gif , nes kitaip galvoja, kad as i avarija patekau, ar kad vyras darbe susizeide ir mes visi ligoninej blink.gif .

Prajuokinai lotuliukas.gif , nes as irgi panasiai galvoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 05 11, 17:39)
O gal verandos kaimynka ko papila bijodam, kad jai langus apaugs, jei jau viskas nunyksta.

abejoju, nesmatyti, kad egle auga tik ta puse kur gauna saulutes per kampa, nyksta ir salia conica kur pavesis grynai, o be to egle atitraukta yra ir nelenda kaimynams kol kas, tai negaletu papilt, nors kai sodinau, tyai pagasdino blink.gif bet sikart manau ne kaimynu beda, o saules trukumo

QUOTE(zmogs @ 2010 05 11, 18:25)
Nugi o taigi kuom nepatinka tau rododendras? Klasika  tongue.gif  Na ir dar n+1 pavėsinių augalų yra. Va tik tavo pageidaujamais raudonais lapais nieks į galvą neateina (o kodėl būtinai raudonų reikia?). Ir kodėl gi neatitraukus to augalo truputį tolėliau verandos, kad kaimynkai problemų nekeltų? Ten palei pat sieną kokią žiemę ar saginą ar kitą šliaužuką užleisk, niekam netrukdys. O tą didesnį augalą kokį metrą ar pusantro nuo verandos patrauk. O šiaip tai sunku ką nors įsivaizduoti, kai nežinia, kas ten šalia augs, kokią funkciją bendroj kompozicijoj tu nori, kad jis atliktų.. Ai, dar man labai gražu blakėžudė, ale ji prieš žiemą nunyksta, gal tau netiks?

O tai rododendrai nbuvo mintis, bet jie gan zemi, o kol suauga tai reikia 10-15 metu, as tiek i prieki nesodinu, bet rododendras koks buvo mintyse. nu kad kazkas nunyks ziemai ner bedos, nes kazkiek vistiek tam plote liks tongue.gif (pvz eglute conica, tuja, kadagys)

QUOTE(Feniksas45 @ 2010 05 11, 19:17)
man tai kažkaip kur tamsesni kampeliai norisi šviesumo,ar  su raudonais lapais pasodintas augalas nesuteiks niūrumo įspūdžio  g.gif aš tai ko gero visus augalus sodinčiau ten kur pievutė,o palei namą palikčiau akmenėlių juostą ,ar čia jūs norite ,,pasislėpti,,nuo kaimynų  mirksiukas.gif

nu ka as zinau, del raudonumo pagalvojau kad kadangi zydinciu daug nebus, yai spalvine gama bus, bet tiktu ir koks zalias. Nuo kaimynu ner ko sleptis, o zadu pilt mulca bet kuriuo atveju, kad gal samanos tai nepuls, nes dabar palei nama amsamanoja juodzemis ir akmenukai g.gif

tai vam spalvine gama man ner labai svarbi, galetu ir kosk zalias but, bet man kazkaip noretusi ne geles gal, o kokio krumelio..... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 11 gegužės 2010 - 21:34
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 11, 21:33)
nu ka as zinau, del raudonumo pagalvojau kad kadangi zydinciu daug nebus, yai spalvine gama bus, bet tiktu ir koks zalias. Nuo kaimynu ner ko sleptis, o zadu pilt mulca bet kuriuo atveju, kad gal samanos tai nepuls, nes dabar palei nama amsamanoja juodzemis ir akmenukai g.gif
tai vam spalvine gama man ner labai svarbi, galetu ir kosk zalias but, bet man kazkaip noretusi ne geles gal, o kokio krumelio..... g.gif

