Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 29, 09:27)
kodel as jos nematau?  g.gif

dar kartą grįžau atgal, aš matau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 29, 10:46)
Fotografijoje ir visame kitame mene yra tas pats...

4u.gif
pritariu
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 29, 09:34)
Sitokios foto geros techniškai ir kompoziciškai tvarkingos, net gali būti veikiančios emociškai, tačiau tai nėra pvz. meninė foto. Aišku čia to ir nesiekta. Tiesiog kalbant apskritai. Kaks turėtų būti sekantis žingsnis. Tai ne vien vaizdo fiksavimas, o tavo požiūris į supantį pasaulį. Fotografija turi turėti savo veidą, kad kiekvienas pasižiūrėjęs galėtų pasakyti... o čia yra BElge foto, ne todėl, kad joje atpažintų jos vaiką ar ją pačią, o todėl, kad matytųsi braižas. Fotografija tarsi kiekvieno parašas turi būti labai individualus ir lengvai identifikuojamas...

savas braizas gerai, tik iki jo dar kaip iki menulio (bent jau man biggrin.gif ), nes pati nezinau ko is saves noriu. Viena diena jb, kita ryskiai, kita svelniai... O siaip tas savo stiliaus atradimas kiek skaiciau tai paskutinis etapas, ispradziu techniniai dalykai, daiktu fotografavimas, po to kitu fotografu darbu kopijavimas, nagrinejimas ir t.t.. Cia kaip ir kompozitorium patapt reikia ilgus metus mokytis ir dirbti, aisku kai kam tai igimta ir paprasta, bet daznai norint pasiekt reikia ugdyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 04 29, 11:15)
savas braizas gerai, tik iki jo dar kaip iki menulio (bent jau man biggrin.gif ), nes pati nezinau ko is saves noriu. Viena diena jb, kita ryskiai, kita svelniai... O siaip tas savo stiliaus atradimas kiek skaiciau tai paskutinis etapas,

skaičiau apie šiuos etapus..dabar man etapas, kur- neturiu nei vienos patinkančios foto... kuo ilgiau žiūriu, tuo trint norisi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 04 29, 10:18)
skaičiau apie šiuos etapus..dabar man etapas, kur- neturiu nei vienos patinkančios foto... kuo ilgiau žiūriu, tuo trint norisi lotuliukas.gif

na kai kam toks etapas uzsitesia iki begalybes biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 04 29, 11:21)
na kai kam toks etapas uzsitesia iki begalybes  biggrin.gif  biggrin.gif

tikiu, pilnai tikiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 28, 23:11)
Kvietkelis

Idomiai atlikta smile.gif Tik ilgiau ziurint akis paskausta biggrin.gif

QUOTE(BElge @ 2010 04 28, 23:34)
Dedu ir aš savo buitiakus į jb temą, kad nesakytumėt, jog atėjo čia kažkokia į skyrelį ir pliurpia neužsičiaupdama  lotuliukas.gif

Labai grazi serija thumbup.gif

QUOTE(antajo @ 2010 04 29, 11:04)
labai idomu  smile.gif gal placiau butu galima?  4u.gif 

sveikos ir sveiki  bigsmile.gif  (as toks senas pradedantysis )  ax.gif

Sveika sugryzus.... Nepabek vel smile.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 04 29, 11:15)
savas braizas gerai, tik iki jo dar kaip iki menulio (bent jau man biggrin.gif ), nes pati nezinau ko is saves noriu. Viena diena jb, kita ryskiai, kita svelniai... O siaip tas savo stiliaus atradimas kiek skaiciau tai paskutinis etapas, ispradziu techniniai dalykai, daiktu fotografavimas, po to kitu fotografu darbu kopijavimas, nagrinejimas ir t.t..  Cia kaip ir kompozitorium patapt reikia ilgus metus mokytis ir dirbti, aisku kai kam tai igimta ir paprasta,  bet daznai norint pasiekt reikia ugdyt smile.gif

drinks_cheers.gif Tikrai iki savo braizo reikia daaugti.... o mes cia tik pagrindu mokomes...

Narajana, kad ir kokie teisingi ar tikslus tavo pastebejimai ir pasisakymai, taciau mes cia tik pagrindus mokomes ir isvis bandom susipazinti su fotografija, o tu iskarto apie gilius menus pasakoji... Viena yra, kai tai zmogui igimta ir visai kita, kai zmogus tiesiog ateina ismokti to... Manau pasisakymus apie menine fotografija reiketu kelti i jau pazengusiu skyreli tongue.gif Nes pradedantiems tik bereikalingai galva uzgrusi meniniais dalykai ir dar numusi nora mokytis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 29, 01:18)

