Sveikos, atsiprašau, jei įsiterpiu į pokalbį su savo klausimais. Buvom savaitgalį Šveicarijoj, ten pavasaris pora savaičių pažengęs toliau. Prie parduotuvių išnešti buksusų vazonai (o gal kitaip vadinasi) patraukė dėmesį vešlumu ir sveikumu. Vėliau želdinių parduotuvėlėj radau abu variantus - mums įprastą, šiek tiek saulės nudegintą, dar tik pradedanti auginti atžalas ir tą - jau gerokai paauginusį naujas. Jis šiek tiek šviesesnis ir lapeliai smailesni, nors dydis (tiek lapų, tiek pačio krūmo) labai panašus. Gal esate ką nors girdėję apie šį krūmelį? Gal jis nežiemoja lauke, kad pas mus nesimato?
laba
mergaites man labai reik Jusu pagalbos
pasimetus esu visiskai,atsinaujinu savo gelyna,susideliojau susisodinau,bet ner vaizdo vistiek,nedziugina kazkaip,reikia patarimo,ka pasodinau ne taip,ka pakeist vietom,ka galeciau iterpti dar kad butu grazesnis,ryskesnis vaizdas,gal rekomenduotumet kur isodinti koki medeli zydinti visa vasara kuris puostu,zo labai prasau pagalbos,patarimu,ideju,pastabu..
ten kur tarp tuju tarpas,taj sodinsis tujos,bus gyvatvore.
pasimetus esu visiskai,atsinaujinu savo gelyna,susideliojau susisodinau,bet ner vaizdo vistiek,nedziugina kazkaip,reikia patarimo,ka pasodinau ne taip,ka pakeist vietom,ka galeciau iterpti dar kad butu grazesnis,ryskesnis vaizdas,gal rekomenduotumet kur isodinti koki medeli zydinti visa vasara kuris puostu,zo labai prasau pagalbos,patarimu,ideju,pastabu..
QUOTE(Tina* @ 2010 05 09, 22:35)
O kaip senai matyta simet mano didziulis kaulenis paradinej pusej ziauriai apsalo, nors pries tai ne viena ziema yra atlaikes. Nukarpiau, tai dabar baisu. Reiks galvot kuom pakeist. Pas mama irgi buvo buvo, o atejo viena ziema, kuri ji iveike. Didziuli, grazuoli.
Itariu, kad kitamet ir man jau reiks keist , jei tavo didziuliai apsalo
QUOTE(rokoko @ 2010 05 09, 23:58)
ziurint koks kaulenis - mano gyvatvore is senu kaip pasaulis ( cia turiu galvoj tuos, kurie senesniame sode kas antrrame yra) kauleniu niekada nenusals,
o dekoratyviu sliauzianciu irkt jau maciau nusalusiu ne viena tai vienur, tai kitur..
-----------------------------
o dekoratyviu sliauzianciu irkt jau maciau nusalusiu ne viena tai vienur, tai kitur..
Va va ir as taip maniau, kai pirkau, galvoju nu kaulenis tai tikrai nieko nebijos, pagalvojusi apie tuos kur soduose auga, jau siemet ir taip apsimarinau visokiu augalu , jau kai tas dabar nusals, jauciu manasis is namu isvys
QUOTE(Knifofija @ 2010 05 10, 07:29)
Gyvatvorinis - nenušala, lenktašakis, šaltom žiemom apšala, šliaužiantis nekelia problemų, margalapis sunkiai žiemoja.
O prie kokiu sita reiketu priskirti?
QUOTE(Ulė @ 2010 05 10, 09:47)
oho vaizdelis , o kiek vietos , jau kaip uzpavydejau baltai
O cia trecioj fotkej, jei gerai iziuriu, isejimas is namo i kiemo puse? Ir iskart po desine turi tujas pasodinusi, ar kai paaugs jos neuzstos tau vaizdelio tolesnio tu sodinuku, isejus i kiema?
Man pas ULE kazkaip "i akis krenta" tas smailiajame kampe pasodintas raugerskis...kazkaip jis ten didokas...man atrodo, kad jis labiau tiktu vietoj tos kalnines puseles, paliekant jam daugiau erdves. Dar ji galima butu paformuoti, tiesiog apkarpyti, padaryti apvalesni...Gal tiek pastebejimu
QUOTE(Srove @ 2010 05 10, 10:20)
oho vaizdelis , o kiek vietos , jau kaip uzpavydejau baltai
O cia trecioj fotkej, jei gerai iziuriu, isejimas is namo i kiemo puse? Ir iskart po desine turi tujas pasodinusi, ar kai paaugs jos neuzstos tau vaizdelio tolesnio tu sodinuku, isejus i kiema?
vietos daug,bet kad as tvarkytis nemoku
ten matosi terasa,popiet saule visad labai plieskia,o mes ten pietaut megstam,todel ir nusprendem paauginti tujas kokiu 2 metru aklinai gyvatvorei,kad uzstotu saule.
o iejimas i nama,kiema yra pries sita visa gelyna.
