Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(laurx @ 2010 05 06, 10:45)
man paciai, tai cia tie latakai labiausiai nervina, bet niekur dabar jau ju nepatrauksiu  doh.gif .

pirmoji visai grazi, tik gal per daug pasviesinai...
labiausiai man patinka spalvotos nuotraukos, tik antroje fono noretusi vientiso ir mamytes zvilgsnio daugiau....
paskutineje butu gerai jei vaikelis visas i kadra tilptu...
(Cia tik mano nuomone:))
Papildyta:
QUOTE(Rico @ 2010 05 06, 11:39)
tiek mano asmenines patirties  ax.gif
keletas pvz:
matosi, kad ryskumo zona l.maza, turiu ir su centru ryskiu, bet sita geriau ziurisi  ax.gif
serksnas
lasiukas

man visai idomi pirmoji nuotrauka..
nuotrauka kur lasiukas ant zolytes...tai noretusi kitokio kadravimo, be to jis man labai vienisas ax.gif
labai patiko kita foto su lasiuku, bet man labai maiso tas isiliejes lasas ir atspindziai nuo blykstes(man taip atrodo, kad cia blykste. g.gif ..)...
paskutineje noretusi visos gelytes su visasi lapeliais blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Noelle @ 2010 05 06, 12:27)
visas foto kartu bet kaip su skaitmena nufotkinau, neaišku kaip paverčiau į jb. Norėjau tik parodyti atspausdintus portretus, kurių šiaip negaliu po vieną rodyt, deja. Todėl kartu ir sukėliau, tokios foto niekas nesisavins  smile.gif O tie portretai atskirai  prie natūralaus apšvietimo daryti.

Prie naturalaus tikrai grazios foto...man labai patinka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergele23 @ 2010 05 06, 10:41)

man visai idomi pirmoji nuotrauka..
nuotrauka kur lasiukas ant zolytes...tai noretusi kitokio kadravimo, be to jis man labai vienisas ax.gif
labai patiko kita foto su lasiuku, bet man labai maiso tas isiliejes lasas ir atspindziai nuo blykstes(man taip atrodo, kad cia blykste. g.gif ..)...
paskutineje noretusi visos gelytes su visasi lapeliais blush2.gif

Dekui uz komentarus 4u.gif

kur lasiukas ant zolytes norejau parodyti kaip isplautas fonas, pati nematau toj nuotraukoj kazko ypatingo... ax.gif tiesiog su ta extension tube diafragmos neina priverti, todel ryskumo zona buna labai maza... ir rankinis fokusas... o zoliu aplink buvo ir daugiau, tiesioj ju nebesimato...
Fotografuota be blykstes visose nuotraukose, ten tiesiog atspindziai...
O paskutinej ryskumo zona deja tokia maza... bet man patinka, kad tik krasciukai fokuse ax.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Daug nuotraukų pridėjot, smagu, kad darbuojatės thumbup.gif
Labiausiai įstrigo robobebro būgnas, noelles dailininkas, Akashos mergytė gelėta suknyte. Vistik priėjau išvados, kad foto J/B turi būti užkoduota nuo pat pradžių( žinoma jei tai ne juosta), tuomet vertimas pasiteisina.Bet koks atsitiktinis vertimas, slėpimas klaidų man nepasiteisino, vistiek likdavau prie spalvoto varianto, bet tikriausiai čia tik man taip...
Keliu vieną, kuri jau nuo pat pradžių nebuvo gera (spalvota) , galvoju, kad ir J/B jos neišgelbėjo.

user posted image

bandžiau atspindžius languose paslėpti, per tamsi?

Trumpai apie objektyvus - neseniai įsigyjau Tamron 17- 50mm, f2,8. tiesa be VS, prieš pirkdama buvau išsinuomavusi ir Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM, taigi skirtumai - kaina( Tamronui +), fokusavimo greitis( canonui +), dėl VS nieko negaliu pasakyti. Daugiau didelio skirtumo nepajutau. Kol kas patenkinta. Tačiau fiksas yra fiksas,ir nors turiu tik pigųjį 50 - tuką, vistik tai yra gėris biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 06 gegužės 2010 - 12:27
gerberos

user posted image

siek tiek truksta apacios?
user posted image

cia keistokas formatas, bet nelabai buvo padaryt kaip kitaip..
user posted image
Atsakyti
keliu sios dienos foto
user posted image
Atsakyti
laba

nu sauniai jus pavaret smile.gif , ir kiek foto prideta thumbup.gif

akashos man patiko koliazas, robobebro skalb dugnas super geras vaizdas thumbup.gif ,
Noelle patiko gele, magie ,
kas cia dar gero buvo g.gif skaiciau skaiciau ir pamirsau doh.gif

man tai reikia nd atlikt blush2.gif , reiks pabandyt siandien
Papildyta:
QUOTE(laurx @ 2010 05 06, 08:45)

antra man miela foto 4u.gif
Atsakyti
Laba! Kiek graziu foto pridejot! bigsmile.gif Skaitau vis,puse nesuprantu blush2.gif
Reikia kazkaip namu darbus atlikt blush2.gif Tik pirma suprantu,ko norima doh.gif
Uztat skalbimo masina iskart pazinau doh.gif lotuliukas.gif Matyt,per daznai ten ziuriu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 05 06, 12:25)

cia keistokas formatas, bet nelabai buvo padaryt kaip kitaip..
user posted image

sita man labai patinka. idomiai pateikta.. ir formatas man geras smile.gif gat ta trecia gele truputi maisosi - o gal ir nea.. vien zodziu man patiko smile.gif

Mergele, jeigu to vaikukiu portretas butu tik veidukas taip apsviestas - man patinktu, dbr man rankete nelabai .. lyg atskira dalis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antajo: 06 gegužės 2010 - 12:46
Nezinau ar iseis viska pakomentuoti doh.gif Tempai cia ziuriu nerealus ir nesupykit, jei ka netycia praleisiu...

