Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(leliumai @ 2010 05 11, 09:10)
kokio stambumo natūralios pušies žievės mulčo reiktų norint mulčiuoti pavienius medelius/krūmelius, gyvatvorę: smulkaus, vidutinio, stambaus ar maišyto (kuriame visokio dydžio gabalėliai)?

kadangi taisykliu nera, mano isitikinimas toks - kuo stambesnis augalas, tuo stambesnis mulcias (gali buti) ir atvirksciai .
Labai stambus man asmeniskai nepatinka, ypac jei sauletoje vietoje, tada styro tokie isdziuve, susiraite medzio zieves gabalai ax.gif .
Smulkus tinka rozems ir kitiems smulkiems augalams mulciuoti, o po stambiais medziais atrodo kaip siuksles is pakampiu susluotos biggrin.gif . Be to, ant stambesnio zieves mulcio ir didesni nukrite lapai ne taip krenta i aki.

QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 11, 13:14)
Tai taip. Bet kai kurios mamos yra jau tokiame amziuje, kad kompiuteris labai sudetingu daiktu atrodo ir net nenori juo naudotis. unsure.gif  As cia apie saviske.

as tai neturiu problemu, mes su mama (72 m.) ir pasisnekam, ir susirasinejam per skype, ir fotografijas gelynu is manes priima biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 11 gegužės 2010 - 13:29
QUOTE(vida777 @ 2010 05 11, 14:28)
kadangi taisykliu nera, mano isitikinimas toks - kuo stambesnis augalas, tuo stambesnis mulcias (gali buti) ir atvirksciai .
Labai stambus man asmeniskai nepatinka, ypac jei sauletoje vietoje, tada styro tokie isdziuve, susiraite medzio zieves gabalai  ax.gif .
Smulkus tinka rozems ir kitiems smulkiems augalams mulciuoti, o po stambiais medziais atrodo kaip siuksles is pakampiu susluotos  biggrin.gif . Be to, ant stambesnio zieves mulcio ir didesni nukrite lapai ne taip krenta i aki.
as tai neturiu problemu, mes su mama (72 m.) ir pasisnekam, ir susirasinejam per skype, ir fotografijas gelynu is manes priima  biggrin.gif .

Tau gerai. Maniske biskuti vyresne ir su kompais nedraugauna. schmoll.gif Turiu skambint kiekviena diena doh.gif , nes kitaip galvoja, kad as i avarija patekau, ar kad vyras darbe susizeide ir mes visi ligoninej blink.gif .
Atsakyti
Vistik amziu ne riba pasirodo vidos777 atveju.
Atsakyti
koki augala, gal ruma galetumet pasiulyti tikrai pavesiui, kuris uzaugtu iki kokio 1-1.5 metro, idealu butu kad kazkaip karpytusi, ne kad viena puse butru galiam pvz pakirpt (kad pro verandos langus nelistu), nu manau butu grazu kokia rausvi lapai ar kas, kad deretu prioe spygliuociu, va sitam paciam kampui vietoj egles. Kampas yra tikjrai pavesis,m tai ta egle ruosiuos nukirst, nes ji grazi tik is labai mazo kampuko, o visa [use kur i kampa ar sienas ir is vidaus visai isdziuvus, saules ryskiai per mazai.
user posted image

jau pradejau cia pertvarka, veja iskasiau, nes kasmet tik samana, o ne veja, tai visa plota darysiu kokia tai kompozicija, dar rezgu minti, bet eglute jau persodinau. Del egles vis masciau, bet kai salia eglute conica isroviau, tai tas egles visas negrazumas pasimate ir tikrai zadu ja kast, bet jo realiai ten uzima gan dideli plota, tai va reikia kazka i jos vieta, bet tikrai kas megsta pavesi, nes ten totalus pevesis paciam kampe. Verandos langai ne musu, kaimynai ne patys draugiskiausiai, tai reikia, kad jiem nel;istu i langus, kad labai neuzstotu ir jokiu budu nesileoistu prie sienu (ta prasme vijokliniai atkrenta), ka siulot ir tokiu aukstesniu pavesingu
(nes va jau treti metai vis ka pasodinu, bet vis nunyksta arba negrazus augalai, nes vistik ne visiems tas pavesis patinka)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydriausia: 11 gegužės 2010 - 16:22
QUOTE(Tina* @ 2010 05 11, 16:55)
Vistik amziu ne riba pasirodo vidos777 atveju.

