antajo labai grazu! Ar tu su vienu siuo objektyvu sukiesi? Vaikus turetu but gan sunku fotografuot, nes jie pastoviam judesy
QUOTE(Forgete @ 2010 05 03, 22:36)
antajo labai grazu! Ar tu su vienu siuo objektyvu sukiesi? Vaikus turetu but gan sunku fotografuot, nes jie pastoviam judesy
tik su juo.. jis universalus.. pazoominu kojom jeigu reikia iprocio reikalas jau cia.. net keista kai ant juostos uzsidejau zooma - ir vis vien tik ant 70mm fotkinau - ir zoominau kojom jeigu reikdavo
siaip sako kad fiksai yra zymiai geresni uz zoomus - savo astrumu.. negaliu pasakyt kiek tiesos nes zoomu neturiu - bet karstai tuo tikiu
QUOTE(antajo @ 2010 05 03, 23:33)
1- man tai geris bet cia individualu.. pvz daug kam nepatinka kai vaiko veiduke tik akys ryskios.. o smakriukas jau palietas..
na bet sakykim kad tai vienas dalykas kuri as labai myliu - kaip ir fotkint preis saule - keik tai teisinga nzn - teisiog man patinka
2- jo, raso.. bet tada as jau negaunu tokio rezultato..
siaip skaiciau vienos fotografes interviu kur ji sako kad nereiketu fotkint ant pazio maziausio f .. tai padidinau nuo 1.4 iki 1.6
na cia f 1.4 ir pries saule
na bet sakykim kad tai vienas dalykas kuri as labai myliu - kaip ir fotkint preis saule - keik tai teisinga nzn - teisiog man patinka
2- jo, raso.. bet tada as jau negaunu tokio rezultato..
siaip skaiciau vienos fotografes interviu kur ji sako kad nereiketu fotkint ant pazio maziausio f .. tai padidinau nuo 1.4 iki 1.6
na cia f 1.4 ir pries saule
Labai grazus kadras.. tas svelnumas tai liuks cia... man vis buvo idomu ziurint tavo darbus, kad tokios svelnios ir grazios spalvos... su ps taisai ar tiesiog fotike nusistacius maziau saturation? nes toks vaizdas, kad kazka is siu variantu darai O siaura ryskumo zona ir man patinka, bet paciai siauriausiai dar neigudusi, o ir astrumo prie siek tiek privertos diafragmos tirai daugiau...
As irgi labai pripratau su fixu ir kojytem zoominti... gal ir noreliau zoominio, bet nerandu tokio kokio noriu arba labai brangiai kainuoja... o ir astruma prarasti bijau
QUOTE(Akasha @ 2010 05 03, 23:07)
Labai grazus kadras.. tas svelnumas tai liuks cia... man vis buvo idomu ziurint tavo darbus, kad tokios svelnios ir grazios spalvos... su ps taisai ar tiesiog fotike nusistacius maziau saturation? nes toks vaizdas, kad kazka is siu variantu darai O siaura ryskumo zona ir man patinka, bet paciai siauriausiai dar neigudusi, o ir astrumo prie siek tiek privertos diafragmos tirai daugiau...
aciu akasha
svelnumas sitoj foto tikrai nuo vakaro sviesos ir atvertos diafragmos..
siaip as be PS neisivaizduoju skaitmenines foto, stengiuosi, kad foto vis dar atrodytu natur.. bet siaip pastumdau curves arba action priklauso nuo foto
QUOTE(Forgete @ 2010 05 03, 23:05)
Jolanka fokusas yra, tik labai siaura ryskumo zona. Kiek f ir koks zidinio nuotolis?
