keliu i tema nuotraukyte ir einu skaityti.
zydejimo metas
Kažkada minėjau, kad pradėjau portretų seriją, bet neturiu leidimo jų atskirai rodyti. Tai vat kaip sumąsčiau parodyti. Čia atspausdintos didelės foto ir paskui visos kartu su skaitmena nufotkintos. Gali būti, kad po kelių dienų išimsiu iš flickr, tai jei galit komentuodami nepalikit foto. Pasižadu, kad bus vienintelė foto kurią išimsiu, na bet suprantat kodėl.
Tiesa, nekomentuokit skaitmeninės foto, jb nepatinka ir man ir sharpo gal perdaug. Bet kad matytumėt su kokia programa bandžiau mažinti ir t.t.
Tiesa, nekomentuokit skaitmeninės foto, jb nepatinka ir man ir sharpo gal perdaug. Bet kad matytumėt su kokia programa bandžiau mažinti ir t.t.
QUOTE(Maggie @ 2010 05 05, 10:12)
visu pirma man su 50mm tai beveik misija neimanoma - lashint viena ranka, kita fotkint, fokuso nepagaunu, daug blur'o nuotraukose. ka daryt?!
aš taip pat tik penkiasdešimtuką turiu, uff. Šiaip išeitis yra. Organizuojat mini mytuką ir kartu fotografuojant lašiukus
QUOTE(Maggie @ 2010 05 05, 12:12)
nu pagaliau, turiu siek tiek laiko, tai galvojau lashus pafotkinsiu. bet man kaip nesigauna, tai shakes. kaip daret jus? kokiu patarimu galit duot?
visu pirma man su 50mm tai beveik misija neimanoma - lashint viena ranka, kita fotkint, fokuso nepagaunu, daug blur'o nuotraukose. ka daryt?!
tu sufokusuok kazkoki daikta i ta vieta kur krenta lasas ir tada fotografuok(nu cia taip dariau as)
QUOTE(Maggie @ 2010 05 05, 11:12)
nu pagaliau, turiu siek tiek laiko, tai galvojau lashus pafotkinsiu. bet man kaip nesigauna, tai shakes. kaip daret jus? kokiu patarimu galit duot?
as ant M fotkinau lasiukus - paemiau pirsta savo sufokusavau pirma kur bus lasiukas, nustaidziau iki psues mygtuka ir perstaciau ant M ir tada lasinau
Noelle, grazus portretai matosi.. idomu butu ir po viena pamatyt
http://www.youtube.c.../34/fwExpFDUC9Y
bandau kaip cia. tik aishku as to dachiko neturiu.
sufokusavau i pieshtuka, bet man fokusas nushoka, kazhkur buvo fiksuotojas ar ne? pas mane canon
bandau kaip cia. tik aishku as to dachiko neturiu.
sufokusavau i pieshtuka, bet man fokusas nushoka, kazhkur buvo fiksuotojas ar ne? pas mane canon
Multti, Noelle jau viską išsakė aš tą patį galvojau žiūrėdama į tavo foto, lyg ir nieko portretukas, bet nepasakoja jis jokios istorijos
Mergele, man visai nieko žiedeliai, tik gal šviesesnės foto norėtųsi
Noelle, man patinka, kaip patinka... kiekviena foto skirtinga, su skirtinga emocija, ta šviesa visose tokia faina, labiausiai gal patiko dešinėje ta moteris nuleidusi akis, kažkokia ypatinga nuotaika joje sukurta ir centrinė man dar labai...tokia šelmiška
Maggie, man pirmoji ir paskutinė tik pirma kiek pasiliejusi atrodo o paskutinėj nuotaika patinka
Mergele, man visai nieko žiedeliai, tik gal šviesesnės foto norėtųsi
Noelle, man patinka, kaip patinka... kiekviena foto skirtinga, su skirtinga emocija, ta šviesa visose tokia faina, labiausiai gal patiko dešinėje ta moteris nuleidusi akis, kažkokia ypatinga nuotaika joje sukurta ir centrinė man dar labai...tokia šelmiška
Maggie, man pirmoji ir paskutinė tik pirma kiek pasiliejusi atrodo o paskutinėj nuotaika patinka
Aciu uz komentarus mano foto, visada smagu ir naudinga paskaityti.
Del BElges foto, nu man patiko tik toji su kabejimu. Gaila teciui (?) nepavyko geriau papozuot
antajo, zvilgsniukas geras, tinka
jolanka, man irgi kazkaip aplinka trukdo, kazkas jau apie tai pasisake.
multti, man nespalvota kazkaip geriau tinka, tik gal maikes uzraso reiktu daugiau, maike cia stiprus akcentas.
