QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 29, 01:18)
Nesustok su namų darbais, po to sunku bus prisiversti padaryti, kaip per prievartą darysi(bent jau man taip buvo).
O gėlytėms, vėlgi - trūksta kažko, kompozicijos pagal taisykles... Na bet po nedaug reikėtų kartelę kelti į viršų. Tikrai nekalbu nei piktai, nei ... ar panašiai. Kalbu iš savo praktikos. Nemažai laiko esu praleidus prie krokų parke - praeiviai jau keistai žiūrėjo. Na ir iš visos serijos - viena man patinkanti nuotrauka. Ir nebūtinai ji bus šedevras kitų atžvilgiu. Bet tarkim savo lygiu tu pasieksi kažką suprasi kažką... tarkim kaip panaudoti saulės šviesą fotografavime. Ar net surasi kompoziciją kuri tau patinka. Ar surasi fotoaparato nustatymus, kurie idealiausiai tinka tai dienai ir tai nuotraukai... ar net pažinsi objektyvo silpnąsias ir stipriąsias puses.
Tiesiog visą šį moralą rašiau, todėl, kad mes mokomės, na bet nebūkime nors sau atlaidžios - bandykime parodyti ką galime geriausio ir po to gavę kritikos tam geriausiam darbui judėti tolyn
Beje, grįžtant prie mano moralo - Narajana įkėlė puikų pavyzdį, viskas taip paprasta. Gėlė ir popierius - bet tu prie tos nuotraukos sustoji ir vis nori sugrįžti.
Kuo toliau, tuo labiau suprantu kad tas gėles ne taip paprasta fotografuot
Dėkui, už nuoširdų komentarą, vertinu tai
Tik jaučiu, kad labai trūksta teorinių žinių, tai reikės gerokai padirbėt su info kurios prisisiunčiau
) "Susipažinkit Ekspozicija" , kur rekomendavot. Tik kol kas anglų kalba, o jei rasiu vertingų ir man jau suprantamų dalykų, reiks nusipirkti lietuvių kalba.
Gal kam nors taip pat įdomu, galiu pasidalinti.
O kaip panaudoti saulės šviesą fotografavimui, taip pat neturiu supratimo.
Tik žinau, kad prieš saulę jau niekad nefotkinsiu
, geriau šiek tiek pavėsyje. O daugiau apie tai nieko nesusimanau.
Aš labai noriu išmokti pagrindinių taisyklių, ir bent kiek pramokti fotografuoti, iki vasaros kelionių
Taip lauuukiu. O kaip jums? Ar bandėte keliaujant daryti foto taip pat pritaikant viską ką teko išmokti? Būtų smagu, padaryti kokią temą iš atostogų nuotykių.