Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ryški @ 2010 05 05, 22:15)
Sveikos fotografės...
Atrodo mano padangėje nusimato šviesulys, gavau palaiminimą apsižiūrėt fotoaparatus. Kalbu apie gerus fotoaparatus.  rolleyes.gif
Tai sakau pas jumi užsuksiu ir paprašysiu pasidalinti su manim šia informacija. Kokį pirkti, į ką atkreipti dėmesį. Ką duoda fotoaparatas su objektyvu ir be jo? Ar be jo geras fotoaparatas neturės tiek galimybių?
Būčiau dėkinga  4u.gif

tai be objektyvo, tik su body, tu nepafotkinsi isvis biggrin.gif bet galima pirkti arba vien body, o objektyva atskirai, arba jau sukomplektuota su taip vadinamu kitiniu objektyvu. geriau pirkt atskirai, nes kitiniai dazniausiai tamsus, gan universalus, o nuo to kokybe blogesne. pirma nuspresk uz kokia kaina nori, ka zadi fotograzuoti..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 05, 22:24)
tai be objektyvo, tik su body, tu nepafotkinsi isvis biggrin.gif bet galima pirkti arba vien body, o objektyva atskirai, arba jau sukomplektuota su taip vadinamu kitiniu objektyvu. geriau pirkt atskirai, nes kitiniai dazniausiai tamsus, gan universalus, o nuo to kokybe blogesne. pirma nuspresk uz kokia kaina nori, ka zadi fotograzuoti..

Nu va pasirodo nusišnekėjau blush2.gif

O už kokią sumą galėčiau nupirkt normalų fotiką su tais atitinkamais pribumbasais?
Fotkint noriu aišku labiausiai vaikus. Bet šiaip norėčiau pasitobulint šioj srity aplamai ir galbūt kadanors fotografuot ne tik savo šeimą.
Atsakyti
Noelle man tavo seniukai tokie grazus, grazus kaip zmones. tokie su emocijom. Matosi kad zmones ne lietuviski smile.gif

robobebras sedevrus varo su skalbiankem, nu grazu, net pavydu kad pastebi tokius dalykus rolleyes.gif

Maggie as visai negalvodama nugriebiau distancini. pirkau amazon.com fotika ir ten kazkaip pasiule, kainavo kelis $ ir paemiau. Na gavau tai irgi be instrukcijos biggrin.gif du mygtukai kazka daro, kiti neaisku ka. va kaip sitoj nuorodoj.
http://www.amazon.co...t...7755&sr=8-1

Akasha man tavo tulpe patiko tik ta deme kairiam kampe nblasko demesi. O triuksmas visai gerai ziurisi. pati slankioju apie tulpes bet nieko gero neismastau, laukiu kol pavys. ir kaip maggie labai noriu pabandyti macro biggrin.gif

paprasta grazi tavo mergina, man toks kadravimas, spalvos. bet truksta akytese bliku. tokios negyvos akys atrodo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryški @ 2010 05 05, 22:28)
Nu va pasirodo nusišnekėjau  blush2.gif

O už kokią sumą galėčiau nupirkt normalų fotiką su tais atitinkamais pribumbasais?
Fotkint noriu aišku labiausiai vaikus. Bet šiaip norėčiau pasitobulint šioj srity aplamai ir galbūt kadanors fotografuot ne tik savo šeimą.

is manes gal ne kokia patareja.. siaip kaip pirmam fotikui, gal nebutinai su daug pribumbasu smile.gif siaip uztektu ir gero skaitmeninio, bet jei norisi dar geresnio, tai tada veidrodinis.. nuo kiek ju kainos prasideda, tai nzn.. bet kokiu 3 tukst tai turbut reiktu, jei pirktum atskirai objektyva. bet manau pradziai uztektu ir kitinio, kad suprastum kas ta fotografija ir pajaustum ko nori. o tada jau galetum investuot ir i geresni objektyva..

bet gal kas protingesnis patars smile.gif siaip yra atskira tema apie fotoaparatus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 05 05, 22:47)

paprasta grazi tavo mergina, man toks kadravimas, spalvos.  bet truksta akytese bliku. tokios negyvos akys atrodo  unsure.gif

ačiū 4u.gif pabandysim kažką pagerinti ax.gif
Atsakyti
Kiek foto.. bigsmile.gif thumbup.gif wub.gif

aš vis nerandu ką pafotkint,tai atvelku savo "vaika" lotuliukas.gif blush2.gif

augalų kai fotografuot nemėgstu tai bent į temą kad jb... blush2.gif kai geresnio uz kitini objektyva kolkas neturiu tai... stebuklu ir nesitikiu,o kai pas mane abi dar rankos kairios kaip sakoma (nors istikro as kairiarankė tai galiu sakyt dešinios rankos abi), ko čia ir norėt... doh.gif blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 05 05, 22:52)
aš vis nerandu ką pafotkint,tai atvelku savo "vaika"  lotuliukas.gif  blush2.gif

Cia gal su blykste fotografavai? Sofos krastas isdeges labai. Ir pilkokas j/b sakyciau... 4u.gif
Atsakyti
Laba,
Ieškojau kaip paversti spalvotą į jb. Radau kelias nuorodas, iš pirmo žvilgsnio rodos įdomias.
http://www.northligh.../bwfromcol.html
http://digital-photo...black-and-white

pasidalinkit jei turit kitų nuorodų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 05 05, 14:09)
pirmos nedeciau i interneto platybes smile.gif bet cia tik mano nuomone  4u.gif

matau cia veina kalida kuri ir sukele jas - nes veidukas pasviestas is priekio ir daug sviesintas ( manau verciant jb)

nededu. tik trumpam, man ji pasirode idomi, be to ten nelabai kas ir matosi blush2.gif bet vengiu tokias deti zinoma.

