Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Gitusia @ 2010 05 05, 13:50)
Laba diena 4u.gif
naujokė aš jūsų temoje ax.gif
nusipirkau šiandien SONY DSC-W320 SILVER

Daug ko dar nežinau, bet svarbiausia - nėra ten LT instrukcijos verysad.gif

Klausimas Nr. 1 - kaip padaryti, kad nuotraukose būtų data?
Gal kas galėtų ir su instrukcija pagelbėti? Nuorodą kokią įmesti?

siaip tarp fotografu yra tokia nuomone, kad data ant foto yra blogis. Pilnai ir as su tuo sutinku. Data yra exife, ir jei labai noresi, pries spausdinant gali su softu uzsidet.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 05 04, 23:47)

man si atrodo geriausia is visos serijos su roze, tik noretusi fokuso ant to pirmo lapelio.. tada kita issilietu ir butu dau svelnumo pojutis. ai, dar biskiuka per daug ireminta man ji smile.gif

QUOTE(airv @ 2010 05 05, 00:01)
O "plepalų" temos nėra jau? Nuoroda neaktyvi - meta klaidą  g.gif

plepek cia tongue.gif

QUOTE(multti @ 2010 05 05, 07:17)

pirmas veidas per daug raudonas. kazkas su slapvom nelabai.. ir manau kad ant tokios foto vertei ir jb - todel nelabai ir jn gavosi. siaip portretukas mociutes ir tiek.. pritariu Noelle - reiktu kur veiksme pagaudyt ja, nes jeigu nesudomi sviesa, emocija kazkokia spec tada portretas leika tik portretu smile.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 05 05, 09:05)

maudynes
user posted image

nesakysiu
user posted image

pirmos nedeciau i interneto platybes smile.gif bet cia tik mano nuomone 4u.gif

daug diskusiju susilauke ji manau foto. matau cia veina kalida kuri ir sukele jas - nes veidukas pasviestas is priekio ir daug sviesintas ( manau verciant jb) teodel nebeliko seseliu ant veidu, gyvumo to.. paplauke.. smile.gif
QUOTE(robobebras @ 2010 05 05, 12:10)

vuo, apkomentavau. Dedu savo vakaryksti papokstavima:
user posted image

idomiai! o jb man toks labai patinka! bigsmile.gif
QUOTE(Gitusia @ 2010 05 05, 12:50)

Klausimas Nr. 1 - kaip padaryti, kad nuotraukose būtų data?

o kam tau nuotrauka gadint su data? tiesiog kai keli i kompiuteri uzsizimek jaigu jau taip reikia.. 4u.gif
Atsakyti
Ačiukas aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(multti @ 2010 05 05, 08:17)
Sveikutės, keliu porą variantų savo pirmo portreto bandymo. Laukiu žinoma pastebėjimų ir kritikos  4u.gif

Portretukas gal ir nieko butu, bet labai jau nesiziuri tas ryskus fonas... nors ir nientisas bet labai atitraukia demesi nuo pacios mociutes...

QUOTE(Maggie @ 2010 05 05, 10:05)
na ir mano jb.

Man paskutine labiausiai patiko... emocija grazi... O del veiduko ir seseliu nebuvimo, nesutinku su Antajo... man cia viskas patinka... as pati megstu tokia persviestas foto ax.gif

QUOTE(dangerele @ 2010 05 05, 11:43)
Dedu savo bandymus fotografuojant mieste ir gaudant kadru smile.gif)

Panningas gana neblogai.. dar pasitreniruosi ir bus gerai... wink.gif antroje tikrai bardakas ir nezinau, kodel ji tau patinka.. nors ir man taip buna... blush2.gif va sendien ikelsiu pora is tokiu...

Noelle, Zinok pasakiski portretukai, o dar man labai tas faktas, kad nuotraukos nuotraukoje, patiko.... Tikrai super 4u.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 05 05, 13:10)

vuo, apkomentavau. Dedu savo vakaryksti papokstavima:

Nu super thumbup.gif .... Labai grazus jb ir neturiu zalio supratimo kas cia nufotkinta lotuliukas.gif Isduok paslapti smile.gif ?

