QUOTE(Tina* @ 2010 05 11, 17:39)
O gal verandos kaimynka ko papila bijodam, kad jai langus apaugs, jei jau viskas nunyksta.
abejoju, nesmatyti, kad egle auga tik ta puse kur gauna saulutes per kampa, nyksta ir salia conica kur pavesis grynai, o be to egle atitraukta yra ir nelenda kaimynams kol kas, tai negaletu papilt, nors kai sodinau, tyai pagasdino
bet sikart manau ne kaimynu beda, o saules trukumo
QUOTE(zmogs @ 2010 05 11, 18:25)
Nugi o taigi kuom nepatinka tau rododendras? Klasika
Na ir dar n+1 pavėsinių augalų yra. Va tik tavo pageidaujamais raudonais lapais nieks į galvą neateina (o kodėl būtinai raudonų reikia?). Ir kodėl gi neatitraukus to augalo truputį tolėliau verandos, kad kaimynkai problemų nekeltų? Ten palei pat sieną kokią žiemę ar saginą ar kitą šliaužuką užleisk, niekam netrukdys. O tą didesnį augalą kokį metrą ar pusantro nuo verandos patrauk. O šiaip tai sunku ką nors įsivaizduoti, kai nežinia, kas ten šalia augs, kokią funkciją bendroj kompozicijoj tu nori, kad jis atliktų.. Ai, dar man labai gražu blakėžudė, ale ji prieš žiemą nunyksta, gal tau netiks?
O tai rododendrai nbuvo mintis, bet jie gan zemi, o kol suauga tai reikia 10-15 metu, as tiek i prieki nesodinu, bet rododendras koks buvo mintyse. nu kad kazkas nunyks ziemai ner bedos, nes kazkiek vistiek tam plote liks
(pvz eglute conica, tuja, kadagys)
QUOTE(Feniksas45 @ 2010 05 11, 19:17)
man tai kažkaip kur tamsesni kampeliai norisi šviesumo,ar su raudonais lapais pasodintas augalas nesuteiks niūrumo įspūdžio
aš tai ko gero visus augalus sodinčiau ten kur pievutė,o palei namą palikčiau akmenėlių juostą ,ar čia jūs norite ,,pasislėpti,,nuo kaimynų
nu ka as zinau, del raudonumo pagalvojau kad kadangi zydinciu daug nebus, yai spalvine gama bus, bet tiktu ir koks zalias. Nuo kaimynu ner ko sleptis, o zadu pilt mulca bet kuriuo atveju, kad gal samanos tai nepuls, nes dabar palei nama amsamanoja juodzemis ir akmenukai
tai vam spalvine gama man ner labai svarbi, galetu ir kosk zalias but, bet man kazkaip noretusi ne geles gal, o kokio krumelio.....