Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(mg* @ 2010 05 04, 20:46)
sveikos,
'aplinkos' dar neturim, bet pradedu rupintis i ateiti smile.gif siemet pasisejau aubreciu, zinau kad zydes tik kitais metais.
gal is patirties galit parasyt, kiek realiai jos zydi?  pagal info ant seklu pakelio - geguze - liepa.. ir viskas?
aciu 4u.gif

Tai čia labai ilgai žydi.
Atsakyti
sveiki, nezinau ar cia i tema rasysiu, bet gal man patarsite: turiu kalneli su kriokliuku ir ieskau kriokliuko pradzioje istekanciam is vamzdzio vandeniui kokios nor idejos kaip graziau tai padaryti. Gal koki asoti rasti ar kazka panasaus? Ka jus patartumete? ir kur galima gauti? smile.gif
aciu labai labai! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 04, 21:10)
jai reikia kuo daugiau saules, ziemai reikia dengti.Kaip krumas ji nedekoratyvi,grazus tik jos ziedynai,prie kuriu sulekia buriai drugeliu. Sodint rekomenduohu antram plane.
Papildyta:

ir sutikit  tongue.gif ,nesipriesinsiu.
Siandien esu skausmuose-Dieve Dieve,kaip ariau,nutariau sioki toki darziuka pasidaryt-kaip zinia pas mane zvyro nemenkai,tai ,tvarkingai nuemusi zemiu sluoksni,nuemiau dar didesni,kokiu 30 cm sluoksni zvyro ir pakompostinau,pelenu pabarsciau ir zemiu vel pripyliau-zeme gavos tokia,kad valgyt gali.Bet fizines apkrovos isdavoje ,turiu 4 tvinksincias pusles ir nelaiminga sutuoktini,nes jam teko ta zvyra maisais temti rolleyes.gif ir dar -po ilgalaikes ir nuoseklios kovos kaimynu katinams pagaliau pakeitus marsruta ( slenka patvoriais),staiga atsiranda kazkoks naglas priklydelis,kuris netik iskapsto mano darzeli,bet dar ir prisika doh.gif . Kaip eina gandas patvarkyti dar keli kiemai kaimynystej. Spejama,kad ji kazkas tiesiog pamete musu rajonely,nes baisiai isbadejes. *****,bijau pagalvot apie nakti-sianakt nemiegojom,nes svetimo katino nepripazino vietiniai sunys,tad nakti toks alasas buvo blink.gif

Nbagelis. Nu baisu, kai zmones va taip ima ir ismeta augintinius.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 05 03, 07:39)
Čia ko gero kaltas pernykštis margučių nedavalgymas. Šiemet jų neiškask ir viskas bus gerai sužydės.

visada VISI d.magruciu svoguneliai zydi pirmaisiais metais po vasarinio iskasimo.
o paskui nelabai, vis menkyn..
as jau imu galvot, kad mano zeme tiesiog per gera daugeliui geliu, net nezinau.
dabar esu nusprendusi taip: tegul privalgo, nudziuva, ir iskasiu.

QUOTE(smth1 @ 2010 05 03, 08:17)
Subalamutinai mane rokoko su tuo kapu substratu. Uzvakar ji pirkau. Durpes ten zemapelkiu (juodos). Rugscios durpes buna tokios gelsvos spalvos. Be to, tos durpes yra su maisto medziagom (mikroelementais). Zinoma, vien durpeje negali augti augalai ilga laika, bet jei imaisai i darzo zeme, tai ji gerina dirvozemi.
As neteigiu, kad negalima kaip mulco naudoti, bet kad jis tik tam skirtas, tai irgi suabejociau..

Na del visko tu teisi, o kad kapu substr. butu rugstus - juk nesakiau to, cia tik Zmogs paspeliojo, beje neteisingai (nera jokio rugstumo ten smile.gif)
Ant to substrato etiketes bent jau parasyta, kad zemei padengti. Dirva zinoma, kad pagerins.
Esu, sakau, bandziusi vienmetes (vazona) augint jame - snipstas.

QUOTE(isabelaa @ 2010 05 03, 08:54)
sveikos merginos na pasirodysiu savo savaitgalio darbeli,
http://foto.kataloga...7...PG&id=21729
matot ta skyle?  blink.gif  kas  ten gyvena?  gal pas kaska buve taip?

http://foto.kataloga...7...PG&id=21730

per arti augalai sugrusti. jau kitamet noresi stumdyt.

QUOTE(zmogs @ 2010 05 03, 14:39)
Spygliuočiai lėtai auga, mane jau čia merginos išmokino smile.gif Neapsigauk. Geriausia kol dar maži numatyti būsimą aukštį ir plotį ir susodinti, kad nesusitumdytų paaugę. Jei žinai augalų veisles, pasigooglink jų dydžius suaugus.

ne visi letai. tujos gali ir 30cm ''pavaryt per sezona.

QUOTE(LauraSim @ 2010 05 03, 14:56)
Sveikos sodininkės  4u.gif
Aš pas jus su tokiu klausimu  ax.gif  gal galit patarti nuo ko pradėti man darbus  doh.gif  prie tėvų namo yra senas (dr nuo močiutės laikų) gėlių darželis  ax.gif  gėlės ten irgi nuo seno visokios daugiametės auga (įv. tulpės, lelijos, irisai, krokai, narczai ir pan.) Labai norėčiau pertvarkyt tą darželį,nes per ilgą laiką toks 'bardakėlis' tapo ir labai jis man nepatinka  schmoll.gif  bet net nežinau nuo ko pradėt  doh.gif  nueinu lyg nusiteiktus padaryt tvarką,o tik susinervinu,nes jau lyg ir per vėlu gėles daugiametes persodinėt, nes kaikurios ir žydi ir pan. Tad gal galit patart nuo ko man pradėt norint pertvarkyt jau seną gėlyną? Ar gal galit patart kur ieškot info apie tai? Esu tikrai žalia šiam reikale,tai labai reikia,kad kas užvestų ant kelio  bigsmile.gif

Štai kaip maždaug atrodo mano 'grožis'  blush2.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

iš anksto didelis dėkui už patarimus,jei jų bus  4u.gif  ax.gif

Geriausiai patare Leliumai.
pasikartosiu:
pirmais metais stebek: fotografuok, rasykis spalvas, aukscius, kokiu metu deoratyvus, kokiu jau nebe (bet gal lapai grazus) ir tt.

vienos rusies svogunines, pvz tulpes, kai zydes, parisk skirtingu spalvu siulais kai zydes, paskui iskasdama zinosi, kas yra kas. iskask birzelio men, padziovink, laikyk vedinamopj vietoj iki rudens.

rusgejo gale galesi persodinti daigiametes, ir svogunines tuo paciu.

QUOTE(Packa @ 2010 05 03, 16:09)
Sveikos,
Gal galyte patarti kokiu medzio mulciu mulcioti tujas ir gelynus?

visokiu galima, koks tik tinka patinka.
pvz, tujas - naturaliu pusu zieves mulciu,
gelynus - kapu substratu.

QUOTE(Tina* @ 2010 05 04, 10:37)
Pasodinau vakar zemaugius jurginus i molinius vazonelius. Kaip manot, patiks jiems ten? Ar sauletoj vietoj juos statyt, ar pavesy? Cia jau gal rokoko ismano sitas subtilybes. Vazoneliai nera labai dideli, bet gumbas juose "paskesta". Tai manau dydis tinkamas. Neatsilaikiau simet per ispardavimus, tokiu jau grazuciu buvo. Uztat i didelius jurginus ziuret negaliu kaip man su jais cackintis pabode. Didele dali ju isdalinau simet.

Sauletoj vietoj geriau.
vazonuose auginamus jurginus reik patresti keleta kartu per sezona bent.

is to ''paskendusio'' sakniuko gali ohoho koks gumbynas buti rudeni. Na matysi pati.
nuo veisles dar gumbai priklauso: pvz maniskio zemaugio ''top mix white'' tokio nekalto rodos - gumbai kaip bulves,
o kitu didoku jurginu - menki gumbai uzauga.

QUOTE(mg* @ 2010 05 04, 19:46)
sveikos,
'aplinkos' dar neturim, bet pradedu rupintis i ateiti smile.gif siemet pasisejau aubreciu, zinau kad zydes tik kitais metais.
gal is patirties galit parasyt, kiek realiai jos zydi?  pagal info ant seklu pakelio - geguze - liepa.. ir viskas?
aciu 4u.gif

Sakyciau, zydi balandzio gale-birzeli. na kaip kokie metai...
cia ilgas zydejimas, kaip daugiametems.
po zydejimo menesi bus sausi stagariukai, kol nauji lapeliai suzaliuos.
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 04, 23:00)

Man irgi jo gaila... ne jis kaltas, kad valkataut tenka... savo kaimuke nemyliu tik vieno ryzo katino, kuris visoms katems kaciukus uztaiso doh.gif va ji tai galeciau perleist kam nors lotuliukas.gif

Vakar vel ieskojau gyvybes zenklu savo gelynuose ir aptikau dygstancia zunda bigsmile.gif miskanta, silinges lyg vienas milimetrinis daigiukas, o veronikunas be gyvybes zenklu sad.gif
Atsakyti
Nugi pasakykit, ar pas ir pas jus miskantai dar be gyvybės ženklų? Nes jau nerimaut pradedu - tik vienas iš trijų lapukus leidžia, o kitų net pakapsčius nieko neatrandu. Ar per anksti nervinuosi, ar jau turėtų suželt?
Atsakyti
QUOTE(mg* @ 2010 05 04, 20:46)
sveikos,
aciu 4u.gif

PAs mane jau dabar pradėjo vienas kupstas žydėti.... Peržiūrėjau praeitų metų nuotraukas, tai birželio vidury žydėjimas jau į pabaigą buvo...po žydėjimo būna toks lengvas šiukšlynėlis....
Papildyta:
Dar norėjau paklausti, kaip reikia dauginti levisiją?
Pas mane ji jau treti metai ir iš šonų labai daug dabar mačiau prileista daigų.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 05 05, 15:06)
Nugi pasakykit, ar pas ir pas jus miskantai dar be gyvybės ženklų? Nes jau nerimaut pradedu - tik vienas iš trijų lapukus leidžia, o kitų net pakapsčius nieko neatrandu. Ar per anksti nervinuosi, ar jau turėtų suželt?

Jiems dar anksti.

QUOTE(dista @ 2010 05 05, 15:24)
PAs mane jau dabar pradėjo vienas kupstas žydėti.... Peržiūrėjau praeitų metų nuotraukas, tai birželio vidury žydėjimas jau į pabaigą buvo...po žydėjimo būna toks lengvas šiukšlynėlis....
Papildyta:
Dar norėjau paklausti, kaip reikia dauginti levisiją?
Pas mane ji jau treti metai ir iš šonų labai daug dabar mačiau prileista daigų.

Tik sėklom, skaidant 85 proc. tikimybė kad neprigis.
Atsakyti
QUOTE(zmogs @ 2010 05 05, 15:06)

pas mane tas pats-laukiu,tikuosi
manau,kad tiesiog silumos jiems truksta.Levandas,kurios beviltiskos ,isroviau,o kelias su siokiais tokiais gyvybes pozymiais palikau .Zodziu laukiam g.gif
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 04, 23:00)

ne tokio palaikymo tikejaus,ale ka darysi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2010 05 05, 14:26)
Man irgi jo gaila... ne jis kaltas, kad valkataut tenka... savo kaimuke nemyliu tik vieno ryzo katino, kuris visoms katems kaciukus uztaiso  doh.gif va ji tai galeciau perleist kam nors  lotuliukas.gif

irgi mat drauge,katinu myletoja tongue.gif

va sedziu rasau ,ziur minetasis niekadejas darzely betupys ir bedaras doh.gif ,teko suni paleist,nekitaip blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozamunda: 05 gegužės 2010 - 19:56
QUOTE(Knifofija @ 2010 05 05, 14:59)
Jiems dar anksti.
Tik sėklom, skaidant  85 proc. tikimybė kad neprigis.

Tai ramiau.
Atsakyti
Sveikos
štai aš ir vėl su savo fasadine zona. Jau bandau išsidėstyt pagrindinius augalus, bet norisi ir jūsų komentarų, kol dar ne viskas baigta. Dabar susodinti:
1- raitytašakis gluosnis, formuosiu medelį su laja 1.5m aukštyje
2- eglūnas
3- bordalapis šeivamedis
7- miškinis kadagys (nuotr nesimato, jis palei namo kampą)

Kol kas nepasodinti, galima stumdyt:
4- pinus mugo mughus
5- pinus mugo pumilio
6- dvi rožės palei akmenų sienelę

Tos vietos, kur užtušuota, augalai bus perkelti ir užpilta akmenukais. Dar nesu tikra dėl ribos tarp augalyno ir akmenukų, raudonai užbrėžiau maždaug kaip aš įsivaizduoju. Turi likti praėjimas akmenukais palei tą ribą iš vieno šono į kitą. Gal turėsit kokių pasiūlymų/pataisymų?

user posted image

O va taip nuo įvažiavimo atrodo:

user posted image

Dar nuo kelio
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmogs: 05 gegužės 2010 - 21:14
QUOTE(Knifofija @ 2010 05 05, 15:59)
Tik sėklom, skaidant  85 proc. tikimybė kad neprigis.

Tai vadinasi, galima peržydėjus sėklas susirinkti ir pavasarį pasisėt? Ar neapsimoka terliotis?
Atsakyti