Tai gal margalapis dar geriau už žalią būtų, jei jau būtinai krūmelio norisi. Jie šviečia iš pavėsio ir labai pagyvina vaizdą.
Na bet jei grįžti prie mano peršamos blakėžudės tongue.gif tai ji tikrai aukšta ir pakankamai plačiai išsikerojusi atrodo kaip krūmas. Aukščio kaip tik tavo pageidaujamo. O privalumas tas, kad iškelia dailius šviesius žiedynus, kurie irgi labai pagyvina vaizdą tamsiam kampe. Tuo labiau, kad sakai žiedų maža bus. Beje, jei tų žiedų norisi, taigi sodink žydinčias pavėsines gėles ir bus tau jų.
Iš krūmelių - ožekšnis emerald'n'gold.
O šiaip dar čia gali paieškoti įvedus atitinkamas charakteristikas.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 11, 13:49)
Ir as tave suprantu  friends.gif . Dabar man idomu patapo ar tavo sodelis  toks pat "dyyyyydelis dyyydelis", kaip mano, nes ir as kazkur ties UK viduriu gyvenu ax.gif . O del pokalbiu su mama, tai bandyk laidini pasijungt (jeigu mama laidini turi), tada galesi kiekviena diena po 40 min plepet  doh.gif

Dekui labai visoms, mane suprantancioms! 4u.gif Kaip miela sutikti cia plepancia dar viena cionykste, istrigusia UK!!! bigsmile.gif Ziu, gal kaimynes dar busim. biggrin.gif As - nuo Birmingham - link siaures, visai netoli. [COLOR=blue]Jau baigiu uzsikasti su ,,Garden centre" pasiulymais ir pasirinkimais internetiniais ir parduotuviniais, o pasitarti - ner su kuom: klimatas kiek kitoks nei Lt, kai kuriu augalu rusys kitokios, durpes - kitokie pavadinimai, chemikalai,... karvasudzio nezinau is kur istraukt - pakelese karves taip nesigano kaip Lt ir siaip zmogeliai nelaiko po pora karviu!!! doh.gif bigsmile.gif

Del pokalbiu su mama - koki rysi turite omeny? Interneto sutartis baiginejasi, tai gal su BT linija reiks imti kanors. Siuo metu kontraktas baiginejasi su T-mobile ,,kistukiniu" internetu. ax.gif Taip, mama turi laidini. Skype - neverta buvo mokintis, nes maniskis rysys doh.gif . O skambuciai po kiek butu kasdien? 4u.gif

Mano busimas sodelis - mazdaug 10x5m. Cia jau is mandresniu dydis musu krastuose (kiek teko matyti). ax.gif Jau nesitveriu kaily kada galesiu apsodinti tais Kvep. zirneliais, vilkdalgiais, kardeliais, ... ir dar mazdaug 5 daigais agurku ir 5 daigais pomidoru. O svarbiausia - viskas tures tilpti ant tvoru, nes vejos negalesiu gadinti. cool.gif biggrin.gif Uzmirsau pamineti: svogunai, krapai, petrazoles,... irgi tures tilpti KAZKUR...
Tiesa, siltnamio neturiu.

Ka jus auginate??? ax.gif

Gal turite kokiu ideju kaip visa tai sutalpinti graziai ant tvoru is vidines soduko puses (agurkus, pomidorus, geles)? Ir kad atlaikytu svori? bigsmile.gif Sodelio gale auga du didziuliai medziai, o po jais - net velena nezelia. Siaip sodelis - nuo pietu saulute visa laika. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 11 gegužės 2010 - 23:01

QUOTE(vida777 @ 2010 05 10, 23:25)
Prunus tenella arba Prunus nana, Amygdalus nana, pazodziui verciant butu slyva, o lietuviskai - keružinis migdolas:

http://www.google.de...;btnG=Bildsuche
http://www.google.de...a...=42&ndsp=21

turbut tu teisi va pas ja gryn toks krūmelis bigsmile.gif user posted image
lb noriu toki isigyt , bet nežinojom kaip jis vadinasi blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 11, 23:49)
Dekui labai visoms, mane suprantancioms!  4u.gif  Kaip miela sutikti cia plepancia dar viena cionykste, istrigusia UK!!!  bigsmile.gif Ziu, gal kaimynes dar busim.  biggrin.gif As - nuo Birmingham - link siaures, visai netoli. [COLOR=blue]Jau baigiu uzsikasti su ,,Garden centre" pasiulymais ir pasirinkimais internetiniais ir parduotuviniais, o pasitarti - ner su kuom: klimatas kiek kitoks nei Lt, kai kuriu augalu rusys kitokios, durpes  - kitokie pavadinimai, chemikalai,... karvasudzio nezinau is kur istraukt - pakelese karves taip nesigano kaip Lt ir siaip zmogeliai nelaiko po pora karviu!!!  doh.gif  bigsmile.gif

