Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(BElge @ 2010 04 28, 23:34)
Na, jo, su 1/20 reikia laaabai patyrusios rankos, kad nejudantį objektą nufotkint, o judantį vaiką tikrai beveik neįmanoma. Nelabai ką galėjai padaryt, arba ISO kelti kiek fotoaparatas leidžia, arba diafragmą atverti, ką jau ir taip padarei. Arba palaukti, kol vaikas išropos į šviesią vietą. Arba palaukti kitos dienos, kai bus šviesos daugiau smile.gif

Dedu ir aš savo buitiakus į jb temą, kad nesakytumėt, jog atėjo čia kažkokia į skyrelį ir pliurpia neužsičiaupdama  lotuliukas.gif
]

ačiū už pastebėjimus, kviesim šį vyruką ir roposim į šviesą wub.gif o labai jau blogai būtų, jei traukčiau pridedamą blykstę tokiu atveju? g.gif

biutiakai nuostabūs wub.gif

QUOTE(airv @ 2010 04 28, 23:41)
Dar iš temos J/B.

antroji be grūdo man labiau patinka, tik gal fokusas nušokęs į radiatorių? ar aš klystu...

QUOTE(Narajana @ 2010 04 28, 23:56)
tai sumazini rezoliucija 72 virsuje rasau pagal norima dydi

keisdavau truputį kitaip- ačių labai už pamokymą 4u.gif

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 29, 00:49)
Šiandien kartojau:

man labai labai wub.gif noris sugrįžti dar kartą, rodos, lyg nutapyta wub.gif

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 29, 01:18)
Ryškumas gerai, gylis taip pat. Na bet trūksta bent jau man kažko, kas užkabintų ir ilgiau sustotum prie nuotraukos.

Ech, gaila trūksta aštrumo... Na bepigu man komentuot, kai judančio vaiko nefotografavus....

Beje, grįžtant prie mano moralo - Narajana įkėlė puikų pavyzdį, viskas taip paprasta. Gėlė ir popierius - bet tu prie tos nuotraukos sustoji ir vis nori sugrįžti.
Kuo toliau, tuo labiau suprantu kad tas gėles ne taip paprasta fotografuot  lotuliukas.gif

ačiū už pastebėjimus thumbup.gif vikruoliai vaikučiai, bet mokysimės mokysimės 4u.gif

nuoširdūs ir padedantys tobulėti moralai irgi gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 28, 23:11)
Kvietkelis

man jau neberodo sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 29 balandžio 2010 - 07:55
QUOTE(airv @ 2010 04 28, 21:41)
Dar iš temos J/B.
Su vaikais slidi tema...čia tik man kaip mamai gražu? Laukiu kritikos 4u.gif

mane kažkuo traukia pirmasis kadras, grūdas čia labai tinka (plius gelbsti truputuką nuo nušokusio fokuso). Tik nesuprantu, koks čia kadravimas - neatrodo, kad būtų kvadratas, nei 2:3. Aš už standartinių formatų laikymąsi, bent mokymosi pradžioje ax.gif

QUOTE(Tiny @ 2010 04 29, 05:54)
Labas, BElge, gera tave cia matyti  wub.gif

mirksiukas.gif gal kartais pasivaidensiu smile.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 04 29, 06:09)
ačiū už pastebėjimus, kviesim šį vyruką ir roposim į šviesą wub.gif o labai jau blogai būtų, jei traukčiau pridedamą blykstę tokiu atveju?  g.gif

Apie jas nieko nežinau. Mokausi fotkinti su natūralia šviesa dabar.

O aš į šį skyrelį atėjau su šia nuotrauka, ji, aišku, buvo sukritikuota, buvo skaudu lotuliukas.gif Buvo liepta į tą pačią pasižiūrėti po mėnesio smile.gif Dabar žiūriu po beveik metų ir ji man vis tiek patinka. Ot, mamos doh.gif lotuliukas.gif
user posted image
beje, išlaikymas 1/25 blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BElge: 29 balandžio 2010 - 08:23
QUOTE(BElge @ 2010 04 29, 09:17)
O aš į šį skyrelį atėjau su šia nuotrauka, ji, aišku, buvo sukritikuota, buvo skaudu  lotuliukas.gif Buvo liepta į tą pačią pasižiūrėti po mėnesio smile.gif Dabar žiūriu po beveik metų ir ji man vis tiek patinka. Ot, mamos  doh.gif  lotuliukas.gif

wub.gif toms mamoms visi vaikučiai gražūs wub.gif bet aš jau psichologiškai nusiteikiau, kad nesijautrinsiu, jei gausiu velnių už foto... kaipgi kitaip išmoksiu... blush2.gif sunku va taip vienai iš savęs be patarimo mokytis doh.gif

