Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(zmogs @ 2010 05 05, 21:04)
Sveikos
štai aš ir vėl su savo fasadine zona.

Ohoho, kaip griebei jautį už ragų bigsmile.gif biggrin.gif
Augalija jau išnarstyta po kaulelį, tai nelabai ir turiu ką pasakyti biggrin.gif nebent tik:
- gal truputuuuuuką siaurinčiau busimą augalyno plotį, ir tuo pačiu vos vos traukčiau pušeles arčiau tvoros, nes lyg ir erdvokai joms ten vietos gaunasi (bet gal čia man vaidenasi blush2.gif ),
- reiktų labai tiksliai užsibrėžti kontūro išlankstymo liniją (tam labai šauniai tinka laistymo žarna, kuri kaip tik ten guli tongue.gif ), nes kol kas jaučiasi neapsisprendimas blush2.gif ,
- šitos nuotraukos šiek tiek kitaip nušvietė situaciją - pasirodo aplink kompostinę yra daug erdviau, nei atrodė iš ankstesnių vaizdų g.gif Ir pirma kilusi mintis, kad reikia kažko tarp kompostinės ir tvoros (galbūt visžalio), vien šeivamedžio gali nepakakti. Arba gal sumūryti kompostinei dar vieną akmeninę sienelę nuo gatvės pusės ax.gif
- nuo gatvės kiek atviroka daržo zona, gal pakartoti šalia kukmedžio dar vieną tokį pat g.gif
- o jei vietoj akmenukų, vistik pievelę...........(viskas viskas jau tyliu pomidorai2.gif biggrin.gif )

Tiesa, labai smagiai tas kadagys ant šulinio nutūpęs thumbup.gif iš kur ir parovėt tokį didelį bigsmile.gif

Dar labai užstrigo LauraSim senobinis gėlynėlis, toks šiltas ir mielas wub.gif tos varpinės žolės jaučiu vasarą erzina, bet dabar su tulpėm tai labai dera thumbup.gif . Kažin jei vasariniam gėlyno vaizdui, prie esamų žolių dar aukštaūgės gubojos ir porą ramunių gojelių pamėtyti g.gif , gautųsi tokia pajūrinė atostoginė nuotaika blush2.gif
O takelį tai irgi perdėliočiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dista @ 2010 05 05, 22:54)
Tai vadinasi, galima peržydėjus sėklas susirinkti ir pavasarį pasisėt? Ar neapsimoka terliotis?

Mūsų sąlygomis sėklos labai retai pribręsta, tik esant palankioms sčlygoms. Daiginti reikia indelyje, nes sėklos ypatingai smulkios ir lysvėje jų nebesugaudysi, menkiausias lietus užplaks.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 05, 20:37)
pas mane tas pats-laukiu,tikuosi
manau,kad tiesiog silumos jiems truksta.Levandas,kurios beviltiskos ,isroviau,o kelias su siokiais tokiais gyvybes pozymiais palikau .Zodziu laukiam  g.gif
Papildyta:

ne tokio palaikymo tikejaus,ale ka darysi biggrin.gif
Papildyta:

irgi mat drauge,katinu myletoja tongue.gif

va sedziu rasau ,ziur minetasis niekadejas darzely betupys ir bedaras doh.gif ,teko suni paleist,nekitaip blink.gif

Tu jam paest palik, tai gal apsiramins ir neknis gelynu peliu ieskodamas. 4u.gif
Tas naglas, kuris pas mane per cat flapa lenda tik uzeda ir sprunka.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2010 05 05, 22:55)
Ohoho, kaip griebei jautį už ragų  bigsmile.gif  biggrin.gif
Augalija jau išnarstyta po kaulelį, tai nelabai ir turiu ką pasakyti  biggrin.gif nebent tik:
- gal truputuuuuuką siaurinčiau busimą augalyno plotį, ir tuo pačiu vos vos traukčiau pušeles arčiau tvoros, nes lyg ir erdvokai joms ten vietos gaunasi (bet gal čia man vaidenasi  blush2.gif ),
- reiktų labai tiksliai užsibrėžti kontūro išlankstymo liniją (tam labai šauniai tinka laistymo žarna, kuri kaip tik ten guli  tongue.gif ), nes kol kas jaučiasi neapsisprendimas  blush2.gif ,
- šitos nuotraukos šiek tiek kitaip nušvietė situaciją - pasirodo aplink kompostinę yra daug erdviau, nei atrodė iš ankstesnių vaizdų  g.gif  Ir pirma kilusi mintis, kad reikia kažko tarp kompostinės ir tvoros (galbūt visžalio), vien šeivamedžio gali nepakakti. Arba gal sumūryti kompostinei dar vieną akmeninę sienelę nuo gatvės pusės  ax.gif 
- nuo gatvės kiek atviroka daržo zona, gal pakartoti šalia kukmedžio dar vieną tokį pat  g.gif
- o jei vietoj akmenukų, vistik pievelę...........(viskas viskas jau tyliu  pomidorai2.gif  biggrin.gif )

