Va va, del to ir keliu cia Nes man pasisodint modeli ir pafotografuot daug lengviau, nei buitiaka iamzint
Gal skelbiam tema 'buitiakai' bet pagal kompozos taisykles?
QUOTE(frederica @ 2010 05 07, 12:25)
svarbu nepraleisti, kuriant meną dėl meno kartais praleidi tiek daug mažų, paprastų džiaugsmų.
tikrai taip
QUOTE(<emigrante> @ 2010 05 07, 12:37)
Va va, del to ir keliu cia Nes man pasisodint modeli ir pafotografuot daug lengviau, nei buitiaka iamzint
man labai patiktų
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 06, 16:57)
kad pirmose f vienodas
QUOTE(laurx @ 2010 05 06, 17:04)
QUOTE(Akasha @ 2010 05 06, 19:39)
Visu pirma tai visose foto fokusas skirtingose vietose... o su nustatymai tai cia kazka sumaisei rasydama ar kaip? ar supratai kokia sito nd esme?
jetus susibalamutinau tai gerai labai atsiprasau
dabar paziurekit ar gerai
f 4.5
f 5.0
f5.6
nu jei dabar negerai , tai eina sikt
QUOTE('chameleon' @ 2010 05 07, 15:08)
o tikrai gerai surasei f? nes man tai bent fonas blanksta, o ne rykseja kaip turetu pagal f
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 07, 13:27)
o tikrai gerai surasei f? nes man tai bent fonas blanksta, o ne rykseja kaip turetu pagal f
joo
'chameleon' nematau as skirtumo. pasirink normalius intervalus kad aiskiai skirtusi, pvz f 4, f 8, f 12.
Dėl buitinių kadrų, tai kiek supratau iš paaiškinimo šią savoką, tai tokie kadrai neįdomūs...kompozicijos taisyklės turėtų padaryti juos labiau "kabinančiais", bet vėlgi - "buitekas" (man fotografijoje tai kaip keiksmažodis skamba)
Jei tema "buitekai" tai nelabai žinau tada ką fotografuoti...neįdomų įdomiai, bet tada jau ne "buitekas" reikėtų kažko konkretesnio, manau
Jei tema "buitekai" tai nelabai žinau tada ką fotografuoti...neįdomų įdomiai, bet tada jau ne "buitekas" reikėtų kažko konkretesnio, manau
sios dienos nuotrauka:)
drugelis
drugelis
Šiandien vaikščiojom po pienes... Tik sausainiai gardžiau nei fotografavimasis
QUOTE(Rico @ 2010 05 06, 11:39)
na pagal viska turbut tokio daikto nebenoriu (irgi galvojau), nes realiai visai nieko, puse velnio, bet visgi daugiau ryshkumo noretusi (nesu tokia totali maniake to ryshkumo, patinka ir blur ir noise, bet kazhkaip pastaruoju metu norisi daugiau tvarkos).
man labiausiai patiko lashas raudonam (rozhej), kitos - per didelis gylis, tamsokos kai kurios. serkshnas butu super, bet man per tamsus, siek tiek daugiau ryshkumo noretusi, gal i kelis dalykus. paskutine foto ishvis atrodo, kad nesufokusuota. lashelis idomus ant zoles.
QUOTE(frederica @ 2010 05 06, 13:25)
Vistik priėjau išvados, kad foto J/B turi būti užkoduota nuo pat pradžių( žinoma jei tai ne juosta), tuomet vertimas pasiteisina.Bet koks atsitiktinis vertimas, slėpimas klaidų man nepasiteisino, vistiek likdavau prie spalvoto varianto, bet tikriausiai čia tik man taip...
Keliu vieną, kuri jau nuo pat pradžių nebuvo gera (spalvota) , galvoju, kad ir J/B jos neišgelbėjo.
Keliu vieną, kuri jau nuo pat pradžių nebuvo gera (spalvota) , galvoju, kad ir J/B jos neišgelbėjo.
as irgi taip manau del jb
man labai patiko foto, ryshkumas, kontrastas, noretusi viso vezimelio gal.
