Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(<emigrante> @ 2010 05 04, 23:59)
airv, truksta ryskumo. tu kur fokusuoji, konkreciai i viena taska, ar visus taskus uzsidejus?

Pas mane 11 taškų Auto nustatyta g.gif
Pabandysiu pakaitaliot, pažiūrėsiu kaip keisis ryškumas 4u.gif

O "plepalų" temos nėra jau? Nuoroda neaktyvi - meta klaidą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 05 gegužės 2010 - 00:20
QUOTE(airv @ 2010 05 05, 00:47)
Ačiū labai už kritiką  4u.gif Deduosi viską į galvą. Tik va su tuo švelnumu man kažkaip nesigauna blush2.gif reikia dar mokytis, o mokytis apie spalvas.
Keli švelniasni variantai
Tik man atrodo jog "aštrumo" trūksta g.gif ir išdegimai akį rėžia. kaip jums?
Kažkaip nesinori įkyrėti su savo fotkėm, labai temą "užverrčiu"...bet degu noru mokytis  smile.gif

Is visu tavo rozyciu foto man patinka is šių dvieju antroji. Gražios spalvos wink.gif man gal norėtųsi daugiau pacio ziedo matyti;) ar dar padirbėti su kompozicija. Bet siaip man patinka.
Atsakyti
Laba 4u.gif
QUOTE(antajo @ 2010 05 04, 23:54)
dar i jb tema (mano vaikio israska kai as su fotiku lendu )

Israiska gerule, j/b puikus, bet kompozicija, o gal ir formatas, man nelabai ax.gif

QUOTE(jolanka @ 2010 05 05, 00:27)
Bandau ir as  smile.gif po vaikino, reikia merginos  biggrin.gif

Viskas butu gerai, jeigu mergaite guletu ne ant lovos. Man patalyne daznai nuotraukose nesiziuri. Uzklotas margas, pagalves baltos... gaunasi bardakelis. Dar centravimas cia man nelabai. Bet mergaites poza ir susimastymas tai liux, tik prie fono nedera 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 05 gegužės 2010 - 07:03
Sveikutės, keliu porą variantų savo pirmo portreto bandymo. Laukiu žinoma pastebėjimų ir kritikos 4u.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo multti: 05 gegužės 2010 - 07:43
QUOTE(antajo @ 2010 05 04, 22:54)
dar i jb tema (mano vaikio israska kai as su fotiku lendu )

išraiška tikrai viską išduoda, man patinka ax.gif

QUOTE(jolanka @ 2010 05 04, 23:27)
Bandau ir as  smile.gif po vaikino, reikia merginos  biggrin.gif

mergytės fainumas wub.gif bet sutinku su Tiny išsakyta nuomone, ypač centravimas man nelabai smile.gif

QUOTE(airv @ 2010 05 04, 23:47)
Ačiū labai už kritiką  4u.gif Deduosi viską į galvą. Tik va su tuo švelnumu man kažkaip nesigauna blush2.gif reikia dar mokytis, o mokytis apie spalvas.
Keli švelniasni variantai

Tik man atrodo jog "aštrumo" trūksta g.gif ir išdegimai akį rėžia. kaip jums?
Kažkaip nesinori įkyrėti su savo fotkėm, labai temą "užverrčiu"...bet degu noru mokytis  smile.gif

man irgi antroji, fonas toks įdomus, tik va centruota ir trūksta erdvės gėlytei, pirmoj man viršus tamsokas g.gif ir vėl erdvės norėtųsi kiek daugiau, ankstesnės su mėlynu fonu nelabai, paieškok ramesnio kokio, padėliok dar tą rožę, pažaisk su kompozicija, bet šiaip, šaunuolė, kad stengiesi ir vis bandai 4u.gif 4u.gif

Belge, spalvos kokios bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(multti @ 2010 05 05, 06:17)
Sveikutės, keliu porą variantų savo pirmo autoportreto bandymo. Laukiu žinoma pastebėjimų ir kritikos  4u.gif
autoportretas, kai fotografas pats save fotografuoja. Tai gal čia visgi tiesiog portretas? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 05 gegužės 2010 - 07:23
QUOTE(Noelle @ 2010 05 05, 08:22)
autoportretas, kai fotografas pats save fotografuoja. Tai gal čia visgi portretas?

