http://www.prodesign...e-juodai-balta/
jb vertimas
QUOTE(Akasha @ 2010 05 05, 21:54)
O koks pas tave objektyvas... kazkaip smalsu pasidare, kai paminejai.... As vis ziurineju ir nezinau ties kuriuo apsistoti.... Noriu ir zoomo nemazi ir sviesau o dar ir ne uz kosmine kaina isvis butu rojus... noriu greiciausiai neimanomo..
mano tamron 17-50 f2.8 VC versija, nu kaip Forgetes. As irgi galiu ji pagirti. Siaip VC kaip ir nebutinas, bet mano fotikas su filmavimu, tai pasiemiau sita versija, filmavimui labai didelis bonusas. Nezinau kiek tame tiesos, bet eina gandai, kad versija be VC labai nezymiai astresne, bet kazkiek prastesne build quality, CA su didesnem bedom, fokusuoja lyg leciau, nu zodziu galvos skausmas. Jei be filmavimo tai greiciausiai imciau non-VC del jo kainos, bet eiciau pries tai gyvai paciupinet abu variantus. Pats pirkau neciupinejes . Del to VC, tai kartais zmones sugalvoja, kad VC(IS, VR) gelbeja bet kuriuo atveju, ir jie gales fotkinti su didesniu islaikymu - bet jis gi gelbeja tik subjektui, o judancio objekto juk jis nesustabdys.
O zumo bus mazai... Man tai patinka platus kampas, jei tau nelabai reikia jo, o reikia kad tiesiog geriau kambary issitektum negu 50mm, apmastyciau koki 24-70 ar pan, reik tik reviewsus pasiskaityt kas ten gero panasiam intervale, nesidomejau.
I didziaja puse zuma gali pasitikrint ant savo fotkiu, kokio tau uztektu - imi savo 50mm fixo nuotrauka (tarkim pro langa nusifotkini matoma vaizda) ir proporcingai cropini iki (tavo pixeliai)*50mm/xxmm - va tiek kiek nukropinai butu pilnas kadras ant xxmm zoomo.
nu privapejau, bet cia tik mano kukli ir daugiausiai teorine patirtis, tai ziurek i ja atsargiai
QUOTE(robobebras @ 2010 05 06, 10:10)
mano tamron 17-50 f2.8 VC versija
O zumo bus mazai... Man tai patinka platus kampas, jei tau nelabai reikia jo, o reikia kad tiesiog geriau kambary issitektum negu 50mm, apmastyciau koki 24-70 ar pan, reik tik reviewsus pasiskaityt kas ten gero panasiam intervale, nesidomejau.
aš neapsisprendžiu, kurį imti o leidimą pirkti jau gavau reik greičiau rinktis, kol leidimo neatmetė
Sveikos, kol cia rasiau, maze issjunge laida is razete , tai komentuoju dar karta .
Mergele, grazus ziedai
Noelle, patiko senuku veidai, o dar labiau ideja .
Robobebreas, geras papokstavimas, kol neparasei nesupratau kas tai.
Akashos, vystanti tulpe patiko .
Paprasta, grazi mergaite, tik man spalvos nelabai, veidelis per daug geltonuoja ir dirbtinis spindulelis nelabai .
Corrie, pirma patiko, antroj man kompoziciskai nesiziuri .
Ohara, grazus suniukas, sorry, zinok nemoku komentuot gyvunu foto .
Dedu ir as savo vakarykscius pasizaidymus:
man paciai, tai cia tie latakai labiausiai nervina, bet niekur dabar jau ju nepatrauksiu .
Mergele, grazus ziedai
Noelle, patiko senuku veidai, o dar labiau ideja .
Robobebreas, geras papokstavimas, kol neparasei nesupratau kas tai.
Akashos, vystanti tulpe patiko .
Paprasta, grazi mergaite, tik man spalvos nelabai, veidelis per daug geltonuoja ir dirbtinis spindulelis nelabai .
Corrie, pirma patiko, antroj man kompoziciskai nesiziuri .