Dedu ir as siokius tokius nupusimus...
Apie baubus...
user posted image
Ir vystanti tulpe...
user posted image
Atsakyti
akasha, man netrukdo persvistas tol kol nemuilina 4u.gif bet siaip megstu veida su seseliais .. smile.gif
pirma foto visai idomi.. tik man per daug kaires.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 05 05, 12:03)
Pirmoje matosi ką bandei išgauti.  NE visai gerai, bet gavosi, sekančius kartus vis tobulėsi. Antroji man tiesiog bardakėlis. Todėl įdomu kodėl tau pačiai ji ypatingai patinka. Gal kažko nematau.
Trečioje žmonės spalvoti, o vienas jų ir su ragiukais. Į tai ypač pradedant fotografuoti reiktų atkreipti dėmesį. Ka kokių ragų, antenų, stulpų į galvą nesukaltume... Viena iš tikrai dažnai daromų klaidų.
Bandai gatvės fotografiją. Pamenu kažkada gavau žodžiais lupti už tai, kad žmones iš nugaros fotografuoju. JUk išties lengviau gatvėje iš nugaros žmones fotografuoti. Kas labiausiai mūsų akį patraukia tai vistiek veidai, arba koks nors išskirtinis veiksmas. O gal kaip tik ramioje, ištuštėjusioje, dar nenubudusio meisto gatvėje koks ankstyvas žmogutis..
Žmonės Lietuvoje, bent jau didesniuose miestuose įpratę būti fotografuojami. Todėl nebijokit nukreipti objektyvų ir į juos. Nors prisimenu rodos Akashos patirtį tai gal ne  g.gif  Na galima juk dar ir kitą variantą išbandyti. Pasikabinat ant kaklo fotoaparatą, nusistatot diafragmą tarkim 8 , atstumą.. ir pirmyn fotografuoti. Visada pirštas ant mygtuko ir žmonės net nesupras, kad juos fotografuojat. Vėlgi, galima nesutikti, kad gatvės fotografija ne pradinukams, na bet jei labai norisi pabandyti, tai tokie tad patarimai  smile.gif

Suprantu, kad arba blogai sufokusavau arba bloga islaikymo laika pasirinkau. Nes ir motociklas isbeges, aisku gal niekad nesigaus toks ryskumas kad tarkim net numerius transporto priemones butu galima iziureti.
Bet fonas graziai issiliejes, plius turint omeny kad foto nekiek nekoreguotos su PS, ne taip kaip anksciau buvusiu panningu.
Del antros taip ir maniau, kad nepatiks nes ji tikrai nera estetiskumo virsune. Bet man patinka kampas, judejimo perteikimas, kad butent atvaziuojanti o ne i nuvaziuojanti transporto priemone. Aisku galetu tu busiku ir nebuti aplinkui.
Bet.. ka? Cia viskas taiiiipp zaibiskai, kad jei kiek dar truputi buciau padvejojus is kurios puses cia geriau fotografuoti,ir t.t. tai is vis jokios nuotraukos nebuciau turejus! Tas pats ir su jaunuoliais, sedejau sau ant suoliuko Lukiskiu aiksteje ir pamaciau vaikinukus einancius. Ir is kart sove i galva mintis kokia puiki butu nuotrauka, manau taip ir turi galvoti busimi fotografai.
Tai be abejo, kol issitraukiau fotika, jie jau buvo nueje ir atsuke nugaras, nenorejau dar ilgiau laukti ir ziureti ar nieko nera virs ju galvu.
Veidai tikrai nebutu buve ryskesni nei ju aprangos stilius, cia ne portretas.
Ir taip aisku ka norejau akcentuoti. Negi dabar begsi is priekio ir pradesi fotografuoti, EII PALAUKIT .... GAL GALIMA KELIAS FOTO!!!

Del fotoaparato pakabinto ant kaklo, gal ir nieko. .Tik manau turesi kelis simtus nekokybisku nuotrauku ir dar daugiau ikaltu antenu ar ragu i zmoniu galvas.