Del pokalbiu su mama - koki rysi turite omeny? Interneto sutartis baiginejasi, tai gal su BT linija reiks imti kanors. Siuo metu kontraktas baiginejasi su T-mobile ,,kistukiniu" internetu.  ax.gif Taip, mama turi laidini. Skype - neverta buvo mokintis, nes maniskis rysys  doh.gif . O skambuciai po kiek butu kasdien?  4u.gif

Mano busimas sodelis - mazdaug 10x5m. Cia jau is mandresniu dydis musu krastuose (kiek teko matyti).  ax.gif Jau nesitveriu kaily kada galesiu apsodinti tais Kvep. zirneliais, vilkdalgiais, kardeliais, ... ir dar mazdaug 5 daigais agurku ir 5 daigais pomidoru. O svarbiausia - viskas tures tilpti ant tvoru, nes vejos negalesiu gadinti.  cool.gif  biggrin.gif Uzmirsau pamineti: svogunai, krapai, petrazoles,... irgi tures tilpti KAZKUR...
Tiesa, siltnamio neturiu.

Ka jus auginate???  ax.gif

Gal turite kokiu ideju kaip visa tai sutalpinti graziai ant tvoru is vidines soduko puses (agurkus, pomidorus, geles)? Ir kad atlaikytu svori?  bigsmile.gif Sodelio gale auga du didziuliai medziai, o po jais - net velena nezelia. Siaip sodelis - nuo pietu saulute visa laika.  4u.gif

Oi prajuokinai su tuo karvasudziu. biggrin.gif As pernai pakelej arklio sudo maiseli uz 20 pensu pirkau, bet nieko is to neisejo, nes jis dar neperpuves buvo. Gerai, kad mano kaimynai pakantus, nes jau toks kvapeeeeelis is mano sodelio sklido doh.gif . Po to atradau , kad sodu centruose galima nusipirkti jau perpuvusio sudelio. Yra ir arklio ir pauksciu, o vat karviu ssss nepastebejau.

Mes BT linija turim. Kiek pamenu minute i LT 2,5 penso.

Mano sodelis mazesnis. Visus patvorius nusodinau tiesiogine ta zodzio prasme, tik per viduri pievute. Ai dar vazonu pristaciau doh.gif

O tu pabandyk pasidaryt kokius a la laiptelius ir statyk ant ju vazonus.
Va kazka tokio.
Atsakyti
Labadiena. Skaitinėju ir žaviuosi jūsų žiniomis. Na nieko, aš irgi mokausi blush2.gif
Reikėtų pagalbos:
prie namo sienos yra nedidelė betoninė "dėžė" (40cm gylis, 30cm plotis ir ilgis 2m.). Ten lyg ir turėjo būti nuogrinda nuo pamato iš akmenukų, visur kitur aplink namą taip ir yra, nu bet labai nesinori man toj vietoj akmenukų, kadangi gaunasi: namo siena, akmenukai, bordiūras betoninis doh.gif ir trinkelės. Tiesiog labai norėtųsi žalumos. Buvo mintis su perkūnropėmis, bet labai norėtųsi kad namo sienos fone matytusi nors kokia žaluma, tačiau žemės mažai.....
Na tikiuosi supratot ką norėjau paklausti.....

Ir dar kitas kalusimukas: kokie augaliukai mėgsta molingą drėgną žemę, kažkaip nieks į galvą neateina, apart vilkdalgių, gal nors jie augtų. Turiu tokį molingą šlaitą, aišku žemių vistiek kažkiek užsivešiu. Norėtųsi ten susodinti daug įvairių vilkdalgių, o ką dar galėčiau jiem į draugiją pasodint, nes paskui tie jų lapai nudžiūsta..
Atsakyti
QUOTE(p Raganyte @ 2010 05 12, 00:49)
,... karvasudzio nezinau is kur istraukt - pakelese karves taip nesigano kaip Lt ir siaip zmogeliai nelaiko po pora karviu!!!  doh.gif  bigsmile.gif