Maggie paskutine man geriausia, kitose vis kazko pritruksta
Dangerele, pilnai sutinku su Noelles pastabom, norejau ta pati rasyt, gerai kad atidziau paskaiciau
Noelle, nelabai komentuosiu tu portretu, na kiekvienas zmogus individualus, pagyvenes ir menantis istorija, bet cia ta gilioji ir automatiskai grazi mintis, o pats kadras tai tiesiog klasikinis portretas (sviesos niuansu neikertu as dar, tik is akies, cia man viskas oki su ja, isskyrus gal toje desinej virsuje). Tas kur kreivas tai ant sienos manau kreivai ir turetu buti kabinamas - gera mintis.
vuo, apkomentavau. Dedu savo vakaryksti papokstavima:
Maggie, kaip tai tau fokusas nusoka? Ar fotikas stabilus ir tikrai nepasijudina? Ar perjungi i manual mode? As ant savo 500d tai fokusuociau rankiniu budu ant "Liveview" su 10x priartinimu
Del BElges foto, nu man patiko tik toji su kabejimu. Gaila teciui (?) nepavyko geriau papozuot
antajo, zvilgsniukas geras, tinka
jolanka, man irgi kazkaip aplinka trukdo, kazkas jau apie tai pasisake.
multti, man nespalvota kazkaip geriau tinka, tik gal maikes uzraso reiktu daugiau, maike cia stiprus akcentas.
Maggie paskutine man geriausia, kitose vis kazko pritruksta
Dangerele, pilnai sutinku su Noelles pastabom, norejau ta pati rasyt, gerai kad atidziau paskaiciau
Noelle, nelabai komentuosiu tu portretu, na kiekvienas zmogus individualus, pagyvenes ir menantis istorija, bet cia ta gilioji ir automatiskai grazi mintis, o pats kadras tai tiesiog klasikinis portretas (sviesos niuansu neikertu as dar, tik is akies, cia man viskas oki su ja, isskyrus gal toje desinej virsuje). Tas kur kreivas tai ant sienos manau kreivai ir turetu buti kabinamas - gera mintis.
vuo, apkomentavau. Dedu savo vakaryksti papokstavima:
Maggie, kaip tai tau fokusas nusoka? Ar fotikas stabilus ir tikrai nepasijudina? Ar perjungi i manual mode? As ant savo 500d tai fokusuociau rankiniu budu ant "Liveview" su 10x priartinimu
QUOTE(Maggie @ 2010 05 05, 11:12)
o tu neturi distancinio? arba gali su laikamciu fotografuot, tada nereiks pirstu spaudyt. paspaudi ir lasini lasini o jis gaudo As dejau didele diafragma, lengviau fokusa pataikyt.
QUOTE(robobebras @ 2010 05 05, 13:10)
ai patingejau dar bishki daugiau pasiskaityt ir pradejau panikuot. dabar jau viskas aishku. fokusas yra, kadrai yra. privargau. kai aptvarkysiu, indesiu. bliaaaa, kaip as noreciau macro.
p.s. fotika laikiau, su statyvu butu 100x lengviau.
QUOTE(Forgete @ 2010 05 05, 13:20)
o tu neturi distancinio? arba gali su laikamciu fotografuot, tada nereiks pirstu spaudyt. paspaudi ir lasini lasini o jis gaudo As dejau didele diafragma, lengviau fokusa pataikyt.
pas mane dauguma su f14.
beje, jau seniai norejau paklaust kas tas distancinis etc, nes jauciu man tokie dalykai jau reikalingi ir palengvintu uzduoti. as pvz noriu pasidaryt auto su dukra (ner kas pafotografuoja..), bet misija neimanoma. zinau kad yra kazhkox daikciukas, kur paspaudi ir jis veikia kaip uzraktas. kita vertus, labai sunku i autoportreta fokusa pataikyt, bent jau su 50, galima i daikta, bet vistiek pas mane nepataiko, veidas sublurintas. gal galit patarti, kur, uz kiek, koki..
Laba diena
naujokė aš jūsų temoje
nusipirkau šiandien SONY DSC-W320 SILVER
Daug ko dar nežinau, bet svarbiausia - nėra ten LT instrukcijos
Klausimas Nr. 1 - kaip padaryti, kad nuotraukose būtų data?
Gal kas galėtų ir su instrukcija pagelbėti? Nuorodą kokią įmesti?
naujokė aš jūsų temoje
nusipirkau šiandien SONY DSC-W320 SILVER
Daug ko dar nežinau, bet svarbiausia - nėra ten LT instrukcijos
Klausimas Nr. 1 - kaip padaryti, kad nuotraukose būtų data?
Gal kas galėtų ir su instrukcija pagelbėti? Nuorodą kokią įmesti?