Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(paprasta @ 2010 04 30, 23:20)
atrodo krenta iš dangaus  thumbup.gif
išėjau fotografuoti žiedų... nemoku... blush2.gif bet aplankė mane Dievo karvytė... man ji labiau patiko nei žiedų foto... blush2.gif lauksiu kritikos...

o man visai patiko ir ziedai, ir boruzhe. gaila boruzhe ne makro, noretusi truputeli arciau. bet delno didumas ir boruzhes trapumas grazhiai pateiktas. man patiko spalvos.
ziedai kaip ziedai. patiko ryshkumo gylis.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 04 30, 21:00)
idedu senesne.. sia savaite taip nusikaliau darbe.. nieko nefotkinau

oi kokia gerule. ziuri ir plauki kartu. man tokios patinka, kai "vyxta 3D". mano nuomone labai labai diomus kadras.
QUOTE(robobebras @ 2010 04 30, 13:47)
Dedu savo pykst.

foto nieko nesako. as jos nesupratu. man nelabai. lyg ir idomi, bet reikia kazhkokios informacijos ir kaip jau kazhkas minejo - gylio.
o kad perdave niuruma - u got it mirksiukas.gif
QUOTE(airv @ 2010 04 30, 13:55)
Aš labai džiaugčiausi jei pakomentuotumėt nuotraukas ir kurios nepatiko  blush2.gif nes išsigandau jog komentarų galiu nesulaukti  biggrin.gif

as stengiuos viska komentuot, bet dazhnai nebekomentuoju, nes jau buna viskas pasakyta, todel neverta kartotis (tuo ir gerai toks forumas he he). pasikartoju, jei kazhkokia foto tikrai labai patiko, kai suvirpejo sirdute.
butu faina, kad komentuotu is tikruju daugiau nariu.
QUOTE(Ievukis @ 2010 04 30, 15:29)
As dar su pora jb...

man kaip ir robobebrui sunku vertint nesciuju foto.
bet labiasiai patiko is visu - pirmoji, is sito posto. kompozicija, apshvietimas, megztukas, kazhkaip dailiai pateiktas neshtumas, shvelniai. visos kitos man per daug pasako. nezinau ar pavyko ishsireikshti.
QUOTE(Narajana @ 2010 04 28, 23:11)
Kvietkelis

as vis grizhtu prie tos foto. kazhkas nuostabaus. labai super ideja ir faktura. cia spec popieriu dejai? o kaip geles ziedai? zodziu papasakok apie kadro ypatumus. is tikruju man tokios nuotraukos labai patinka, as pastebejau, kad mazhiau vertinu tech puse - ryshkymas pvz, bety mane asmenishkai daugiau kabina kompozicija ir objekto pateikimas, tai yra mintis/cinkelis.
QUOTE(Narajana @ 2010 04 28, 23:02)
Šita gera  thumbup.gif
Aš tau skypu paaiškinsiu kaip iš tiesų reikia mažinti wink.gif

o jus mazhinat priesh idedant i cia? as dedu priginala i flickr, jis pats ten viska padaro, nemazhinu priesh tai.
beje, norejau paklaust ar visos fotkinat su RAW? as prisitingiu, nes kadru buna daug, o kol visus perziuresi ir t.t., pratrinsi (ypac jei jpg+raw), labai daug laiko uzima. kazhkaip niekaip negaliu atrast sistemos dirbant su raw. kaip darot jus?
QUOTE('chameleon' @ 2010 04 29, 12:48)
dedu kritikai smile.gif
siandien ryte grybus radau zoleje ir rasos laselius , bet dabar jau isnyko smile.gif
ir alyvos jau pas mus suzydejo smile.gif tik gal fonas blasko demesi g.gif

grybai man neidomus.
o alyvos su knyga super. man geresnis pirmas bandymas, beje jb tinka labai, tik gal kontrasto siek tiek noretusi. dar pakankink alyvas. ech, laukiu as ju, LT dar negreitai, cia mano megstamiausios geles.
QUOTE(antajo @ 2010 04 29, 14:23)
idedu ir as viena naktine.. nesakau kad ji gera, sakau kad ji kitokia  4u.gif

nuostabi, man patiko, kad kadras gilus, galima bandyt ziuret "nuo kalniuko", i toli. visai nieko turetu atrodyti tas pats kadras vertikaliai. ech, mano svajone ishmokt nakti fotkint doh.gif
QUOTE(dangerele @ 2010 04 29, 11:31)
Tik žinau, kad prieš saulę jau niekad nefotkinsiu  doh.gif , geriau šiek tiek pavėsyje. O daugiau apie tai nieko nesusimanau.  blush2.gif
Aš labai noriu išmokti pagrindinių taisyklių, ir bent kiek pramokti fotografuoti, iki vasaros kelionių smile.gif Taip lauuukiu. O kaip jums? Ar bandėte keliaujant daryti foto taip pat pritaikant viską ką teko išmokti? Būtų smagu, padaryti kokią temą iš atostogų nuotykių. smile.gif