Tik padariau isvada, visada jei eisiu fotografuoti turesiu konkretu tiksla ko noriu ir ko reikia. Nes jei bandysi gaudyt, ir zmones, ir aplinka, pastatus, ir panninga daryt tai is vis pasimesi nustatymuose ir nepadarysi nei vinos nuotraukos. Is muzikos dienu asmeniskai neradau ne vienos ka galeciau ideti cia. Nes norejau nufotografuoti viska ir daug. Vos ne reikejo pries iseinant is namu, ivertinti apsvietima susiziureti nustatymus ir tada eiti. Dar viena klaida kad prie vieno objekto nepadariau daugiau nuotrauku, nes dabar kai perziurineju ziuriu tai ranka maiso, tai erdves po kojomis truksta. Vaizdo ieskiklis toks mazytis, o suziureti tieeek daug tiesiog doh.gif
Grizus pamaciau kad is vis nieko vertos foto ir galima visas trint lauk.

Atsakyti
Ačiū 4u.gif Bandysiu kitaip tada, bet smagu jei nuotraukos gerėja, įdomesnės tampa.

Norėjau paklausti apie nustatymus fotografuojant miške judančius objektus, kokie turėtų būti? Su vaikais buvome, visiška nesekmė gavosi doh.gif

QUOTE(multti @ 2010 05 05, 07:17)
Sveikutės, keliu porą variantų savo pirmo portreto bandymo. Laukiu žinoma pastebėjimų ir kritikos  4u.gif

Man JB patiko, tik užrašą ant marškinėlių naikinčiau wink.gif kliūna akis ten.

dangerele, man paningas patiko. Judesį perteikia thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 05 05, 14:48)

dangerele, man paningas patiko. Judesį perteikia  thumbup.gif

Aciu 4u.gif Smagu , kad patiko. bigsmile.gif

Akasha O vystanti tulpė turi būti tokia šiurkšti? Ar kaip čia išsireiškus lietuviskiau "sharpo" ne per daug? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangerele: 05 gegužės 2010 - 13:58
dangerele, cia ne sharpas smile.gif o triuksmai..... Ir taip jo cia turi buti, mano nuomone smile.gif...
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 05 05, 14:32)
Suprantu, kad arba blogai sufokusavau arba bloga islaikymo laika pasirinkau. Nes ir motociklas isbeges, aisku gal niekad nesigaus toks ryskumas kad tarkim net numerius transporto priemones butu galima iziureti.
Bet fonas graziai issiliejes, plius turint omeny kad foto nekiek nekoreguotos su PS, ne taip kaip anksciau buvusiu panningu. 
Del antros taip ir maniau, kad nepatiks nes ji tikrai nera estetiskumo virsune. Bet man patinka kampas, judejimo perteikimas, kad butent  atvaziuojanti o ne i nuvaziuojanti transporto priemone. Aisku galetu tu busiku ir nebuti aplinkui.
Bet.. ka? Cia viskas taiiiipp zaibiskai, kad jei kiek dar truputi buciau padvejojus is kurios puses cia geriau fotografuoti,ir t.t.  tai is vis jokios nuotraukos nebuciau turejus! Tas pats ir su jaunuoliais, sedejau sau ant suoliuko Lukiskiu aiksteje ir pamaciau vaikinukus einancius. Ir is kart sove i galva mintis kokia puiki butu nuotrauka, manau taip ir turi galvoti busimi fotografai.
Tai be abejo, kol issitraukiau fotika, jie jau buvo nueje ir atsuke nugaras, nenorejau dar ilgiau laukti ir ziureti ar nieko nera virs ju galvu.
Veidai tikrai nebutu buve ryskesni nei ju aprangos stilius, cia ne portretas.
Ir taip aisku ka norejau akcentuoti. Negi dabar begsi is priekio ir pradesi fotografuoti, EII PALAUKIT .... GAL GALIMA KELIAS FOTO!!!

Del fotoaparato pakabinto ant kaklo, gal ir nieko. .Tik manau turesi kelis simtus nekokybisku nuotrauku ir dar daugiau ikaltu antenu ar ragu i zmoniu galvas.