aš tik va gailiuosi, kad daug foto turiu su blykste integruota padarytų... blush2.gif iš pradžių niekaip nesupratau, kodėl gi čia negalima tos blykstės doh.gif dabar jau matau skirtumą... čia iš archyvų... blush2.gif tik jau neperfotografuosiu- mažutės tėtis taip jau nebeišlaikytų lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 29 balandžio 2010 - 08:33
QUOTE(Tiny @ 2010 04 28, 22:15)
Kadangi j/b tema dar nesibaige ikelsiu viena man patinkancia is archyvu

pirma liuks. ir veido ishraishka, ir laiptai, ir guminukai, ir jb labai geras. antra paprasta, tvarkinga.
QUOTE(dangerele @ 2010 04 28, 21:53)
O dabar augaliukai

man pirmoji patiko, nors truputeli kaires man noretusi, ir virshaus. siaip patinka ryshkumo gylis. kazhkaip neblogai ziurisi. antra per tamsi ir siaip kazhko neuzhkabina.
QUOTE(Akasha @ 2010 04 28, 21:59)
Kadangi tema JB, tai vaikucio fotkes tokias ir keliu...

man labai patiko pirmoji, grazhi sypsena, emocija pagauta. nors visai idomu butu pamatyti spalvota. ir augaliukai gavosi labai labai.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 28, 22:15)
nu ir katino minkstumas. tikrai gerai atskleidei, kad jis grazus ir minkstutis smile.gif pirmoj man vos vis virsaus norisi.. o kur pedutes, tai apacios. bet del peduciu tai issilydziau. nors nesu katinu megeja smile.gif o su misku tai man pirma graziau. norisi siandien spalvu smile.gif

viskas teisinga. man tu paciu dalyku norisi (virshaus, apacios), deja, tokie originalai. as ishvis pastebejau, kad nesu didele megeja foto kadravimu. man dazhniausiai originalus formatas geriausias, o kai prikarpau nebepatinka. na gal dar paprasciausiai nemoku. arba bijau sugadint kadra, nors zinoma, kad originala visada pasilieku.
QUOTE(Akasha @ 2010 04 28, 22:20)
O kodel katyte pas kitus seininkus jau? Nes man ji tokia nuostabi  wub.gif  Is foto, tai pirmoje virsuj kiek erdves truksta... antra labai faina... o leteneles, jei nebutu apkarpytos, tai i favoritus eitu....

long story. bet ji pas gerus zmones. ten mano drauge, augino priesh tai rusu melynaja, o dabar dar ir mano brituke prisipliusavo. zodizu matau as ja, bet sirdi pjauna. negalejau pasilikti. ten istorija labai komplikuota..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 29 balandžio 2010 - 08:52
laba ryta

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 28, 12:26)
Ačiū,  4u.gif. Nenorėjau apkrauti savo gėlėm temos

grazu, bet dabar kur paskutin e idejai dar geresne smile.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 04 28, 19:59)

Na o as nezinau kas man sendien pasidare, bet isejus i lauka su dukryte fotkinau ir dziaugiausi vos ne kiekvienu kadru 

man pirmoji nuotrauka thumbup.gif tik gal perdaug astrumo

QUOTE(Maggie @ 2010 04 28, 20:04)
minkshtutes letenytes

o cia zaluma, niekaip neapsisprendziu kuri geresne. mano kuri laika topine foto biggrin.gif  blush2.gif

letenytes , labai grazus kaciukas, o zaluma -pirmoji foto 4u.gif

QUOTE(Tiny @ 2010 04 28, 20:15)
Kadangi j/b tema dar nesibaige ikelsiu viena man patinkancia is archyvu

pirmoji foto smile.gif

QUOTE(Narajana @ 2010 04 28, 21:11)
Kvietkelis

gerai padirbeta, man patiko thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(BElge @ 2010 04 28, 21:34)

buiteko fotosesija patiko , bet man krenta i akis tavo atspindys ant stiklo 4u.gif
Atsakyti
kiek prikalbėta, nebespėju sekti smile.gif labiausiai įstrigo Narajanos gėlė, nerealiai fainai rolleyes.gif

Akashos pirmoji foto, man ryškumas viskas labai fainai, o antrą būtų įdomu spalvotą pamatyt ax.gif