mano tetis buvo gerai ivaldes foto-juosta, bet su skaitmeniniu (gal tingi nzn) fotkina ant auto, turiu omeny jis negali pakest blico, todel fotkina dazhniausiai diena, tiesiog be blico. jis dievina fotografija butent priesh saule. kai pamaciau folderi (apie 300 fotkiu, butent darytu priesh saule) tu fotkiu, likau suzhaveta. kiek galima nuostabiu nuotrauku taip padaryti! todel pati nusprendziau nebijoti ir bandyti, apie tai, kad saule kenkia fotikui, tiesa sakant negirdejau, na bet jie neamzhini anyway. gaila, kad potencialus zmogus kaip mano tevas, kuris ishmano kompozicija, turi ta jausma del foto, niekaip neikalbamas perskaityt instrukcija ir pabandyt bent jau Av Tv. vis mastau kame cia reikalas. gal garbingo amziaus zmones, kurie visa gyvenima fotografavo su juosta tiesiog negali pereit i skaitmena? nu nezinau, cia siaip OT, pamastymai, nemushkit.
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2010 04 28, 23:41)
Dar iš temos J/B.

man gal pirma, su grudo geresne. tavo nuotraukos tokios keistos, kazhkada shnekejom apie stiliu, tai as jau daugumazh atpazistu pagal nickus kieno kuri foto, vat kai tu idejai savo sitas dvi, net nepamacius nicko, zinojau, kad tai airv biggrin.gif
siaip man patinka tavo foto, butent savo keistumu. bet kartais stebina elementariausi dalykai, - pvz kad ir cia - kur fokusas? jei turejai minti, ishsakyk, dazhnes mes turim minti, bandm perteikt, bet neiseina - tada kitas reikalas. bet jei pyksht-poksht ir fokusas kazhkur neaishku kur, tai tada nesuprantu. sita foto mane kazhkuo sudomino, kazhkas yra, kazhkas vyksta. bet man truksta ryshkumo, pirmo antro plano.
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 04 29, 01:18)
Fainas katinukas, norėčiau tokio. smile.gif. Pirmoji labai labai - bandyčiau tiesint nekerpant ausytės su Distort->Lens Correction. Ir ten galima pasirinkti - edge extention ar kažkas pan. Ir po to su clone tools pasidarbuoti.

na as pradejau dirbti su LRoomu, tan dazhniausiai lyginu horizontus. neseniai tik "grizhau prie fotoshopo", nes Lroomo nepakako. bet sito dar nezinau, kaip tiesitnt smile.gif dar kreipsiuos i jus visas, nes bandysiu ta foto pataisyt, man irgi ji liuks, gal del sentimentu, nezinau. o nekliuna, kad katinas beveik per viduri? kaip ir priesh taisykles.
QUOTE(Narajana @ 2010 04 29, 10:34)
Fotografija turi turėti savo veidą, kad kiekvienas pasižiūrėjęs galėtų pasakyti... o čia yra BElge foto, ne todėl, kad joje atpažintų jos vaiką ar ją pačią, o todėl, kad matytųsi braižas. Fotografija tarsi kiekvieno parašas turi būti labai individualus ir lengvai identifikuojamas...

visishkai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 05 01, 13:11)

1-beje, norejau paklaust ar visos fotkinat su RAW? as prisitingiu, nes kadru buna daug, o kol visus perziuresi ir t.t., pratrinsi (ypac jei jpg+raw), labai daug laiko uzima. kazhkaip niekaip negaliu atrast sistemos dirbant su raw. kaip darot jus?

2- todel fotkina dazhniausiai diena, tiesiog be blico. jis dievina fotografija butent priesh saule. kai pamaciau folderi (apie 300 fotkiu, butent darytu priesh saule) tu fotkiu, likau suzhaveta.

1. - as visada raw - bet tik raw.. be jpg.. ir foto apdirbu raw formate su PS.. isaugau jau galutini varianta i jpg.. kartais Tiff - jeigu abejoju .. kad jeigu noresiu pakeist ka nors butu geriau smile.gif

2. as ir ja dievinu.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 05 01, 12:19)
beje, norejau paklaust ar visos fotkinat su RAW? as prisitingiu, nes kadru buna daug, o kol visus perziuresi ir t.t., pratrinsi (ypac jei jpg+raw), labai daug laiko uzima. kazhkaip niekaip negaliu atrast sistemos dirbant su raw. kaip darot jus?

o tu su kokiu fotoaparatu fotografuoji?