Ohara, grazus suniukas, sorry, zinok nemoku komentuot gyvunu foto .
Dedu ir as savo vakarykscius pasizaidymus:
man paciai, tai cia tie latakai labiausiai nervina, bet niekur dabar jau ju nepatrauksiu .
Laba diena, gal zinote kas Vilniuje moko PS pradmenu? Gal kazkuri is Jusu apsiimate mokinti?
kas dar del technikos, tai yra tokie pokstai kaip extension tube ir tele-converter ir close-up filtrai.
Del macro fotografijos yra du variantai, kurie aprasomi va cia filtrai vs tubai.
Jei truksta mm (kas man aktualu, del 50mm ribos) tai nenoredamas leisti nauju 5k Lt naujam GERAM objektyvui, dairausi i telekonverteri 2x, kuris, kaip supratau padarytu mano linze is 17-50 i 34-100mm, o 100 man jau visai padorus skaicius. Kol kas saudau informacija kai turiu laiko, gal ka nors gero iprekinsiu kada nors
jei ka nusnekejau, pataisykit
Del macro fotografijos yra du variantai, kurie aprasomi va cia filtrai vs tubai.
Jei truksta mm (kas man aktualu, del 50mm ribos) tai nenoredamas leisti nauju 5k Lt naujam GERAM objektyvui, dairausi i telekonverteri 2x, kuris, kaip supratau padarytu mano linze is 17-50 i 34-100mm, o 100 man jau visai padorus skaicius. Kol kas saudau informacija kai turiu laiko, gal ka nors gero iprekinsiu kada nors
QUOTE(robobebras @ 2010 05 06, 08:59)
kas dar del technikos, tai yra tokie pokstai kaip extension tube ir tele-converter ir close-up filtrai.
As irgi domejausi truputi, nusipirkau pigu extension tube, bet tai reiskia, kad su objektyvu neturi kontakto, taigi diafragma pasidaro 0, nes su tais objektyvais kur turiu diafragma nesireguliuoja ant objektyvo, o tik fotike... tai issiaiskinau veliau, bet siaip idomu pazaisti, o ir kaina nedidele gavosi (apie £8)
taigi, su diafragma 0 ryskumo zona reguliuojasi (aisku, labai mazai) uzdedant ar nuimant ziedus (tas tube sudarytas is 5 ziedu) bei keiciant objektyva- su 18-55mm is labai arti galima fotografuoti, o su 55-200 is toliau, na, bet kaip susikombinuosi....
tiek mano asmenines patirties
keletas pvz:
matosi, kad ryskumo zona l.maza, turiu ir su centru ryskiu, bet sita geriau ziurisi
serksnas
lasiukas
QUOTE(Noelle @ 2010 05 05, 12:09)
Tiesa, nekomentuokit skaitmeninės foto, jb nepatinka ir man ir sharpo gal perdaug. Bet kad matytumėt su kokia programa bandžiau mažinti ir t.t.
man patinka tavo foto o cia spec. apsvietima naudojai? Ar cia lango sviesa
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 05 05, 13:10)
vuo, apkomentavau. Dedu savo vakaryksti papokstavima:
nu nieko sau, tikrai neatspeciau kad cia skalbimo masinos bugnas labai idomi nuotrauka
Hi, Rico,
diafragma nepasidaro 0, ji pasidaro wide open. Pvz Akashos fixui ji bus 1.8 be galimybes pakeisti, mano bus 2.8. Plius be elektronikos dingsta autofokusas.