QUOTE(ohara @ 2010 05 05, 22:52)
aš vis nerandu ką pafotkint,tai atvelku savo "vaika"  lotuliukas.gif  blush2.gif

Suniuko poza ir platus kampas man cia visai nieko ziurisi... tos ilgos kojytes nuotraukai suteikia idomumo... Ryskumo gal ir truksta, bet ko reikia noreti is kitinuko....

QUOTE(laurx @ 2010 05 06, 10:45)
Dedu ir as savo vakarykscius pasizaidymus:

Man pirmoji patiko, gal kiek virsuje erdves noretusi, bet kai bandymai manau visai geri... smile.gif
O paskutinj kokia sviesa naudojai, nes matau, kad ir is nugaros kazkoks apsvietimas yra? Anrtoji kazkaip nekabina, na truksta kazko, gal akyciu tavo ar vaikucio, na nors vieno zvilvsnio i kamera, kad uzsimegstu risys...

QUOTE(Rico @ 2010 05 06, 11:39)
tiek mano asmenines patirties  ax.gif
keletas pvz:

Labiausiai tai lasiukas ant rozes lapo istrigo...
Apie toki varianta as irgi galvojau, tik nezinau ar tai mane tenkins... nes tarkim filtras tikrai nepasiteisino ir nepatiko... nors pazaidimams kartais suvartoju... smile.gif

QUOTE(frederica @ 2010 05 06, 13:25)

Na lyg ir nieko, bet tuo paciu ir bardakelis... JB tamsokas truputi, o ant langu atspindziu nereikejo slepti...

QUOTE(Maggie @ 2010 05 06, 13:25)

Pirma paplaukus ir man tai nepatinka.. antroje tikrai labai truksta erdves... Paskutine geresne, formatas man patinka, tik va fokuso man noretusi i gerberos viduriuka, o ne i priekinius ziedlapius...

QUOTE(mergele23 @ 2010 05 06, 13:33)
keliu sios dienos foto

Man patinka tokios israiskingos foto... Labai ziurisi, tik va kaip ir Antajo minejo, rankyte siuo atveju trukdo, o gele gal kiek labiau noretusi matyti...

Dar kazkas del grudo mano mergytes nuotraukoje minejo... siuo atveju zinau, kad jo daugoka, bet labai jau tamsu buvo ir kitaip nesigavo... blush2.gif Nesitvarko mano canoniukas su triuksmais... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 05 06, 12:25)
Keliu vieną, kuri jau nuo pat pradžių nebuvo gera (spalvota) , galvoju, kad ir J/B jos neišgelbėjo.

oi kokia faina, momentas geras pagautas, mergytės dailumas... bigsmile.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 05 06, 12:25)

pirmoj ryškiausia gėlė įdomiai žiūrisi, bet visumoj kažkas kliūva, nežinau tik kas g.gif antra nelabai, o paskutinė faina rolleyes.gif

QUOTE(mergele23 @ 2010 05 06, 12:33)
keliu sios dienos foto

man gal per tamsi g.gif sunku kažkaip vertint blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 05 06, 13:37)
Ryskumo gal ir truksta, bet ko reikia noreti is kitinuko....

svarbiausia kaip jau kažkada čia buvo minėta, kai fokusuoji - nekvėpuoji biggrin.gif aš bent jau su savo kitinuku taip darau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 05 06, 13:40)

man gal per tamsi g.gif sunku kažkaip vertint blush2.gif

neseniai perskaiciau viena minti - menine foto turi papsakot daugiau negu parodyt smile.gif
tai va taip ir vertink - daug tau ji pasakojo ar is viso nieko nesako 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 05 06, 12:45)
neseniai perskaiciau viena minti - menine foto turi papsakot daugiau negu parodyt smile.gif
tai va taip ir vertink - daug tau ji pasakojo ar is viso nieko nesako  4u.gif

tik dar nepamirškit, kad fotografijos pradžiamoksliuose esam, o ne meninės fotografijos temoje smile.gif
Tos pirmosios foto nieko daug ir nepasakys, apart to, ar žmogus jau išmoko fokusuot, diafragmą kaitaliot, norimus rezultatus išgauti... Ar tik ne šiandien buvo klausimas, koks skirtumas tarp fotoaparato su objektyvu ir be objektyvo, tai vat... Nereikalaukit daug pradžioje nei iš savęs nei iš kitų. Labiau pramokę kantrybės su mažiau pažengusiais turėkit smile.gif tokie tad pamąstymai
Atsakyti