Tiesa, labai smagiai tas kadagys ant šulinio nutūpęs  thumbup.gif  iš kur ir parovėt tokį didelį  bigsmile.gif

Jautis pasirodė turintis apie 6kv.m. betono pilvą, tai kol iškasėm doh.gif
Dėl pušelių tai tik dabar taip rodosi, bet pamatavau, kad jau suaugę tilptų. Ačiū už idėją su žarna mirksiukas.gif Prie kompostinės jau yra miskantas, jei jis teiksis išlįst. Pačiam kampe tvoros numatytas lendrūnas overdam, o palei tvorą iš kaimyno pusės pasodintas jau kininis citrinvytis (ačiū Smth1 už idėją).
Dėl daržo tai aš vis dvejoju, ką čia daryt - pridengt norisi, bet kad ir rožėm saulės norisi. Nutariau pažiūrėt, kai visakas sužels, ko ten dar reiktų.
Pievelę pievelę, o kur tuos pyyyp akmenukus tada dėt, a? Dabar jau ir man gal jaukiau pievelė, bet kad padaryta, tai ką dabar. Nu tolimai ateičiai paliksim biggrin.gif
Kadagys jau buvo toj zonoj, tik perkėlėm.
Va pažymėjau prie kompostinės:
1- miskantas
2- būsimas lendrūnas
3- citrinvytis
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 06 gegužės 2010 - 10:58
Ir as uz pievele blush2.gif . Prie tos murines sieneles zavingai atrodytu zydinti pieva (aguonos , rugegeles ir t.t.). Akmenukus supilk i maisa ir i koki rusi. Gal dar rasi, kur panaudot.
Atsakyti
Kietas jautis papuolė biggrin.gif užjaučiu 4u.gif
QUOTE(zmogs @ 2010 05 06, 10:47)
1- miskantas
2- būsimas lendrūnas
3- citrinvytis

Vasarą vaizdelis aiškus, o žiemą kaip blush2.gif ?
Tiesa, tame kampe ir vieno miskanto užtektų. Jei ne šiais, tai kitais metais lendrūnas (kaip ir tas smulkus kadagiukas, jei gerai įžiūriu) tikrai bus nugultas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 06, 11:16)
Ir as uz pievele blush2.gif . Prie tos murines sieneles zavingai atrodytu zydinti pieva (aguonos , rugegeles ir t.t.). Akmenukus supilk i maisa ir i koki rusi. Gal dar rasi, kur panaudot.

Baikit erezijas, o tai mane vyras iš namų išvarys doh.gif Reik palaukt bent porą metelių, bet jau ir man matosi ten rugiagėlių ir aguonų pievelė wub.gif Hmm, o gal mest man tą rožių idėją velniop ir užsisėt ten darbar jei ne pievelę tai bent aguonų su rugiagėlėm.. g.gif nu pagromuluosiu dar..