Tiny berniuko pirmoji wub.gif superinė tokia thumbup.gif

Belgės buitiakas fainas, kažką turi, kad žvilgsnis sustoja ir norisi žiūrėti ax.gif

patiko Meadow tas ilgas komentaras ax.gif

Maggie antroji katinuko ir pirmoji miško wub.gif
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 04 29, 10:15)
kiek prikalbėta, nebespėju sekti smile.gif labiausiai įstrigo Narajanos gėlė, nerealiai fainai rolleyes.gif

kodel as jos nematau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2010 04 29, 08:17)
O aš į šį skyrelį atėjau su šia nuotrauka, ji, aišku, buvo sukritikuota, buvo skaudu  lotuliukas.gif Buvo liepta į tą pačią pasižiūrėti po mėnesio smile.gif Dabar žiūriu po beveik metų ir ji man vis tiek patinka. Ot, mamos  doh.gif  lotuliukas.gif
user posted image
beje, išlaikymas 1/25  blink.gif

Na ji iš tiesų gera foto. Jei panagrinėti ją išsamiau, tai gerai, kad yra pirmas ir antras planas skirtingo ryškumo, tai duoda fotografijai apimtį, kas yra labai svarbu. Fotografijos tikslas sukurti trimatį vaizdą dvimatėje erdvėje, todėl viso priemonės tam sukūrimui pateisinamos. Įkomponuota be priekaištų. Vienintelis dalykas ko trūksta šitai foto, kad ji taptų tobula, tai formuojantis apšvietimas. Vaiko veidui trūksta formos. Na tuomet ji taptų visiškai tobulai atlikta foto. Kas va šiame skyrelyje man kliūna labiausiai fotografijose, tai apšvietimo vienodumas, plokštumas it pan.
Šitokios foto geros techniškai ir kompoziciškai tvarkingos, net gali būti veikiančios emociškai, tačiau tai nėra pvz. meninė foto. Aišku čia to ir nesiekta. Tiesiog kalbant apskritai. Kaks turėtų būti sekantis žingsnis. Tai ne vien vaizdo fiksavimas, o tavo požiūris į supantį pasaulį. Fotografija turi turėti savo veidą, kad kiekvienas pasižiūrėjęs galėtų pasakyti... o čia yra BElge foto, ne todėl, kad joje atpažintų jos vaiką ar ją pačią, o todėl, kad matytųsi braižas. Fotografija tarsi kiekvieno parašas turi būti labai individualus ir lengvai identifikuojamas...
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 29, 10:34)
Na ji iš tiesų gera foto.

ir dar vienas dalykas... vieniems viena fotografija gali būti nereali, kitiems ta pati fotografija gali būti visiškas niekalas... čia kaip rašinyje- rašybos, skyrybos klaidas ištaisysime vienodai, bet stilių, požiūrį dažnai vertinsime skirtingai.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 04 29, 09:40)
ir dar vienas dalykas... vieniems viena fotografija gali būti nereali, kitiems ta pati fotografija gali būti visiškas niekalas... čia kaip rašinyje- rašybos, skyrybos klaidas ištaisysime vienodai, bet stilių, požiūrį dažnai vertinsime skirtingai....  blush2.gif

Taip gali jei vertini emociškai... jei taip vertintų pvz. foto konkursų komisija, tai būtų šakės, neprieitų prie jokio rezultato, vienas sakytų, man šita patinka, o man šita. Bet gi ne, kažkaip visi prieina prie vienos nuomonės ir išrenka geriausią. žodžiu yra tie vertinimo kriterijai kuriais vadovaujantis galima pasakyti štai šita gera fotografija, o va šita niekalas. Tiesiog kai turi sukaupusi didžiulę patirtį ir žinias gali vertinti kitus...
Čia va tas pats ir muzikoje, pvz. per TV sėdi komisija ir vertina, gerai tas žmogus intonuoja ar ne. paprastas žmogus gal to intonavimo iš viso nesupranta ir jam tiesiog gražu arba ne. o va komisija vadovaujasi tam tikromis žiniomis ir normomis.Todėl ji ir komisija, todėl ir gali vertinti, juk nekviečia į komisiją visiškai muzikoje nenusimanančių žmonių, kad jie pasakytų, va šitas man patinka, o šitas ne... Fotografijoje ir visame kitame mene yra tas pats...
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 29, 09:46)
žodžiu yra tie vertinimo kriterijai kuriais vadovaujantis galima pasakyti štai šita gera fotografija, o va šita niekalas. Tiesiog kai turi sukaupusi didžiulę patirtį ir žinias gali vertinti kitus...

labai idomu smile.gif gal placiau butu galima? 4u.gif

sveikos ir sveiki bigsmile.gif (as toks senas pradedantysis ) ax.gif
Atsakyti