Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Narajana @ 2010 04 28, 21:11)
Kvietkelis

thumbup.gif dailiai... pateikta įdomiai, atsikartojantis raštas, kompozicija, šviesa. Gražu
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 28, 23:11)
Kvietkelis

bigsmile.gif super... fonas ir gėlė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 04 28, 21:12)
tikrai taip... va todėl ir noriu susekti...  blush2.gif  taip fokusas pabėgęs, toks paplaukęs, nes tas vaikutis nenustygo vietoje, bet taip gražiai man jis čia blush2.gif
sutinku pilnai  4u.gif tik šioje foto man net tas ryškumo nebuvimas nelabai netrukdo  blush2.gif gal po savaitės kitaip žiūrėsiu į ją blush2.gif

Trukdo smile.gif Tikrai trukdo smile.gif
Čia tik mamai labai mielas kadras smile.gif

Parodyk exif šitos nuotraukos smile.gif Įdomu, koks išlaikymas
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2010 04 28, 23:16)
Trukdo smile.gif Tikrai trukdo smile.gif
Čia tik mamai labai mielas kadras smile.gif

Parodyk exif šitos nuotraukos smile.gif Įdomu, koks išlaikymas

čia draugės leliukas 4u.gif
jau pati matau klaidą... išlaikymas bus negeras... bet jei aš jį patrumpinu... sakykime 1/50 1/70... tai man tada tamsi visiškai nuotrauka būna... tądien kaip fotografavau, buvo labai tamsu kambaryje... doh.gif ką patartumėte man blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 04 28, 21:26)
čia draugės leliukas  4u.gif
jau pati matau klaidą... išlaikymas bus negeras... bet jei aš jį patrumpinu... sakykime 1/50 1/70... tai man tada tamsi visiškai nuotrauka būna... tądien kaip fotografavau, buvo labai tamsu kambaryje... doh.gif ką patartumėte man blush2.gif

Na, jo, su 1/20 reikia laaabai patyrusios rankos, kad nejudantį objektą nufotkint, o judantį vaiką tikrai beveik neįmanoma. Nelabai ką galėjai padaryt, arba ISO kelti kiek fotoaparatas leidžia, arba diafragmą atverti, ką jau ir taip padarei. Arba palaukti, kol vaikas išropos į šviesią vietą. Arba palaukti kitos dienos, kai bus šviesos daugiau smile.gif

Dedu ir aš savo buitiakus į jb temą, kad nesakytumėt, jog atėjo čia kažkokia į skyrelį ir pliurpia neužsičiaupdama lotuliukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BElge: 28 balandžio 2010 - 22:45
Oho tik neužuk kurį laiką, prikalbėjot, nuotraukų pridėjot thumbup.gif
gAl tikrai mėnulis veikia, bet patiko beveik visos bigsmile.gif , net katinėliai, ypač pirmoji ir pėdutės wub.gif
Visų nesucituosiu, pasakysiu kas labiausiai "įkrito" į mano akis biggrin.gif
Meadow- tapytos gėlės wub.gif
Tiny- berniukas su/be botų wub.gif
Nu ir Noelles 4 viename, kadangi flicrą aplankiau pirmą, pamaniau, kad čia koliažas,kurio nesupratau. Paskaičius komentarą tapo aiškiau, bet kuriuo atveju man schmoll.gif Jei būtų kurios kitos nutylėčiau biggrin.gif , bet kadangi Tavoji tai prašom wub.gif , gera sužinoti, kad esi paprastas žmogus kaip ir mes visos, -i.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 28 balandžio 2010 - 22:49
Dar iš temos J/B.
Su vaikais slidi tema...čia tik man kaip mamai gražu? Laukiu kritikos 4u.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 04 28, 21:11)
Kvietkelis
gražiai sužaidei raštais. Gėris. Ir gėlė rodos labai fotogeniška.
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2010 04 28, 22:04)
as jei internetui nuotrauka, ivedu rezoliucija 72 arba darau save for web, tada nutrina exif ir sumazina nuotrauka, bet gal kokybe kiek nukencia

tai sumazini rezoliucija 72 virsuje rasau pagal norima dydi ilgoji krastine gali buti nuo 600 iki 900px. Tada eini i Filters/ sharpen/unsharp mask/ nustatai parametrus 100 % (arba 80%)antroje grafoje 0,6 (arba 0,4) nes mažinant foto visada praranda dali ryškumo. tada darai save as web jpg quality nuo 72 iki 100. ir viskas
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 04 28, 18:15)
Meadow, tikrai tapybiška graži foto ax.gif nu aš taip niekaip nesugebėčiau, tai tik žaviuosi kaip jūs tuos augaliukus fotkinat rolleyes.gif