QUOTE(nerine @ 2010 05 10, 10:30)
Man pas ULE kazkaip "i akis krenta" tas smailiajame kampe pasodintas raugerskis...kazkaip jis ten didokas...man atrodo, kad jis labiau tiktu vietoj tos kalnines puseles, paliekant jam daugiau erdves. Dar ji galima butu paformuoti, tiesiog apkarpyti, padaryti apvalesni...Gal tiek pastebejimu
aciu,o jei as ji nukirpciau,padaryciau apvalu,galeciau palikti ten kur jis yra
Mano manymu, kai sitie visi krumeliai ir tujos kai suaugs, tai net praeit nebus imanoma, pas kaimyne panasus vaizdas, kol mazi grazu, o po laiko, neina praeit, tada labiau virsta miskeliu, o ne gelynu. Cia mano i ateiti pastebejimai, kai sodinu visados atsizvelgiu, kaip bus kai augalas suauges bus Tuos visus krumelius geriau "ismetyti" po jusu nepakartojama teritorija, kuri beje nemaza, o vieta geriau uzleisti tikrajam gelynui. Na, cia mano pastebejimai i kuriuos galit nekreipt demesio
Paformuok ir palik
Merginos , prisiduodu prie statistiniu lietuviu sklype apsigyveno trys rododendrai
aisku, as pati niekada nebuciau ju sodinusi, bet va MB labai prireike... pareiske sodinsias po obelim vaismedziu zonoj , tai sakau, gal is karto prie buroku kisam
teko idet siek tiek pastangu, kad jie nutuptu idealioj vietoj (pusiau pavesis ir uzuoveja po dideliais spygliuociais)
ir ir jau tikrai dideliu pastangu , kad butu pasodinti kaip pridera (jau vien irodyt, kad kiekvienam nekaltai atrodanciam nedidukui krumeliui reiks po metro skersmens ir beveik pusmetrio gylio duobes su 300L naujo rugstaus grunto, pasalinti sena zeme, izoliuot krastus... na suprantate...) MB si isbandyma atlaike
ir dar daugiau pastangu sudaryt su MB koalicija pries jo teva, bandziusi mums irodinet savas tiesas pavyko
kai viska baigsim, turiu galvoj bus mulciukas ir raudonasis egzempliorius prazydes - parodysiu, koks vaizdas pro langa
zodziu, labai LT: jurginai, rododendrai...
aisku, as pati niekada nebuciau ju sodinusi, bet va MB labai prireike... pareiske sodinsias po obelim vaismedziu zonoj , tai sakau, gal is karto prie buroku kisam
teko idet siek tiek pastangu, kad jie nutuptu idealioj vietoj (pusiau pavesis ir uzuoveja po dideliais spygliuociais)
ir ir jau tikrai dideliu pastangu , kad butu pasodinti kaip pridera (jau vien irodyt, kad kiekvienam nekaltai atrodanciam nedidukui krumeliui reiks po metro skersmens ir beveik pusmetrio gylio duobes su 300L naujo rugstaus grunto, pasalinti sena zeme, izoliuot krastus... na suprantate...) MB si isbandyma atlaike
ir dar daugiau pastangu sudaryt su MB koalicija pries jo teva, bandziusi mums irodinet savas tiesas pavyko
kai viska baigsim, turiu galvoj bus mulciukas ir raudonasis egzempliorius prazydes - parodysiu, koks vaizdas pro langa
zodziu, labai LT: jurginai, rododendrai...
JEZUS Marija kiek pastangu. O dar ims ir neprazis. Arba kitais metais apmirios. Beveik apsimoka ir misias kokias uzsakyti, kad tik viskas butu gerai
Cia kazkokiu geru dalyku irgi izvelgiu. Koalicija su vyru pries jo teva (juk seniau nebudavo, ania?). Ir vyras padirbejo.
Tik jeigu ka, rododendru saknys pavirsines, tai turbut tokio gilumo duobes nereikejo. Bet jei ne tu kasei, tai :dzinPapildyta:
QUOTE(serdis @ 2010 05 10, 09:10)
Sveikos, atsiprašau, jei įsiterpiu į pokalbį su savo klausimais. Buvom savaitgalį Šveicarijoj, ten pavasaris pora savaičių pažengęs toliau. Prie parduotuvių išnešti buksusų vazonai (o gal kitaip vadinasi) patraukė dėmesį vešlumu ir sveikumu. Vėliau želdinių parduotuvėlėj radau abu variantus - mums įprastą, šiek tiek saulės nudegintą, dar tik pradedanti auginti atžalas ir tą - jau gerokai paauginusį naujas. Jis šiek tiek šviesesnis ir lapeliai smailesni, nors dydis (tiek lapų, tiek pačio krūmo) labai panašus. Gal esate ką nors girdėję apie šį krūmelį? Gal jis nežiemoja lauke, kad pas mus nesimato?
Reiketu daugiau informacijos, nei 'jis sviesesnis ir lapeliai mazesni'. Gal tai tas pats buksmedis tik veisle 'Aurea'.