pershviestas? hm. fotografuota diena, labai geras apshvietimas nuo lango buvo. man atrodo nepershviestas, ziuriu dabar originala, kaip ir ner ten seseliu per daug g.gif
QUOTE(airv @ 2010 05 05, 14:48)
Norėjau paklausti apie nustatymus fotografuojant miške judančius objektus, kokie turėtų būti? Su vaikais buvome, visiška nesekmė gavosi  doh.gif
Man JB patiko, tik užrašą ant marškinėlių naikinčiau wink.gif kliūna akis ten.

hm, sunku pasakyt, mishke tamsu. jei "priemishkyje", tai dar galima pazaisti su shviesa, bet kaip vaikus fotkint, nezinau, gal velgi, kaip per renginius, tik su blykste..
man irgi uzhrashas uzkliuvo. beje, man geresne spalvota, tik tamsoka, as shviesinciau.
QUOTE(Akasha @ 2010 05 05, 14:24)
Dedu ir as siokius tokius nupusimus...
Apie baubus...

o, kokie idomus kadrai ir netipishki, pripratau prie tavishkiu ryshkiu, glotniu.
man labai patiko abudu, ypac tulpe. triukshmai tokie faini, kompozicishkai idomus,.
QUOTE(dangerele @ 2010 05 05, 14:32)
Tik padariau isvada, visada jei eisiu fotografuoti turesiu konkretu tiksla ko noriu ir ko reikia. Nes jei bandysi gaudyt, ir zmones, ir aplinka, pastatus, ir panninga daryt tai is vis pasimesi nustatymuose ir nepadarysi nei vinos nuotraukos.
Grizus pamaciau kad is vis nieko vertos foto ir galima visas trint lauk.

labai sutinku. as [pastebejau kad kai yra uzduotis (seseliai, rashtas, atspindys) - tai ir susikaupi ties tuo. o kai eini be tixlo, retai kada padarai geru kadru, bet velgi gal cia priklauso nuo zmogaus budu ir nuotaikos. bet man labiau patinka turet is anksto plana. ir nesimetyt.
QUOTE(robobebras @ 2010 05 05, 15:49)
Akasha tau aciu uz super smile.gif, bet tai kokia tu motera jei skalbiankes nezinai biggrin.gif? As cia vis testuoju savo objektyvo platuji kampa, deja siuo atveju jis per siauras paimt

lotuliukas.gif galvojau foto kaip foto. nesigylinau. dabar kai suzinojau, kad cia skalbimo mashinos vidus, foto pradejo nerealiai patikti. ir tokia ishvada pasidariau, visgi kartais geriau zinot, kas nuotraukoje, lengviau ivertint (anksciau patiko tas paslaptingumas, kai reikejo paciai susimastyt ka matau, abstrakciose fotkese). fotkinai, zinoma, su blykste?
QUOTE(paprasta @ 2010 05 05, 15:51)
Mano mazgė gaudė vandenį šiandien  ax.gif bet net nežinau..mest lauk gal į šiukšlių dėžę... nesu tikrai šia foto... doh.gif

o kokia smagi foto. noretusi dar II varianto, kur fokusas i vandeni butu blush2.gif ir jb, o ne sepios.
QUOTE(ohara @ 2010 05 05, 22:52)
aš vis nerandu ką pafotkint,tai atvelku savo "vaika"  lotuliukas.gif  blush2.gif

truksta ryshkumo.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 05 06, 09:35)

o kokia smagi foto. noretusi dar II varianto, kur fokusas i vandeni butu blush2.gif ir jb, o ne sepios.

ačiū 4u.gif būtinai dar bandysiu su vanenuku thumbup.gif thumbup.gif man dabar sepios periodas doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif bet darysim ir jb.... šeštadienį mažutei septyni mėnesiai, tad trauksim vonelę į šviesą ir bus fotosesija su vandeniu blush2.gif tikiuosi, kas nors gausis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 05 05, 19:27)
o ką galvojat apie tokią kadruotę? labai jau blogai... man tai kažkaip žiūrisi blush2.gif

man ši tokia faina ir tas spinduliukas gerai žiūrisi ax.gif

Robobebro skalbiankė patiko smile.gif

Ohara, man irgi aštrumo trūksta smile.gif

aš neturiu ką parodyti, mažai fotkinu ir vis man nepatinka ir nepatinka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 05 05, 21:52)
augalų kai fotografuot nemėgstu tai bent į temą kad jb... blush2.gif  kai geresnio uz kitini objektyva kolkas neturiu tai... stebuklu ir nesitikiu,o kai pas mane abi dar rankos kairios kaip sakoma (nors istikro as kairiarankė tai galiu sakyt dešinios rankos abi), ko čia ir norėt... doh.gif  blush2.gif

labai platus kampas, kojos tokios ilgos ilgos. (jau mintyse matau fotografo aky sita nuotrauka su nupiestom rodyklem biggrin.gif ) Nera fokuso, astrumo, kontrasto. Ir tas kadravimas is virsaus man labai nelabai.

QUOTE(Noelle @ 2010 05 06, 07:39)
Laba,
Ieškojau kaip paversti spalvotą į jb. Radau kelias nuorodas, iš pirmo žvilgsnio rodos įdomias.
http://www.northligh.../bwfromcol.html
http://digital-photo...black-and-white

pasidalinkit jei turit kitų nuorodų  smile.gif

aciu Noelle 4u.gif
Atsakyti