a kur tu užskaitei?
Kazkuri minejo kalbedama apie sendinimo lakus dailes parduotuve vilniuje, gal as ne taip supratau? ar viska klaipedoj isigijat?
Saulala, o kraklių tepei pabaigoj?Ir po to lakavai? Ar kaip kitaip
QUOTE(aguliero @ 2006 11 21, 17:15)
Saulala, o kraklių tepei pabaigoj?Ir po to lakavai? Ar kaip kitaip
Kadangi Sadolino kraklius vienkomponentis, tai is pradziu nudažiau mėlyna spalva. Išdžiūvo. Nutepiau krakliumi. Apdžiūvo. Nutepiau žaliai. Išdžiūvo. Pašviesinau vidurį. Išdžiūvo. Klijavau servetėlę. Išdžiūvo. Lakavau.
Krakliumi ir ant jo žaliai tepliojau dalimi - viena šoną, kitą, apačią, viršų. Nes kitaip viska buciau išmozojusi. Tai ir darbas truko 4 dienas.
Labai ačiū už atsakymą. Bandysiu ir aš krakliuoti. O šitas sadolinas odai tinka, ar reikėtų kokio specialaus? Gal kas bandėt?
o tai tas vienkomponentis nesuskaldys setvetėlės???? ar galima klijuot servetėlę, tada lakuot su juo.. ar ne???
QUOTE(akvilyte @ 2006 11 22, 09:28)
o tai tas vienkomponentis nesuskaldys setvetėlės???? ar galima klijuot servetėlę, tada lakuot su juo.. ar ne???
Man rodos, kažkas jau rašė kad reikia pirma su tuo kraklium ir su dažais na kad jau būtų suskilinėję o tik po to galutiniam etape klijuot servetėlę ir paskui jau lakuot paprastu laku.
QUOTE(briedžiukė @ 2006 11 20, 15:47)
senų dažų efektas (arba vienkomponentis sendinimo lakas - cracas)eiliškumas:
spalva - cracas - kontrastinga spalva. (pagrindinė spalva bus ta viršutinė, o įtrūkimuose matysis apatine (pirmiau dažyta) spalva). kai išdžiūva tada klijuojamos servetėlės ir lakuojama.
sendinantis dvikomponentis lakas
daiktas nudažomas, priklijuojamos servetėlės, kaip norima padekoruojama, tik NElakuojama. tada tepam "numero1", išdžiūva, tada "numero2", kai jau suskilinėja, tada reiktų kažką įtrinti, kad tie trūkiai išryškėtų, nes jie išdžiūvę tampa skaidrūs. galima įtrinti spalvotą patiną, galima įtrinti tiesiog dažus. prieš keletą postų apie tai kalbėta. įtrinimo spalvą jau derinate prie darbelio, kas nori kontrastingo, kas švelnaus, beveik atitinkančio pagrindinę spalvą.
išdžiūvus nulakuoti.
akvilyt
Papildyta:
QUOTE(aguliero @ 2006 11 22, 01:51)
Labai ačiū už atsakymą. Bandysiu ir aš krakliuoti. O šitas sadolinas odai tinka, ar reikėtų kokio specialaus? Gal kas bandėt?
man regis, odai visgi geriau dvikomponentis būtų
QUOTE(briedžiukė @ 2006 11 22, 08:55)
akvilyt
nu atsiprašau už išsiblaškymą.. bet mane domina ar suskilines servetėlė su vienkomponenčiu laku???
PS ačiū už servetėlę
kaip ji gali suskilinėti, jei ji klijuojama jau ant suskilinėjusio paviršiaus?
NB kai jau ant suskilinėjusio craco klijuosit servetėlę, atsiminkit, kad paviršius (toje vietoje, kur suskilinėję) nebėra lygus. tai gali būti su efektais
o servetėlę, tikiuos, tikslingai panaudosi
NB kai jau ant suskilinėjusio craco klijuosit servetėlę, atsiminkit, kad paviršius (toje vietoje, kur suskilinėję) nebėra lygus. tai gali būti su efektais
o servetėlę, tikiuos, tikslingai panaudosi
Sveikutes, nu taip gaziai jus tas servietkas lipdot PASAKA ! Tai , aisku tikra lietuve budama, noriu ir as ka nors sau nusimaliavot. Turiu tokia "taburetka" medine senoviska gal kada laiko turedama ir pabandyciau .
Tai mano didelis klausimas butu toks : ar nesmirda tie visi lakai, crac'kai, etc., na ar galima bute daryt, ar reiketu jau kur kitur nestis?
Aciu.
Tai mano didelis klausimas butu toks : ar nesmirda tie visi lakai, crac'kai, etc., na ar galima bute daryt, ar reiketu jau kur kitur nestis?
Aciu.
QUOTE(*sraige* @ 2006 11 22, 13:25)
Aciu.
Aciu.
na lakai tai smirdi dažniausiai -tai reiktų lakuoti balkone, o dėl krako nežinau.
o mano akriliniai dažai -tai taip skaniai kvepia, kad