Nereikia savęs nuvertinti, va ką tik savo archyvus pražiūrėjau doh.gif Na bet prisiminimas. 4u.gif

QUOTE(Tiny @ 2010 04 28, 20:18)
Sveikos, vis negaliu sios temos pamirst, turiu bent foto perzvelgt smile.gif

Prašau prisijungti, kada išeina 4u.gif

QUOTE(Noelle @ 2010 04 28, 21:04)
lomografija toks reikalas.... Iš visos juostelės man tulpės fainos tik. Kitos daug labiau  "pačiuožusios" visom prasmėm  smile.gif

ax.gif o kur mano, (gal gali per skype duot)? biggrin.gif Juk stengėsi vaikas...

QUOTE(Tiny @ 2010 04 28, 22:15)
Kadangi j/b tema dar nesibaige ikelsiu viena man patinkancia is archyvu
...ir viena svieziai daryta  smile.gif

thumbup.gif patinka tiek nuotraukos, tiek vertimai į j/b.

Kvietkelis

thumbup.gif Šauniai suderinta.

Akasha, vat aš šiandien ir susimąsčiau ar ne per daug laptopo monitorių pasišviesinus... Gaila neturiu spausdintuvo šalia, o tai būtų galima sulyginti tai ką matau ir kas yra realiai... Teks nuo spintos kelt tikriausiai normalų monitorių.... Plius vakarykščiu rezultatu nelabai buvau patenkinta. Šiandien kartojau:
user posted image

Papildyta:
QUOTE(BElge @ 2010 04 28, 23:34)

Graži serija, gražus vaikutis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 04 28, 19:17)
Na, dar traukiu iš archyvų gėlytę...  blush2.gif

Ryškumas gerai, gylis taip pat. Na bet trūksta bent jau man kažko, kas užkabintų ir ilgiau sustotum prie nuotraukos.

QUOTE(dangerele @ 2010 04 28, 21:53)
sveiki, su namu darbais uzstrigau. Reikia laiko, kad susiguletu siek tiek. Uz tat pasistumejau i prieki su savo gelytem. Matau, kad visai cia i tema busiu smile.gif))

Nesustok su namų darbais, po to sunku bus prisiversti padaryti, kaip per prievartą darysi(bent jau man taip buvo).
O gėlytėms, vėlgi - trūksta kažko, kompozicijos pagal taisykles... Na bet po nedaug reikėtų kartelę kelti į viršų. Tikrai nekalbu nei piktai, nei ... ar panašiai. Kalbu iš savo praktikos. Nemažai laiko esu praleidus prie krokų parke - praeiviai jau keistai žiūrėjo. Na ir iš visos serijos - viena man patinkanti nuotrauka. Ir nebūtinai ji bus šedevras kitų atžvilgiu. Bet tarkim savo lygiu tu pasieksi kažką suprasi kažką... tarkim kaip panaudoti saulės šviesą fotografavime. Ar net surasi kompoziciją kuri tau patinka. Ar surasi fotoaparato nustatymus, kurie idealiausiai tinka tai dienai ir tai nuotraukai... ar net pažinsi objektyvo silpnąsias ir stipriąsias puses.
Tiesiog visą šį moralą rašiau, todėl, kad mes mokomės, na bet nebūkime nors sau atlaidžios - bandykime parodyti ką galime geriausio ir po to gavę kritikos tam geriausiam darbui judėti tolyn 4u.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 04 28, 21:59)
Na o as nezinau kas man sendien pasidare, bet isejus i lauka su dukryte fotkinau ir dziaugiausi vos ne kiekvienu kadru  blush2.gif  Taigi dedu keeta ir la blush2.gif ukiu kritikos, kad nusileisciau ant zemes   ax.gif  Cia gal menulis mane taip paveike  g.gif
Kadangi tema JB, tai vaikucio fotkes tokias ir keliu...