Papildyta:
QUOTE(Ulė @ 2010 05 10, 10:35)
vietos daug,bet kad as tvarkytis nemoku
ten matosi terasa,popiet saule visad labai plieskia,o mes ten pietaut megstam,todel ir nusprendem paauginti tujas kokiu 2 metru aklinai gyvatvorei,kad uzstotu saule.
Nei tu jo kirpk.. Jis tiesiog augesnis nei spygliuociai, todel kad pastarieji leciau auga. Dabar tik tokia disproporcija atrodo. Veliau issilygins.
Augalu cia tikrai uztenka. Reiketu paskaityt etiketes ar tikrai visiems jiems uzaugusiems uzteks vietos. Jei nesvarbu kas bus po daugelio metu, arba nusiteikus po metu ar dvieju juos kilnot, tai tada uzteks tik pagrupuot juos labiau. O daugiau tai..ka cia patarsi. Nezinome nei tavo skonio, nei kiek laiko gali skirti augalams ir t.t. ir pan.
na jei idealiai sodinti vienmetes i vazonus/lovelius :
ant dugno drenazas (Keramzito granules pvz)
didzioji dalis turio, t.y. saknu dalis: substratas (galima universalu, galima spec gelems - jis gali buti pamaisytas su agroperlitu)
ant virsaus kokie 5cm - sunkesnis gruntas kad dregme taip greit negaruoptu kaipis substrato, jo irgi yra pirkt. vietoje pirkto grunto galima substrata pamaisyt su naturalia geresne zemele.
idealus liuksas: i substrata ir grunta imaisyti hidrogranuliu - reiks reciau laistyt, ir siaip, ramu del dregmei jautresniu geliuku.
dar galima ant drenazo deti agroplevele - rudeni svaru susirenkam kitiems metams.
as darau taip: drenazo nededu (realiai jis butinas jei vazone/lovely nera skyliu)
o visa kita - kaip parasiau. hidrogranules - dalykas
naturalaus molio ''neapdorotus'' vazonus is vidaus kloju plast.plevele, kad zemele greit nedziutu.
...
ant dugno drenazas (Keramzito granules pvz)
didzioji dalis turio, t.y. saknu dalis: substratas (galima universalu, galima spec gelems - jis gali buti pamaisytas su agroperlitu)
ant virsaus kokie 5cm - sunkesnis gruntas kad dregme taip greit negaruoptu kaipis substrato, jo irgi yra pirkt. vietoje pirkto grunto galima substrata pamaisyt su naturalia geresne zemele.
idealus liuksas: i substrata ir grunta imaisyti hidrogranuliu - reiks reciau laistyt, ir siaip, ramu del dregmei jautresniu geliuku.
dar galima ant drenazo deti agroplevele - rudeni svaru susirenkam kitiems metams.
as darau taip: drenazo nededu (realiai jis butinas jei vazone/lovely nera skyliu)
o visa kita - kaip parasiau. hidrogranules - dalykas
naturalaus molio ''neapdorotus'' vazonus is vidaus kloju plast.plevele, kad zemele greit nedziutu.
...
Dekui labai!!! Itariu, jei ka, drenazui galima ir akmenuku ar zvyriuko?
O is paprastesniu variantu - i plastmasini loveli - didziajai daliai gal galima primaisyti: substratas+zeme+karves meslo truputis? Ir organines trasos, ir papigiai...
Kaip agroperlitas atrodo? Tai kaip trasos - kiek suprantu - mazu granuliu pavidale?
angliskai: agro-pearlite?
P.S. Uzuojauta su cackinimusi del rododendru!
QUOTE(Tina* @ 2010 05 10, 08:51)
Čia lenktašakis.
laba
Man tai trūksta gėlių, jos suduoda spalvas ir gyvybingumą.
QUOTE(Srove @ 2010 05 10, 10:20)
Itariu, kad kitamet ir man jau reiks keist , jei tavo didziuliai apsalo
Va va ir as taip maniau, kai pirkau, galvoju nu kaulenis tai tikrai nieko nebijos, pagalvojusi apie tuos kur soduose auga, jau siemet ir taip apsimarinau visokiu augalu , jau kai tas dabar nusals, jauciu manasis is namu isvys
Gerai neįžiūriu, bet man čia panašiau į ožekšnį.
Kaip jau kai kurios rašė, man tai norėtųsi tame trikampėlyje kokių kaimiškų gėlyčių ... nors gal pagal visus reikalavimus jos būtų ne į temą... neesu labai didelė ekspertė...
Bet į akis krito kitas dalykas - mediniai apvadai gėlyno - kur juos galima įsigyti? Ar patys darėt?
Ačiū už ats
Gal kokių idėjų kils - čia Šeduvos malūnas.
Asmeniškai man tai labai patiko spygliuočių derinys su levandom...
http://public.fotki....kos-nuotraukos/
Asmeniškai man tai labai patiko spygliuočių derinys su levandom...
http://public.fotki....kos-nuotraukos/