QUOTE(bitule @ 2010 05 06, 11:56)
Kietas jautis papuolė   biggrin.gif  užjaučiu  4u.gif

Vasarą vaizdelis aiškus, o žiemą kaip  blush2.gif ?
Tiesa, tame kampe ir vieno miskanto užtektų. Jei ne šiais, tai kitais metais lendrūnas (kaip ir tas smulkus kadagiukas, jei gerai įžiūriu) tikrai bus nugultas  ax.gif

Nu dėl žiemos tikrai neaiškumas. Bet ten truputį problematiška su vieta. Yra dar šulinio nematoma dalis aplink tą dangtį apie 20cm į šonus, tai šaknim vietos ne dvaras. O gal kokią mintį turi visžalio ten tilpsiančio?
Miskantą įkišau laikinai, šiaip mąsčiau dar vieną lendrūną ten sodint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 06 gegužės 2010 - 12:11
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 06, 11:18)
Tu jam paest palik, tai gal apsiramins ir neknis gelynu peliu ieskodamas.  4u.gif
Tas naglas, kuris pas mane per cat flapa lenda tik uzeda ir sprunka.

pajutau tikro draugo ranka ant peties biggrin.gif Tokia mintis man jau kilo,nes siandien ryte ,ziuriu ,tupi prie suns bliudo ir seile varvina( tas veltedis tuo tarpu sargauja,atseit)
Papildyta:
QUOTE(zmogs @ 2010 05 06, 11:47)
1- miskantas
2- būsimas lendrūnas
3- citrinvytis

miskantui siulyciau daugiau draugijos-pas mane jie tupi viens salia kito,dar viksvu visokiu pulkelis,silokai didieji margalapiai,dar paseju sezonui aguonu dekoratyviniu,tai vaizdelis wub.gif pernai dar pasodinau diemeduka-net nemaniau kad taip siemet graziai atrodys smile.gif

prie kadagio daugiau vietos palikciau-reiketu atitraukti akmenukus.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 06, 14:01)
pajutau tikro draugo ranka ant peties biggrin.gif Tokia mintis man jau kilo,nes siandien ryte ,ziuriu ,tupi prie suns bliudo ir seile varvina( tas veltedis tuo tarpu sargauja,atseit)
Papildyta:

miskantui siulyciau daugiau draugijos-pas mane jie tupi viens salia kito,dar viksvu visokiu pulkelis,silokai didieji margalapiai,dar paseju sezonui aguonu dekoratyviniu,tai vaizdelis wub.gif pernai dar pasodinau diemeduka-net nemaniau kad taip siemet graziai atrodys smile.gif

prie kadagio daugiau vietos palikciau-reiketu atitraukti akmenukus.

Kadangi dar nezinau kuriai frakcijai priklauso zmogs, tai tik primenu, kad jei tu nori daryti puokste su miskantu (t.y. sodinant siuo metodu), tai kitais metais tos puokstes komponentus iskeldineti turesi. Na jei ne kitamet, tai uz poros metu tikrai.
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 06, 13:01)

Labai gražiai nupasakota wub.gif o gal ir nuotraukyte kokia atsirastų blush2.gif 4u.gif
Bet tokiai gausiai draugijai ir vietos atitinkamai turbūt reikia ax.gif ar miskantas nekliudo kaimynams? Nes pas mane nupjovus miskanto lapiją, gaunasi dykuma kokio metro spinduliu g.gif , net gudobelių gyvatvorėje toj vietoj duobė susiformavo (o miskantas nuo jos pasodintas daugiau nei per metrą) mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 05 06, 13:32)
Kadangi dar nezinau kuriai frakcijai priklauso zmogs, tai tik primenu, kad jei tu nori daryti puokste su miskantu (t.y. sodinant siuo metodu), tai kitais metais tos puokstes komponentus iskeldineti turesi. Na jei ne kitamet, tai uz poros metu tikrai.

Čia jis laikinai, nenorėjau šiais metais skylės ten palikt, o miskantą planavau už tvoros iškelt, bet nespėjau dar ten žemės paruošt.
O apie kokias čia tu frakcijas? ax.gif Ar tų kur baldus perstumdinėja kasmet ir tų, kurie pastato ilgam? Man norisi ilgam, bet ne visur gaunasi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 05 06, 14:32)

nu pasipesam slap.gif pas mane sita puokste jau treti metai-reikalas patikrintas-kol miskantai isiraivo ir atsibunda ,silokai jau buna pilnai isibujoje.Salia suzydi aguonos,o tuo tarpu miskantai dar tik pleciasi-nuzydejusias ir apvytusias aguonas israunu ir lieka vietos jiems pakankamai:)
Atsakyti