Augaliukai, neįtikina 4u.gif Tikrai sugebi geriau wink.gif ir matėm ne vieną pavyzdį.
Mergaitės nuotraukos patinka, tik pirmosios vertimas į j/b man kliūna, man per aštru. Na nebent man čia vienai.

QUOTE(Maggie @ 2010 04 28, 22:04)
nostalgishka nuotaika, pavargau nuo derinimos prie moxlu ir vaiko. gyvunu fotografuoti nemoku padoriai, bet kelias vertas demesio radau. mano katyte, kuri jau turi kitus seimininkus.

zuzana ax.gif (zhinau, kad horizontas svyra, bet pataisius, nusikerpa ausyte, tad palieku kaip yra. ir labai nemushkit, tada dar nieko neishmaniau apie kompozicija..)

Fainas katinukas, norėčiau tokio. smile.gif. Pirmoji labai labai - bandyčiau tiesint nekerpant ausytės su Distort->Lens Correction. Ir ten galima pasirinkti - edge extention ar kažkas pan. Ir po to su clone tools pasidarbuoti.

QUOTE(jolanka @ 2010 04 28, 22:06)
Sveiki visi, as irgi strigau su ND.

3 ND OK. smile.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 04 28, 23:06)
Na, ir pabaigai... nežinau, kaip jums... na, bet man ši foto labai miela- iš kasdienybės... "Ar tikrai aš jau einu keturiomis?" bigsmile.gif  ax.gif  blush2.gif gal sukritikuokit, nuleiskit ant žemės? žinoma, žaista su PS...
Papildyta:
o aš taip kartais norėčiau susekti exif  blush2.gif

Ech, gaila trūksta aštrumo... Na bepigu man komentuot, kai judančio vaiko nefotografavus....

Beje, grįžtant prie mano moralo - Narajana įkėlė puikų pavyzdį, viskas taip paprasta. Gėlė ir popierius - bet tu prie tos nuotraukos sustoji ir vis nori sugrįžti.
Kuo toliau, tuo labiau suprantu kad tas gėles ne taip paprasta fotografuot lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 29 balandžio 2010 - 00:27
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(BElge @ 2010 04 28, 22:28)
smile.gif Bet tai kad įdomu kaip šioje temoje, šaunuoliai visi, kaip darbuojatės smile.gif Jei nebūčiau tinginė daryt kūrybinių ND, vėl jungčiaus čia, ypač, kol sąrašo temos pradžioje dar neatnaujinot  hihihi.gif

Labas, BElge, gera tave cia matyti wub.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 04 28, 23:06)
Na, ir pabaigai... nežinau, kaip jums... na, bet man ši foto labai miela- iš kasdienybės... "Ar tikrai aš jau einu keturiomis?" bigsmile.gif  ax.gif  blush2.gif gal sukritikuokit, nuleiskit ant žemės? žinoma, žaista su PS...

Man labai patinka spalvos, emocija, nuotaika, labai gaila, kad ryskumo truksta 4u.gif

Kvietkelis

Laabai sauniai. Tvarkinga nuotrauka. Tas fonas taip fainai cia. Nu labai liux bigsmile.gif

QUOTE(BElge @ 2010 04 28, 23:34)
Dedu ir aš savo buitiakus į jb temą, kad nesakytumėt, jog atėjo čia kažkokia į skyrelį ir pliurpia neužsičiaupdama  lotuliukas.gif

Superiniai buitiakai wub.gif

QUOTE(airv @ 2010 04 28, 23:41)
Dar iš temos J/B.
Su vaikais slidi tema...čia tik man kaip mamai gražu? Laukiu kritikos 4u.gif

Man be grudo graziau, o formatas geriau kvadratas 4u.gif

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 29, 00:49)
Plius vakarykščiu rezultatu nelabai buvau patenkinta. Šiandien kartojau:

Jetus, kokios cia geles (labai prasta gelininke is manes blush2.gif ), kokios jos fotogeniskos wub.gif
Papildyta:
Tiesa, labai dekoju uz komentarus maniskem (tiksliau maniskei biggrin.gif ) nuotraukom 4u.gif
Atsakyti