as su Canon fotografuju raw, labai patogiai paskui tuos failus apdirbti Canon Digital Photo Professional programa, ji turi būti CD prie fotoaparato. Online galima rasti ir filmuką, kuriame aiškiai žingsnis po žingsnio parodoma, kaip apdirbti didelius kiekius nuotraukų. Man tai super thumbup.gif Daugeliu atvejų pakanka tik tos programos nuotraukoms apdirbti, nes ten ir kreives galima paslankioti, ir pasviesinti, ir į juodai baltą versti
Atsakyti
Maggie, ačiū... 4u.gif

Aš fotografuoju jpg... reikia persistatyti raw... blush2.gif grįžau iš parko.. magnolija kaip kvepiaaaaaaaa wub.gif ir lietutis pakrapnojo- atsigavau... keliu nuotraukas- gal bus koks vykęs kadras blush2.gif

user posted image

na, ir čia bandžiau kažką komponuoti blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 01 gegužės 2010 - 14:18
Diskusijoj gimsta tiesa mirksiukas.gif Pritariu antajo kad kritika reikia priimti kad ir kokia ji butu.Zinoma labai malonu sulaukti graziu zodziu apie savo foto.Tiesiog kita karta pats nebegali kazko pamatyt ka galetum padaryt kitaip.As tikrai nepagalvojau apie nelyginta drabuzi,o sekanti karta butinai atkreipsiu demesi.Ir dar i daug ka.Tikrai labai svarbu isgirsti nuomone is kitos puses.Kitom akim,nes tai leidzia judet i prieki...Naranjana tikrai nepabek,tu cia reikalinga! O tai, kad mes pradziamoksliai,mums tos kritikos labiausiai ir reikia.Bet dar ne maziau svarbus dalykas ismokt ja priimt.Juk isakantis savo nuomone apie nuotrauka nera nusistates pries tave asmeniskai.O kai dedi nuotraukas i viesuma,tai reik nusiteikt kad gali sulaukt visko.Na man noro visiskai nenumuse,tik priverte gerai viska apmastyt ir kita karta stengtis bent jau nesikartot su klaidom...
Atsakyti
dar turiu pasiūlymą dėl komentarų... kadangi čia visos pradžiamokslės, tai siūlau iš savo patirties... mano darbe labai dažnai tenka išsakyti skaudžią kritiką, bet kad būtų lengviau ir nenumuštų noro tobulėti, taikau tokią metodiką- trys plius ir du tobulintini.... blush2.gif galima pamažinti- vienas-du plius ir tobulintina... net ne tai kas blogai, o tobulintina blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2010 05 01, 14:27)
Diskusijoj gimsta tiesa  mirksiukas.gif.

thumbup.gif
Atsakyti
paprasta patiko tavo pirma gelyte ir baltu ziedu fonas graziai ziurisi mirksiukas.gif O antroj akys sokineja nuo ziedeliu prie zmoniu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ohara @ 2010 05 01, 12:42)
Narajana su savo tokiais išsireiškimais... doh.gif  schmoll.gif  juk žmonės čia mokosi.. mokomės mes!! po galais gal gali suprast... nereikia čia tokių išsireiškimų apie NEPROFESIONALUMĄ, juk nieks ir nesako kad čia tokios esam.. mokomės ir išmoksim.. tu eik tokius komentarus į pažengusiųjų temą pamėtyt..tikrai pikta darosi,net nesinori poto savo darbų kelt,nes būsi išvadinta vos ne durne,kad esi neprofesionali ir naudoji prof apšvietimus.. kad gadini vos ne profų vardą... aš nesuprantu kam tu tada čia sėdi,jei nemoki tikrai besistengiantiems gražiai parašyt,o tik drėbt į akis viską ką galvoji...  schmoll.gif  tikrai muša ūpą..

Aš norėjau parašyti žodį nemokšiškumą, tačiau nenorėjau žmogaus įžeisti. Taip ir maniau, kad kas nors prisikabins prie šitų žodžių.
Atsakyti
QUOTE(Ievukis @ 2010 05 01, 15:32)
paprasta patiko tavo pirma gelyte ir baltu ziedu fonas graziai ziurisi mirksiukas.gif O antroj akys sokineja nuo ziedeliu prie zmoniu  doh.gif

ačiū... na, čia dėliojau... du žiedai- du žmonės... pora- pavasaris... blush2.gif kai fotografavau magnoliją, tai tas senukas klausė, ar tik ne jį fotografuoju blush2.gif
Atsakyti
Maggie, ačiū 4u.gif Man visai patiko kad nuotraukos atrodo keistos. komplimentas.
Visos keliamos foto su istorija, su mintim. Ateityj rašysiu ką norėjau tuo vaizdu "pasakyti" 4u.gif

Nd Nr V
Natūralus apšvietimas
Manual
user posted image

Lemputė
user posted image

Auto
user posted image
Atsakyti
sveikutes 4u.gif

pamaciau paprasta ikelta ziedeli,nu laaaaabai patiko wub.gif
toks nikas,kad paryskinau,nes atrodys,kad ziedelis paprastas doh.gif biggrin.gif o jis tai nuostabaus grozio wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti