QUOTE(Knifofija @ 2010 05 03, 07:39)
Čia ko gero kaltas pernykštis margučių nedavalgymas. Šiemet jų neiškask ir viskas bus gerai sužydės.
visada VISI d.magruciu svoguneliai zydi pirmaisiais metais po vasarinio iskasimo.
o paskui nelabai, vis menkyn..
as jau imu galvot, kad mano zeme tiesiog per gera daugeliui geliu, net nezinau.
dabar esu nusprendusi taip: tegul privalgo, nudziuva, ir iskasiu.
QUOTE(smth1 @ 2010 05 03, 08:17)
Subalamutinai mane rokoko su tuo kapu substratu. Uzvakar ji pirkau. Durpes ten zemapelkiu (juodos). Rugscios durpes buna tokios gelsvos spalvos. Be to, tos durpes yra su maisto medziagom (mikroelementais). Zinoma, vien durpeje negali augti augalai ilga laika, bet jei imaisai i darzo zeme, tai ji gerina dirvozemi.
As neteigiu, kad negalima kaip mulco naudoti, bet kad jis tik tam skirtas, tai irgi suabejociau..
Na del visko tu teisi, o kad kapu substr. butu rugstus - juk nesakiau to, cia tik Zmogs paspeliojo, beje neteisingai (nera jokio rugstumo ten
)
Ant to substrato etiketes bent jau parasyta, kad zemei padengti. Dirva zinoma, kad pagerins.
Esu, sakau, bandziusi vienmetes (vazona) augint jame - snipstas.
QUOTE(isabelaa @ 2010 05 03, 08:54)
sveikos merginos na pasirodysiu savo savaitgalio darbeli,
http://foto.kataloga...7...PG&id=21729
matot ta skyle?
kas ten gyvena? gal pas kaska buve taip?
http://foto.kataloga...7...PG&id=21730
per arti augalai sugrusti. jau kitamet noresi stumdyt.
QUOTE(zmogs @ 2010 05 03, 14:39)
Spygliuočiai lėtai auga, mane jau čia merginos išmokino
Neapsigauk. Geriausia kol dar maži numatyti būsimą aukštį ir plotį ir susodinti, kad nesusitumdytų paaugę. Jei žinai augalų veisles, pasigooglink jų dydžius suaugus.
ne visi letai. tujos gali ir 30cm ''pavaryt per sezona.
QUOTE(LauraSim @ 2010 05 03, 14:56)
Sveikos sodininkės
Aš pas jus su tokiu klausimu
gal galit patarti nuo ko pradėti man darbus
prie tėvų namo yra senas (dr nuo močiutės laikų) gėlių darželis
gėlės ten irgi nuo seno visokios daugiametės auga (įv. tulpės, lelijos, irisai, krokai, narczai ir pan.) Labai norėčiau pertvarkyt tą darželį,nes per ilgą laiką toks 'bardakėlis' tapo ir labai jis man nepatinka
bet net nežinau nuo ko pradėt
nueinu lyg nusiteiktus padaryt tvarką,o tik susinervinu,nes jau lyg ir per vėlu gėles daugiametes persodinėt, nes kaikurios ir žydi ir pan.
Tad gal galit patart nuo ko man pradėt norint pertvarkyt jau seną gėlyną? Ar gal galit patart kur ieškot info apie tai? Esu tikrai žalia šiam reikale,tai labai reikia,kad kas užvestų ant kelio
Štai kaip maždaug atrodo mano 'grožis'
iš anksto didelis dėkui už patarimus,jei jų bus
Geriausiai patare Leliumai.
pasikartosiu:
pirmais metais stebek: fotografuok, rasykis spalvas, aukscius, kokiu metu deoratyvus, kokiu jau nebe (bet gal lapai grazus) ir tt.
vienos rusies svogunines, pvz tulpes, kai zydes, parisk skirtingu spalvu siulais kai zydes, paskui iskasdama zinosi, kas yra kas. iskask birzelio men, padziovink, laikyk vedinamopj vietoj iki rudens.
rusgejo gale galesi persodinti daigiametes, ir svogunines tuo paciu.
QUOTE(Packa @ 2010 05 03, 16:09)
Sveikos,
Gal galyte patarti kokiu medzio mulciu mulcioti tujas ir gelynus?
visokiu galima, koks tik tinka patinka.
pvz, tujas - naturaliu pusu zieves mulciu,
gelynus - kapu substratu.
QUOTE(Tina* @ 2010 05 04, 10:37)
Pasodinau vakar zemaugius jurginus i molinius vazonelius. Kaip manot, patiks jiems ten? Ar sauletoj vietoj juos statyt, ar pavesy? Cia jau gal rokoko ismano sitas subtilybes. Vazoneliai nera labai dideli, bet gumbas juose "paskesta". Tai manau dydis tinkamas. Neatsilaikiau simet per ispardavimus, tokiu jau grazuciu buvo. Uztat i didelius jurginus ziuret negaliu kaip man su jais cackintis pabode. Didele dali ju isdalinau simet.
Sauletoj vietoj geriau.
vazonuose auginamus jurginus reik patresti keleta kartu per sezona bent.
is to ''paskendusio'' sakniuko gali ohoho koks gumbynas buti rudeni. Na matysi pati.
nuo veisles dar gumbai priklauso: pvz maniskio zemaugio ''top mix white'' tokio nekalto rodos - gumbai kaip bulves,
o kitu didoku jurginu - menki gumbai uzauga.
QUOTE(mg* @ 2010 05 04, 19:46)
sveikos,
'aplinkos' dar neturim, bet pradedu rupintis i ateiti
siemet pasisejau aubreciu, zinau kad zydes tik kitais metais.
gal is
patirties galit parasyt, kiek realiai jos zydi? pagal info ant seklu pakelio - geguze - liepa.. ir viskas?
aciu
Sakyciau, zydi balandzio gale-birzeli. na kaip kokie metai...
cia ilgas zydejimas, kaip daugiametems.
po zydejimo menesi bus sausi stagariukai, kol nauji lapeliai suzaliuos.