Nesustok su namų darbais, po to sunku bus prisiversti padaryti, kaip per prievartą darysi(bent jau man taip buvo).
O gėlytėms, vėlgi - trūksta kažko, kompozicijos pagal taisykles... Na bet po nedaug reikėtų kartelę kelti į viršų. Tikrai nekalbu nei piktai, nei ... ar panašiai. Kalbu iš savo praktikos. Nemažai laiko esu praleidus prie krokų parke - praeiviai jau keistai žiūrėjo. Na ir iš visos serijos - viena man patinkanti nuotrauka. Ir nebūtinai ji bus šedevras kitų atžvilgiu. Bet tarkim savo lygiu tu pasieksi kažką suprasi kažką... tarkim kaip panaudoti saulės šviesą fotografavime. Ar net surasi kompoziciją kuri tau patinka. Ar surasi fotoaparato nustatymus, kurie idealiausiai tinka tai dienai ir tai nuotraukai... ar net pažinsi objektyvo silpnąsias ir stipriąsias puses. 
Tiesiog visą šį moralą rašiau, todėl, kad mes mokomės, na bet nebūkime nors sau atlaidžios - bandykime parodyti ką galime geriausio ir po to gavę kritikos tam geriausiam darbui judėti tolyn  4u.gif

Beje, grįžtant prie mano moralo - Narajana įkėlė puikų pavyzdį, viskas taip paprasta. Gėlė ir popierius - bet tu prie tos nuotraukos sustoji ir vis nori sugrįžti.
Kuo toliau, tuo labiau suprantu kad tas gėles ne taip paprasta fotografuot  lotuliukas.gif

Dėkui, už nuoširdų komentarą, vertinu tai mirksiukas.gif
Tik jaučiu, kad labai trūksta teorinių žinių, tai reikės gerokai padirbėt su info kurios prisisiunčiau smile.gif) "Susipažinkit Ekspozicija" , kur rekomendavot. Tik kol kas anglų kalba, o jei rasiu vertingų ir man jau suprantamų dalykų, reiks nusipirkti lietuvių kalba. smile.gif
Gal kam nors taip pat įdomu, galiu pasidalinti. wink.gif
O kaip panaudoti saulės šviesą fotografavimui, taip pat neturiu supratimo.
Tik žinau, kad prieš saulę jau niekad nefotkinsiu doh.gif , geriau šiek tiek pavėsyje. O daugiau apie tai nieko nesusimanau. blush2.gif
Aš labai noriu išmokti pagrindinių taisyklių, ir bent kiek pramokti fotografuoti, iki vasaros kelionių smile.gif Taip lauuukiu. O kaip jums? Ar bandėte keliaujant daryti foto taip pat pritaikant viską ką teko išmokti? Būtų smagu, padaryti kokią temą iš atostogų nuotykių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 29, 08:34)
Tai ne vien vaizdo fiksavimas, o tavo požiūris į supantį pasaulį. Fotografija turi turėti savo veidą, kad kiekvienas pasižiūrėjęs galėtų pasakyti... o čia yra BElge foto, ne todėl, kad joje atpažintų jos vaiką ar ją pačią, o todėl, kad matytųsi braižas. Fotografija tarsi kiekvieno parašas turi būti labai individualus ir lengvai identifikuojamas...

narajana, dėkui už komentarą. Va tokios kritikos labai norisi nuotraukoms, kai jau pramoksti techninius dalykus ir nelabai žinai, į kurią pusę nupulti, užpuola pamastymai kas tau yra fotografija ir ko iš jos nori smile.gif

Su Akasha sutinka, pradinukams tai dar nėra aktualu, bet siūlau išsisaugoti tokius komentarus ateičiai, tikrai pravers smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 04 29, 11:31)
Aš labai noriu išmokti pagrindinių taisyklių, ir bent kiek pramokti fotografuoti, iki vasaros kelionių smile.gif Taip lauuukiu. O kaip jums? Ar bandėte keliaujant daryti foto taip pat pritaikant viską ką teko išmokti? Būtų smagu, padaryti kokią temą iš atostogų nuotykių. smile.gif

as kai keliauju, duodu fotika vyrui biggrin.gif taip ir pati paskui turiu foto su savim, ir pamatau viska.. nerek galvot ka cia fotkint ir kokiu kampu. o pati megaujuosi tiesiog kelione.. o siaip jei turint daugiau laiko, tai visai faina ieskot idomesniu kadru. gali paskaitinet, kaip graziau fotkint gamta.
Atsakyti
dedu kritikai smile.gif
siandien ryte grybus radau zoleje ir rasos laselius , bet dabar jau isnyko smile.gif

user posted image

ir alyvos jau pas mus suzydejo smile.gif tik gal fonas blasko demesi g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 29, 10:53)
as kai keliauju, duodu fotika vyrui biggrin.gif taip ir pati paskui turiu foto su savim, ir pamatau viska.. nerek galvot ka cia fotkint  ir kokiu kampu. o pati megaujuosi tiesiog kelione.. o siaip jei turint daugiau laiko, tai visai faina ieskot idomesniu kadru. gali paskaitinet, kaip graziau fotkint gamta.

as neduodu fotiko neikam.. nebet va paskutiniu metu savo modeliui - nes ji fotkint isinorejo biggrin.gif

QUOTE('chameleon' @ 2010 04 29, 11:48)

ir alyvos jau pas mus suzydejo smile.gif tik gal fonas blasko demesi g.gif

user posted image

man cia sveisa labai labai grazi.. finas nelabai blasko demesio man - man labiau tai kad du dalykai yra fokuse.. buciau kaip nors komponavus kad tik sakele ar tik knyga butu fokuse.. bet cia tik mano nuomone rolleyes.gif
Atsakyti