Del sharpo tai pritariu, bet kiek jolanka su photoshopu draugauja as nezinau
Del sharpo tai pritariu, bet kiek jolanka su photoshopu draugauja as nezinau
Tai va, kad neprisimenu, o kur paziuret ta Exif tai nzn dar tundra gal as
O su PS tai draugauju jau...sumazinti foto ismokau Ale pas mane jis rusu kalba, tai pagal jusu terminus as visai nieko neatsirenku dar kol kas
atkapsciau - f 5,6 nuotolis 45mm .
QUOTE(jolanka @ 2010 05 03, 23:14)
O su PS tai draugauju jau...sumazinti foto ismokau Ale pas mane jis rusu kalba, tai pagal jusu terminus as visai nieko neatsirenku dar kol kas
as su nikon prigrama perziurineju foto ir exif matau.. siaip yra programa tokia spec panda exif, arba photome
na reikia ismokt daugiau draugaut - su laiku viskas ateis
QUOTE(jolanka @ 2010 05 03, 23:14)
spausk desini ant nuotraukos (paprastai folderyje) properties ir ten details ir bus visas exif arba jei keli i flickr tai ties ta nuotrauka yra more properties ar kazkas tokio tai irgi viska ten rodo
Aciu, tikrai viskas po truputi
o kokį jumi pasiūlytumėte objektyvą Nikonui, kad būtų ir šviesus- aštrus ir pazoomint būtų galima?
QUOTE(Akasha @ 2010 05 03, 20:33)
1-rankyciu nera... netilpo man viskas... Spalvota turiu ir tuoj ikelsiu koliaziuka situ triju... nes noriu reminti jas, tai ir dedu iskarto kaip turetu atrodyti... tik va del spalvu neapsisprendziu... Spalvota man pirma graziau atrodo, bet kitos dvi nespalvotos kazkaip smagiai ziurisi...
O kas trecioj negerai.... Issakyk ka manai.... nes gal reikes bandyt pakartoti sesija... na man kaip ir visai idomiai ziurisi ta spalvota tarp nespalvotu, bet butu labai idomu ir jusu nuomone isgirsti...
gražus koliažas. O kas trecioj negerai.... Issakyk ka manai.... nes gal reikes bandyt pakartoti sesija... na man kaip ir visai idomiai ziurisi ta spalvota tarp nespalvotu, bet butu labai idomu ir jusu nuomone isgirsti...
Man asm. koliažas turėtų būti jei spalvotas, tai maždaug vienodo atspalvio, kontrasto. Jei jb, tai visos jb. Bet nepasikliauk nuomone, pati atspausk mažutes foto ir pasižiūrėk ar tau patinka. Juk rėminsi ir kabinsi tikriausiai savo namuose. Pažiūrėk ar dera tokia spalvota nespalvota toje vietoje kur kabės.
Apie diafragmą kalbėjot. Portretams mano taip pat mylimiausia 1.4. Tik vis rečiau ryžtuosi, nebepasikliauju akimis savo.
Kol vyras instaliuos savo pc kelias man reikalingas programas, sėdėsiu be jokios programos nuotraukų apdorojimui. Todėl jb temai ir gėlėms įkelsiu iš archyvų. JB deja tik juostelinis, bet skaitmeninį mano vertimą į jb irgi matėt, šešėlius ant kolonos ir atspindžių temai buvau kėlusi.
Kol dar pc veikė bandžiau versti įvairias foto į jb. Vieno patinkančio būdo kaip ir neradau, bet dažniausiai tik curves tampau, o paskui kontrastą patvarkau. Šiaip smagu būtų kai jūs jb foto keliat, kad brūkštelėtumėt kaip vertėt.
Noelle, gelytes man spalvos grazios.. bet pati foto man nelabai.. o va vaikucio kur piesai jau daugiau patiko.. susikaupes toks!
as visus jb per gradian map verciu, ir stumdau curves
as visus jb per gradian map verciu, ir stumdau curves
QUOTE(Noelle @ 2010 05 04, 08:45)
nu man sitos tokios grazios, kad norisi ziuret ir ziuret net nzn prie ko prikibt