QUOTE(rokoko @ 2010 05 09, 22:58)
Merginos
, prisiduodu prie statistiniu lietuviu
sklype apsigyveno trys rododendrai
ar tu issiaiskinai is kur tavo brangiausias ta bacila (rododendrine) parsinese
, kuri, galima sakyti, is esmes pakeite viso gyvenimo poziuri ir nuostatas i seima
?
rokoko, siaip ar taip kopi pripazinimo link
!
kad rododendru saknims "islaisvinot" toki turi dirvos, tai gerai, tik neduok die, gal nepasodinot per giliai - pacios saknys turi buti visai pavirsiuje (ta prasme jiems nereikia duobeles).
QUOTE(serdis @ 2010 05 10, 08:10)
Sveikos, atsiprašau, jei įsiterpiu į pokalbį su savo klausimais. Buvom savaitgalį Šveicarijoj, ten pavasaris pora savaičių pažengęs toliau. Prie parduotuvių išnešti buksusų vazonai (o gal kitaip vadinasi) patraukė dėmesį vešlumu ir sveikumu. Vėliau želdinių parduotuvėlėj radau abu variantus - mums įprastą, šiek tiek saulės nudegintą, dar tik pradedanti auginti atžalas ir tą - jau gerokai paauginusį naujas. Jis šiek tiek šviesesnis ir lapeliai smailesni, nors dydis (tiek lapų, tiek pačio krūmo) labai panašus. Gal esate ką nors girdėję apie šį krūmelį? Gal jis nežiemoja lauke, kad pas mus nesimato?
gal Ilex crenata (karpomi, atsparus ligoms, tik nelabai atsparus salciui) :
http://www.google.de...e...x &gs_rfai=
QUOTE(Ulė @ 2010 05 10, 08:47)
laba
mergaites man labai reik Jusu pagalbos
siaip aplinka labai grazi, tik gal per daug/per tankiai spygliuociu vienoje vietoje
.
ka as daryciau kitaip -
vietoj vidurinio spygliuocio priesais tuju eilute (tarp kadagio ir apvalios eglutes) sodinciau baltai-zaliai marga lapuoti,
po sliauzianciu kadagiu - kiliminiu augaliuku (pvz.siloku),
tuos tris bordinius kupstelius (i kaire nuo raugerskio kur auga) sodinciau ratu, lanku, trikampiu arba lygiagreciai kuriai nors apvado krastinei (bet ne skersai, kaip dabar kad yra) ir gal siek tiek toliau i kaire nuo raugerskio (gal net vietoj to kupstelio, kur lapai panasus i aguonu) - perdaug sukoncentruota bordo spalvos i viena gala, jei daugiau niekur nera.
Raugerskio vieta man ten labai tinka.
Vietoj kazkokiu vienmeciu ar daugiameciu geliu rinkciausi mieliau nestambius viksvinius (arciau spygliuociu) ir kiliminius augalus
.
QUOTE(Srove @ 2010 05 10, 15:07)
Reiskias mane apgavo lieporiu medelynas
, sake, kad kaulenis
gal neapgavo, man panasu labiau i margalapi kauleni
,ar jis meta lapus?
ozeksniui per mazi lapukai atrodo ir sakeliu issidestymas panasesnis i kaulenio.