Atsiprašau, per įvairias galvoj tūnančias mintis susimaišiau. Čia sūnaus promočiutė.
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 05 03, 23:39)
siaip sako kad fiksai yra zymiai geresni uz zoomus - savo astrumu.. negaliu pasakyt kiek tiesos nes zoomu neturiu - bet karstai tuo tikiu smile.gif  biggrin.gif

sitas tiesa.
mane uzknisa, kad su 50tuku dazhnai netelpu patalpose, bet kai pradejau cia sedeti, sioje temoje, nepamenu kada emiau kitini fotkinimui, dabar kai pramokau siek tiek, tai tas skirtumas didziulis. o siaip labai noriu naujo objektyvo, bet bet..
QUOTE(airv @ 2010 05 04, 16:25)
Aš vėl su savo J/B gėlėmis gedulingai  blush2.gif
Laukiu pastabų, kritikos, pamokymų
kita ta pati

man patiko pirmoji.velgi keistai, bet si karta rozhes pateiktos idomiau. tik reiktu tau susikaupti ties fokusavimo, pabandyk fokusuot ziurint tik i viena raudona tashkiuka (kai spaudi uzrakta iki puese), geriausiai i ta, kuris arciau centro.
QUOTE(BElge @ 2010 05 04, 16:52)
Parsinešiau pirmąją savo juostą išryškintą. Dedu kritikai

nuostabu. kuo toliau, tuo labiau noriu "prasidet" su juosta. visishkai nenusimanau apie jas, bet vaikystej kazhkiek fotkinau. dabar, aishku, nieko nemoku. beje ar imanoma "kazhka" ihgaut su zenitu? biggrin.gif turiu toki, galvoju gal kazhka pabandyt. kaip manot?
beje, man patiko pirmoji, labai grazhios spalvos ir kompozicishkai idomi. man sita geriausia.
QUOTE(Noelle @ 2010 05 04, 08:45)
Kol dar pc veikė bandžiau versti įvairias foto į jb. Vieno patinkančio būdo kaip ir neradau, bet dažniausiai tik curves tampau, o paskui kontrastą patvarkau. Šiaip smagu būtų kai jūs jb foto keliat, kad brūkštelėtumėt kaip vertėt.

pieshimo foto man patiko. viskas.
o geles, labai netiko formatas, lyg ir kaires noretusi, mazhiau apacios. bet spalvos ir visa kita - super. itraukianti.
del vertimo i jb, as darau ivairiai, gal nelabai gera sistema, kartais grayscale, ir poto tampau viska (kontrasta, shviesa, rgb spalvas), kartais man patinka jb pasiekt per saturarion, vibrance. siaip nezinau kaip realiai reikia keisti i jb, gal kas turit kokia trumpa aishkia nuoroda, koks budas yra tikslus, teisingas..?

Akasha - del peduciu. as esu labai ishranki kas liecia pedos, cia tokia shyza mano asmenishkai, siaip viskas ten tvarkoj, bet man kompozicihkai kazhko truksta, naguciai atrodo labai ashtrus, na nezinau, sakau nekreipk demesio.
o koliazhas idomiai atrodo su viena spalvota per vidury. jei tau patinka - daryk. kas pasake, kad jei jb, tai visos jb. juk galima experimentuoti. ta spalvota pagyvina visa koliazha. man patinka.

na ir mano jb.