Tik padariau isvada, visada jei eisiu fotografuoti turesiu konkretu tiksla ko noriu ir ko reikia. Nes jei bandysi gaudyt, ir zmones, ir aplinka, pastatus, ir panninga daryt tai is vis pasimesi nustatymuose ir nepadarysi nei vinos nuotraukos. Is muzikos dienu asmeniskai neradau ne vienos ka galeciau ideti cia. Nes norejau nufotografuoti viska ir daug. Vos ne reikejo pries iseinant is namu, ivertinti apsvietima susiziureti nustatymus ir tada eiti. Dar viena klaida kad prie vieno objekto nepadariau daugiau nuotrauku, nes dabar kai perziurineju ziuriu tai ranka maiso, tai erdves po kojomis truksta. Vaizdo ieskiklis toks mazytis, o suziureti tieeek daug tiesiog  doh.gif
Grizus pamaciau kad is vis nieko vertos foto ir galima visas trint lauk.

Na nepataikei tai nepataikei, MERGER'i Noelle labai teisingai pastebejo, jis visose interneto platybese aprasytas kaip klaida. Juk kitiem pateiki rezultata, o pasiteisinimai, kad buvo sunku ir greitai reikejo suktis lieka, deja, tik paciam sau.
Bet kuriuo atveju gyvenimas gi sukasi ir visada yra ka fotografuoti, nereikia nusiminti del nepavykusio kadro, ypac kai nesi profesionalas ir pries klienta nereikia atsakyti uz savo darbo broka. Bus tu kadru, aisku jei fotkinsi 4u.gif
Del nustatymu - jei nespeji suziureti apsvietimo arba neturi tam laiko, naudok auto ekspozicija Tv arba Av, bent jau as taip darau.

Aciu, antajo, uz pliusa.
Akasha tau aciu uz super smile.gif, bet tai kokia tu motera jei skalbiankes nezinai biggrin.gif? As cia vis testuoju savo objektyvo platuji kampa, deja siuo atveju jis per siauras paimt visa bugna ir pakankamai skyluciu, kokia zuvies aki su 10mm ten ikisus turetu buti UBER vaizdas, aisku i nauja reiketu, maniske biski pasibraizius smile.gif. Del tavo foto, tai pirmoje zvilgsnis gerai, o aplinka lyg ir yra, bet kaip ir nera aiski, del to kazkaip truksta visumos man. Antroje kompozicijos taisykle gerai pritaikei, nu bet geles - nu jos ne man, tai nelabai ir komentuoju 4u.gif
Atsakyti
Noelle, protretai labai patiko... ilgokai tyrinėjau 4u.gif

Belge, man paskutiniosios nuotaika patiko 4u.gif

Mano mazgė gaudė vandenį šiandien ax.gif bet net nežinau..mest lauk gal į šiukšlių dėžę... nesu tikrai šia foto... doh.gif

user posted image

Robobebrai, o aš pagalvojau, kad čia kriauklė kokia tai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 05 gegužės 2010 - 15:07
QUOTE(robobebras @ 2010 05 05, 15:49)
Na nepataikei tai nepataikei, MERGER'i Noelle labai teisingai pastebejo, jis visose interneto platybese aprasytas kaip klaida. Juk kitiem pateiki rezultata, o pasiteisinimai, kad buvo sunku ir greitai reikejo suktis lieka, deja, tik paciam sau.
Bet kuriuo atveju gyvenimas gi sukasi ir visada yra ka fotografuoti, nereikia nusiminti del nepavykusio kadro, ypac kai nesi profesionalas ir pries klienta nereikia atsakyti uz savo darbo broka. Bus tu kadru, aisku jei fotkinsi  4u.gif
Del nustatymu - jei nespeji suziureti apsvietimo arba neturi tam laiko, naudok auto ekspozicija Tv arba Av, bent jau as taip darau.

Suprantu, kad tai mano klaida ir teisintis jau per velu. smile.gif Reikia is karto pagalvoti blush2.gif Siuo atveju dziaugiuos kaip tu sakai , kad neesu profas biggrin.gif Nes kitaip ne tik kad pries save grauzciaus kad niekas nepavyko, bet ir pries kitus butu nesmagu.
Dekui uz palaikyma. Užtektų, bent vieno verto demesio kadro per gyvenima smile.gif Kol kas dar jo nematau blink.gif schmoll.gif
i'm on the way ... drinks_cheers.gif
Atsakyti