QUOTE(paprasta @ 2010 05 04, 08:45)
o kokį jumi pasiūlytumėte objektyvą Nikonui, kad būtų ir šviesus- aštrus ir pazoomint būtų galima?
nu pvz sitoks
Nikkor, nelygu ka tu vadini "pazuminimu", nes man 50mm mazoka, noretusi bent iki 100mm. O 50mm fixas irgi su savais minusais

. Anyway, jei ieskai kuo mazesnio f, tai ji tures fixai.
Siaip visai neseniai "atradau" objektyvo platuji kampa fotkinant is arti, labai pagilina vaizda. Va imetu viena ties 17mm. Foto man patinka, modelis ne mano, paparacintas. Tik nematu fotkindamas seseliu nesuziurejau ir per skubejima linijos per centra nepataikiau, nors norejau.
17mm ir is jos iskirptas 50mm atitikmuo:
Nors spalvotas man geriau ziurisi, bet pagal tema idesiu apkarpyta juodai balta, sita kritikai:
Del visu cia detu zoliu nelabai as ka pasisakysiu, patiko
Noelles dailininkas

.
Del vertimo i jb - naudojau acdsee pro, bet dabar su lightroom turbut daryciau, patiko lightroome kad turi daugiau "kanalu" spalvom reguliuoti verciant i j/b. Verciant patampau tonus, ir naudoju grayscale mixer. Jeigu kas nori isbandyti lightrooma 2, galit rasyti az, duosiu linka i portable versija, kurios nereikia instaliuoti - vienas enter paspaudimas ir jus lightroome (cia nenorejau rasyti, kazkaip nelegalu gi ir negrazu).