maudynes
user posted image

cia bandziau zaisti su efektais, kuriau juostini kadra biggrin.gif
user posted image

ziuri i saules zuikucius
user posted image

nesakysiu
user posted image
Atsakyti
QUOTE(multti @ 2010 05 05, 06:17)
Sveikutės, keliu porą variantų savo pirmo portreto bandymo. Laukiu žinoma pastebėjimų ir kritikos  4u.gif
šiuo atveju aš už jb. Spalvotoje viršuje matosi kelios detalės, stulpai ar kažkas panašaus. Todėl tas man nepatinka. Taip pat spalvos kiek perspaustos.
JB išraiškingesnė foto tampa, bent jau man. Taip pat būčiau vertikalaii fotografavusi, su mažaiu aplinkos. Gal ir tokią turi? Foto labai paprasta, nuoširdi, rami, gal kiek žaisminga, matosi, kad močiutė pasirašo pozavimui. Vertikaliai fotografuojant, paliekant mažiau erdvės aplink, galėjai dar labiau paryškinti visą tai. Aš kai f1,4 mylėtoja, tai dar ir taip pabandyčiau fotografuoti. Akys tokios nuoširdžios jos, tokiu būdu žvilgsnis, jei gerai sufokusuota, tiesiog liptų iš foto.
Dar pafotografuok ją namų aplinkoje, šiaip kur prisėdusią, pro langą žvelgiančią, ar kokį pyragą kepančią, ruošos darbus atliekančią... Lauke, kur prie žydinčių medžių, prie tų fainų lietuviškų tvorelių, su kokiu stiklainiu ar ąsočiu užmaukšlintu.. Gal kas pasakys taip jau nebefotogarfuojama, atgyventa ir t.t.... Bet pradžiai minčių vat tiek. Pabandyk, o befotografuojant pamatysi, kaip kitos mintys kils.
Gal aš per senai lietuviškam kaime buvus smile.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 05 05, 08:05)
na ir mano jb.
Antroje fokuso į blakstienas norisi. Faina būtų.
Paskutinės momentas fainas, bet man asm. perdaug išplauti bruožai. Blurą ar kokį kitą filtrą gal naudojai?
Ir akutės ar ten perryškintos ar kažkas kito su jomis daryta. . Tiesiog tokie pastebėjimai.
Gal klystu
Atsakyti
Dedu savo bandymus fotografuojant mieste ir gaudant kadru smile.gif)

Panning
user posted image

Sita kazkodel man ypac patinka blush2.gif g.gif
user posted image

Spalvoti zmones smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangerele: 05 gegužės 2010 - 10:43
QUOTE(Noelle @ 2010 05 05, 11:42)

Ačiū, tavo pastebėjimai - tikras lobių maišas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dangerele @ 2010 05 05, 09:43)
Dedu savo bandymus fotografuojant mieste ir gaudant kadru smile.gif)

Panning
Sita kazkodel man ypac  patinka  blush2.gif  g.gif

Spalvoti zmones smile.gif

Pirmoje matosi ką bandei išgauti. NE visai gerai, bet gavosi, sekančius kartus vis tobulėsi. Antroji man tiesiog bardakėlis. Todėl įdomu kodėl tau pačiai ji ypatingai patinka. Gal kažko nematau.
Trečioje žmonės spalvoti, o vienas jų ir su ragiukais. Į tai ypač pradedant fotografuoti reiktų atkreipti dėmesį. Ka kokių ragų, antenų, stulpų į galvą nesukaltume... Viena iš tikrai dažnai daromų klaidų.
Bandai gatvės fotografiją. Pamenu kažkada gavau žodžiais lupti už tai, kad žmones iš nugaros fotografuoju. JUk išties lengviau gatvėje iš nugaros žmones fotografuoti. Kas labiausiai mūsų akį patraukia tai vistiek veidai, arba koks nors išskirtinis veiksmas. O gal kaip tik ramioje, ištuštėjusioje, dar nenubudusio meisto gatvėje koks ankstyvas žmogutis..
Žmonės Lietuvoje, bent jau didesniuose miestuose įpratę būti fotografuojami. Todėl nebijokit nukreipti objektyvų ir į juos. Nors prisimenu rodos Akashos patirtį tai gal ne g.gif Na galima juk dar ir kitą variantą išbandyti. Pasikabinat ant kaklo fotoaparatą, nusistatot diafragmą tarkim 8 , atstumą.. ir pirmyn fotografuoti. Visada pirštas ant mygtuko ir žmonės net nesupras, kad juos fotografuojat. Vėlgi, galima nesutikti, kad gatvės fotografija ne pradinukams, na bet jei labai norisi pabandyti, tai tokie tad patarimai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 05 gegužės 2010 - 11:11