Del mano telekonverterio tai paskaiciau kelis komentarus ir gaunasi, kad geriau pirkti pigia linze negu sita daikta, nes su 2x zoomu F pasidaro irgi 2x, ir is mano 2.8 taptu 5.6. Be to astrumas dingsta, tai vapshie jokio privalumo pries koki pigu televyka. Variantas atmestas
laurx, man su vidurine mazdaug ok, pirmoje noretusi studijino fono ir nenukirstos galvos. Paskutine suspausta, bet siaip lyg ir normoj.
p.s. aciu uz komplimentus mano foto, meno nelabai ten yra, siaip kazkaip grazu. Su blicu fotkinau aisku, tamsoka ten . O be apdorojimo kompu tikrai ne tokia efektinga ji atrodo
diafragma nepasidaro 0, ji pasidaro wide open. Pvz Akashos fixui ji bus 1.8 be galimybes pakeisti, mano bus 2.8. Plius be elektronikos dingsta autofokusas.
Del mano telekonverterio tai paskaiciau kelis komentarus ir gaunasi, kad geriau pirkti pigia linze negu sita daikta, nes su 2x zoomu F pasidaro irgi 2x, ir is mano 2.8 taptu 5.6. Be to astrumas dingsta, tai vapshie jokio privalumo pries koki pigu televyka. Variantas atmestas
laurx, man su vidurine mazdaug ok, pirmoje noretusi studijino fono ir nenukirstos galvos. Paskutine suspausta, bet siaip lyg ir normoj.
p.s. aciu uz komplimentus mano foto, meno nelabai ten yra, siaip kazkaip grazu. Su blicu fotkinau aisku, tamsoka ten . O be apdorojimo kompu tikrai ne tokia efektinga ji atrodo
QUOTE(Akasha @ 2010 05 05, 14:24)
Man gal kiek per daug grudo...
apie baubus, man patinka, si foto su paslaptimi ir visi seseliai liuks.
tulpe grazi, nors ir lapeliai ne visi matosi ir tulpe jau ne pirmama jegu zydejime..perteikta graziai ir cia grudas man patinka
Papildyta:
QUOTE(paprasta @ 2010 05 05, 20:27)
corrie, ačiū... nematau tavo foto
o ką galvojat apie tokią kadruotę? labai jau blogai... man tai kažkaip žiūrisi
o ką galvojat apie tokią kadruotę? labai jau blogai... man tai kažkaip žiūrisi
man patinka ir tas spindulelis tikrai mpagyvina nuotrauka
Papildyta:
QUOTE(corrie @ 2010 05 05, 21:47)
gal galit truputi pakomentuot namu darba baltas baltam.
as suprantu kad jo tikslas ismokt susitvarkyt su balto objektu baltame fone kad nepaskestu ir tuo paciu pasimokyt kompozicijos. ar teisingai suprantu?
o uzuomina apie kiausini? cia tik viena is galimybiu?
as suprantu kad jo tikslas ismokt susitvarkyt su balto objektu baltame fone kad nepaskestu ir tuo paciu pasimokyt kompozicijos. ar teisingai suprantu?
o uzuomina apie kiausini? cia tik viena is galimybiu?
pirmoji grazesne, kaip kazkas minejo truksta ryskumo...grazi nuotrauka
Papildyta:
QUOTE(ohara @ 2010 05 05, 22:52)
Kiek foto..
suniukas graziai pozuoja, man nepatinka aplinka...
QUOTE(mergele23 @ 2010 05 06, 10:05)
man patinka tavo foto o cia spec. apsvietima naudojai? Ar cia lango sviesa
Papildyta:
visas foto kartu bet kaip su skaitmena nufotkinau, neaišku kaip paverčiau į jb. Norėjau tik parodyti atspausdintus portretus, kurių šiaip negaliu po vieną rodyt, deja. Todėl kartu ir sukėliau, tokios foto niekas nesisavins O tie portretai atskirai prie natūralaus apšvietimo daryti.
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 05 06, 10:06)
Hi, Rico,
Rimtai del diafragmos... sergu, galva neveikia... na, tik fotike rodo 0, ir paskui nuotraukos parametruose irgi nuliai, isskyrus islaikyma ir ISO...
bet rimti extension tubai tai turi kontaktus ir viskas reguliuojasi... tad pagal poreikius... ir galimybes.... as irgi truputi apie telekonverterius ziurinejau, bet nieko gero taip ir nezinau...