Tikrai manau kad rasi ir ne pakelėj. Aš JAV ūkinių prekių prekybos centre radau "cow manure" (sumaišyto su durpėmis, tokiuose pačiuose maišuose, kaip ir durpė, perpuvusio). Per trejetą metų pirmą kartą užtikau - maniau nebūna. Matyt greit išperka. Pasidairyk dar, gal paklausinėk kitų bevaikštančių po "nursery". Aš tose parduotuvėse iš kitų lankytojų gaunu daugiau informacijos, nei iš pardavėjų. Gal arklinis nėr ir blogesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 05 11, 22:31)
Tai gal margalapis dar geriau už žalią būtų, jei jau būtinai krūmelio norisi. Jie šviečia iš pavėsio ir labai pagyvina vaizdą.
Na bet jei grįžti prie mano peršamos blakėžudės  tongue.gif tai ji tikrai aukšta ir pakankamai plačiai išsikerojusi atrodo kaip krūmas. Aukščio kaip tik tavo pageidaujamo. O privalumas tas, kad iškelia dailius šviesius žiedynus, kurie irgi labai pagyvina vaizdą tamsiam kampe. Tuo labiau, kad sakai žiedų maža bus. Beje, jei tų žiedų norisi, taigi sodink žydinčias pavėsines gėles ir bus tau jų.
Iš krūmelių - ožekšnis emerald'n'gold.
O šiaip dar čia gali paieškoti įvedus atitinkamas charakteristikas.

o jei kas is spygliuciu, nes man noretusi, kad jau tas pats kampinis nenunyktu ziemai g.gif kas is spygliuociu 9kad butu neplatus labai i ploti iki 1-1.5m aukscio, kad grazus butu pavesyje) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 12, 09:26)
g.gif  kas is spygliuociu 9kad butu neplatus labai i ploti iki 1-1.5m aukscio, kad grazus butu pavesyje) g.gif

pasidomėk kukmedžiais, jie mėgsta pavėsį, pakenčia gerai karpymą. Būna ir į šalis kerojančių, "taurės/dubens" formos, ne tik įprastų kolonos formos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 12 gegužės 2010 - 08:43
QUOTE(leliumai @ 2010 05 12, 08:38)
pasidomėk kukmedžiais, jie mėgsta pavėsį, pakenčia gerai karpymą. Būna ir į šalis kerojančių, "taurės/dubens" formos, ne tik įprastų kolonos formos.

Bet kad jie ilgainiui praaugs tą 1-1.5m, bus apie 2m aukščio, arba gal aš nežinau kokios žemaūgės veislės g.gif
Atsakyti
QUOTE(paukstele @ 2010 05 12, 08:20)
Labadiena. Skaitinėju ir žaviuosi jūsų žiniomis. Na nieko, aš irgi mokausi  blush2.gif
Reikėtų pagalbos:
prie namo sienos yra nedidelė betoninė "dėžė" (40cm gylis, 30cm plotis ir ilgis 2m.). Ten lyg ir turėjo būti nuogrinda nuo pamato iš akmenukų, visur kitur aplink namą taip ir yra, nu bet labai nesinori man toj vietoj akmenukų, kadangi gaunasi: namo siena, akmenukai, bordiūras betoninis  doh.gif  ir trinkelės. Tiesiog labai norėtųsi žalumos. Buvo mintis su perkūnropėmis, bet labai norėtųsi kad namo sienos fone matytusi nors kokia žaluma, tačiau žemės mažai.....
Na tikiuosi supratot ką norėjau paklausti.....

Ir dar kitas kalusimukas: kokie augaliukai mėgsta molingą drėgną žemę, kažkaip nieks į galvą neateina, apart vilkdalgių, gal nors jie augtų. Turiu tokį molingą šlaitą, aišku žemių vistiek kažkiek užsivešiu. Norėtųsi ten susodinti daug įvairių vilkdalgių, o ką dar galėčiau jiem į draugiją pasodint, nes paskui tie jų lapai nudžiūsta..

Nieks su manimi nesikalba, geras oras, visos po darželius išsilakstė smile.gif
O aš pagalvojau tokį variantą: į tą savo dėžę pasodinsiu porą miniatiūrinių rožių, uždengsiu agroplėvele, mulčo...ai dar galvoju įkišti keliose vietose gebenę, kad užeitų ant bordiūro krašto. Pamiršau pasakyti, kad vakarinė pusė pas mane...na va, gal dabar pakomentuos kąžkas mano pasirinkimą...
Atsakyti