QUOTE(bizyte @ 2010 05 06, 14:44)
svarbiausia kaip jau kažkada čia buvo minėta, kai fokusuoji - nekvėpuoji aš bent jau su savo kitinuku taip darau
as irgi taip darau
QUOTE(robobebras @ 2010 05 07, 09:47)
as vis dar sugriztu su 17mm:
nesuradau ka galima keisti kompozicijoje, kad patobulinti si vaizda, paporinkit jei turit minciu, nes nepritaikau nei vienos taisykles, nebent gal apacia pakirpt, kad horizontas pagal taisykle atsistotu.
antroje sviesa gera labai, reik CPL filtra pirkt tokiem kadram . Reiks paciam iprekint, neprisiruosiu vis.
Aj dar pamirsau pagirti Maggie gerbera, kur fokusas i priekinius lapelius, man patiko. Man patiko kad "siek tiek kitaip nei turetu buti" ir plius duoda geresni gylio efekta. Ta apatine atsisukus priekiu gal kazkiek maiso, bet foto man patiko
nesuradau ka galima keisti kompozicijoje, kad patobulinti si vaizda, paporinkit jei turit minciu, nes nepritaikau nei vienos taisykles, nebent gal apacia pakirpt, kad horizontas pagal taisykle atsistotu.
antroje sviesa gera labai, reik CPL filtra pirkt tokiem kadram . Reiks paciam iprekint, neprisiruosiu vis.
Aj dar pamirsau pagirti Maggie gerbera, kur fokusas i priekinius lapelius, man patiko. Man patiko kad "siek tiek kitaip nei turetu buti" ir plius duoda geresni gylio efekta. Ta apatine atsisukus priekiu gal kazkiek maiso, bet foto man patiko
nuostabu! gal tik siek tiek per tamsu, per daug kontrasto.
kas per filtras?
o! ponui patiko gelynai? malonu
QUOTE(laurx @ 2010 05 07, 01:02)
Keliu is vakarinio pasivaiksciojimo ka turiu:
o! pirmoji amn labai patinka, tokia sodri, "minkshta" ir labai shilta. antroji irgi idomi, bet kazhko truksta ir desine per tamsi, nors gal ir buvo tokia mintis, kad puse shviesi, o puse tamsi.
QUOTE(Noelle @ 2010 05 07, 11:17)
iš fotografinės pusės nekomentuosiu. Bet jėgelė tokių foto albume turėti.
o ka reikshtu fotografine puse? na kompozicija taip, nustatymai. bet realiai ir mene apstu tokiu "momentiniu" nuotrauku ir buitiako. man siek tiek kliuna, kad jei tik dedamos foto "seimos/su vaikais/namuose-kur matosi daiktai" is karto buitis minima. jei butu ta pati foto, bet visas fonas baltas - nuomone skirtusi? na paaishkinkit man, nes matyt jau susipainiojau..
beje, man visai smagus kadras. spalvishkai nieko, bet bandyciau su siltesnem spalvom.
QUOTE(airv @ 2010 05 07, 10:11)
Aš su savo pažaidimais. Nieko "mandro" bet man gerai žiūrisi...radau @ panašią, bandžiau kopijuot
1 geriau.
idomi, tik siek tiek veidas, skruostas ishdeges.
QUOTE('chameleon' @ 2010 05 07, 15:08)
neee. pasidaryk didesni tarpa tarp f, pvz f5, f10, f14, na kad matytum kaip tamseja ir kaip fonas keiciasi.
papasakok kaip supranti esme, jei kazhko nelabai - klausk! padesim.
QUOTE(paprasta @ 2010 05 07, 17:48)
Šiandien vaikščiojom po pienes... Tik sausainiai gardžiau nei fotografavimasis
super grazios foto...kvepia pavasariu
labiausiai patinka pirmoji ir ryskumas ir modeliukas grazus
na ir pienes graziai, kompaziciskai ziurisi...
QUOTE(mergele23 @ 2010 05 07, 17:57)
super grazios foto...kvepia pavasariu
ačiū labai jau sunku buvo šiam modeliukui nustygti vietoje paskutinioji- dar sekundę prašiau patupėti, betgi sausainiai rankose- susigrūsti reikia ir lėkti toliau