Mano tetulytė 80 metų dirbo vyr buchaltere prekybos uoste, tai visas programas su kompu mokėjo.
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 11, 17:21)
(nes va jau treti metai vis ka pasodinu, bet vis nunyksta arba negrazus augalai, nes vistik ne visiems tas pavesis patinka)

O gal verandos kaimynka ko papila bijodam, kad jai langus apaugs, jei jau viskas nunyksta.
Atsakyti
Nemanau, kad verandos kaimyne reiktu itarineti:)
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2010 05 11, 16:21)
jau pradejau cia pertvarka, veja iskasiau, nes kasmet tik samana, o ne veja, tai visa plota darysiu kokia tai kompozicija, dar rezgu minti, bet eglute jau persodinau. Del egles vis masciau, bet kai salia eglute conica isroviau, tai tas egles visas negrazumas pasimate ir tikrai zadu ja kast, bet jo realiai ten uzima gan dideli plota, tai va reikia kazka i jos vieta, bet tikrai kas megsta pavesi, nes ten totalus pevesis paciam kampe. Verandos langai ne musu, kaimynai ne patys draugiskiausiai, tai reikia, kad jiem nel;istu i langus, kad labai neuzstotu ir jokiu budu nesileoistu prie sienu (ta prasme vijokliniai atkrenta), ka siulot ir tokiu aukstesniu pavesingu

Nugi o taigi kuom nepatinka tau rododendras? Klasika tongue.gif Na ir dar n+1 pavėsinių augalų yra. Va tik tavo pageidaujamais raudonais lapais nieks į galvą neateina (o kodėl būtinai raudonų reikia?). Ir kodėl gi neatitraukus to augalo truputį tolėliau verandos, kad kaimynkai problemų nekeltų? Ten palei pat sieną kokią žiemę ar saginą ar kitą šliaužuką užleisk, niekam netrukdys. O tą didesnį augalą kokį metrą ar pusantro nuo verandos patrauk. O šiaip tai sunku ką nors įsivaizduoti, kai nežinia, kas ten šalia augs, kokią funkciją bendroj kompozicijoj tu nori, kad jis atliktų.. Ai, dar man labai gražu blakėžudė, ale ji prieš žiemą nunyksta, gal tau netiks?
Atsakyti
man tai kažkaip kur tamsesni kampeliai norisi šviesumo,ar su raudonais lapais pasodintas augalas nesuteiks niūrumo įspūdžio g.gif aš tai ko gero visus augalus sodinčiau ten kur pievutė,o palei namą palikčiau akmenėlių juostą ,ar čia jūs norite ,,pasislėpti,,nuo kaimynų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 11 gegužės 2010 - 19:18
QUOTE(Knifofija @ 2010 05 11, 17:54)
Mano tetulytė 80 metų dirbo vyr buchaltere prekybos uoste, tai visas programas su kompu mokėjo.

Zaviuosi tokiom bobulytem thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 05 11, 07:49)
O man simet prireike kermeku kaip nesciai agurku  lotuliukas.gif perkeliau daigelius i lauka, bet kazin ar jie ten galo negaus.

as kazkada bandziau totoriniu uzsiveisti - du metus is eiles buvo tik lapukai pazeme, ir jokio ziedynkociuo neleido - silta sauleta vieta - nusibodo laukti, ir isroviau..

o vienmeciu spalvotu irgi buvau miiilziniska margaspalve puokste uzsiauginusi ir per ziema nenaudojama viena zidini uzkisusi thumbup.gif

QUOTE(leliumai @ 2010 05 11, 09:10)
kokio stambumo natūralios pušies žievės mulčo reiktų norint mulčiuoti pavienius medelius/krūmelius, gyvatvorę: smulkaus, vidutinio, stambaus ar maišyto (kuriame visokio dydžio gabalėliai)?

as rytoj pirksiu maisiuka (rododendrams) naturalaus na turbut vidutines frakcijos, nors mano kontoroj jis laikomas ''stambiuoju'', kadangi dar vienas yra smulkesnis.

---------------------------

siemet kitaip atrodo mano gelyneliai, gaila nera kada fotkint. nemazai kas nezydi/neprazydi/nusako/susuto, bet kai kurie zydi super:
sachmatines marg. labai gausiai abiejuose augalynuose, o auskarelis dar piko nepasiekes jau labai ispudingai atrodo.
Baltasakne siemet bus auksta - valioo!! iir manau na super tai augalas - ir aukstas ir tvarkingas iki velyvo rudens ir stacias visada smile.gif
raktazoles visos po ziemos ataugo tik is saknu, tai veliau suzydejo - gaila, siek tiek atsiliepe aukstiesiems graziesiems agzemplioriams ziemuze, bet isliko.
O! atsigavo silagele, ir va dabar zydi pavelavusi biggrin.gif kokie 9 ziedai.
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2010 05 11, 21:16)
---------------------------

siemet kitaip atrodo mano gelyneliai, gaila nera kada fotkint. nemazai kas nezydi/neprazydi/nusako/susuto, bet kai kurie zydi super:
sachmatines marg. labai gausiai abiejuose augalynuose, o auskarelis dar piko nepasiekes jau labai ispudingai atrodo.
Baltasakne siemet bus auksta - valioo!! iir manau na super tai augalas - ir aukstas ir tvarkingas iki velyvo rudens ir stacias visada smile.gif
raktazoles visos po ziemos ataugo tik is saknu, tai veliau suzydejo - gaila, siek tiek atsiliepe aukstiesiems graziesiems agzemplioriams ziemuze, bet isliko.
O! atsigavo silagele, ir va dabar zydi pavelavusi  biggrin.gif kokie 9 ziedai.

Iliustraciju tai vistiek laukiam. smile.gif
Atsakyti